ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΠΗΚΕ ΣΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ – ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΑ 14 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

ΜΑΣ ΡΙΞΑΝΕ ΣΤΗΝ “ΕΥΛΟΓΙΑ” ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΠΕΡΝΑΜΕ ΤΗΝ ΑΝΕΜΟΒΛΟΓΙΑ ΤΩΝ ΧΡΕΩΝ!

Δεν θέλουμε να είμαστε απαισιόδοξοι φυσικά, θέλουμε η χώρα να ανοίξει φτερά τόσο οικονομικά, όσο και κοινωνικά και πολιτικά. Ωστόσο, το παραμύθι της «νέας εποχής» και της «Ελλάδας 2.0» στην ελληνική οικονομία προσβάλλει τη νοημοσύνη των πολιτών.

Μνημόνια: Σαν σήμερα στις 23 Απριλίου του 2010, η Ελλάδα έγινε η πρώτη χώρα μέλος της ΕΕ που αναζήτησε οικονομική βοήθεια από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ), με τον Γιώργο Παπανδρέου να βάζει και «με τη βούλα» τον ελληνικό λαό σε ένα από τα μεγαλύτερη οικονομικά πειράματα στη μετα-πολεμική Ευρώπη.

Έτσι, οδήγησε τη χώρα στη συνομολόγηση μιας σύμβασης δανειακής διευκόλυνσης ύψους 80 δισεκ. ευρώ στις 8 Μαΐου του 2010, μια συμφωνία που είχε ως στόχο να προσφέρει μια βιώσιμη λύση στην οικονομική κρίση και να επαναφέρει την οικονομική ανάκαμψη στην Ελλάδα.

Αντ’ αυτού, το ελληνικό ΑΕΠ μειώθηκε άνω του 30% σε μόλις 5 χρόνια, μία συρρίκνωση που παρατηρείται μόνο σε κράτη που βρίσκονται σε εμπόλεμες ζώνες.

Η θεραπεία – σοκ της λιτότητας δεν έφερε τα υποσχόμενα αποτελέσματα, με το ίδιο το ΔΝΤ να παραδέχεται έμμεσα σε έκθεσή του το 2012, την αποτυχία των σκληρών μέτρων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΟ ΟΙΜΟΣ-ΑΘΗΝΑ

loading...