Γιούνκερ: «Η Τουρκία απομακρύνεται με γιγάντια βήματα από την Ευρώπη»

Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής δήλωσε πως «υποπτεύεται» τον Ερντογάν ότι θέλει να βάλει η Ευρώπη τέλος στις διαπραγματεύσεις ώστε να
μπορέσει να φορτώσει την ευθύνη μόνο στην Ευρωπαϊκή Ένωση

Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ δήλωσε σήμερα πως η Τουρκία, η οποία προκαλεί ισχυρές ανησυχίες όσον αφορά τα ανθρώπινα δικαιώματα και το κράτος δικαίου, απομακρύνεται «με γιγάντια βήματα» από την Ευρωπαϊκή Ένωση.
 
Αφού υπογράμμισε πως διατηρεί «καλές σχέσεις» με τον Tούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο Γιούνκερ δήλωσε πως τον «υποπτεύεται» ότι θέλει να ωθήσει την Ευρώπη «να πει πως θέλει να βάλει τέλος στις διαπραγματεύσεις ώστε να μπορέσει να φορτώσει την ευθύνη μόνο στην Ευρωπαϊκή Ένωση και όχι στην Τουρκία». «Η Τουρκία απομακρύνεται με γιγάντια βήματα από την Ευρώπη», ανέφερε ο Γιούνκερ, στη διάρκεια ομιλίας του ενώπιον των πρεσβευτών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Οι ενταξιακές διαπραγματεύσεις της Τουρκίας με την ΕΕ, που άρχισαν το 2005, βρίσκονται σήμερα σε νεκρό σημείο. Όμως η πλειονότητα των ευρωπαϊκών χωρών δεν θέλουν προς το παρόν να προχωρήσουν σε επίσημη διακοπή, φοβούμενες ότι θα προκαλέσουν οριστική ρήξη μ' έναν εταίρο σημαντικό στα θέματα της μετανάστευσης και του αντιτρομοκρατικού αγώνα.

«Το ζήτημα είναι αν πρέπει να βάλουμε ένα τέλος στις διαπραγματεύσεις με την Τουρκία. Είναι ένα καθαρά θεωρητικό ζήτημα, αφού σε κάθε περίπτωση δεν υπάρχει προς το παρόν διαπραγμάτευση», συνέχισε ο Γιούνκερ.

«Εγώ θα ήθελα να συμπεριφερθούμε με τέτοιο τρόπο ώστε οι Τούρκοι να παρατηρήσουν πως είναι αυτοί, δηλαδή το 'σύστημα Ερντογάν', που καθιστούν αδύνατη την ένταξη της Τουρκίας στην ΕΕ, αντί να παγιδευθούμε», πρόσθεσε. «Ολόκληρη η ευθύνη βρίσκεται στην τουρκική πλευρά», υπογράμμισε.
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

2 σχόλια :

  1. ρΕ γΙΟΥΝΚΕΡ ΕΙΣΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΜΑΚΑΚΙΕς ΛΕς !!!! Ο Ερτογαν ευτε να δει την Ευρωπη δεν θελει !!! Ο Ερτογαν θελει να γινει αρχηγος του Ισλαμ !! Χέστηκε για την Ευρωπη ! και εσυ στον κοσμο σου !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ρε μαλάκες τσιράκια της Γερμανία, στην Τουρκία σας έχουν γραμμένους στα αρχίδια τους τα ξυρισμένα, πόσο μαλακισμένα όντα παίζει να είστε...ρε με τη μαλάκες έχουμε μπλέξει.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή


Μυστηρια

[Μυστήρια][threecolumns]

Περιεργα - Απιστευτα

[Περίεργα - Απίστευτα][threecolumns]

Υγεια

[Υγεία][threecolumns]
Loading...

Αρθρα Αναγνωστων

[Άρθρα Αναγνωστών][twocolumns]

Πολιτικη

[Πολιτικά][threecolumns]

Οικονομικα

[Οικονομικά][threecolumns]

Αρχαια Ελλαδα

[Αρχαία Ελλάδα][twocolumns]

Life Style

[Life Style][bsummary]