«Είσαι σίγουρος ότι δεν μας κοροϊδεύει;» είπε ο Τσίπρας για την επένδυση της «Παπαστράτος»

Τώρα δεν εξέφρασε βεβαιότητα για το τέλος των μνημονίων - Η... μετάλλαξη του Αλέξη: από πολέμιος, υμνητής τώρα επιχειρηματιών και επενδύσεων


Τις επενδύσεις και τους επιχειρηματίες που απειλούσε μέχρι και το 2014 να μην τολμήσουν να δραστηριοποιηθούν στη χώρα, αποθεώνει τώρα ο Αλέξης Τσίπρας, προσπαθώντας να υιοθετήσει πλήρως στον τομέα της οικονομίας τις επιταγές της ελεύθερης αγοράς, παρότι κατά βάση η κυβέρνησή του με την υπερφορολόγηση και τη γραφειοκρατία εμποδίζει της οικονομικής δραστηριότητας.

Επισκεπτόμενος το πρωί της Τρίτης στο εργοστάσιο της καπνοβιομηχανίας «Παπαστράτος» στον Ασπόπυργο, έφτασε να δίνει απλόχερα συγχαρητήρια και να αναγνωρίζει το θάρρος του επιχειρηματία να αναλάβει το υψηλό ρίσκο και να επενδύσει πριν λίγα χρόνια και εν μέσω κρίσης στην Ελλάδα.

Περιγράφοντας μάλιστα το πώς είχε αντιμετωπίσει τότε τον επιχειρηματία, όταν εκείνος τον επισκέφτηκε στο γραφείο του για να τον ενημερώσει ότι σχεδιάζει να κάνει επένδυση 300 εκατομμυρίων ευρώ, φανέρωσε και την αντίληψη με την οποία κινούνταν μέχρι πρόσφατα.


Μόλις τέλειωσε η συνάντηση, ο κ. Τσίπρας γύρισε - όπως ομολόγησε στην ομιλία του προς τους εργαζόμενους σήμερα - και είπε στον Δ. Τζανακόπουλο, που ήταν διευθυντής στο πολιτικό του γραφείο «είσαι σίγουρος πώς δεν μας κοροϊδεύει»; Ο Παπαστράτος δηλαδή πίστευε στην Ελλάδα, όταν ο ίδιος ο πρωθυπουργός είχε αμφιβολίες για τη χώρα και την κυβέρνησή του!

Πάντως με την ευκαιρία ευχήθηκε τώρα να πράξουν κι άλλοι επιχειρηματίες κάτι ανάλογο, ξεχνώντας ότι ο ίδιος είχε κηρύξει περίπου ανένδοτο εναντίον τους επί ημερών της κυβέρνησης Σαμαρά, θέτοντας σοβαρά εμπόδια για την ανάκαμψη.

Η μετάλλαξη κ. Τσίπρα είναι βαθιά και εκκωφαντική: από φανατικός κρατιστής, πλέον τάσσεται αναφανδόν υπέρ των ιδιωτικών επενδύσεων. Ωστόσο όλη αυτή η «στροφή» εμπεριέχει ένα κρεσέντο υποκρισίας, καθώς γίνεται και υπό το βάρος των δραματικών επιπτώσεων που έχουν στην οικονομία την τελευταία τριετία οι πειραματισμοί μίας κυβέρνησης, ιδεολογικά εχθρικής σε κάθε ιδιωτική πρωτοβουλία.

Σχεδιάζεται το 2018 η επενδυτική τράπεζα, σε μια χώρα που την έχει μεγαλύτερη ανάγκη από κάθε άλλη, για να εξυπηρετούνται οι επιχειρήσεις και για να εξαλείψουμε και τα θαλασσοδάνεια. Δίνουμε ψήφο εμπιστοσύνης στην ελληνική οικονομία και δικαιώνεται αυτή η επιλογή».

Ο Αλέξης Τσίπρας, αναλύοντας την πορεία της οικονομίας, σημείωσε ότι το 2017 θα τελειώσει με ρυθμούς ανάπτυξης, καθώς την ίδια ώρα, διαμορφώνεται μια προοπτική εξέλιξης που την έχει χαιρετίσει η πλειοψηφία στις αγορές διεθνώς. «Δεύτερο βήμα, οι αναβαθμίσεις αξιολόγησης των ξένων οίκων. Τρίτον. οι επιχειρήσεις να βγαίνουν στις αγορές με ανταγωνιστικά επιτόκια. Τέταρτον. Οι σταθεροί ρυθμοί ανάπτυξης. Εργαζόμαστε καθημερινά για ένα παραγωγικό πρότυπο που θα βασίζεται στη καινοτομία, στη υψηλή προστιθέμενη αξία και τις εξαιρετικές σχέσεις εργασίας.

Ο κ. Τσίπρας συνοδευόταν από την υπουργό Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου, τον κυβερνητικόεκπρόσωπο Δημήτρη Τζανακόπουλο και τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομίας Αλέξη Χαρίτση.
Γράψτε το Σχόλιο σας
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

Δεν υπάρχουν σχόλια :


Μυστηρια

[Μυστήρια][threecolumns]

Περιεργα - Απιστευτα

[Περίεργα - Απίστευτα][threecolumns]

Υγεια

[Υγεία][threecolumns]
Loading...

Αρθρα Αναγνωστων

[Άρθρα Αναγνωστών][twocolumns]

Πολιτικη

[Πολιτικά][threecolumns]

Οικονομικα

[Οικονομικά][threecolumns]

Αρχαια Ελλαδα

[Αρχαία Ελλάδα][twocolumns]

Life Style

[Life Style][bsummary]