Μέλισσα με «υπερφυσική δύναμη» βγάζει καρφί από τοίχο

Ένα έντομο που μπορεί να διδάξει πολλά στον άνθρωπο, για τη σημασία της κοινωνίας, της συνεργασίας, της σωστής δουλειάς και της αποτελεσματικότητας, φαίνεται πως διαθέτει και εκπληκτική δύναμη.


Οι μέλισσες είναι δουλευταρούδες. Έρευνες έχουν δείξει πως κατά τη διάρκεια της άνοιξης και του καλοκαιριού, οι εργάτριες μπορούν να δουλέψουν τόσο πολύ, ώστε να πεθάνουν από εξάντληση σε έξι μόλις εβδομάδες. Αντίθετα, εκείνες που γεννιούνται το χειμώνα ενδέχεται να ζήσουν ακόμη και εννέα μήνες. Ένα μελίσσι μπορεί να ταξιδέψει τρεις φορές το γύρο του κόσμου, προκειμένου να συγκεντρώσει και να παράξει 1 κιλό μέλι.

Τα θαυμαστά έντομα φαίνεται πως μπορούν να έχουν συναισθήματα, επικοινωνούν μεταξύ τους μέσω ενός ειδικού τελετουργικού που μοιάζει με χορός και μπορεί να δώσει συντεταγμένες για σημεία στο «χάρτη» με ακρίβεια GPS, ενώ σε αντίθεση με τους ανθρώπους, γνώριζαν ανέκαθεν ότι η γη είναι στρογγυλή και δεν υποχρεώθηκαν να περάσουν κανέναν από Ιερά Εξέταση για να το αποδεχτούν.

Όμως οι μέλισσες είναι και… δυνατές! Μπορούν να σηκώσουν κατά το πέταγμά τους το 53% του σωματικού του βάρους, αλλά και να… βγάλουν ένα καρφί από τον τοίχο. Το τελευταίο, μπορεί να μην είναι κάποια παρατήρηση επιστημονικής ομάδας, αλλά το είδαμε με τα ίδια μας τα μάτια, στο βίντεο που ακολουθεί.

Γράψτε το Σχόλιο σας
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

Δεν υπάρχουν σχόλια :


Μυστηρια

[Μυστήρια][threecolumns]

Περιεργα - Απιστευτα

[Περίεργα - Απίστευτα][threecolumns]

Υγεια

[Υγεία][threecolumns]
Loading...

Αρθρα Αναγνωστων

[Άρθρα Αναγνωστών][twocolumns]

Πολιτικη

[Πολιτικά][threecolumns]

Οικονομικα

[Οικονομικά][threecolumns]

Αρχαια Ελλαδα

[Αρχαία Ελλάδα][twocolumns]

Life Style

[Life Style][bsummary]