Μετά το κύμα παραιτήσεων... ο Τραμπ έκλεισε το «Συμβούλιο Αμερικανικής Βιομηχανίας»

Είχε προηγηθεί η ηχηρή παραίτηση του Διευθύνοντος Συμβούλου της 3Μ - Προχθές είχε φύγει ο ισχυρός άνδρας της Merck - Μέσω Ttwitter ανακοίνωσε την απόφαση του ο Αμερικανός Πρόεδρος

Οι παραιτήσεις υψηλόβαθμων στελεχών της αμερικανικής βιομηχανίας από το Συμβούλιο Βιομηχανίας των ΗΠΑ φαίνεται πως έφεραν σε αδιέξοδο τον Αμερικανό Πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ ο οποίος λίγη ώρα μετά την ανακοίνωση της παραίτησης και του 7ου κατά σειρά CEO, του Ίνγκε Τουλίν της 3M, ανακοίνωσε μέσω twitter την απόφασή του, να τερματίσει την λειτουργία του συγκεκριμένου θεσμού αλλά και του Φόρουμ Στρατηγικής και Πολιτικής για το οποίο κυκλοφορούσαν φήμες περί περί επικείμενης αυτοδιάλυσης του.

Συγκεκριμένα στο μήνυμά του ο Αμερικανός Πρόεδρος αναφέρει: «Από το να ασκείται πίεση στους ανθρώπους του επιχειρείν του Συμβουλίου για την Βιομηχανία και την Στρατηγική προτιμώ να τερματίσω την λειτουργία του. Σας ευχαριστώ όλους».Νωρίτερα ο διευθύνων σύμβουλος της 3M Co, Ίνγκε Τουλίν, είχε ανακοινώσει από τη Μινεσότα, όπου εδρεύει ο όμιλος ότι παραιτείται από το Συμβούλιο Αμερικανικής Βιομηχανίας μετά τον σάλο που προκάλεσαν οι δηλώσεις του Αμερικανού προέδρου για τα επεισόδια στη Βιρτζίνια.

Ο Τουλίν ήταν το έβδομο μέλος αυτού του Συμβουλίου που παραιτήθηκε από το Συμβούλιο. Είχε προηγηθεί στις 14 Αυγούστου η παραίτηση του διευθύνοντος συμβούλου της φαρμακευτικής εταιρείας Merck, Κένεθ Φρέιζερ ο οποίος ανακοίνωσε πως αποχωρεί σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την στάση που κράτησε ο Αμερικανός Πρόεδρος στα ζητήματα της μισαλλοδοξίας και του εξτρεμισμού.

Εκτός από τους Τουλίν και Φρέιζερ, αρκετά στελέχη γνωστών αμερικανικών εταιρειών έχουν παραιτηθεί από διάφορα σώματα που προσφέρουν συμβουλές στην αμερικανική προεδρία σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις πολιτικές του Τραμπ.

Ο διευθύνων σύμβουλος της αυτοκινητοβιομηχανίας Tesla Ίλον Μασκ και ο διευθύνων σύμβουλος της Walt Disney Ρόμπερτ Άιγκερ παραιτήθηκαν από το Φόρουμ Στρατηγικής και Πολιτικής του προέδρου τον Ιούνιο, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την απόφαση του Τραμπ να αποσύρει τις ΗΠΑ από τη συμφωνία του Παρισιού για το κλίμα. Ο Μασκ αποχώρησε επίσης από το Συμβούλιο της Αμερικανικής Βιομηχανίας.

Ενώ ο πρώην διευθύνων σύμβουλος της Uber Τράβις Κάλανικ παραιτήθηκε από ένα συμβούλιο επιχειρηματικότητας της αμερικανικής προεδρίας τον Φεβρουάριο, λόγω των πιέσεων που δέχθηκε από ακτιβιστές, στελέχη της εταιρείας και άλλους που εναντιώνονταν στις πολιτικές του Τραμπ για τη μετανάστευση.

Τέλος πρέπει να σημειωθεί, ότι το Συμβούλιο Αμερικανικής Βιομηχανίας και το Φόρουμ Στρατηγικής και Πολιτικής είχαν συσταθεί μετά την εκλογή του Τραμπ και στο καθένα εξ αυτών συμμετείχαν περίπου 20 διευθύνοντες σύμβουλοι.
Γράψτε το Σχόλιο σας
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

Δεν υπάρχουν σχόλια :


Αρθρα Αναγνωστων

[Άρθρα Αναγνωστών][twocolumns]

Υγεια

[Υγεία][threecolumns]

Μυστηρια

[Μυστήρια][threecolumns]

Περιεργα - Απιστευτα

[Περίεργα - Απίστευτα][threecolumns]
Loading...

Πολιτικη

[Πολιτικά][threecolumns]

Οικονομικα

[Οικονομικά][threecolumns]

Αρχαια Ελλαδα

[Αρχαία Ελλάδα][twocolumns]

Life Style

[Life Style][bsummary]