Ερμηνεύοντας την παρέμβαση Λαλιώτη

Αντικρουόμενες αντιδράσεις και ερμηνείες προκάλεσε για ακόμη μία ημέρα η παρέμβαση του Κώστα Λαλιώτη

Την αποκωδικοποίηση των μηνυμάτων που θέλησε να
στείλει το ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ ανέλαβε εκ μέρους της Χαριλάου Τρικούπη ο εκπρόσωπος Τύπου Παύλος Χρηστίδης, επιχειρώντας να αποσυνδέσει τα λεγόμενα του Κώστα Λαλιώτη με τις τρέχουσες εξελίξεις στην Κεντροαριστερά και ευρύτερα με όσα συμβαίνουν αυτή την περίοδο στο πολιτικό σκηνικό.

«Αδικεί τον Κώστα Λαλιώτη οποιαδήποτε αναφορά, η οποία έχει να κάνει με το σήμερα και προσαρμόζοντάς τον ή αναλύοντάς τον με βάση τα σημερινά δεδομένα.

Το αφιέρωμα, το οποίο έκανε ο Κώστας Λαλιώτης στις κυβερνήσεις του Ανδρέα Παπανδρέου και την περίοδο από το 1981 και ύστερα, είναι ένα αφιέρωμα περίπου 100 σελίδες με ντοκουμέντα, αρχή, μέση και τέλος.

Αναφέρεται στο πώς ο Ανδρέας Παπανδρέου αντιμετώπισε οικονομικές κρίσεις, πώς έδωσε διέξοδο στον ελληνικό λαό», υποστήριξε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ (ΣΚΑΪ) απορρίπτοντας τις ερμηνείες που δόθηκαν από τα ΜΜΕ σε σχέση με το σήμερα.

Παράλληλα, σημείωσε ότι η παρέμβαση δεν έχει να κάνει με τα εσωτερικά της Δημοκρατικής Συμπαράταξης ή την επικείμενη εκλογή αρχηγού, κατέληξε όμως λέγοντας ότι «κάθε πολιτικό στέλεχος επιλέγει πότε θα τοποθετηθεί και ο Κώστας Λαλιώτης έχει και ένα δικαίωμα παραπάνω να τοποθετείται».

Από την άλλη πλευρά, στη Ν.Δ. σύμφωνα με χθεσινό ρεπορτάζ της «Καθημερινής» που μετέφερε την εκτίμηση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, «η παρέμβαση του κ. Λαλιώτη ερμηνεύθηκε ως απόλυτη σύμπλευση (ή και συμπαιγνία) με τον ΣΥΡΙΖΑ και, πάντως, όχι ως άποψη που εκφράζει το ΠΑΣΟΚ που συνεργάστηκε κυβερνητικά με τη Ν.Δ. για την έξοδο της χώρας από την κρίση».

Τη δική του οπτική κατέθεσε ο υπουργός Ναυτιλίας Παναγιώτης Κουρουμπλής, συμφωνώντας στο γενικότερο πνεύμα με τον Κώστα Λαλιώτη, αφού όπως τόνισε «τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ δεν πρέπει να ξεχνάνε το παρελθόν της Δεξιάς» (ρ/σ «24/7»).

Τέλος, σε άρθρο του (thetoc.gr) με τίτλο «Για ένα νέο αριστερό ΠΑΣΟΚ» και αφιέρωση στον Κώστα Λαλιώτη, ο πρώην υπουργός επί πρώτης διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Πανούσης τάσσεται υπέρ ενός «κοινωνικού αριστερού πολιτικού, με καθαρή σκέψη και καθαρά χέρια, για να στρίψει το τιμόνι του ΠΑΣΟΚ και της Κεντροαριστεράς προς τ’ αριστερά».

Συντάκτης: Δημήτρης Κουκλουμπέρης
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Καιρός είναι να βγουν οι σκελετοί από τις ντουλάπες για να μας σώσουν

    ΑπάντησηΔιαγραφή


Μυστηρια

[Μυστήρια][threecolumns]

Περιεργα - Απιστευτα

[Περίεργα - Απίστευτα][threecolumns]

Υγεια

[Υγεία][threecolumns]
Loading...

Αρθρα Αναγνωστων

[Άρθρα Αναγνωστών][twocolumns]

Πολιτικη

[Πολιτικά][threecolumns]

Οικονομικα

[Οικονομικά][threecolumns]

Αρχαια Ελλαδα

[Αρχαία Ελλάδα][twocolumns]

Life Style

[Life Style][bsummary]