Η ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΙΤΩΝ ΘΕΛΕΙ ΕΞΑΡΤΗΜΕΝΑ ΚΡΑΤΗ-ΔΟΥΛΟΥΣ

Η ΣΤΑΔΙΑΚΗ ΜΕΤΑΤΡΟΠΗ ΤΩΝ  ΚΡΑΤΩΝ ΣΕ ΠΡΟΤΕΚΤΟΡΑΤΑ


Γράφει ο Βασίλης Βιλιάρδος

Μέσω του συστήματος του χρέους, οι μικρές χώρες οδηγούνται σε μία παγίδα ρευστότητας που καταλύει το δημοκρατικό τους πολίτευμα –
με τελικό αποτέλεσμα να χάνουν την εθνική τους κυριαρχία, καθώς επίσης να δίνονται βορά στο Καρτέλ, εάν οι Πολίτες τους δεν αντιδράσουν.


«Ελάχιστοι αμφιβάλουν πως τα μνημόνια δεν θα συνεχιστούν με την υπαγωγή της Ελλάδα στο ευρωπαϊκό ΔΝΤ (ESM) μετά το 2018 – όπου, με κριτήριο την πεποίθηση του κ. Σόιμπλε πως η οικονομία μας δεν έχει άλλη δυνατότητα επανεκκίνησης εκτός από την υιοθέτηση της δραχμής, με υποτιμήσεις κοκ., η λογική υπαγορεύει πως εκεί θα οδηγηθεί σύντομα, για να ολοκληρωθεί η λεηλασία της με ακόμη φθηνότερες τιμές».

Ανάλυση

Είναι μάλλον εμφανές ότι, όλες οι προσπάθειες και οι θυσίες εκατομμυρίων Πολιτών, οι οποίοι αγωνίσθηκαν «σθεναρά» για πολλές δεκαετίες, με στόχο την οικοδόμηση του ελεύθερου, κοινωνικού και δημοκρατικού κράτους της προηγμένης Δύσης, κινδυνεύουν σήμερα να χαθούν ολοσχερώς.

Η Πολιτική φαίνεται να έχει χάσει εντελώς την «πρωτοκαθεδρία», οι Πολίτες αδυνατούν να κατανοήσουν τη σοβαρότητα αυτών που διαδραματίζονται, αφού παραμένουν ουσιαστικά απαθείς, ενώ το «Καρτέλ» ισχυροποιείται διαρκώς – μέσα από τις συχνότερες, πολύ πιο καταστροφικές κάθε φορά οικονομικές κρίσεις που προκαλεί.

Για αυτούς που ίσως αναρωτηθούν τι ακριβώς εννοούμε με τη λέξη «Καρτέλ», το παρακάτω χαρακτηριστικό, ελαφρά διαμορφωμένο κείμενο του Γάλλου συγγραφέα M. Grespy, αν και σε κάποιο βαθμό υπερβολικό, είναι αρκετά αποκαλυπτικό – έχει σχέση δε με την «σκιώδη» παγκόσμια διακυβέρνηση, ενώ περιγράφει σε ποιους ακριβώς χρωστάμε, σε τελική ανάλυση, όλοι εμείς: τα κράτη, οι ιδιώτες και οι επιχειρήσεις.

Κατά τον ίδιο, χωρίς καμία αμφιβολία, η πραγματική εξουσία δεν ασκείται δυστυχώς από την Πολιτική, αλλά από τους διεθνείς τοκογλύφους-δανειστές, καθώς επίσης από τις πολυεθνικές επιχειρήσεις – κυρίως βέβαια, από αυτές που ανήκουν στις επτά ισχυρότερες χώρες του πλανήτη (G7). Το κείμενο είναι το εξής:

«Νομίζετε ότι ο πρωθυπουργός έχει την παραμικρή εξουσία; Ξυπνήστε, η αληθινή εξουσία είναι το Καρτέλ! Είναι η Microsoft, η Google, η Nestle, η Coca Cola, η Wal–Mart, η Monsanto, η Toyota, η Siemens, η ΑΒΒ, η Exxon, η Shukori, η Morgan Stanley, η DeutscheBank, η Royal Dutch Shell, η Astra Zeneca, η Sanofi–Aventis και όλες οι άλλες πολυεθνικές.

Ορίστε, αυτή είναι η αληθινή κυβέρνηση του πλανήτη. Όταν συγκεντρώνονται κάθε τρείς μήνες στο Μπίσκο Κέι, οι «προτάσεις συντονισμού», στις οποίες συμφωνούν, είναι πολύ πιο σημαντικές από όλα τα κυβερνητικά διατάγματα. Προτάσεις….. Είναι για γέλια.

Πρόκειται για εκτελεστικές αποφάσεις, μπροστά στις οποίες όλοι υποκλίνονται – ακόμη και η Παγκόσμια Οργάνωση Εμπορίου, η Παγκόσμια Τράπεζα, το ΔΝΤ, η ΕΕ, η Ιαπωνία, η Γερμανία και οι Η.Π.Α. Και εσύ το ξέρεις και εγώ το γνωρίζω……. είναι κοινό «μυστικό». Η Πολιτική; Ας γελάσω.

 Ξέρετε τι μου θυμίζουν όλοι αυτοί, όταν βγαίνουν από τα υπουργικά συμβούλια; Πιγκουίνους που χειροκροτούν άλλους πιγκουίνους, επάνω σε πάγο που λιώνει. Πραγματικά δεν καταλαβαίνω γιατί να θέλει κανείς να συμμετάσχει σε αυτήν την απίστευτη παρωδία, επιλέγοντας την Πολιτική για να κάνει την καριέρα του».

Εν τούτοις, έχοντας την άποψη ότι, η εξέλιξη δεν είναι ποτέ γραμμική, ενώ ακόμη και οι πλέον σωστά οργανωμένες συνωμοσίες σπάνια επιτυγχάνουν το στόχο τους, θεωρούμε ότι τίποτα δεν έχει τελειώσει – με την ελπίδα της «αλλαγής πορείας», έστω την τελευταία στιγμή, να παραμένει αμετακίνητη στη θέση της. Η ανοχή έχει τα όρια της, η αδιαμαρτύρητη υποταγή στους κυρίαρχους του σύμπαντος επίσης, ενώ δεν είναι δυνατόν να έχουν αδρανοποιηθεί εντελώς, να έχουν εξουδετερωθεί καλύτερα όλοι οι υγιείς, ανθρώπινοι «μηχανισμοί» αντίδρασης, αντίστασης και αυτοπροστασίας. Περαιτέρω τα εξής:
Καπιταλισμός και Δημοκρατία

Ο δυτικός μονοπωλιακός καπιταλισμός λειτουργεί, τρέφεται καλύτερα, από τη μη ισορροπημένη κατανομή των εισοδημάτων – η οποία προέρχεται από το συνεχές, αχόρταγο κυνήγι διαρκώς μεγαλύτερων κερδών από τις επιχειρήσεις, ανεξάρτητα από τη ζημία που προκαλούν στους ανταγωνιστές τους ή/και στους υπόλοιπους «κοινωνικούς εταίρους».

Αναπτύσσεται δε κυρίως με τη βοήθεια της δημιουργικής καταστροφής (Schumpeter) – όπου το εκάστοτε καινούργιο (ο νέος επιχειρηματίας, οι σύγχρονοι μέθοδοι παραγωγής, διανομής κλπ), καταστρέφει ολοκληρωτικά το παλαιό, παίρνοντας τη θέση του. Επί πλέον, προκαλεί σκόπιμα ανεργία, αφού μόνο έτσι έχει τη δυνατότητα περιορισμού του κόστους – μέσω της «ανταγωνιστικής συμπίεσης» των αμοιβών των εργαζομένων.

Εκτός αυτού ο συγκεκριμένος καπιταλισμός, ο οποίος δεν έχει καμία σχέση με την οικονομία της ελεύθερης αγοράς, είναι από τη φύση του επεκτατικός.ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΟ ΟΙΜΟΣ-ΑΘΗΝΑ


Post A Comment
 • Blogger Comment using Blogger
 • Facebook Comment using Facebook
 • Disqus Comment using Disqus

2 σχόλια :

 1. Ευριπίδης Μπίλλης
  Ορθός κατά τη γνώμη ο κ. Βιλιάρδος και όχι ο συντάκτης χθεσινού σχολίου για την παγκοσμιοποίηση που δήθεν πάει τελείωσε και έμενε η παγκόσμια διακυβέρνηση.


  Υπενθυμίζω άλλη μια φορά το σχετικό άρθρο του Νομπελιστα ανθρωπιστή Καθηγητή Maurice Allais:
  Globalization, unemployment and the imperatives of humanism
  http://www.momagri.org/UK/editorials/Globalization-unemployment-and-the-imperatives-of-humanism_51.html
  Maurice Allais : Nobel Prize in economics
  Speech given at the UNESCO April 10th 1999  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Νικόλαος Γεωργιάδης

  46 ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΙ ΘΕΣΜΟΙ, ΜΕΣΑ ΣΤΟΥΣ ΟΠΟΙΟΥΣ, ΤΟ FEDERAL RESERVE, ΤΟ ΒΑΤΙΚΑΝΟ, ΟΙ 300 ΓΑΛΑΖΟΑΙΜΑΤΟΙ, ΤΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΝΟΜΙΣΜΑΤΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ, Η CIA, Η ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΤΡΑΠΕΖΑ ΚΑΙ ΣΥΓΧΡΟΝΩΣ, ΟΙ ΕΚΑΣΤΟΤΕ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ , Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΚΑΙ ΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ, ΥΠΟΓΡΑΦΟΥΝ ΤΟΝ ΠΛΟΥΤΟ ΣΟΥ.....

  ΣΤΟΝ ΟΠΟΙΟ ΠΛΟΥΤΟ, ΕΧΕΙΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ, ΕΙΣΑΙ ΔΛΔ Ο ΚΛΗΡΟΝΟΜΟΣ...

  ΚΑΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΜΕ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ, ΠΟΥ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ 28 ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ, ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ.....

  ΚΑΙ ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑΤΟΦΥΛΑΚΑΣ ΤΟΥ ΠΛΟΥΤΟΥ ΣΟΥ? ΤΗΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ ΣΟΥ? Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΑΡΧΟΣ, ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟΝ ΝΟΜΟ 3852/2010 - ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ........

  ΑΑΑ ΩΣΤΕ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΟΦΥΛΑΚΑ ΤΗΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ ΜΑΣ....ΠΟΥ ΕΑΝ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ, ΔΕΝ ΘΑ ΧΡΕΙΑΖΟΤΑΝ ΚΑΙ Ο ΘΕΜΑΤΟΦΥΛΑΚΑΣ...ΕΤΣΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ? ;) ΚΑΙ ΣΤΟ ΥΠΟΓΡΑΦΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟΣΟΙ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΙ ΘΕΣΜΟΙ...

  ΣΟΥ ΛΕΝΕ ΕΧΕΙΣ ΠΛΟΥΤΟ......

  ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΒΕΒΑΙΑ, ΤΑΤΙΑΝΑ, ΕΥΑΓΓΕΛΑΤΟΣ, ΣΡΟΙΤΕΡ, ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ ΚΑΙ ΛΟΙΠΟΙ ΕΓΚΡΙΤΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ, ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΚΑΠΟΙΟΥΣ....ΕΡΕΥΝΗΤΕΣ, ΣΟΥ ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΕΙΣΑΙ ΦΤΩΧΟΣ, ΑΧΡΗΣΤΟΣ, ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΕΙΣ ΜΙΑ ΖΩΗ.........

  ΚΑΙ ΕΣΥ ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ ΑΥΤΟΥΣ ΒΕΒΑΙΑ...ΓΙΑΤΙ ΟΛΟ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΘΑ ΞΕΡΟΥΝ........
  ΤΡΟΜΑΡΑ ΣΟΥ....

  ΕΔΩ ΚΑΘΕ ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ ΟΠΩΣ ΤΟ ΦΕΚ 315/1945 ΑΝΑΦΕΡΕΙ....
  http://energoi-ellhnes.blogspot.gr/2014/04/blog-post.html

  ΑπάντησηΔιαγραφή


Μυστηρια

[Μυστήρια][threecolumns]

Περιεργα - Απιστευτα

[Περίεργα - Απίστευτα][threecolumns]

Υγεια

[Υγεία][threecolumns]
Loading...

Αρθρα Αναγνωστων

[Άρθρα Αναγνωστών][twocolumns]

Πολιτικη

[Πολιτικά][threecolumns]

Οικονομικα

[Οικονομικά][threecolumns]

Αρχαια Ελλαδα

[Αρχαία Ελλάδα][twocolumns]

Life Style

[Life Style][bsummary]