Τότε που κρεμούσαν τους καταχραστές στο σύνταγμα. Αφιερώνεται στους κλέφτες και προδότες πολιτικούς που ξεπουλάνε την Ελλάς

(Η φωτογραφία είναι από τον απαγχονισμό μετά από στρατιωτική καθαίρεση, των Αντισυνταγματαρχών Ζαφειρόπουλου και Δρακάτου στο Σύνταγμα το 1926
από τον Στρατηγό Θ.Πάγκαλο, αφού βρέθηκαν ένοχοι γιά ΚΑΤΑΧΡΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΣ)η φωτο τραβήχθηκε από τον φωτορεπόρτερ της εποχής Πέτρο Πουλίδη*. ΤΟΤΕ ΠΟΥ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΗΓΕΤΕΣ ΤΙΜΩΡΟΥΣΑΝ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΧΡΑΣΤΕΣ,του Κώστα «Μαυροσκούφη»

Όλοι οι Έλληνες γνωρίζουμε την δίκη των Έξ (στην ουσία των Εννέα), που οδήγησε στο εκτελεστικό απόσπασμα στο Γουδί τους Πέντε Πολιτικούς και το Αρχιστράτηγο που είχαν τον κύριο λόγο στην Μικρασιατική Καταστροφή του 1922.

Όμως ελάχιστοι γνωρίζουν την Ιστορία του απαγχονισμού των Αντισυνταγματαρχών Ζαφειρόπουλου & Δρακάτου, στο Σύνταγμα, παρουσία οπλιτών και αξιωματικών, μετά από στρατιωτική καθαίρεση, διότι μετά από υπομνήματα του Ταγματάρχη Σπύρου Αντωνιάδη προς τον Συνταγματάρχη Ν.Πλαστήρα το 1923, ανακαλύφθηκαν καταχρήσεις που επιτελέσθηκαν από Στρατιωτικούς.

Αναφέρει στο βιβλίο του ο Σ.Αντωνιάδης:
«Οι επαληθευμένες προβλέψεις μου που αναφέρω, από το 1922 και δώθε, που δεν μπορούν να αμφισβητηθούν, αφού αναφέρονται στα εστενογραφημένα πρακτικά της Βουλής και σε εφημερίδες, δεν είναι ούτε προφητείες ούτε εμπνεύσεις της στιγμής. Είναι λογικά συμπεράσματα στηριζόμενα σε ιστορικά γεγονότα.

Tο 1922 Στο Μποζ Εγιούκ της Μικράς Ασίας όπου βρέθηκα ως ταγματάρχης, είπα στους αξιωματικούς του Έπιτελείου της Υ)ης Μεραρχίας. 1) στις 14 Ιουνίου, ότι τον Σεπτέμβριο θα φύγουμε απ’ την Μικρά Ασία. 2) Ότι θα γίνη διχοτόμηση του εθνικού νομίσματος, 10 ημέρες πριν να αναγγελθή από την Αθήνα. 3) Ότι μετά την αποχώρηση μας θα φυγή ο Βασιληάς Κωνσταντίνος και θα γυρίση ο Βενιζέλος. 4) Ότι θα γίνουν εκλογές συντακτικής Εθνοσυνελεύσεως. Όλα αυτά έγιναν στο 1928.

Tο 1923 με εμπιστευτικά υπομνήματα μου στον Πλαστήρα κατήγγειλα μεταξύ άλλων ότι η διαγραφή των κυριοτέρων άρθρων της προτάσεως μου, νόμου περί Απαιτήσεων Τρίτων Μικράς Ασίας και Ανατολικής Θράκης, θα διηυκόλυνε καταχρήσεις. Το 1926 δύο από τους ανακαληφθέντας καταχραστάς οι αντισυνταγματάρχαι Ζαφειρόπουλος και Δρακάτος εξετελέσθησαν με αγχόνη από τον Πάγκαλο στην Πλατεία Συντάγματος.»
Post A Comment
 • Blogger Comment using Blogger
 • Facebook Comment using Facebook
 • Disqus Comment using Disqus

3 σχόλια :

 1. Εχουμε που έχουμε υπογεννητικότητα αν κρεμάγαμε και τούς κλέφτες και τους καταχραστές άντε να ζήσεις σε μιά έρημη χώρα

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. ΣΗΜΕΡΑ ΕΧΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΩΝ ΝΟΜΩΝ ΠΟΥ ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΙΚΑ ΠΑΝΤΑ ΕΙΝΑΙ ΙΔΙΑΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ ΜΕΙΩΣΗ ΜΙΣΘΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ ΚΑΙ ΑΥΞΗΣΗ ΤΗΣ ΥΠΕΡΦΟΡΟΛΟΓΗΣΗΣ , ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΚΑΤΑΧΡΑΣΤΕΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΛΟΓΟΔΟΤΗΣΟΥΝ , ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΤΣΟΛΙΑΔΕΣ ΤΗΝ ΓΛΙΤΩΣΑΝ ΤΟ 1945 ,ΑΛΛΑ ΤΩΡΑ ΟΥΤΕ ΚΑΛΟΣΥΝΗ ΟΥΤΕ ΣΥΓΧΩΤΕΣΗ ,ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΞΩΛΟΘΡΕΥΘΟΥΝ ΟΙ ΓΕΛΙΟΙ ΨΕΥΤΕΣ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. ΚΑΙ ΠΑΝΤΩΣ.."ΓΕΡΜΑΝΟΤΣΟΛΙΑΔΕΣ" ΑΠΟΔΕΙΧΘΗΚΕ ΠΩΣ ΗΤΑΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ, ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΕΚΕΙΝΟΥΣ ΠΟΥ ΟΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΔΙΕΘΝΙΣΤΟΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ ΑΠΟΚΑΛΟΥΣΑΝ ΩΣ ΤΕΤΟΙΟΥΣ.

  ΓΕΡΜΑΝΟΤΣΟΛΙΑΔΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΠΟΥ ΗΣΑΝ ΚΑΙ ΕΠΙ ΚΑΤΟΧΗΣ: ΟΙ ΑΡΙΣΤΕΡΟΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ, ΚΑΤΑ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ.-

  ΑπάντησηΔιαγραφή


Μυστηρια

[Μυστήρια][threecolumns]

Περιεργα - Απιστευτα

[Περίεργα - Απίστευτα][threecolumns]

Υγεια

[Υγεία][threecolumns]
Loading...

Αρθρα Αναγνωστων

[Άρθρα Αναγνωστών][twocolumns]

Πολιτικη

[Πολιτικά][threecolumns]

Οικονομικα

[Οικονομικά][threecolumns]

Αρχαια Ελλαδα

[Αρχαία Ελλάδα][twocolumns]

Life Style

[Life Style][bsummary]