«Αυτονόητη» για τον ΣΥΡΙΖΑ η μη αναγνώριση των εγκλημάτων του Κομμουνισμού

Σάλος από τις δηλώσεις στελεχών της κυβέρνησης που δεν «βλέπουν» τα εγκλήματα των κομμουνιστικών καθεστώτων και ταυτίζουν με τους ναζί όσους διαφωνούν - Αντιδράσεις και από τον Δημήτρη Καμμένο των ΑΝΕΛ

Με μία επίσημη ανακοίνωση ολόκληρος ο ΣΥΡΙΖΑ στηρίζει την στάση Κοντονή σχετικά με το συνέδριο στην Εσθονία και μάλιστα την χαρακτηρίζει «αυτονόητη και επιβεβλημένη»!

Εκτός από την απόφαση του υπουργού Δικαιοσύνης Σταύρου Κοντονή η Ελλάδα να είναι η μόνη χώρα της ΕΕ που δεν θα θα συμμετάσχει στο διεθνές συνέδριο που διοργανώνει η Εσθονική Προεδρία της ΕΕ σχετικά με «τα εγκλήματα από τα κομμουνιστικά καθεστώτα», ήρθε και η δήλωση της Μαρίας Γιαννακάκη, γγ Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, που έκανε ένα βήμα παραπάνω χαρακτηρίζοντας τους Εσθονούς ως φιλοναζί!

Το σχόλιό της, ευθυγραμμισμένο με όσα αναφέρει στην επιστολή που συνέταξε ο πολιτικός της προϊστάμενος κύριος Κοντονής, «επικυρώθηκε» με τον πιο επίσημο τρόπο και από το κυβερνών κόμμα, καθώς ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει στην ανακοίνωσή του: «Η απόφαση του Υπουργού Δικαιοσύνης, Σταύρου Κοντονή, να μη συμμετάσχει στο συνέδριο που διοργανώνει η Εσθονία στο πλαίσιο της προεδρίας της στο Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης με θέμα "Η κληρονομιά στον 21ο αιώνα των εγκλημάτων που διαπράχθηκαν από τα κομμουνιστικά καθεστώτα" ήταν αυτονόητη και επιβεβλημένη. Κάθε απόπειρα εξίσωσης του ναζισμού με τον κομμουνισμό είναι ανιστόρητη και επικίνδυνη, ιδίως σε μια περίοδο που η άκρα δεξιά επιχειρεί να ξανασηκώσει κεφάλι στην Ευρώπη. Στο πλαίσιο αυτό, οι αντιδράσεις της ΝΔ για τη συγκεκριμένη επιλογή δείχνουν τη σταθερή εμμονή της στη λεγόμενη "θεωρία των δύο άκρων", η οποία το μόνο που κάνει είναι να αθωώνει τον ναζισμό».

Πρώτος έσπευσε να στηρίξει τον κ. Κοντονή ο Παύλος Πολάκης. Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας με ανάρτησή του στο Facebook συνεχάρη τον συνάδελφό του, υπουργό Δικαιοσύνης για την άρνησή του αυτή να απομονώσει για άλλη μια φορά την χώρα μας από την υπόλοιπη Ευρώπη.

Σύμφωνα με τον κ. Πολάκη που έγραψε «μπράβο Σταύρο», «η ιστορια ουτε διαγράφεται ουτε παραχαράσσεται».

Η ανάρτησή του Παύλου Πολάκη έχει ως εξής:


Αντιδράσεις εντός του ΣΥΡΙΖΑ: «Εξαλλοσύνες ότι όλοι οι Εσθονοί είναι φιλοναζί», λέει η Κασιμάτη

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίνα Κασιμάτη σε ανάρτησή της στο Facebook επικροτεί την απόφαση του υπουργού Δικαιοσύνης Σταύρου Κοντονή να μην μετέχει στο επίμαχο συνέδριο σχετικά με τα εγκλήματα που διαπράχθηκαν από τα κομμουνιστικά καθεστώτα που διοργανώνει η κυβέρνηση της Εσθονίας ως προεδρεύουσα του Συμβουλίου της Ευρώπης.

Ωστόσο, η Νίνα Κασιμάτη, βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στη Β' Πειραιώς, χαρακτηρίζει ως «εξαλλοσύνες» που προσβάλλουν το σύνολο του ελληνικού λαού τις δηλώσεις της Μαρίας Γιαννακάκη, στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ και γενικής γραμματέως Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων η οποία αποκάλεσε συλλήβδην όλους τους Εσθονούς ως «φιλοναζί».

Επισημαίνεται ότι η κυρία Γιαννακάκη είχε εκλεγεί βουλευτής Β' Πειραιώς με τη Δημοκρατική Αριστερά στις εκλογές του Μαϊου και του Ιουνίου του 2012. Αποχώρησε από τη ΔΗΜΑΡ τον Αύγουστο του 2015 και από τον Δεκέμβριο του 2016 είναι γενική γραμματέας Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στο υπουργείο Δικαιοσύνης.
>
Η ανάρτηση της Νίνας Κασιμάτη, βουλευτίνας του ΣΥΡΙΖΑ στη Β' Πειραιώς, έχει ως εξής:Το σχόλιο της Μαρίας Γιαννακάκη

Με αφορμή μια ανάρτηση που αλίευσε από το twitter στην οποία αναφέρεται ότι «υπάρχει ένας όρος για όσους λένε ότι "και οι δύο πλευρές είναι κακές" όταν η μια πλευρά είναι οι ναζί. Αποκαλούνται φιλοναζί» η ΓΓ Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων σχολίασε ότι «Γράφτηκε για τον Τραμπ και το #Charlottesville, αλλά ταιριάζει απόλυτα και στους Εσθονούς και στο Συνέδριό τους».


Η επιστολή Κοντονή

Μέσα σε αυτό το πλαίσιο ο υπουργός Δικαιοσύνης αποφεύγει την οποιαδήποτε νύξη στα εγκλήματα που διαπράχθηκαν από τα κομμουνιστικά καθεστώτα και ενημερώνει τους διοργανωτές ότι η Γενική Γραμματεία Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Ελληνικού Υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων δεν πρόκειται να συμμετάσχει στο συγκεκριμένο Συνέδριο.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της επιστολής που απέστειλε ο υπουργός Δικαιοσύνης:
«Η πρωτοβουλία σας να διοργανώσετε στο πλαίσιο της Προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης Διεθνές Συνέδριο με τίτλο «Η κληρονομιά στον 21ο αιώνα των εγκλημάτων που διαπράχθηκαν από τα κομμουνιστικά καθεστώτα» μας προκάλεσε εύλογα ερωτηματικά. Ειδικά σε μία περίοδο, που οι θεμελιώδεις αξίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης αμφισβητούνται ανοιχτά από την άνοδο των ακροδεξιών κινημάτων και των νεοναζιστικών κομμάτων σε ολόκληρη την Ευρώπη, η προαναφερθείσα πρωτοβουλία είναι πολύ ατυχής.

Η Ιστορία δεν μπορεί να παραχαραχθεί παρόλο που μπορεί να γράφεται κυρίως από τους νικητές ή να αξιολογείται διαφορετικά από την οπτική των κρατών. Παρ'όλα αυτά, τα ιστορικά στοιχεία και γεγονότα, κατέγραψαν τον στρατό της ΕΣΔΔ ως τον απελευθερωτή της Ευρώπης και των ναζιστικών στρατοπέδων συγκέντρωσης και ως λυτρωτή από την φρίκη του Ολοκαυτώματος.

Στη σκέψη και στη συνείδησή μας, το ναζιστικό καθεστώς, δηλαδή εκείνο το πολιτικό σύστημα, το οποίο έχει τον ρατσισμό, το μίσος τη μισαλλοδοξία και τη μαζική δολοφονία ως τον πυρήνα της ιδεολογίας του δεν θα υπήρχε καμία περίπτωση να συγκριθεί με τον κομμουνισμό, με την πολιτική ιδεολογία που αυτός αντιπροσωπεύει, ή να συγκριθεί με οτιδήποτε άλλο, απλούστατα διότι η ανθρωπότητα δεν έχει αντιμετωπίσει τίποτε παρόμοιο με τον ναζισμό και ελπίζουμε πως δε θα το κάνει στο μέλλον.

Η φρίκη που γνωρίσαμε μέσω του Ναζισμού είχε μία και μόνη εκδοχή, αυτή που περιγράψαμε παραπάνω. Ο κομμουνισμός, αντίθετα, γέννησε δεκάδες ιδεολογικά ρεύματα, ένα εκ των οποίων υπήρξε ο ευρωκομμουνισμός, ο οποίος γεννήθηκε μέσα σε κομμουνιστικό καθεστώς, την περίοδο της Άνοιξης της Πράγας με στόχο να παντρέψει τον σοσιαλισμό με την Δημοκρατία και την ελευθερία. Αυτό το ιδεολογικό ρεύμα μπόλιασε έκτοτε την πολιτική σκέψη όλης της Δυτικής Ευρώπης, έθεσε ζητήματα αναζήτησης, αποτέλεσε ένα μεγάλο εργαστήρι θεωρητικών επεξεργασιών, διαμορφώνοντας μια κουλτούρα διαλόγου, που το κατέστησαν έναν οργανισμό ζωντανό.

Θεωρούμε πως η πρωτοβουλία διοργάνωσης ενός συνεδρίου με το συγκεκριμένο περιεχόμενο και τίτλο, στέλνει ένα λανθασμένο και επικίνδυνο πολιτικό μήνυμα, το οποίο είναι προϊόν των Συμφωνιών που ακολούθησαν τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, αναβιώνει το ψυχροπολεμικό κλίμα που τόσα δεινά έφερε στην Ευρώπη, αντίκειται στις αξίες της ΕΕ και σίγουρα δεν αντικατοπτρίζει την οπτική της ελληνικής κυβέρνησης και του ελληνικού λαού, η οποία είναι πως ο ναζισμός και ο κομμουνισμός δε θα μπορούσαν ποτέ να υπάρχουν ως τα δύο μέρη της ίδιας εξίσωσης.

Έχει γίνει σαφές ότι η Γενική Γραμματεία Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Ελληνικού Υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων δεν πρόκειται να συμμετάσχει στο εν θέματι Συνέδριο»Αντίδραση από τον Δημήτρη Καμμένο

Σε εντελώς αντίθετη γραμμή σε σχέση με εκείνη που εξέφρασαν στελέχη του ΣΥΡΙΖΑαναφορικά με τγην αναγνώριση των εγκλημάτων των κομμμουνιστικών καθεστώτων, εμφανίστηκε ο Δημήτρης Καμμένος.

Ο βουλευτής των ΑΝΕΛ αναφέρει ότι η Ελλάδα είναι η μοναδική δυτική χώρα που «δεν θέλει κομπλεξικά να αναγνωρίσει» τον κομμουνιστικό ολοκληρωτισμό και κάνει ιδιαίτερα μνεία στα δεινά που υπέστη ο λαός της Εσθονίας, ο οποίος χαρακτηρίστηκε υμνητής του ναζισμού, «από την Σοβιετική κομμουνιστική μπότα».

Πιο αναλυτικά έγραψε στο facebook:
«Εχετε αναρωτηθεί γιατί είμαστε η μοναδική Δυτική χώρα που δεν θέλει κομπλεξικά να αναγνωρίσει τον ολοκληρωτισμό των κομμουνιστικών καθεστώτων ;
Από πότε η Ελλάδα δεν αναγνωρίζει εγκλήματα από τα κομμουνιστικά καθεστώτα εγκλήματα τα οποία έχει αναγνωρίσει τόσο ο Πούτιν όσο και το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ;
Ποιά Ελλάδα είναι αυτή ;
Ο κομμουνισμός δεν διέπρεψε στον ρατσισμό στις μαζικές δολοφονίες και την μισαλλοδοξία ; Δεν κατεδίωξε κάθε Θρησκεία ;
Γνωρίζετε τι πέρασαν οι Εσθονοί κάτω από την Σοβιετική κομμουνιστική μπότα; Εκτός εαν νομίζετε ότι πέρασαν τέλεια και σήμερα γιορτάζουν τις ευτυχείς αναμνήσεις τους.
Για την ιστορία οι Σοβιετικοί απέλασαν πάνω απο 33.000 Εθνονους απο 1945-1951 στην Σιβηρία και το Καζακστάν με την κατηγορία ότι ήταν "εχθροί του λαού" και "εχθροί των εργατών". Το 1949 το 70% των απελαθέντων ήταν γυναικόπαιδα κάτων των 16 ετών..!!».

Σάλος στο Twitter για τα #εγκλήματα_κομμουνιστών

Πρώτο hashtag στα trends του ελληνικού Twitter είναι από το Σάββατο το #εγκλήματα_κομμουνιστών, όπου οι χρήστες άλλοτε με χιούμορ, αλλά κυρίως με πολύ οργή, απαντούν στην στάση τόσο του υπουργού Δικαιοσύνης, όσο και εν γένει του ΣΥΡΙΖΑ. Πολλοί θεωρούν πως είναι, αν μη τι άλλο, προσβλητική απέναντι στον λαό της Εσθονίας, ενώ παραθέτοντας ιστορικά στοιχεία, θυμίζουν την δράση του Στάλιν και άλλων κομμουνιστών ηγετών της υφηλίου.

Post A Comment
 • Blogger Comment using Blogger
 • Facebook Comment using Facebook
 • Disqus Comment using Disqus

16 σχόλια :

 1. Πρώτη φορά φασιστερα !!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Μετά την κατάρρευση του κομμουνισμού, ο αριστερός φασισμός
  σηκώνει και παλι κεφάλι.
  Ανοικτά πλέον ο ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζει το δικτατορικό καθεστώς Μαδούρο.

  Δεν αναγνωρίζει τα εγκλήματα του αριστερού φασισμού.

  Ο Τσίπρας ήταν ο μόνος Ευρωπαίος που παρέστη στην κηδεία του
  Κάστρο, που γιά πενήντα και πλέον χρόνια καταδυνάστευσε την Κούβα, την μετέβαλε σε απέραντο πτωχοκομείο - φυλακή.

  Ποτέ πιά φασισμός, μαύρος ή κόκκινος.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. 1) Η ιστορία έγραψε ότι, όταν ο Μεταξάς πολεμούσε τον φασιστικό άξονα (Ιταλίας-Γερμανίας) στα ελληνοαλβανικά σύνορα, οι σταλινιστές ήσαν σύμμαχοι με τον Χίτλερ και απολάμβαναν την φιλία τους με το σύμφωνο Μολότοφ-Ρίμπεντροπ (23 Αυγ. 1939).

  enet.gr/?i=news.el.article&id=233988

  2) Λίγες μέρες μετά την υπογραφή του ανωτέρω συμφώνου (1 Σεπτ. 1939) τα δυο φιλαράκια, ο Χίτλερ και ο Στάλιν, εισέβαλαν στην Πολωνία και την μοίρασαν για πάρτη τους.

  http://clubs.pathfinder.gr/ilovepoland/344002

  3) Λιγάκι αργότερα, στις 30 Νοεμβρίου 1939, το φιλαράκι του Χίτλερ, ο Στάλιν, εισέβαλε στην Φιλανδία, αλλά έπαθε πανωλεθρία, γιατί οι αξιωματικοί του Ρώσικου στρατού υστερούσαν σε εμπειρία (είχε παλαιότερα εκτελέσει ή φυλακίσει 30.000 έμπειρους αξιωματικούς).

  https://el.wikipedia.org/wiki/Ρωσοφινλανδικός_πόλεμος_του_1939

  4) Σημειωτέον ότι την φιλία τους δεν την έσπασε ο Στάλιν, άλλα ο Χίτλερ, όταν επιτέθηκε στη Ρωσία το 1941 !!!

  5) Ο Στάλιν εξόντωσε 20.000.000 πολιτικούς αντιπάλους του !!!

  topontiki.gr/article/138083/i-staliniki-periodos-apo-tis-metarrythmiseis-stis-ekkathariseis-kai-tis-dikes

  Οι σύντροφοι Χρουστσόφ και Τρότσκι επιβεβαιώνουν τα σταλινικά καμώματα
  marinisbooks.gr/title39.htm

  6) Ο Μάο εξόντωσε 45.000.000 πολιτικούς αντιπάλους του !!!

  tovima.gr/world/article/?aid=355168

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Κόκκινος και μαύρος φασισμός, δηλαδή, για ένα διάστημα 2 περίπου ετών προχωρούσαν πιασμένοι χέρι χέρι !
   Αυτά γιατί τα κρύβουν;

   Διαγραφή
  2. Εάν αυτά τα ήξεραν όλοι οι πολίτες, μέσω της σχολικής διδασκαλίας, θα μπορούσαν να χαρακτηρίζουν άλλους ως φιλοναζιστές;
   Αν κάνω λάθος, διόρθωσέ με.

   Διαγραφή
  3. Ε, πρώτη φορά διαβάζω σχόλιο κάποιου που ζητάει απ' τον εαυτό του να τον διορθώσει αν κάνει λάθος. Ενδιαφέρον.

   Διαγραφή
  4. 8:47 μ.μ.Αυτά που διαβάζεις τα καταλαβαίνεις;

   Διαγραφή
 4. Ναζισμός και κομμουνισμός έχουν τις ίδιες πολιτικές πρακτικές, αν και ξεκινούν από διαφορετικές αφετηρίες.

  Απλά ο κομμουνισμός σε χώρες ηλιθίων όπως η Ελλάδα,
  κατάφερε και φόρεσε δημοκρατική αμφίεση,
  δημιούργησε μύθους περί αγώνων της αριστεράς, ενώ στο βάθος της αυτής ιδεολογίας διακηρύττει την δια των όπλων επανάσταση, την κατάλυση του Συντάγματος και της δημοκρατικής τάξης και την επιβολή δικτατορίας.

  Βρέθηκαν να ορίζουν τις τύχες αυτού του τόπου, παραμένουν τροχοπέδη στην ανάπτυξη της χώρας και του ελληνικού λαού (βλ. ΚΚΕ, ΣΥΡΙΖΑ κλπ).

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Όλα τα κόμματα ανά τον κόσμο, αριστερά και δεξιά, πλην των πατριωτικών κομμάτων, βαδίζουν στον δρόμο που χάραξε η Παγκοσμιοποίηση. Δηλαδή θέλουν:

  ανοιχτά σύνορα,
  πολυπολιτισμικές κοινωνίες,
  μοντέρνες οικογένειες (π.χ. άνδρας+άνδρας).

  Ξέρετε εσείς κάποιο κόμμα που διαφωνεί με τα ανωτέρω; Πέστε μου.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. 23η Αυγούστου:
  Ευρωπαϊκή Ημέρα Μνήμης για τα Θύματα του Σταλινισμού και του Ναζισμού.

  https://gianniotis.blogspot.gr/2014/08/23.html

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. Ο Υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής ανακοίνωσε ότι δεν θα πάει σε συνέδριο που διοργανώνει η κυβέρνηση της Εσθονίας με θέμα «τα εγκλήματα του κομμουνισμού στην Ευρώπη», γιατί ο ίδιος και ο ΣΥΡΙΖΑ δεν αναγνωρίζουν ότι τα κομμουνιστικά καθεστώτα διέπραξαν εγκλήματα.

  Η Κουμουνδούρου μάλιστα με ανακοίνωση της υποστηρίζει ότι ο Σοβιετικός στρατός που εισέβαλε το 1945 στην Εσθονία απελευθέρωσε τους Εσθονούς από τον φασισμό. Υπογράμμισε μάλιστα ότι η εξίσωση που ισχυρίζεται ότι ο μαύρος και ο κόκκινος φασισμός είναι το ίδιο και το αυτό είναι μια απάτη των ιμπεριαλιστών αφού ο Ναζισμός ταυτίζεται αποκλειστικά με την φρίκη
  ενώ ο κομμουνισμός γέννησε δεκάδες ρεύματα σκέψης.


  Με δυο λόγια ο Κοντονής και ο ΣΥΡΙΖΑ μες λένε ότι οι εκκαθαρίσεις του Στάλιν που οδήγησαν εκατομμύρια ανθρώπους στα Γκουλάκ, στην Σιβηρία και στα εκτελεστικά αποσπάσματα ήταν... σχολικές εκδρομές και δεν θα πρέπει να εξισώνονται με τα κρεματόρια και τις άλλες φρικαλεότητες των Ναζί.

  Ότι η γενοκτονία του Κατίν όπου ο Στάλιν σκότωσε καμιά 30.000 Πολωνούς αξιωματικούς ήταν παιχνίδια σε έναν παιδότοπο και ότι η εισβολή των Σοβιετικών στην Ουγγαρία και την Τσεχοσλοβακία το ‘56 και το ‘67 ήταν μια πράξη αλληλεγγύης των Ρώσων προς την Βουδαπέστη και την Πράγα.

  Ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Κοντονής μας λένε ακόμα ότι ο ιδεολογικός πλούτος του κομμουνισμού ήταν τόσο μεγάλος ώστε η ανθρωπότητα θα πρέπει να τον ευγνωμονεί που οδήγησε σε δεκάδες δημοκρατικές εκδοχές τύπου Πολ-Ποτ, Κιμ, Κάστρο, Τσάβες, Μαδούρο κλπ.

  Υπό αυτήν την λογική η πολιτιστική Επανάσταση του Μάο στην Κίνα ήταν μια άσκηση δημοκρατικής επαγρύπνησης και κάτι εκατομμύρια Κινέζοι που δολοφονήθηκαν ήταν αισχρή προπαγάνδα του καπιταλισμού.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Μη λες αλήθειες. Οι αλήθειες κάνουν κάποιους να πονάνε.

   Διαγραφή
 9. ε ντε λα μαγκε ντε μασονικ
  αλα τις και φυγε ξηγιεται αλελεντικ
  στα ντεμπουζουκεντε ντε καμπαρεν
  αλα τε δικο μας το καρεν
  αιντα λαμασονεντο και αριστεριορε με τε γκομενε τε ο μπουφεν
  και η Ελλαδα πατιμεντο τα φλοκια τρωει στην μαπεν
  εστε μασονας εστε μπελαλικ λα ντε μασονια ο πιο νταηκ
  και εντρε μεντρε καργα ντε μασονιεν γιατι φιαξαρε στο μινουτο
  ντε δουλειεν
  αιντα λα φουμεντο και μαστουριορε καργα οι ΣΥΡΙΖΙΕΝ
  και η Ελλαδα πατιμεντο τα φλοκια στην μαπεν (δις}

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 10. Η ΕΕ και οι κυβερνήσεις της ασχολούνται με τα δήθεν εγκλήματα του κπμουνισμού για να κρύψουν τα εγκλήματα του καπιταλισμού. Φοβούνται. Την οργή του κόσμου που θα ξεσπάσει ενάντια στα αντιλαϊκά μέτρα τους και στην ολοένα μεγαλύτερη αποσταση διαβίωσης μεταξύ πλουσίων και φτωχών. Υποτίθεται ότι είναι εναντίον του ναζισμού αλλά αγκαλιάζουν καθεστώτα που είναι ναζιστικά (Ουκρανία, Εσθονία κ.λ.π.). Ματαιοπονούν όμως. Και κάπου ενδόμυχα το ξέρουν ότι η ώρα τους πλησιάζει. Ο καπιταλισμός τους έχει σαπίσει πια.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. ................................................................................................................
   Το διεθνές οικονομικό κατεστημένο (=Παγκοσμιοποίηση) θέλει
   ανοιχτά σύνορα,
   πολυπολιτισμικές κοινωνίες,
   μοντέρνες οικογένειες (π.χ. άνδρας+άνδρας).

   Τα αριστερά κόμματα (ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ) και το δεξιό κόμμα (ΝΔ)
   θέλουν κάτι διαφορετικό ; ; ;
   Ο δισεκατομμυριούχος Σόρος θέλει κάτι διαφορετικό ; ; ;

   ..................................................................................................................

   Διαγραφή


Μυστηρια

[Μυστήρια][threecolumns]

Περιεργα - Απιστευτα

[Περίεργα - Απίστευτα][threecolumns]

Υγεια

[Υγεία][threecolumns]
Loading...

Αρθρα Αναγνωστων

[Άρθρα Αναγνωστών][twocolumns]

Πολιτικη

[Πολιτικά][threecolumns]

Οικονομικα

[Οικονομικά][threecolumns]

Αρχαια Ελλαδα

[Αρχαία Ελλάδα][twocolumns]

Life Style

[Life Style][bsummary]