ΑΓΙΟΣ ΚΟΣΜΑΣ, ΙΣΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΚΑΙ ΔΙΔΑΣΚΑΛΟΣ ΤΟΥ ΓΕΝΟΥΣ ΜΑΣ

Γράφει ο Παναγιώτης ΑποστόλουΕπικεφαλής της “Ελλήνων Πολιτείας”

Στις 24 Αυγούστου, η Εκκλησία της Ελλάδος τιμά την μνήμη του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού. Ο Πατροκοσμάς ο Αιτωλός (1714-1779) υπήρξε
μεγάλη μορφή της Εκκλησίας και του Γένους των Ελλήνων, σε πολύ δύσκολους και σκοτεινούς καιρούς για την Πατρίδα μας, όπου στην Τουρκοκρατούμενη Ελλάδα όλα «τάσκιαζε η φοβέρα και τα πλάκωνε η σκλαβιά», όπου ο Ελληνισμός έμενε ανυπεράσπιστος, δυστυχισμένος, αγράμματος και ρακένδυτος. Οι Τούρκοι δυνάστες, αυτόν τον Ελληνισμό τον απομυζούσαν, τον εξόντωναν και τον ανάγκαζαν να ξενιτευτεί, για να ξεφτίσουν στη μνήμη του τα ήθη, τα έθιμα, την Εθνική ταυτότητα, την Ορθόδοξη πίστη. Σ΄ αυτούς τους δύσκολους καιρούς, λοιπόν, χρειαζόταν η ηγετική φυσιογνωμία του πατρο-Κοσμά. Ο πατρο-Κοσμάς είχε ισχνό και μικροκαμωμένο κορμί, που μέσα του, όμως, φώλιαζε ψυχή η οποία ξεχείλιζε από πίστη προς το Θεό και αγάπη προς τη σκλαβωμένη Πατρίδα. Έτσι, με αυτά τα «όπλα», άρχισε το δύσκολο ιερό αγώνα του περιοδεύοντας όλη την Ελλάδα σε μια προσπάθεια αναγέννησης της ελπίδας της λευτεριάς από τον Τούρκικο ζυγό και της αναθέρμανσης της πίστεως των Ελλήνων στον Ένα και Μοναδικό Τριαδικό Θεό. Αυτός ο Μέγας διδάσκαλος του Γένους των Ελλήνων κράτησε άσβεστη τη σπίθα της ελευθερίας στις ψυχές των Ελλήνων και φούντωσε τη μεγάλη πυρκαγιά του ξεσηκωμού του Γένους με τους πύρινους λόγους του.
Οι Εβραίοι θέλουν το θάνατό μου!
Ο πατροκοσμάς, ακρογωνιαίο λίθο της αποτίναξης του Τούρκικου ζυγού, θεωρούσε την αμορφωσιά του λαού μας. Γι΄ αυτό, από το 1760 άρχισε ο τιτάνιος αγώνας του για τη σωτηρία του Έθνους, περιδιαβαίνοντας όλη την Ελλάδα και δίνοντας στους Έλληνες το φάρμακο της ίασής τους, δηλαδή την παιδεία. Από όπου περνούσε, ίδρυε σχολεία και όριζε διδασκάλους που θα δίδασκαν τα Ελληνόπουλα. Μεγάλο χρόνο από τον αγώνα του, αφιέρωσε στη βορειοδυτική Ελλάδα, στη Βόρειο Ήπειρο και τα Δωδεκάνησα. Γι΄ αυτό εκεί, κυριολεκτικά λατρεύεται.

Όμως, ο αγώνας του και η τεράστια αποδοχή των λόγων του από τους σκλαβωμένους Έλληνες δημιούργησε πολλούς εχθρούς που τον μισούσαν και ήθελαν το θάνατό του, με μεγαλύτερους εχθρούς του τους Εβραίους. Χαρακτηριστική η επιστολή που έστειλε προς τον αδελφό του Χρύσανθο, στις 2 Μαρτίου 1779 όπου αναφέρει: «Δέκα χιλιάδες χριστιανοί με αγαπώσι και ένας με μισεί. Χίλιοι Τούρκοι με αγαπώσι και ένας όχι τόσον. Χιλιάδες Εβραίοι θέλουν τον θάνατόν μου και ένας όχι». Έτσι στις 24 Αυγούστου 1779 ημέρα Σάββατο συλλαμβάνεται και εκτελείται δια απαγχονισμού.

Ο σπόρος όμως των λόγων του, όλα αυτά τα χρόνια φώλιασε στις καρδιές των Ελλήνων και μετά από λίγα χρόνια η φλόγα του απελευθερωτικού αγώνα λαμπάδιασε και άστραψε το φως της ελευθερίας.
Μεγάλη η προσφορά της Εκκλησίας μας…
Η Εκκλησία έχει προσφέρει πολλά μέχρι σήμερα στους Εθνικούς αγώνες της πατρίδος μας και συνδέθηκε πολύ με τους αγώνες του λαού μας δίνοντας πολλές φορές την ίδια τη ζωή κληρικών της για την ελευθερία της Ελλάδος. Κληρικοί που θυσίασαν τη ζωή τους για την πίστη τους στο Θεό και το χρέος τους στην Πατρίδα. Απτά παραδείγματα, ο Πατριάρχης Κωνσταντινουπόλεως Γρηγόριος Ε΄, ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Κυπριανός, ο Επίσκοπος Σαλώνων Ησαίας, ο Γρηγόριος Δικαίος (Παπαφλέσσας), ο Αθανάσιος Διάκος, ο καλόγηρος Σαμουήλ, οι Μητροπολίτες Σμύρνης Άγιος Χρυσόστομος, Κυδωνίων Γρηγόριος, Μοσχονησίων Αμβρόσιος και πολλοί άλλοι.
Δουλικές κυβερνήσεις, κυβέρνηση άθεων!
Σήμερα η Πατρίδα μας βρίσκεται εκ νέου υπό νέας μορφής κατοχή. Της κατοχής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ), της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ), των διεθνών κερδοσκοπικών αγορών και των άθεων πολιτικών που μας κυβερνούν. Σε αυτή την κατοχή, συνέπραξαν, δυστυχώς, οι κυβερνήσεις των Γιώργου Παπανδρέου, Λουκά Παπαδήμου, Αντώνη Σαμαρά, και περισσότερο από όλες, η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ. Αυτές, οι ανίκανες και επικίνδυνες κυβερνήσεις, συνειδητά παρέδωσαν τη χώρα στις δαγκάνες των διεθνών κερδοσκόπων και τοκογλύφων και εξαθλίωσαν με τις αποφάσεις τους το λαό μας, ο οποίος πένεται και δυστυχεί. Ένα λαό, ο οποίος βλέπει τα παιδιά του να μεταναστεύουν, τους νέους ανθρώπους να μην έχουν τη δυνατότητα δημιουργίας οικογένειας, λόγω των δυσβάσταχτων φορομπηχτικών μέτρων και της δραστικής περικοπής των μισθών και των συντάξεων. Βλέπει αυτές τις Κυβερνήσεις να είναι διώκτες της παιδείας με τις συνεχείς και αλλοπρόσαλλες αποφάσεις τους, οι οποίες βιάζουν και καταρρακώνουν τη γλώσσα μας, τις παραδόσεις μας, τα ήθη μας, τα έθιμά μας, τη θρησκεία μας. Βλέπει αυτές τις Κυβερνήσεις, εν ονόματι της δουλικότητας που τους διακρίνει, να απεμπολούν τα κυριαρχικά μας δικαιώματα και παραιτούνται οποιασδήποτε ασυλίας πηγάζει από διεθνείς συνθήκες και συμβάσεις.

Βλέπει, ιδιαίτερα την σημερινή κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ να προσπαθούν να από-χριστιανοποιήσουν το λαό μας!
Ένοχη η Εκκλησία μας!
Σ΄αυτές τις δύσκολες στιγμές για το Έθνος και την Πατρίδα μας, ο λαός μας θα περίμενε από την Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος να ορθώσει το ανάστημά της και να ξεσηκώσει τους Έλληνες από του βήματος των εκκλησιών κατά αυτής της καθεστηκυίας τάξεως των μικρόψυχων και μικρόμυαλων πολιτικών ταγών που καθημερινά ξεπουλούν την Πατρίδα και τον λαό της. Να εκμεταλλευτεί την άνευ προσκλήσεως αθρόα προσέλευση του κόσμου στις εκκλησίες και να τους ξεσηκώσει γιατί η Πατρίδα κινδυνεύει. Και αυτό, γιατί δεν πρέπει η αγανάκτηση του λαού από την εξαθλίωση να μετατραπεί σε οργή και να ακολουθήσει η απελπισία. Διότι την απελπισία ακολουθούν ακραίες καταστάσεις που μπορεί να οδηγήσουν σε αλληλοσπαραγμό του λαού μας.

Οι Ιεράρχες μας, όμως, δυστυχώς, κηρύττουν τις διδαχές του Πατροκοσμά του Αιτωλού αλλά επί της ουσίας προφανώς δεν πιστεύουν απολύτως τίποτε και εφησυχάζουν μέσα στην ευδαιμονία της κοσμικότητάς τους και των προνομίων τους.

Παρόλα αυτά, όλοι αυτοί πρέπει να γνωρίζουν πως ο Πατροκοσμάς περιόδευε όλη την Ελλάδα, ρακένδυτος, με μόνο περιουσιακό στοιχείο το ράσο του, το σκαμνάκι του όπου ανέβαινε για να τον βλέπουν και τον Σταυρό του Κυρίου που έστηνε όπου δίδασκε τον λόγο του Θεού και αναζωπύρωνε την ελπίδα της Ελευθερίας της Πατρίδος.

Ας αναλογισθούν οι Ιεράρχες μας τις δύσκολες ώρες που περνά ο λαός μας και ας λάβουν λίγη από τη φλόγα του Πατροκοσμά και ας ξεσηκώσουν τον λαό μας κατά των σχεδίων της παγκοσμιοποίησης και της νέας τάξεως πραγμάτων με την εγκαθίδρυση της παγκόσμιας κυβέρνησης-δικτατορίας που θα οδηγήσει τον πλανήτη στο απόλυτο σκοτάδι. Ας ηχήσει μέσα στην ψυχή τους το πατριωτικό εγερτήριο: «Ω παιδιά μου, ορφανά μου, σκορπισμένα εδώ και εκεί διωγμένα υβρισμένα απ΄τα Έθνη πανοκεί! Ξυπνήστε τέκνα κι ήλθεν η ώρα. Ξυπνήστε όλα τρέξατε τώρα κι ήλθεν ο Δείπνος ο Μυστικός!».
Ας τιμηθεί από όλους μας ο Μέγας Άγιος!
Όλος δε, ο Ελληνικός λαός θα πρέπει στις 24 Αυγούστου να τιμήσει δεόντως τον Μεγάλο Διδάσκαλο, Ισαπόστολο, Εθναπόστολο και Ιερομάρτυρα Κοσμά τον Αιτωλό. Όπως, ακριβώς τον τιμούν στην ακριτική Κόνιτσα από τις ημέρες που ζούσε ένας άλλος μεγάλος Ιεράρχης της Εκκλησίας της Ελλάδος, αγωνιστής του βορειοηπειρωτικού απελευθερωτικού αγώνα και προκάτοχος του σημερινού Μητροπολίτου Ανδρέα, ο μακαριστός Σεβαστιανός.

Στην Κόνιτσα, στις 23 Αυγούστου, τελείται Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός, όπου τιμάται δεόντως η μνήμη του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού, πολιούχου της ακριτικής και ηρωικής πόλεως της Ηπείρου.

Την επομένη το πρωί, 24 Αυγούστου, τελείται Όρθρος και Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στην μνήμη του Αγίου. Με το πέρας της Θείας Λειτουργίας άπαντες, προεξάρχοντος του Μητροπολίτη κ. Ανδρέου, μεταβαίνουν στην Ιερά Μονή Παναγίας Μολυβδοσκεπάστου, δεκαεπτά χιλιόμετρα βορειοδυτικά από την πόλη της Κόνιτσας και εγγύς της συνοριακής γραμμής με την Βόρειο Ήπειρο, όπου τελείται τρισάγιο στον τάφο του Μακαριστού Μητροπολίτου Κονίτσης Σεβαστιανού.
Γράφει ο Παναγιώτης Αποστόλου

Επικεφαλής της “Ελλήνων Πολιτείας”

[email protected]

www.egerssi.gr
Post A Comment
 • Blogger Comment using Blogger
 • Facebook Comment using Facebook
 • Disqus Comment using Disqus

13 σχόλια :

 1. Τι να εχουν καταλαβει οι ψηφοφοροι της χρυσης αυγης και εχουν γυρισει την πλατη στις αμετρητες πατριωτοχριστιανοεθνικες φωνες που φυτρωνουν γυρω γυρω και μαυλανε κοσμο?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Ο Κοσμάς ως κύριο τρόπο δράσης είχε την διδαχή. Μερικές διδαχές του:

  «Ερευνάτε τας γραφάς, ότι εν αυταίς ευρήσετε ζωήν αιώνιον».
  Το «ερευνάτε τας γραφάς» το αντέγραψε από τον Ιησού. Αναφερόμενοι κι οι δύο στις γραφές εννοούσαν την Παλαιά Διαθήκη. Η Καινή δεν είχε γραφεί ακόμη. Δεν είπε να μελετάτε τον Όμηρο ή τον Ησίοδο, τον Ευριπίδη, τον Πλάτωνα, τον Επίκουρο, τον Δημόκριτο, τον Ηράκλειτο κ.τ.λ., το οποίο θα έλεγε, εάν κήρυττε κάτι, που να είχε σχέση με τον Ελληνικό Πολιτισμό.

  «Καλύτερα, αδελφέ μου, να θανατώσης εκατό ανθρώπους βαπτισμένους, παρά να αφήσης ένα παιδίον αβάπτιστον να αποθάνη» (Παπά-Αρσενίου Βλιαγκόφτη, ΙΓ Πάτρια).

  «Είναι μεγάλη ευλογία να κάμετε το παιδί σας καλόγηρο» ( ).

  Πολυδιαφημισμένη είναι η διδαχή:

  «Είναι προτιμώτερο να έχει κανείς σχολείο στον τόπο του, παρά βρύσες και ποτάμια».

  Κανείς τους όμως δεν διαβάζει και τη συνέχεια: «Σκοπός του σχολείου είναι να διδάξει, τι είναι Θεός, τι είναι άγγελοι, δαίμονες, κόλαση, παράδεισος».

  «Να μαζευθήτε όλοι να κάμετε ένα σχολείον καλόν, να βάλετε και επιτρόπους να το κυβερνούν, να βάνουν διδάσκαλον να μανθάνουν όλα τα παιδιά γράμματα, πλούσια και πτωχά. Διότι από το σχολείον μανθάνομεν τι είνε Θεός, τι είνε Αγία Τριάς, τι είνε Άγγελοι, δαίμονες, παράδεισος, κόλασις, αρετή, κακία· τι είνε ψυχή, σώμα κ.λ.π. Διότι χωρίς το σχολείον περιπατούμεν εις το σκότος· από το σχολείον ανοίγει το μοναστήριον» (Διδαχή Α΄).

  Ο Κοσμάς συμβούλευε υποταγή στον Τούρκο κατακτητή.
  «Σας λυπάμαι για την περηφάνεια, οπού έχετε. Το ποδάρι μου εδώ δεν θα ξαναπατήση. Και εάν δεν αφήσετε αυτά τα πράγματα που κάνετε, την αυθαιρεσία και ληστεία, θα καταστραφήτε. Σε κείνο το κλαρί, που κρεμάτε τα σπαθιά σας, θά ‘ρθη μια μέρα που θα κρεμάσουν οι γύφτοι τα όργανά τους» (ελέχθη στο χωριό Άγιος Δονάτος Σουλίου, από το βιβλίο «Κοσμάς ο Αιτωλός» του Αυγ. Καντιώτη.)


  «Εμείς, χριστιανοί μου, δεν έχομεν εδώ πατρίδα… Δια τούτο και ο Θεός μας έβαλε τον νουν εις το επάνω μέρος, δια να στοχαζώμεθα πάντοτε την ουράνιον βασιλείαν, την αληθινήν πατρίδα μας» (Διδαχή Α , 1, Ι. Μενούνου).


  «Και βαθμοφόροι Τούρκοι μου παρέχουν τώρα την προστασίαν των. Ο καθείς από αυτούς επιζητεί την παρουσίαν του ιερωμένου εις τα χωριά, όπου έχουν τα φέουδά των, διότι ούτος παρακινεί τους Έλληνας να φέρωνται νομοταγώς και να πληρώνουν τα δικαιώματα εις τους φεουδάρχας των» (Κ. Μέρτζιου, «Το εν Βενετία», σελ. 6). Στη διδαχή αυτή φαίνεται καθαρά ο ρόλος του κλήρου κατά την Τουρκοκρατία. Στο χειρόγραφο 12 της Μονής Λευκοπηγής αναγράφεται, ότι ο Κοσμάς παρακίνησε τους οπλοφόρους από τους ακροατές του να παραδώσουν τα όπλα «εις τους ζαπιτάδες» (Φ. Μιχαλόπουλος, «Κοσμάς ο Αιτωλός», σελ. 271).

  «Να ρίψετε τ’ άρματα και να ελπίζετε εις τον Θεόν» (Παπά-Αρσενίου Βλιαγκόφτη, ΙΓ Πάτρια).

  Αυτό είναι έργο του Κοσμά του Αιτωλού.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Να ερευνησουμε τας γραφας,ενταξυ,ειμαστε ομως σιγουροι ποιος τις εχει γραψει?αν με την πολυ ερευνα πεσουμε στην λουμπα θα το καταλαβουμε?η θα νομησουμε οτι ειμαστε μεσα στην απολητη αληθεια?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Να διαβάζετε με προσοχή και εμβάθυνση τα κείμενα.η επιτομή της προπαγάνδας και της προβατοποιησης.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Είναι μεγάλη ευλογία να γίνει το παιδί καλογαιρος.το άκρον αωτον της αντικοινωνικοτητας.Να μην παλαιψει το παιδι μέσα στον κόσμο ,να μάθει τα κόλπα,τις παγίδες,τις δολοπλοκίες,τις ψευτιες και τις ατιμιες των ανθρώπων,να ατσαλωθει και να μάθει,να πάει Μόναχο του να ζήσει με τις φαντασίας και τις ψευδαισθήσεις του.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. *******************************************************
  Προς 7:47 π.μ.,
  1) Το ''ερευνάτε τας γραφάς'' τι κακόν προκαλεί στον άνθρωπο; Γίνε σαφής. Όταν ερευνά κάποιο οτιδήποτε, παθαίνει κάποιο κακό;

  2) Το '' Καλύτερα, αδελφέ μου, να θανατώσης εκατό ανθρώπους...'', ονομάζεται εις τον λόγον ''σχήμα υπερβολής'' και τονίζει την αξία του βαπτίσματος για τον άνθρωπο. Ο Άγιος δεν προτρέπει τους ανθρώπους να σκοτώνουν τους βαπτισμένους!!! Λίγη λογική χρειάζεται, για να κατανοείς όσα αναγιγνώσκεις.

  3) Το ''Είναι μεγάλη ευλογία να κάμετε το παιδί σας καλόγηρο'' τι κακό ενέχει; Μήπως προτρέπει τους γονείς να κάνουν το παιδί τους κλέφτη, φονιά, προδότη ή χαφιέ;

  4) Το ''να κάμετε ένα σχολείον καλόν... να μανθάνουν όλα τα παιδιά γράμματα, πλούσια και πτωχά. Διότι από το σχολείον μανθάνομεν τι είνε Θεός, τι είνε Αγία Τριάς, τι είνε Άγγελοι, δαίμονες, παράδεισος, κόλασις, αρετή, κακία· τι είνε ψυχή, σώμα'', για εσένα είναι κακό. Ποιο είναι κακό, διευκρίνισέ το.

  5) Ποιο στοιχείο δείχνει ότι ''ο Κοσμάς συμβούλευε υποταγή στον Τούρκο κατακτητή''; Τέτοια προτροπή δεν αναφέρεται πουθενά.

  6) Το ''Εμείς, χριστιανοί μου, δεν έχομεν εδώ πατρίδα… Δια τούτο και ο Θεός μας έβαλε τον νουν εις το επάνω μέρος, δια να στοχαζώμεθα πάντοτε την ουράνιον βασιλείαν, την αληθινήν πατρίδα μας'', αφορά την χριστιανική πίστη μας.
  Μίλησε όμως και για την γήινη πατρίδα, την οποία εσύ δεν αναφέρεις:
  ''Η πατρίδα μου η ψεύτικη, η γήινη και ματαία, είναι από του Αγίου Άρτης και από την επαρχίαν Απόκουρον''.

  7) Ο Αλή Πασάς φανατικός εχθρός των Τούρκων συμπαθούσε τον Άγιο Κοσμά. Πού βρίσκεις το κακό. Το ότι τον συμπαθεί ένας εχθρός των Τούρκων; Σημειωτέον ότι οι Τούρκοι συνέλαβαν τον Άγιο Κοσμά και τον σκότωσαν ως επαναστάτη.

  8) Οι ζαπιτάδες δεν ήταν Τούρκοι, αλλά Έλληνες άρχοντες. Ο ακριβής λόγος έχει ως εξής:
  ''Ένα πράγμα σας συμβουλεύω, χριστιανοί μου: Αν θέλετε, να μαζώξετε όλοι σας τα άρματα, να τα δώσετε εις τους ζαπιτάδες και να τους ειπήτε: Δεν είναι εδικά μας. Εμάς ο Χριστός μας τον σταυρόν μας εχάρισεν να έχωμεν και όχι άρματα''.

  Αυτή είναι η αλήθεια για τον Άγιο Κοσμά.
  ********************************************************

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ο Άγιος Κοσμάς επίστευε εις την αναγέννησιν του Ελληνικού γένους. Σε αυτόν τον σκοπόν τον πρώτον και μέγιστον ρόλον θα έπαιζεν το σχολείον, η παιδεία.
   Καλύτερον όραμα από αυτό δεν θα ημπορούσε να υπάρξει.

   Διαγραφή
  2. «Ερευνάτε τας γραφάς, ότι εν αυταίς ευρήσετε ζωήν αιώνιον».
   Το «ερευνάτε τας γραφάς» το αντέγραψε από τον Ιησού. Αναφερόμενοι κι οι δύο στις γραφές εννοούσαν την Παλαιά Διαθήκη. Η Καινή δεν είχε γραφεί ακόμη.
   Δεν είπε να μελετάτε τον Όμηρο ή τον Ησίοδο, τον Ευριπίδη, τον Πλάτωνα, τον Επίκουρο, τον Δημόκριτο, τον Ηράκλειτο κ.τ.λ......".

   Με τα εβραϊκά κειμενα της Α. Γρ. που περιέχουν μίσος, σφαγές, εκδικήσεις, καταστροφές, απειλές, μαστροπία, πορνεία, εβραϊκό εθνικισμό (ο "περιούσιος" λαός) θα σωθούμε;

   Τι πρόσφεραν οι αρχαίοι Εβραίοι στον πολιτισμό;

   Δεν ντρέπεσαι να απαξιώνεις τον φωτοδότη Ελληνισμό, χάριν των τσοπάνηδων, τότε, Εβραίων;;;

   Όταν ακούς ΕΛΛΑΔΑ σε πιάνει αμόκ.


   Διαγραφή
  3. 10.13
   Εχει δικιο ο φιλος 2.27.
   Σε αποστομωσε.
   Δεν μπορεις να πατας σε δυο βαρκες.
   Η Ελληνας Η Εβραιος.
   Τι κακο σου εχει κανει ο ελληνισμος που θαυμαζουν ολοι
   οι μορφωμενοι της γης;
   Απολογησου!

   Διαγραφή
 7. Αυτο πιστευει και ο συριζα ,ασχολειται με τα παιδια στα σχολεια,αλλα με τον δικο του τροπο,οπως καταλαβαινει αυτος την εκπαιδευση.η προπαγανδα λοιπον που την δυναμη της ειχε καλαλαβει ο πατροκοσμας,εχει σφαιρικη εννοια και μπορει να την χρησημοποιεισει ο καθενας για τους δικους του σκοπους.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. Εχετε μπερδεψει τα μπ...ια σας,απαντατε στον εαυτο σας και σε αλλους αντι αλλων.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. Ο ΑΓΙΟΣ ΚΟΣΜΑΣ ΘΕΜΕΛΙΩΣΕ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 10.000 ΣΧΟΛΕΙΑ!!!ΠΟΣΑ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΣΕ ΚΑΙΡΟ ΕΙΡΗΝΗΣ ΜΑΛΙΣΤΑ!!!ΑΝ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ Ο ΑΓ ΚΟΣΜΑΣ ΣΗΜΕΡΑ ΔΕΝ ΘΑ ΜΙΛΟΥΣΑΝ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΠΟΙΟΙ "ΕΛΛΗΝΑΡΑΔΕΣ"!!!
  ΕΛΕΓΕ ΣΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΤΟΥ ΝΑ ΜΙΛΟΥΝ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΙ ΕΓΩ ΘΑ ΣΑΣ ΠΑΡΩ ΟΛΡΣ ΤΗΣ ΑΜΑΡΤΙΕΣ!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 10. Ο ΑΓΙΟΣ ΚΟΣΜΑΣ ΘΕΜΕΛΙΩΣΕ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 10.000 ΣΧΟΛΕΙΑ

  ΜΟΝΟ;
  ΜΗΠΩΣ ΗΤΑΝ 100.000;

  ΑπάντησηΔιαγραφή


Μυστηρια

[Μυστήρια][threecolumns]

Περιεργα - Απιστευτα

[Περίεργα - Απίστευτα][threecolumns]

Υγεια

[Υγεία][threecolumns]
Loading...

Αρθρα Αναγνωστων

[Άρθρα Αναγνωστών][twocolumns]

Πολιτικη

[Πολιτικά][threecolumns]

Οικονομικα

[Οικονομικά][threecolumns]

Αρχαια Ελλαδα

[Αρχαία Ελλάδα][twocolumns]

Life Style

[Life Style][bsummary]