Σοκ με πλειστηριασμούς ακινήτων: Σε ποια αξία θα γίνεται τελικά το ξεπούλημα

Σε ποια αξία των ακινήτων θα ξεκινούν οι πλειστηριασμοί από την εφορία...
Ζήτημα χρόνου είναι να ξεκινήσει και η εφορία να βγάζει στο σφυρί ακίνητα
των οφειλετών στην εμπορική τους αξία, η οποία είναι σημαντικά χαμηλότερη από την αντικειμενική που σήμερα αποτελεί την τιμή εκκίνησης των πλειστηριασμών.

Στα σκαριά βρίσκεται η σύνταξη της σχετικής υπουργικής απόφασης που θα αποτελέσει και το τελευταίο και ουσιαστικό βήμα για να ξεκινήσει η διαδικασία. Τι σημαίνει αυτό;

Ότι, κατά πάσα πιθανότητα, δεν θα βγαίνουν άγονοι σχεδόν όλοι οι πλειστηριασμοί ακινήτων που πραγματοποιεί η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων, αλλά θα εμφανίζονται πλειοδότες αφού οι τιμές στις οποίες θα αγοράζουν τα ακίνητα θα είναι πολύ χαμηλότερες από τις σημερινές.

Σύμφωνα με όσα ίσχυαν μέχρι τον περασμένο Μάιο η πρώτη τιμή εκκίνησης στους πλειστηριασμούς ακινήτων που είχε κατασχέσει η εφορία ήταν τουλάχιστον η αντικειμενική αξία.

Στο πολυνομοσχέδιο για το κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος περιλήφθηκε διάταξη η οποία ορίζει ότι όσον αφορά στην τιμή εκκίνησης των πλειστηριασμών το νομικό καθεστώς εξισώνεται με ότι ισχύει στον Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας, δηλαδή για τις περιπτώσεις απαιτήσεων μεταξύ ιδιωτών.

Τι ισχύει στον Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας. Ότι η αξία που υπολογίζεται κατά την κατάσχεση του ακινήτου είναι η εμπορική. Μάλιστα με βάση προεδρικό διάταγμα που έχει εκδοθεί, τη σχετική εκτίμηση πραγματοποιεί ειδικός πιστοποιημένος εκτιμητής ακινήτων.

Για να ενεργοποιηθεί, όμως, η σχετική πρόβλεψη και στις περιπτώσεις οφειλών προς το δημόσιο προβλέπεται η έκδοση σχετικής υπουργικής απόφασης η οποία αναμένεται το επόμενο διάστημα.

Η καθιέρωση των εμπορικών τιμών στους πλειστηριασμούς θα συνοδευτεί από κύμα πλειστηριασμών από την εφορία, ξεκινώντας από τους οφειλέτες με σημαντικές οφειλές και στη συνέχεια σε οφειλέτες που χρωστούν μικρότερα ποσά. Σε κάθε περίπτωση, σημειώνουν στελέχη του ΥΠΟΙΚ, θα γίνει σεβαστή η πρώτη κατοικία των οφειλετών βάση «εθιμικού δικαίου».

Ενδεικτικό της τρέχουσας υποχρησιμοποίησης του μέτρου των πλειστηριασμών ακινήτων είναι ότι στον ιστότοπο της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων εμφανίζονται μόνο δυο ακίνητα.
Post A Comment
 • Blogger Comment using Blogger
 • Facebook Comment using Facebook
 • Disqus Comment using Disqus

5 σχόλια :

 1. ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟΥΣ ΤΕΛΕΙΩΜΕΝΟΥΣ, ΑΡΚΕΤΑ, ΦΤΑΝΕΙ ΩΣ ΕΔΩ.!!!!!

  Η συζήτηση γύρω από τη μετάβαση στο εθνικό νόμισμα, μπροστά στα αδιέξοδα που δημιούργησε το καθεστώς κατοχής φουντώνει. Πολλοί έρχονται να συμμερισθούν την αναγκαιότητα της μετάβασης σε εθνικό νόμισμα, αλλά ομιλούν χωρίς να έχουν ολοκληρωμένη αντίληψη γι’ αυτό, με συνέπεια η σύγχυση και η παραπληροφόρηση να επικρατούν.

  Πρέπει να τονιστεί, ότι ολόκληρη η διαδικασία είναι ενιαία και αδιαίρετη. Δεν μπορεί να γίνουν κάποια από τα παρακάτω βήματα και άλλα να παραμεληθούν. Διότι τότε, τα προβλήματα που θα αντιμετωπίσουμε θα είναι μεγάλα και απρόβλεπτα.

  Εννοείται, ότι το εγχείρημα πρέπει να το αναλάβει εξ αρχής και να το διεκπεραιώσει μια νέα δημοκρατική και πατριωτική κυβέρνηση, τα στελέχη της οποίας οφείλουν, να πιστεύουν ακράδαντα στο εγχείρημα και να γνωρίζουν στη λεπτομέρειά του κάθε του τεχνική πτυχή.

  Έτσι το σημερινό πολιτικό προσωπικό και όλα τα άλλα στελέχη που με ψεύτικη επιστημονικοφάνεια υπηρέτησαν και υπηρετούν το κατοχικό καθεστώς, ούτε θέλουν, ούτε γνωρίζουν το πως, ούτε μπορούν. Συνεπώς, είναι αδύνατο να περιμένουμε απ’ αυτούς το οτιδήποτε κι εναπόκειται σε δυνάμεις όπως το ΕΠΑΜ, που διαθέτουν τη βούληση, τη γνώση και την εμπειρία να το αναλάβουν, και στον κόσμο να υποστηρίξει αυτή την επιλογή.

  Παρακάτω παρουσιάζονται συνοπτικά τα 15 βήματα μιας πολιτικής απελευθέρωσης με σκοπό την αποκατάσταση της Εθνικής Κυριαρχίας, της Δημοκρατίας, την ανάταξη της οικονομίας και την ευημερία για την μεγάλη πλειοψηφία του ελληνικού λαού.

  Αυτά είναι:
  • 1. Η καταγγελία του χρέους και η οριστική παύση αποπληρωμής του.
  • 2. Ακύρωση όλου του μνημονιακού θεσμικού πλαισίου που άλλαξε το νομικοπολιτικό καθεστώς της χώρας και επέβαλε την κατοχή.
  • 3 Η αποχώρηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση και την Ευρωζώνη
  • 4. Η καθιέρωση εθνικού κρατικού νομίσματος.
  • 5. Η εθνικοποίηση της Τράπεζας της Ελλάδας.
  • 6. Η επιβολή ελέγχων στην κίνηση κεφαλαίων.
  • 7. Η εκκαθάριση σε καθεστώς λειτουργίας των «συστημικών» τραπεζών.
  • 8. Η εξασφάλιση της ομαλότητας των συναλλαγών στη μεταβατική περίοδο.
  • 9. Η εξασφάλιση της επάρκειας των αγαθών.
  • 10. Η προστασία και ο έλεγχος της αγοράς και των τιμών των προϊόντων.
  • 11. Η άμεση αποκατάσταση των εισοδημάτων.
  • 12. Η «σεισάχθεια» των εσωτερικών χρεών των νοικοκυριών και των μικρομεσαίων.
  • 13. Η αποκατάσταση της Δικαιοσύνης.
  • 14. Ο έλεγχος των στρατηγικών τομέων της οικονομίας και των αντίστοιχων επιχειρήσεων.
  • 15. Η Συντακτική Εθνοσυνέλευση και το νέο Σύνταγμα

  Ε.ΠΑ.Μ. : Τα 15 άμεσα βήματα για την ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ της χώρας
  https://www.youtube.com/watch?v=hxoEvF1jxUM

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. ΞΕΦΤΥΛΕΣ ΘΥΜΑΣΤΕ ΠΟΤΕ ΚΑΜΙΑ ΑΛΛΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΝΑ ΕΙΧΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΞΕΦΤΥΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΠΕΡΝΕΙ ΠΕΡΙΟΥΣΙΕΣ ΦΤΩΧΩΝ ΠΟΥ ΕΚΑΝΑΝ ΜΕ ΚΟΠΟ ΕΠΙ ΧΡΟΝΙΑ ΕΠΕΙΔΗ ΑΔΥΝΑΤΟΥΝ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΤΑ ΠΟΣΑ ΦΟΡΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΥΠΕΡΦΟΡΟΛΟΓΗΣΗ , ΕΙΣΘΕ ΡΕ ΑΛΗΤΕΣ ΚΟΠΡΟΣΚΥΛΑ ΔΕΝ ΘΑ ΓΛΙΤΩΣΕΤΑΙ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. ΓΑΜΩ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΓΑΜΩ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΓΑΜΩ ΤΟ ΜΟΥΝΙ ΤΗΣ ΜΑΝΑΣ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΠΕΤΑΓΕ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Οι Βουλευτές των Ελλήνων εργάζονται κατά των συμφερόντων των Ελλήνων.Οι «Έλληνες» βουλευτές, και η Κυβέρνηση ανεξαρτήτως κόμματος, εργάζονται για τους Σιωνιστάς του Κοσμοκράτορα ΡΟΤΣΙΛΝΤ, και είναι εχθροί του Ελληνικού Λαού.Παίρνουν παχυλούς μισθούς-επιδόματα, & συντάξεις, ενώ ο Ελληνικός Λαός στενάζει από τη φτώχεια.Εν όψει χρεοκοπίας της Ελλάδος, πρέπει να αμοίβονται όσο οι βουλευτές της Αλβανίας-Βουλγαρίας-Σκοπίων, καί άλλων Βαλκανικών Κρατών.Η ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΤΑΝΤΗΣΕ Η ΒΟΥΛΗ ΤΟΥ ΣΙΩΝΙΣΤΗ ΠΑΝΤΟΚΡΑΤΩΡΑ ΡΟΤΣΙΛΝΤ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. ΕΓΩ ΛΥΠΑΜΑΙ ΤΟΥΣ ΑΓΡΑΜΜΑΤΟΥΣ ΧΩΡΙΚΟΥΣ ΩΣ ΕΠΙ ΤΟ ΠΛΕΙΣΤΟΝ ΠΟΥ ΓΙΑ ΜΙΑ ΤΣΑΠΕΛΑ ΕΣΚΑΣΑΝ ΤΑ 150αρια ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΑ 3ΟΟαρια (ΜΕΡΙΚΟΙ ΘΕΛΑΝΕ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ 40.000 ΑΡΧΔ..ΕΕΕ ΕΥΡΩ) ΤΑ ΕΣΚΑΣΑΝ ΛΟΙΠΟΝ ΣΤΗΝ ΣΥΜΜΟΡΙΑ ΤΟΥ ΜΠΑΤΗΡΟΓΥΦΤΟΥ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΧΑΝΟΥΝ ΣΠΙΤΙΑ ΜΑΓΑΖΙΑ ΤΡΑΚΤΕΡΙΑ ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΕΙΣ ΤΑ ΔΑΝΕΙΑ ΣΟΥ ΤΙ ΘΑ ΣΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΘΑ ΣΟΥ ΔΩΣΟΥΝ ΚΑΙ ΒΡΑΒΕΙΟ?

  ΑπάντησηΔιαγραφή


Μυστηρια

[Μυστήρια][threecolumns]

Περιεργα - Απιστευτα

[Περίεργα - Απίστευτα][threecolumns]

Υγεια

[Υγεία][threecolumns]
Loading...

Αρθρα Αναγνωστων

[Άρθρα Αναγνωστών][twocolumns]

Πολιτικη

[Πολιτικά][threecolumns]

Οικονομικα

[Οικονομικά][threecolumns]

Αρχαια Ελλαδα

[Αρχαία Ελλάδα][twocolumns]

Life Style

[Life Style][bsummary]