Μελιγαλάς 1944: Οι θηριωδίες των κομμουνιστοσυμμοριτών

Σεπτέμβριος 1944 οι Γερμανοί φεύγουν κι ο αέρας της Ελευθερίας πνέει στην Πελοπόννησο, αλλά τα βάσανα δεν τελειώνουν! 9 Σεπτεμβρίου 1944, οι κομμουνιστοσυμμορίτες επιτίθενται στη πόλη της Καλαμάτας με δύο Συντάγματα και χιλιάδες χωρικούς που επιστράτευσαν βιαίως. Μετά από μάχη συντρίβουν την άμυνα της πόλεως και καταλαμβάνουν την Καλαμάτα, σφάζοντας και ρημάζοντας! Μία μεγάλη φάλαγγα από πολεμιστές της Καλαμάτας και πολύς άμαχος πληθυσμός κατευθύνονται προς το Μελιγαλά, για να γλυτώσουν!

Το πρωϊ της 13ης Σεπτεμβρίου 1944 αρχίζει η επίθεση των κομμουνιστοσυμμοριτών κατά του Μελιγαλά. Ο Μελιγαλάς αντιστέκεται! Οι Έλληνες πατριώτες, πολεμούν σαν λιοντάρια. Την επόμενη μέρα οι κομμουνιστές με προδοσία, κατορθώνουν και εισχωρούν στις γραμμές των αμυνομένων. Ο Μελιγαλάς πέφτει στα χέρια των εξαγριωμένων Ελασιτών κι ακολουθούν σκηνές φρίκης και ντροπής για το ανθρώπινο γένος.


Σφάζονται 41 τραυματίες στο Νοσοκομείον κι όλο το ιατρικό προσωπικό. Γυναικόπαιδα και γέροι κομματιάζονται στους δρόμους, γυναίκες έγκυοι ξεκοιλιάζονται, κοπέλες βιάζονται κτηνωδώς. Κατεβάζουν την Ελληνική σημαία και στη θέση της, βάζουν ένα κόκκινο πανί. Φυλακίζονται όσοι απέμειναν ζωντανοί, τα γυναικόπαιδα κλείνονται χωρίς νερό και φαϊ σε διάφορα υπόγεια. 18 έγκριτοι Καλαματιανοί οδηγούνται στην Καλαμάτα, όπου τους κατακρεουργούν και τους κρεμούν στα πολύφωτα του Δημοτικού φωτισμού της κεντρικής πλατείας της Καλαμάτας.

Στο τέλος όλοι οι φυλακισμένοι οδηγούνται δεμένοι, ανά τρείς, 2 χιλιόμετρα έξω απ’ το Μελιγαλά στη γνωστή πηγάδα, γυμνοί, ξυπόλητοι, νηστικοί, διψασμένοι, τραυματίες, ασθενείς, αναγκάζονται από τ’ ανθρωπόμορφα κτήνη, νά βαδίσουν. Όσοι δεν βαδίζουν γρήγορα οι κομμουνιστές τους σφάζουν επί τόπου. Όσοι είναι δεμένοι με το ίδιο καλώδιο, σφάζονται κι αυτοί. Όποιος τολμά να μιλήσει, σφάζεται αμέσως. Κατά μήκος της διαδρομής από το Μπεζεστένι, έχουν τοποθετηθεί κομμουνιστές και προκαλούν τό πλήθος φωνάζοντας:

«Θάνατος – θάνατος – θάνατος».

Στήν Πηγάδα οι δήμιοι, μεταφέρουν στα χείλη της Πηγάδας κάθε τριάδα και τους σφάζουν με μία μαχαιριά στήν κοιλιά ή την καρδιά το λαρύγγι και τους ρίχνουν μέσα στην πηγάδα μαζί με πολλούς ζωντανούς, μπροστά στα γεμάτα φρίκη κι αποτροπιασμό μάτια των συγγενών τους, που υποχρεώθησαν να παρακολουθήσουν τα βασανιστήρια και την σφαγή τους. Η ελευθερία της Ελλάδος πληρώνεται εδώ με πολύ Ελληνικό αίμα.


Αυτό συνεχίζεται επί τρεις ολόκληρες μέρες, χωρίς διακοπή, μέχρις ότου δέν υπάρχουν άλλοι. Για πολλούς εφαρμόζεται αγριώτερος τρόπος. Με τσεκούρια και κλαδευτήρια τους κόπτουν χέρια και πόδια, αυτιά και μύτες. Ο πυθμένας της Πηγάδας κοχλάζει, τα έγκατα της γης αναταράσσονται και βοούν, οι σάρκες τών κρεουργηθέντων σφαδάζουν. Οι θρήνοι κι οι κραυγές γεμίζουν τον αέρα! Οί σφα­γείς μένουν ατάραχοι και συνεχίζουν, συνεχίζουν, συνε­χίζουν τό μακάβριον έργο τους.

Το επίσημο κράτος μέχρι το 1974 τιμούσε και μετείχε στο τελούμενο μνημόσυνο. Μετά το 1974 απέχει από το να τιμά την μνήμην των αγρίως σφαγιασθέντων πατριωτών του Μελιγαλά. Οι συγγενείς όμως των θυμάτων κι ο Ελληνικός λαός περιφρονώντας την κρατική απαγόρευση και την κατάργηση του Μνημοσύνου, τιμούν την μνήμη των θυμάτων της κομμουνιστικής θηριωδίας.

Πηγή
Post A Comment
 • Blogger Comment using Blogger
 • Facebook Comment using Facebook
 • Disqus Comment using Disqus

11 σχόλια :

 1. Μια απορία μου προκαλεί το δημοσίευμα:
  Οι "πολεμιστές", όπως τους αποκαλεί, της Καλαμάτας, ποιανού στρατού στρατιώτες ήταν; Του Ελληνικού που δεν υπήρχε ή μήπως του γερμανικού που αποχωρούσε κακήν - κακώς; Οι Έλληνες "πατριώτες, που πολεμούσαν σαν λιοντάρια, αντί να δεχτούν την παράδοση και την αμνηστία (εκτός από τα μεγάλα κεφάλια που ήταν υπεύθυνα για τα ολοκαυτώματα της κατοχής), που τους είχε υποσχεθεί ο ΕΛΛΑΣ και ο Άρης, προτίμησαν να αμυνθούν λυσσαλέα, εναντίον ποιών; Των εχθρών μήπως ή εναντίον Ελλήνων;
  Και για να τελειώνει το παραμύθι, κανένας δεν ευλογεί πράξεις αντεκδίκησης και ωμής εκδίκησης, εναντίον κανενός σήμερα. Αλλά τότε το αίμα των πραγματικά αθώων Ελλήνων που σφάχτηκαν κυριολεκτικά από τους Γερμανούς και τους ταγματασφαλίτες συνεργάτες τους ήταν ακόμη ζεστό και έρεε στα ποτάμια της Πελοποννήσου. Επόμενο ήταν να αναζητηθεί εκδίκηση από τους συγγενείς των θυμάτων αλλά και αυτούς που είχαν πραγματικά τη δύναμη να την επιβάλλουν δηλαδή τον ΕΛΛΑΣ.
  Όσον αφορά για τα θύματα, όπως έστρωσαν κοιμήθηκαν και μόνο θύματα δεν ήταν, αν σκεφτούμε το "έργο" των ταγμάτων ασφαλείας στην κατοχή. Σε αντίθεση με τα θύματα των γερμανικών (και των ταγματασφαλίτικων) αντιποίνων που ήταν πραγματικά αθώοι για τις πράξεις για τις οποίες πλήρωσαν.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Την απάντηση θα σου την δώσει ένας αριστερός, όχι εγώ:

   http://www.athensvoice.gr/politiki/poioys-kynigoysan-oi-kommoynistes-stin-katohi

   Διαγραφή
  2. Αυτά, γιατί δεν σου τα λένε;

   1) Για τη Μακεδονία και τη Θράκη.
   http://hercolano8.blogspot.gr/2012/03/blog-post_6835.html

   2) Περί πατρίδος
   http://knossopolis.com/images/21.Apriliou.1967/14.11.1935.jpg

   3) Για τον πόλεμο του 1941 της Ελλάδος εναντίον των ναζί
   http://www.greekalert.com/2015/10/40_27.html

   4) Για την μικρασιατική καταστροφή
   http://knossopolis.com/images/21.Apriliou.1967/rizospastis12.07.1935.jpg

   5) Για την φιλία Στάλιν και Χίτλερ
   https://kokkonis.wordpress.com/πηγες-της-ιστορίας/σύμφωνο-ρίμπεντροπ-μολότοφ-1939/

   Διαγραφή
  3. Ανώνυμε 4:27 μ.μ.
   Νομίζω ότι ένα θέμα πρέπει να το ερευνούμε κι όχι να δεχόμαστε παθητικά ό,τι μας πασάρει η προπαγάνδα.
   Αν θέλεις να μάθεις την αλήθεια, ερεύνα.
   Ζητώ συγγνώμην που σε συμβουλεύω χωρίς να πάρω την άδειά σου.

   Διαγραφή
  4. 4.27
   Κάνε τον κόπο να πας στον Μελιγαλά.
   Κάνεις λόγο για ταγματασφαλίτες. Και σε ερωτώ:
   Οι ταγματασφαλίτες, ως προς την ηλικία τους, ήταν νήπια, ήταν παιδιά;

   http://3.bp.blogspot.com/-YySGCTk3YiA/UjVmL1aIBaI/AAAAAAAASA0/3INJruBYpHE/s1600/meligalas-stavroi.jpg

   Διαγραφή
 2. ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟ ΣΤΟΝ ΨΥΧΙΚΑ ΛΕΠΡΟ ΔΙΕΘΝΙΣΤΟΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΗ 4:27

  ΑΡΙΘΜΗΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΩΝ Κ.Κ.Ε.

  α. Από 12-10-1944 έως και 20-12-1951 εδοφονήθησαν και εσφάγησαν 120.888 ΄Ελληνες και Ελληνίδες.
  β. ΄Ομηροι , εκ τών οποίων οι περισσότεροι παρέμειναν αγνοούμενοι, 65.000.
  γ. Ελληνόπουλα κάτω τών 14 ετών, θύματα τού παιδομαζώματος, 28.000.
  δ. Κατά τον συμμοριτοπόλεμο εφονεύθησαν:
  Αξιωματικοί Ελληνικού Εθνικού Στρατού 1.052
  Οπλίται " " 14.535
  Αξιωματικοί Ελληνικής Χωροφυλακής 174
  Οπλίται “ 1.311
  ε. Εξαφανισθέντες οπλίται τού Εθνικού Στρατού κατά τον συμμοριτοπόλεμο 3.719.
  στ. Απαχθέντες ενήλικες ιδιώται υπό τών συμμοριτών στο παραπέτασμα 15.000.
  ζ. Φονευθέντες συμμορίται 41.970.
  η. Κατά τα "Δεκεμβριανά" 1944, εσφάγησαν εκτός τών άλλων και
  Ιερείς 274
  Διδάσκαλοι 239
  Ιατροί 123
  Επιστήμονες 295
  Συνδικαλισταί 248
  θ. Κατά τα Δεκεμβριανά επίσης, εδολοφονήθησαν ή έπεσαν μαχόμενοι
  Αξιωματικοί Αστυνομίας Πόλεων 52
  Υπαξιωματικοί " 39
  Αστυφύλακες " 104
  Αξιωματικοί Ελληνικής Χωροφυλακής 48
  Ενωμοτάρχαι " 50
  Οπλίται " 198
  Αξιωματικοί Ελληνικού Στρατού 474
  Οπλίται " 2.117

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Πολύ καλά κάνεις και τα παραθέτεις.
   Να ξέρεις όμως ότι υπάρχουν άνθρωποι που έχουν μάτια (όραση),
   αλλά δεν βλέπουν.
   Υπάρχουν άνθρωποι που έχουν νου, αλλά δεν καταλαβαίνουν.

   Διαγραφή
 3. ΑΝΕΚΑΘΕΝ ΟΙ ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΘΕΟΙ,ΜΙΣΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ,ΜΙΣΟΥΝ ΤΟΝ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΘΕΙΑ ΕΥΛΟΓΙΑ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΛΑΤΡΕΙΣ ΤΗΣ ΑΛΗΘΙΝΗΣ ΠΙΣΤΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΛΛΗΘΙΝΟΥ ΘΕΟΥ.ΕΙΝΑΙ ΑΘΕΟΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ΚΑΙ ΦΙΛΟΙΣΛΑΜΟΛΑΓΝΟΙ ΤΗΣ ΘΡΗΣΚΕΙΑΣ ΠΟΥ ΤΣΑΚΙΣΕ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ ΚΑΙ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΘΝΟΣ.ΑΝΕΚΑΘΕΝ ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ ΟΙ ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ ΚΑΤΕΣΦΑΞΑΝ ΑΘΩΟΥΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΣΥΜΟΡΙΤΟΠΟΛΕΜΟ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΤΣΑΚΙΣΕΙ Ο ΕΝΔΟΞΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ.ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΕΙΝΑΙ ΑΚΟΜΑ ΠΙΟ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΙ.ΣΗΜΕΡΑ ΠΟΥ Η ΚΟΥΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΚΥΡΙΑΡΧΕΙ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΑΝΤΙΧΡΗΣΤΟΙ ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ ΞΕΣΑΛΩΝΟΥΝ ΑΝ ΚΑΙ ΔΗΘΕΝ ΦΩΝΑΖΟΥΝ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ,ΤΗΣ ΑΣΤΙΚΗΣ ΤΑΞΗΣ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΑΡΛΟΥΜΠΕΣ ΠΟΥ ΛΕΝΕ ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΡΑ.ΧΡΗΖΟΥΝ ΤΕΡΑΣΤΙΑΣ ΠΡΟΣΟΧΗΣ.ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΙ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. O πρώτος σχολιαστής κατάλαβε, θαρρώ, ότι τα πράγματα δεν είναι, όπως του τα παρουσίασε η προπαγάνδα και γι' αυτό σιώπησε. Κατά τη γνώμη μου πολύ καλά έκανε και σιώπησε.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Απλώς ο πρώτος σχολιαστής κατάλαβε ότι ο μονος που μπηκες για να του απαντήσεις ήσουν εσύ. Μ' ένα σωρό σχόλια άλλοτε συμβουλευτικά και άλλοτε υβριστικά. Οπότε δεν θεωρησε απαραίτητο να απαντήσει σε κάποιον σαν κι εσένα.

   Διαγραφή
 5. ΕΑΜ ΕΛΑΣ Μελιγαλας
  στ'αρχιδια μας και μας

  Κωστης Παλαμας

  ΑπάντησηΔιαγραφή


Μυστηρια

[Μυστήρια][threecolumns]

Περιεργα - Απιστευτα

[Περίεργα - Απίστευτα][threecolumns]

Υγεια

[Υγεία][threecolumns]
Loading...

Αρθρα Αναγνωστων

[Άρθρα Αναγνωστών][twocolumns]

Πολιτικη

[Πολιτικά][threecolumns]

Οικονομικα

[Οικονομικά][threecolumns]

Αρχαια Ελλαδα

[Αρχαία Ελλάδα][twocolumns]

Life Style

[Life Style][bsummary]