Το μήνυμα της Μεταμορφώσεως του Χριστού - Πρωτοσυγκέλλου Ι. Μ. Φωκίδος Γέροντος Νεκταρίου Μουλατσιώτη

ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΗΣ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΕΩΣ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ
Θεία Μεταμόρφωση – Σατανική Μεταμόρφωση
Πρωτοσυγκέλλου Ι. Μ. Φωκίδος Γέροντος Νεκταρίου Μουλατσιώτη

Ακούω νοερά την φωνή του Κυρίου μας Ιησού Χριστού μεταφερόμενη μέσα από τα Ευαγγέλια να λέγει:
«Ιδού ποιώ τα πάντα καινά». (Αποκ. ΚΑ΄ 5)
Ναι, με ισχυρή και δυνατή φωνή ο Χριστός μας λέγει προς όλους μας, θα κάνω τα πάντα καινούργια. Τέλος η παλαιά ζωή, όποιος με ακολουθήσει, θα ζήσει μια νέα, μια καινούργια ζωή. Τέλος τα παλαιά ήθη και έθιμα, όποιος με ακολουθήσει θα ζήσει με νέα ήθη και νέα έθιμα.
Τέλος η αμαρτία, η ασωτία, η διαφθορά, η αδικία, το ψεύδος, η απάτη, η κλοπή και όλα τα έργα του σκότους. Όποιος με ακολουθήσει, θα ζήσει και θα γνωρίσει ένα νέο κόσμο που θα πολεμά την αμαρτία, ένα κόσμο αγιότητας, δικαιοσύνης, αληθείας, ένα κόσμο που όλα θα είναι καινούργια και λουσμένα μέσα στο φως.
Ακόμη και τους ουρανούς και την γη θα τους αλλάξω, «νέον ουρανό και νέα γη θα κάνω». (Αποκ. ΚΑ΄ 1). Θα κάνω τα πάντα καινούργια, όλα θα είναι νέα και θ’ ακτινοβολούν μέσα στο φως της Χάριτος του Θεού.

Ναι αδελφοί μου, όσοι ακολούθησαν τον Χριστό, ουσιαστικά και όχι τυπικά, αυτοί γεύτηκαν και γεύονται τα όσα υποσχέθηκε ο Κύριός μας. Ζουν μέσα σε ένα νέο μεταμορφωμένο κόσμο. Ένα κόσμο πνευματικό, ψυχικό, γεμάτο ευτυχία, χαρά ατέλειωτη, ένα κόσμο που μόνον όσοι έχουν γραμμένο στις καρδιές τους το όνομα Χριστός, μπορούν να κατανοήσουν τα γραφόμενα λόγια μου. Οι ζώντες και φέροντες το όνομα Χριστιανός τυπικά, αδυνατούν σήμερα να με αντιληφθούν, διότι στο όνομα είναι μόνον Χριστιανοί και όχι στην ουσία. Αν και έχουν μάτια, στην ουσία είναι τυφλοί, γι’ αυτό δεν βλέπουν την νέα ζωή όπου όλα λούζονται μέσα στο άκτιστο φως. Αυτοί ζουν ακόμη μέσα στο σκοτάδι. Αν και έχουν αυτιά, στην ουσία είναι κουφοί, γιατί αδυνατούν ν’ ακούσουν την γλυκειά φωνή του Θεού μας.

Αν και έχουν στόμα, στην ουσία είναι μουγκοί, γιατί αδυνατούν να ομιλήσουν την γλώσσα των αγγέλων και των αγίων. Αν και έχουν καρδιά, στην ουσία είναι άκαρδοι, γιατί αδυνατούν ν’ αγαπήσουν. «Αγαπούν» μόνο τον εαυτό τους και όσα πρόσωπα συμφεροντολογικά αυτοί επιλέγουν. Αδυνατούν ν’ αγαπήσουν τον υπόλοιπο κόσμο, την φύση και τους ανθρώπους της γης, γι’ αυτό τους κατακρίνουν, τους αδικούν, τους ζηλεύουν, τους φθονούν, τους συκοφαντούν, τους υβρίζουν, τους διώκουν, τους δολοφονούν, τους κλέπτουν και τους περιφρονούν.

Γυρίζουν καθημερινά μόνο γύρω από τον εαυτό τους. Ζουν στην «ΕΓΩ πόλη» τους και όχι στην πόλη του Χριστού. Όλοι αυτοί ζουν στο σκοτάδι, γιατί δεν γνώρισαν το φως της μεταμορφώσεως του Χριστού, που κάνει τα πάντα καινούργια. Μεταμορφώθηκε ο Χριστός και έλαμψε όλος μέσα στο φως, διότι ήλθε η ώρα να μεταμορφωθούμε κι εμείς, αλλάζοντας τρόπο ζωής, χαρακτήρα, νου και καρδιά.

Τα πάντα γίνονται νέα. Η μεταμόρφωση του Χριστού γεννά την αλλαγή και μεταμόρφωση της δικής μας ζωής.
Αν τόσα χρόνια δεν μεταμόρφωσες άνθρωπε τον τρόπο ζωής σου, τον χαρακτήρα σου, ζώντας την εν Χριστώ ζωή, τίποτε δεν έκανες και δεν πέτυχες με το πέρασμά σου πάνω από την γη. Γεννήθηκες και έζησες στο σκότος και δεν γεύθηκες το φως, την ομορφιά της μεταμόρφωσης και την χαρά της εν Χριστώ ζωής. Αυτή είναι η Θεία Μεταμόρφωση.

Προσοχή όμως, γιατί υπάρχει και η σατανική μεταμόρφωση. Αυτή η μεταμόρφωση συνέβη στον καλύτερο Άγγελο του Θεού, που ήταν μέσα στο φως λουσμένος. Έφερε πάνω του το φως του Χριστού, γι’ αυτό και ονομαζόταν Εωσφόρος. Όμως άλλαξε απομακρυνόμενος από την αγκαλιά του Θεού και από άγγελος φωτός μεταμορφώθηκε ξαφνικά σε άγγελο του σκότους και πατέρα του ψεύδους, της αδικίας, του φόνου και όλων των κακών. Εδώ έχουμε σατανική μεταμόρφωση!
Στο πρόσωπο του Χριστού ζούμε την Θεία Μεταμόρφωση, στο πρόσωπο του Εωσφόρου βλέπουμε την σατανική μεταμόρφωση.

Σήμερα η Εκκλησία μας, 6 Αυγούστου, τιμά, προβάλλει και παρουσιάζει στον πιστό λαό και στον κόσμο όλο την Θεία Μεταμόρφωση, καλώντας όλους μας να ακολουθήσουμε την φωνή του Ιησού Χριστού, που όποιος Τον ακολουθεί, μεταμορφώνει και την δική του ζωή, κάνοντας τα πάντα καινούργια, ζώντας πλέον εν Χριστώ, την ζωή των αγγέλων και των αγίων.

Η Εκκλησία, μας καλεί σήμερα και κάθε μέρα να μεταμορφωθούμε εν Χριστώ. Η Εκκλησία, μας δείχνει την Θεία Μεταμόρφωση και μας προτρέπει να γυρίσουμε την πλάτη στον εωσφόρο που βίωσε και βιώνει την σατανική μεταμόρφωσή του, προσπαθώντας να πάρει με το μέρος του όσους μπορεί, ώστε να μείνουν για πάντα τυφλοί, κουφοί και μουγκοί μέσα στο αιώνιο σκότος.

Εμείς λέμε ναι στην Θεία Μεταμόρφωση και αρνούμαστε, όπως δηλώσαμε και στην βάπτισή μας, τον σατανά και πάσα λατρεία αυτού και πάντα τα έργα αυτού. Συντασσόμαστε εμείς με τον Χριστό, ζώντας την δική μας αγία μεταμόρφωση που πραγματοποιείται διά της μετανοίας και των ιερών μυστηρίων μόνο μέσα στο χώρο της του Χριστού Εκκλησίας, στον οποίο ανήκει κάθε δόξα, τιμή και προσκύνηση εις τους αιώνας των αιώνων. ΑΜΗΝ.
Post A Comment
 • Blogger Comment using Blogger
 • Facebook Comment using Facebook
 • Disqus Comment using Disqus

8 σχόλια :

 1. Ο ΓΝΩΣΤΟΣ ΠΑΠΑΡΟΚΑΣ.
  ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΠΙΔΙΔΕΤΑΙ ΜΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΣΤΗΝ ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΚΑΙ ΕΚΘΕΣΗ ΚΟΚΚΑΛΩΝ ΚΑΙ
  ΝΕΚΡΟΚΕΦΑΛΩΝ "ΑΓΙΩΝ" ΑΠΟ ΡΩΣΙΑ.
  ΠΟΛΛΟΙ ΟΙ ΑΦΕΛΕΙΣ ΚΑΙ ΑΠΕΛΠΙΣΜΕΝΟΙ.
  ΓΕΜΙΖΟΥΝ ΤΑ ΠΑΓΚΑΡΙΑ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Κι εσένα τι σε νοιάζει;
   Εγώ βγάζω λεφτά από την τσέπη μου και τα ρίχνω στο παγκάρι, εσύ πονάς;;;

   Διαγραφή
  2. Δούλε του Κυρίου, αμνέ του Ισραήλ και ποιμενάρχη των ΕΛΛΗΝΩΝ ( χριστιανών) κατάπιες αμάσητο το εβραϊκό χορτάρι που σου δώσανε και έφαγες.

   Βρε θεομπαίχτη καλά κάνεις και εισπράττεις, όσα το “ ποίμνιο” σου καταθέτει, καλά κάνεις και βαράς τις σαράντα καμπάνες, καλά κάνεις και τραβάς "ολονυχτίες" μαζί με τα όμορφα καλογερόπουλα σου ... δεν παίρνεις μαζί σου και μερικούς οθωμανούς μετανάστες που ξέρουν από οθωμανικό δίκαιο μπας και σε ¨"ξελαμπικάρουν"...

   Διαγραφή
 2. Διαπράττεις απάτη.
  Υπόσχεσε ψευδώς σωτηρία.

  Εμπορεύεσαι τον πόνο των συνανθρώπων μας.

  Το προσκύνημα εικόνων, τεμαχίων σώματος...
  είναι ειδωλολατρεία

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. ΕΜΕΙΣ ΣΑΝ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΕΧΤΗΚΑΜΕ ΤΟΝ ΙΟΥΔΟΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟ ΜΕ ΤΗΝ ΒΙΑ ΚΑΙ ΜΑΣ ΕΓΙΝΕ ΣΥΝΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΤΡΟΠΟΣ ΖΩΗΣ, ΕΚΤΡΑΠΗΚΑΜΕ ΑΠΟ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΙΔΕΩΔΗ, ΤΗΝ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΡΕΤΕΣ ΚΑΙ ΚΛΕΙΣΤΗΚΑΜΕ ΣΤΟ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟ ΕΒΡΑΙΚΟ ΜΟΡΦΩΜΑ ΚΑΙ ΤΥΦΛΩΘΗΚΑΜΕ !!!

  ΤΙ ΔΟΥΛΕΙΑ ΕΧΕΙ Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΒΡΑΙΚΗ ΜΥΘΟΛΟΓΙΑ ???

  ΕΛΛΗΝΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΠΟΥ ΘΑ ΓΕΝΝΗΘΕΙΣ ΕΙΣΑΙ ΘΕΟ-ΔΟΥΛΟΣ… ΒΑΠΤΙΖΕΤΑΙ Ο ΔΟΥΛΟΣ ΤΟΥ ΘΕΟΥ …ΠΑΝΤΡΕΥΕΤΑΙ Ο ΔΟΥΛΟΣ ΤΟΥ ΘΕΟΥ… ΠΕΘΑΝΕ Ο ΔΟΥΛΟΣ ΤΟΥ ΘΕΟΥ…. ΚΑΙ ΓΡΑΜΜΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΓΚΑΛΕΣ ΤΟΥ ΕΒΡΑΑΜ… ΤΟΥ ΙΣΑΑΚ… ΚΑΙ ΤΟΥ ΙΑΚΩΒ …ΤΗΣ ΜΑΡΑΣ… ΤΗΣ ΣΑΡΑΣ … ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΑΚΟΥ ΜΑΣ ΣΥΝΑΠΑΝΤΗΜΑΤΟΣ…
  .ΕΜΕΝΑ ΜΕ ΡΩΤΗΣΑΤΕ ΠΟΙΜΕΝΑΡΧΕΣ ΜΟΥ , ΑΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΒΡΕΘΩ ΣΤΙΣ ΑΓΚΑΛΙΕΣ ΕΝΟΣ ΠΟΥ ΕΔΩΣΕ ΓΙΑ ΛΙΓΑ ΤΑΛΑΝΤΑ ΣΤΟΝ ΦΑΡΑΩ ΤΗΝ ΓΥΝΑΙΚΑ ΤΟΥ ΛΕΓΟΝΤΑΣ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΔΕΡΦΗ ΤΟΥ ΟΠΩΣ ΑΝΑΦΕΡΟΥΝ ΤΑ ΙΕΡΑ ΤΟΥΣ ΒΙΒΛΙΑ???

  ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΜΗΝ ΒΡΕΘΩ ΣΤΗΝ ΑΓΚΑΛΙΑ ΤΟΥ ΛΕΩΝΙΔΑ,ΤΟΥ ΜΕΓΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ,ΤΟΥ ΣΩΚΡΑΤΗ, ΤΟΥ ΠΛΑΤΩΝΑ ,ΤΟΥ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ... ΑΛΛΑ ΣΤΟΝ ΕΒΡΑΙΟ ΑΒΡΑΑΜ ???

  ΟΙ "ΠΤΩΧΟΙ ΤΩ ΠΝΕΥΜΑΤΙ", ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΠΕΙΣ, ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΓΡΑΨΕΙΣ, ΘΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΟΥΝ ΚΟΛΛΗΜΕΝΟΙ ΣΤΗ "ΜΑΚΑΡΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥΣ"...

  ΟΙ ΠΟΝΗΡΟΙ ΤΩ ΠΝΕΥΜΑΤΙ ΘΑ ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΑΝΕ ΚΑΙ ΟΙ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΙ ΠΑΣΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗΣ-ΕΞΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ, ΘΑ ΤΡΙΒΟΥΝ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥΣ, ΚΡΥΦΑ...ΚΑΙ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΜΕΓΑΛΟΥΣ ΣΤΑΥΡΟΥΣ ΣΤΑ ΦΑΝΕΡΑ...ΑΜΗΝ!  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Οι Έλληνες σήμερα πλην φωτεινών εξαιρέσεων ευρίσκονται υπό πνευματικήν και πολιτισμικήν καταστολήν.

   Μόνο αμόρφωτοι και απαίδευτοι άνθρωποι, όπως οι νομάδες γιδοβοσκοί Ισραηλίτες της προϊστορικής εποχής χρειάζονταν έναν μπαμπούλα πατριαρχικό θεό και ένα πέτρινο εγχειρίδιο 10 εντολών προκειμένου να ακολουθήσουν έναν ηθικό κώδικα ώστε να μην κλέβουν, σκοτώνουν και πηδάνε τη γυναίκα του γείτονα...

   Ήρθαν λοιπόν οι τσοπαναραίοι, κι αφού γκρέμισαν όλο τον αρχαίο πολιτισμό - τη δική μας αρχαία κληρονομιά - μας επέβαλαν, χωρίς να μας ρωτήσουν, την "τέλεια" θρησκεία τους.

   Αυτοδιορίστηκαν "ποιμένες" και μας χάρισαν τον - όχι και τόσο κολακευτικό - προσδιορισμό του "ποιμνίου".
   Εξαιτίας δηλαδή της αγάπης τους για μας, αποφάσισαν εμείς να βόσκουμε κι αυτοί να μας βόσκουν. Κι ούτε λόγος να γίνεται για την απλή αλήθεια που λέει ότι ποτέ κανένα ποίμνιο, ποτέ κανένα κοπάδι, δεν εκτρέφεται προς όφελος δικό του, αλλά πάντοτε προς όφελος του τσοπάνη!...

   Πώς λοιπόν προσπαθούν κάποιοι να συνταιριάξουν δόλια το φως με το σκοτάδι, τη γνώση με την αμάθεια ή την εγρήγορση με το αφιόνι;

   ΥΓ : Ερωτήματα προς τον αντιπροσωπο του Θεου "αρχιμανδρίτη" Μουλατσιώτη.
   Αν ο Θεός έχει «απορρίψει» τους Εβραίους επειδή « σταύρωσαν τον Ιησού» όπως οι χριστιανοί ισχυρίζονται, γιατί οι δολοφόμοι του Θεου οι Εβραίοι έχουμε καταφέρει να επιβιώσουμε 2.000 χρόνια χριστιανικών διωγμών;
   Πώς εξηγούν οι Χριστιανοί το θαύμα της εβραϊκής επιβίωσης;
   Γιατί ο Θεός έχει αποκαταστήσει την πόλη της Ιερουσαλήμ και το ομόσπονδο κράτος του Ισραήλ στον λαό Του που έχει «απορρίψει»;
   Γιατί αν και όλοι οι μαθητές του Ιησού ήταν Εβραίοι, δεν μπορούσαν να πείσουν τους συμπατριώτες τους Εβραίους με τις διδασκαλίες τους ;

   Διαγραφή
  2. Σκληρόν σοι προς κέντρα λακτίζειν...
   Για την απαιδευσια σου και την πνευματικη σου καταστολη δεν φταιει ο Χριστος
   Υπαρχουν εκατομμυρια Χριστιανοι που προοδευουν

   Σχεδόν το ένα τρίτο των κατοίκων του πλανήτη-δηλαδή 2,18 δις. άνθρωποι ή το 31,7% του συνολικού πληθυσμού των 7 δισ.- έχει ασπαστεί τη χριστιανική θρησκεία.

   Αυτό προκύπτει από έρευνα του έγκυρου ινστιτούτου Pew Research Center, το οποίο διαπιστώνει ότι η αναλογία των Χριστιανών είναι ίδια με εκείνη που υπήρχε πριν από ένα αιώνα με μία σημαντική διαφορά:

   Τότε, τα 2/3 βρίσκονταν στην Ευρώπη, ενώ σήμερα υπάρχει μεγαλύτερη διασπορά. Συγκεκριμένα, το 34% κατοικεί στη βόρεια και νότια Αμερική, το 26% στην Ευρώπη, το 23,6% στην Υποσαχάρια Αφρική και το 13,1 % στην περιοχή της Ασίας και του Ειρηνικού.   Επίσης, οι μισοί περίπου Χριστιανοί είναι Καθολικοί, το 36,7% Προτεστάντες και το 11,9% Ορθόδοξοι.

   Διαγραφή
 4. ΠΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΗΝ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΑΠΑΤΗ ΠΕΡΙ ΣΡΙΣΤΙΑΝΩΝ ΟΡΘΟΔΟΞΩΝ;
  ΚΑΤΑΡΡΕΟΥΜΕ ΣΑΝ ΚΡΑΤΟΣ ΚΙ ΑΥΤΟΙ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ Ν' ΑΡΜΕΓΟΥΝ ΤΟΝ ΚΡΑΤΙΚΟ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΜΕ ΜΙΣΘΟΥΣ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΠΑΠΑΔΩΝ,ΠΡΟΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΑΠΑΛΛΑΓΕΣ ΑΠΟ ΕΝΦΙΑ.
  ΤΡΑΓΙΚΟ ΓΙΑ ΜΙΑ ΧΩΡΑ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΛΕΓΕΤΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΕ..!

  ΑπάντησηΔιαγραφή


Μυστηρια

[Μυστήρια][threecolumns]

Περιεργα - Απιστευτα

[Περίεργα - Απίστευτα][threecolumns]

Υγεια

[Υγεία][threecolumns]
Loading...

Αρθρα Αναγνωστων

[Άρθρα Αναγνωστών][twocolumns]

Πολιτικη

[Πολιτικά][threecolumns]

Οικονομικα

[Οικονομικά][threecolumns]

Αρχαια Ελλαδα

[Αρχαία Ελλάδα][twocolumns]

Life Style

[Life Style][bsummary]