Ισημερινός: Σπάει... τα δεσμά του OPEC και ανακοινώνει αύξηση της παραγωγής

Ο Ισημερινός είναι το πρώτο κράτος-μέλος του OPEC που σπάει τη συμφωνία μείωσης της παραγωγής πετρελαίου, σε μία κίνηση που...
επιφέρει σημαντικό πλήγμα στον Οργανισμό. Σύμφωνα με όσα μεταδίδουν ξένα μέσα, η κυβέρνηση του Ισημερινού υποστηρίζει ότι χρειάζεται έσοδα και γι' αυτό το λόγο δεν θα καταφέρει να τηρήσει τη δέσμευσή της για μείωση της παραγωγής κατά 26.000 βαρέλια την ημέρα, στα 522.000 βαρέλια την ημέρα.

«Υπάρχει ανάγκη πόρων για το δημοσιονομικό ταμείο, συνεπώς λάβαμε την απόφαση να αυξήσουμε σταδιακά την παραγωγή», δήλωσε ο υπουργός πετρελαίου του Ισημερινού, Carlos Perez, σπάζοντας τη συμφωνία με τον OPEC. «Το τι κάνει ή δεν κάνει ο Ισημερινός δεν έχει σοβαρό αντίκτυπο στην παραγωγή του OPEC», πρόσθεσε ο Perez.

Αναλυτές στην πλειονότητά τους συμφωνούν με τον Perez, καθώς η έξοδος του Ισημερινού είναι ασήμαντη σε σύγκριση με την παγκόσμια παραγωγή πετρελαίου, καθώς η ποσότητα που είχε συμφωνηθεί να μειωθεί είναι σχεδόν μηδαμινή. Το θέμα είναι ότι δημιουργείται ένα επικίνδυνο προηγούμενο που ίσως ανοίξει το δρόμο και σε άλλες μεγαλύτερες πετρελαιοπαραγωγούς χώρες που θέλουν να ακολουθήσουν το παράδειγμα του Ισημερινού.

«Η απόφαση του Ισημερινού δεν αλλάζει τις παγκόσμιες ισορροπίες αλλά υποδεικνύει τις προκλήσεις που έχει να αντιμετωπίσει ο OPEC, δεδομένου ότι οι μειώσεις στην παραγωγή δεν κατάφεραν να δώσουν ώθηση στις τιμές», εκτιμά η Amrita Sen, επικεφαλής αναλύτρια της Energy Aspects στο Λονδίνο.

Πηγή
Γράψτε το Σχόλιο σας
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

Δεν υπάρχουν σχόλια :


Μυστηρια

[Μυστήρια][threecolumns]

Περιεργα - Απιστευτα

[Περίεργα - Απίστευτα][threecolumns]

Υγεια

[Υγεία][threecolumns]
Loading...

Αρθρα Αναγνωστων

[Άρθρα Αναγνωστών][twocolumns]

Πολιτικη

[Πολιτικά][threecolumns]

Οικονομικα

[Οικονομικά][threecolumns]

Αρχαια Ελλαδα

[Αρχαία Ελλάδα][twocolumns]

Life Style

[Life Style][bsummary]