Συνεχίζει τον «πόλεμο» των NOTAM και NAVTEX η Τουρκία - Παράτυπες δεσμεύσεις περιοχών ΝΔ της Πάφου (φωτό)

Για άλλη μια φορά η Τουρκία συνεχίζει την επιθετική της πρακτική παράτυπης δέσμευσης περιοχών για δήθεν στρατιωτικές ασκήσεις NAVTEX και NOTAM κάνοντας φανερό ότι όλες αυτές της οι ενέργειες σχετίζονται με την έρευνα και ανάπτυξη των υδρογονανθράκων της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Συγκεκριμένα, με δύο νέες διαδοχικές Navtex που εξέδωσε χθες ο σταθμός Αττάλειας του Γραφείου Ναυσιπλοΐας, Υδρογραφίας και Ωκεανογραφίας του Τουρκικού Πολεμικού Ναυτικού, με αριθμούς 818/17 και 819/17, «δεσμεύουν», για τις 31 Αυγούστου, περιοχή που ξεκινά από απόσταση 30 ναυτικών μιλίων νοτιοδυτικά της Πάφου, εντός των τεμαχίων 6 και 7 της Κυπριακής ΑΟΖ, έκτασης 1.500 τετραγωνικών ναυτικών μιλίων.

Η περιοχή φτάνει οριακά μέχρι και τα όρια της ζώνης διέλευσης των σκαφών υποστήριξης της γεώτρησης του West Capella, ενώ επικαλύπτει και σημαντικό μέρος της περιοχής που «δεσμεύτηκε» για τις παράνομες δραστηριότητες του «Μπαρμπαρός» εντός της κυπριακής ΑΟΖ.

Σύμφωνα με την πρώτη παράτυπη Navtex, ο σκοπός της δέσμευσης της συγκεκριμένης θαλάσσιας περιοχής είναι η διεξαγωγή ασκήσεων με πραγματικά πυρά, από τις 9 μέχρι και τις 11 πριν το μεσημέρι της επόμενης Πέμπτης όπως αναφέρει και ο Φιλελεύθερος.

Με τη δεύτερη παράτυπη Navtex, που αφορά ακριβώς στις ίδιες συντεταγμένες και θαλάσσια περιοχή, αναφέρεται ότι την ίδια ημέρα, την Πέμπτη 31 Αυγούστου, από τις 11 το πρωί μέχρι τις 3 το απόγευμα, θα ρυμουλκήσει υποθαλάσσια συσκευή.

Να σημειωθεί ότι παρόμοιες ανακοινώσεις για ρυμούλκηση υποθαλάσσιας συσκευής, είχε εκδώσει διαδοχικά τους τελευταίους μήνες, αλλά σε περιοχές δυτικά και σε πολύ μεγαλύτερη απόσταση από τις ακτές της Κύπρου.

Στην ίδια περιοχή, τις τελευταίες ημέρες επανήλθε η τουρκική φρεγάδα F494, που πλέει στην περιοχή κατά διαστήματα μετά την έναρξη της γεώτρησης στον στόχο «Ονησίφορος». Το «Μπαρμπαρός» συνεχίζει την παράνομη δραστηριότητά του εντός των τεμαχίων 1 και 7 της κυπριακής ΑΟΖ.-Με αριθμό «1» με κίτρινο χρώμα η περιοχή των παράτυπων τουρκικών Navtex για την ερχόμενη Πέμπτη.

-Με αριθμό «2» με κόκκινο χρώμα η περιοχή «δέσμευσης» για το «Μπαρμπαρός.

-Με αριθμό «3» η ζώνη διέλευσης των πλοίων που υποστηρίζουν την γεώτρηση του West Capella στο τεμάχιο 11 της Κυπριακής ΑΟΖ, με Navtex που προειδοποιεί για την διέλευση.

-Με αριθμός «4» το σημείο της γεώτρησης στον στόχο «Ονισήφορος»
Γράψτε το Σχόλιο σας
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

Δεν υπάρχουν σχόλια :


Μυστηρια

[Μυστήρια][threecolumns]

Περιεργα - Απιστευτα

[Περίεργα - Απίστευτα][threecolumns]

Υγεια

[Υγεία][threecolumns]
Loading...

Αρθρα Αναγνωστων

[Άρθρα Αναγνωστών][twocolumns]

Πολιτικη

[Πολιτικά][threecolumns]

Οικονομικα

[Οικονομικά][threecolumns]

Αρχαια Ελλαδα

[Αρχαία Ελλάδα][twocolumns]

Life Style

[Life Style][bsummary]