ΑΛΛΑΓΗ ΦΡΟΥΡΑΣ ΣΤΟ ΜΕΓΑΡΟ ΜΑΞΙΜΟΥ: Ποιος βρίσκεται στην έξοδο – Ο αντικαταστάτης του

Αλλαγές αναμένονται το προσεχές διάστημα στο Μέγαρο Μαξίμου.

Στο πλαίσιο αυτό, και σύμφωνα με δημοσίευμα της «Καθημερινής», ο επικεφαλής του γραφείου
Τύπου του πρωθυπουργού Θοδωρής Μιχόπουλος πρόκειται να εγκαταλείψει το Μαξίμου. Ως πιθανός αντικαταστάτης του ακούγεται ο αρθρογράφος της «Αυγής» Θανάσης Καρτερός.

Ωστόσο, σε αυτή την επιλογή, έχουν εκφραστεί αντιρρήσεις, καθώς ορισμένοι υποστηρίζουν ότι ο κ. Καρτερός, λόγω ηλικίας, δεν μπορεί να ανταποκριθεί στους ρυθμούς που απαιτεί η θέση αυτή, ενώ δεν είναι λίγοι εκείνοι που εκτιμούν ότι, λόγω της αρθρογραφίας του, έχει δημιουργήσει πολλές «γωνίες», οι οποίες δεν είναι εύκολο να λειανθούν. Αναφέρουν ως ενδεικτικό παράδειγμα την κριτική που άσκησε πρόσφατα στην επιλογή του Στέλιου Παππά για τη θέση του προέδρου του ΟΑΣΘ.

Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, ιδιαίτερα διαφωτιστική για τους συσχετισμούς δυνάμεων που διαμορφώνονται στο πρωθυπουργικό επιτελείο ήταν η πρόσφατη κρίση που εκδηλώθηκε με επίκεντρο τις πυρκαγιές στην Αττική.

Ετσι, ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης, παρά τον κομβικό από πλευράς αρμοδιοτήτων του ρόλο στην προσπάθεια ελέγχου της πυρκαγιάς, έμεινε στο περιθώριο της επικοινωνιακής διαχείρισης ανάδειξης της κυβερνητικής κινητοποίησης.

Οταν το Μέγαρο Μαξίμου αποφάσισε ότι υπήρχε ανάγκη αναβάθμισης της εικόνας ενεργοποίησης της κυβέρνησης, μετά και την πληροφορία ότι επίκειται επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στο κέντρο επιχειρήσεων της Πυροσβεστικής, ήταν ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος, που έσπευσε εκεί μέσα στη μαύρη νύχτα κυριολεκτικά, ώστε να δοθεί το σήμα ότι η κυβέρνηση δεν βρίσκεται σε διακοπές, αλλά είναι παρούσα στον συντονισμό των επιμέρους φορέων για την αντιμετώπιση της πυρκαγιάς.

Απαρατήρητη δεν πέρασε, επίσης, η συμμετοχή του υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής Νίκου Παππά στη σύσκεψη για τον προσδιορισμό μέτρων για την αποκατάσταση των καταστροφών, ενώ το στενό επιτελείο του Μαξίμου συμπληρώνει ο γενικός γραμματέας της κυβέρνησης Μιχάλης Καλογήρου, που διατηρεί πολύ καλές σχέσεις με τον κ. Τζανακόπουλο.
Post A Comment
 • Blogger Comment using Blogger
 • Facebook Comment using Facebook
 • Disqus Comment using Disqus

2 σχόλια :

 1. ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΑΠΟΡΙΜΑΤΩΝ,ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΕΣ ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΕΣ.ΑΜ ΠΩΣ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Ας βγούμε λοιπόν στις αγορές.
  Ας χαρούμε με τη χαρά και την επιβράβευση των παλιανθρώπων και καθαρμάτων που κυβερνούν, ελέω εταίρων και φοβίας του λαού.
  Του Δημήτρη Καζάκη
  Η συγκεκριμένη κίνηση της κυβέρνησης δεν είχε κανένα γνώρισμα «εξόδου στις αγορές».
  Δεν ήταν τίποτε άλλο παρά ένα "swap" χρέους ανάμεσα στην κυβέρνηση και την παρέα των τραπεζιτών και ημετέρων που κερδοσκοπούν με ελληνικά ομόλογα όλη αυτή την περίοδο που ο ελληνικός λαός εξοντώνεται στο όνομα της κρίσης.
  Φυσικά με το αζημίωτο για τους εκάστοτε κυβερνώντες.
  Το "swap" αφορούσε μέρος των ομολόγων που εξέδωσε με όρους κοινοπραξίας – δηλαδή μετά από προσυνεννόηση με συγκεκριμένους ημέτερους τραπεζίτες και κερδοσκόπους – και όχι με όρους ανοιχτής δημοπρασίας, η κυβέρνηση Σαμαροβενιζέλου το 2014.
  Συνολική αξία δανεισμού 5 δις ευρώ για τρία χρόνια με επιτόκιο ανά κουπόνι ετήσιας πληρωμής 5,90%.
  "Χοντρή μπάζα για τους ημέτερους κερδοσκόπους στις σημερινές συνθήκες.
  Είναι να μην αναβαθμίζουν την πιστοληπτικοί ικανότητα της Ελλάδας οι οίκοι (ανοχής) των κεφαλαιαγορών σαν την "Standard & Poor’s", "Moody’s" και "Fitch" ;
  Οι οίκοι (ανοχής) αυτοί αναβαθμίζουν την πιστοληπτική ικανότητα με βάση δυο βασικό κριτήρια: την προσδοκώμενη απόδοση από τον δανεισμό του κράτους προς όφελος των «επενδυτών» και την αφοσίωση της κυβερνώντος πολιτικού συστήματος στην αποπληρωμή των ομολόγων υπό οποιοδήποτε κοινωνικό και οικονομικό κόστος για τους πολίτες και την χώρα.
  Δεν τους καίγεται καρφί για την οικονομική κατάσταση της χώρας, ούτε για την αντικειμενική δυνατότητα εξυπηρέτησης.
  Θα κονομήσουν οι επενδυτές – κυρίως οι μεγαλοκερδοσκόποι τραπεζίτες που είναι βασικοί τους πελάτες, αλλά και μέτοχοι; Ψηλή πιστοληπτική βαθμολογία.
  Έστω κι αν η οικονομία του κράτους καταρρέει.
  Είναι απόλυτα διεφθαρμένο το κυβερνών πολιτικό σύστημα και απόλυτα ταυτισμένο – με το αζημίωτο πάντα – με τις αγορές; Ψηλή πιστοληπτική βαθμολογία.
  Έτσι λειτουργούν οι οίκοι (ανοχής) γι’ αυτό και επιβράβευαν όλα τα προηγούμενα χρόνια την Ελλάδα του Σημίτη και του Καραμανλή με τη μέγιστη βαθμολογία πιστοληπτική ικανότητας, ενώ η Ελλάδα στην ουσία είχε χρεοκοπήσει και πάσχιζε να δανείζεται για να πληρώνει τα παλιότερα δάνεια.
  Ο ορισμός δηλαδή της χρεοκοπίας !!!
  http://dimitriskazakis.blogspot.gr/2017/08/blog-post.html

  ΑπάντησηΔιαγραφή


Μυστηρια

[Μυστήρια][threecolumns]

Περιεργα - Απιστευτα

[Περίεργα - Απίστευτα][threecolumns]

Υγεια

[Υγεία][threecolumns]
Loading...

Αρθρα Αναγνωστων

[Άρθρα Αναγνωστών][twocolumns]

Πολιτικη

[Πολιτικά][threecolumns]

Οικονομικα

[Οικονομικά][threecolumns]

Αρχαια Ελλαδα

[Αρχαία Ελλάδα][twocolumns]

Life Style

[Life Style][bsummary]