Οι φιλόζωοι επιτίθενται στον Αυγενάκη για την ερώτηση για τα αδέσποτα

Συγκεκριμένα, ο κ. Αυγενάκης ρωτά τους αρμόδιους υπουργός για το πώς θα αντιμετωπιστεί το πρόβλημα, όπως το χαρακτηρίζει, που έχει προκύψει από
την εγκατάλειψη των αδέσποτων ζώων στο Ηράκλειο Κρήτης.

Ο βουλευτής της ΝΔ αφού σημειώνει τις περιοχές που έχουν πολλά αδέσποτα αναφέρεται στα λόγια του αντιδημάρχου κ. Ινιωτάκη που υποστήριζε ότι πλέον ο Δήμος δεν μπορεί να διαχειριστεί τα ζώα και είχε ζητήσει εμμέσως την θανάτωση της σε περίπτωση που δεν υιοθετούνται εντός ενός μήνα.

Αμέσως μετά την ερώτηση του κ. Αυγενάκη, έντονη ήταν η αντίδραση της Πανελλαδικής Φιλοζωικής και Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας που υποστηρίζει ότι διακατέχεται από «αντιφιλοζωική υστερία» η οποία είναι «χυδαία» και θα «εντείνεται όσο πλησιάζουν οι εκλογές».

Η ερώτηση του Λευτέρη Αυγενάκη:

«Επικίνδυνη έχει γίνει πλέον η κατάσταση με την εγκατάλειψη των σκύλων στους δρόμους του Ηρακλείου, με τον αριθμό των αδέσποτων να εκτιμάται στα περίπου 2.500. Στην περιοχή του Καρτερού συγκεκριμένα, το φαινόμενο είναι πολύ εντονότερο καθώς λίγα μέτρα από την παραλία, σύμφωνα με καταγγελίες, εγκαταλείπονται 3-4 σκυλιά την εβδομάδα. Σοβαρό πρόβλημα αντιμετωπίζει και η περιοχή του Αγίου Ιωάννη Κνωσού, όπου και εκεί εγκαταλείπονται πολλά ζώα τα οποία περιφέρονται, ενοχλώντας τους διερχόμενους ενώ σε ορισμένες περιπτώσεις συνιστούν κίνδυνο για την σωματική ακεραιότητα, καθώς και τη δημόσια υγεία και ασφάλεια.

Από την αριθ. πρωτ. 6941/4-7-17 στην οποία δεν λάβαμε απάντηση, έχουμε αναδείξει το θέμα καθώς τα αδέσποτα ζώα πολλές φορές σχηματίζουν αγέλες μέσα στους προαύλιους χώρους του Περιφερειακού Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Ηρακλείου αλλά και του Γενικού Νοσοκομείου «Βενιζέλειο», προκαλώντας την παρέμβαση του Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ηρακλείου, ο οποίος ζήτησε την άμεση περισυλλογή των αδέσποτων σκυλιών. Είναι άξιο αναφοράς, ότι ο κ. Ινιωτάκης, ως αρμόδιος Αντιδήμαρχος, με παλιότερες δηλώσεις του (Ράδιο Κρήτη, 22-02-16), μετά από καταγγελίες για ανεξέλεγκτες καταστάσεις με αγέλες σκυλιών, είχε αναφέρει χαρακτηριστικά, πως «…κανένα κυνοκομείο και κανένας Δήμος δεν μπορεί να διαχειριστεί την κατάσταση» και ζήτησε «…αλλαγή του νομοθετικού πλαισίου για τα αδέσποτα».

Ειδικότερα, είχε προτείνει «…να ισχύσει το νομικό πλαίσιο της Γερμανίας, της Αγγλίας αλλά και Σκανδιναβικών χωρών, … όπου δεν υπάρχει ούτε ένα αδέσποτο. …Στις χώρες αυτές από τη στιγμή που εντοπίζεται ένα αδέσποτο ζώο, η δημοτική υπηρεσία το παίρνει και το πηγαίνει στους ειδικούς χώρους που διαθέτει. Εκεί, και μετά από ένα χρονικό διάστημα 20-30 ημερών, αφού γίνουν αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και αφού ψάξουν τον ιδιοκτήτη του που ενδεχομένως να έχει, το ζώο οδηγείται στην ευθανασία, αν μέσα σε αυτό το διάστημα δεν βρεθεί εκείνος που το εγκατέλειψε».

Οι δηλώσεις αυτές είχαν λάβει την έντονη αποδοκιμασία και σφοδρές αντιδράσεις από φιλοζωικούς συλλόγους και ομάδες της κοινωνίας των πολιτών όχι μόνο στο Ηράκλειο, αλλά σε πανελλαδικό επίπεδο. Βεβαίως, μετά το σάλο που προκλήθηκε, ο κ. Ινιωτάκης δήλωσε ότι «…εξέφρασε απλά και μόνο τον προβληματισμό του και παράλληλα την αγωνία του για την κατάσταση που επικρατεί στο Ηράκλειο τα τελευταία χρόνια με τα αδέσποτα». Εν συνεχεία, από το Φεβρουάριο του 2017 ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Ηρακλείου κ. Πέτρος Ινιωτάκης είχε δεσμευτεί ότι «… άμεσα πρόκειται να ξεκινήσει η περισυλλογή των αδέσποτων … της πόλης. Μάλιστα την Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου ξεκινά η επιχείρηση σταδιακής απομάκρυνσης μιας και τα δύο νοσοκομεία είναι πάντα μέσα στις προτεραιότητες της Υπηρεσίας». Όμως, το σοβαρό πρόβλημα παραμένει και γίνεται πιο έντονο σε πολλές συνοικίες του Ηρακλείου. Ο κ. Ινιωτάκης έχει, επίσης, παραδεχτεί ότι ο Δήμος Ηρακλείου, αν και είναι υποχρέωσή του, «… αδυνατεί να διαχειριστεί το πρόβλημα των αδέσποτων ζώων στην πόλη, εξαιτίας και της περιορισμένης δυναμικότητας του Δημοτικού Κυνοκομείου, του οποίου οι 80 διαθέσιμες θέσεις είναι καλυμμένες σε μόνιμη βάση…», ενώ λέει ότι η εγκατάλειψη ζώων είναι μία μεγάλη πληγή για την πόλη του Ηρακλείου.

Ωστόσο, πέραν της αναγνώρισης του προβλήματος, δεν έχει ληφθεί κάποιο ουσιαστικό μέτρο για την αντιμετώπιση της εξαιρετικά σοβαρής ανεξέλεγκτης πλέον κατάστασης με τα αδέσποτα σκυλιά στο Ηράκλειο. Είναι φανερό ότι δεν έχει ληφθεί μέριμνα για την αντιμετώπιση του προβλήματος, καθώς οι αρμόδιες αρχές, αντί να παρέμβουν, ως οφείλουν, ελπίζουν απλώς να μη συμβεί κάτι κακό και επαφίενται στα φιλοζωικά αισθήματα των υπαλλήλων και των εθελοντικών οργανώσεων που φροντίζουν και μεριμνούν για τα αδέσποτα. Κατόπιν των ανωτέρω, ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ ΟΙ ΑΡΜΟΔΙΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ Θα δοθεί άμεσα λύση στο επικίνδυνο φαινόμενο της ύπαρξης αδέσποτων σκύλων του Ηρακλείου; Ποιος ο προγραμματισμός για την πρόληψη και τη διαχείριση του προβλήματος των αδέσποτων ζώων; Πώς σκοπεύετε να ενισχύσετε τον Δήμο Ηρακλείου, ο οποίος τονίζει ότι αδυνατεί να διαχειριστεί το ζήτημα των αδέσποτων ζώων στην πόλη;»

Η ανακοίνωση της Πανελλαδικής Φιλοζωικής και Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας:

 «Η Ομοσπονδία μας τάσσεται αναφανδόν στο πλευρό της Δημοτικής Αρχής Ηρακλείου και στο έργο που επιτελεί για τα αδέσποτα. Η αντιφιλοζωική υστερία του κ. Αυγενάκη, βουλευτή Νέας Δημοκρατίας, μας είναι γνωστή βεβαίως από το παρελθόν αλλά η κατάστασή του συνεχώς υποτροπιάζει και όσο θα πλησιάζουν οι εθνικές εκλογές η αλίευση ψήφων θα εντείνεται και θα γίνεται όλο και πιο χυδαία και προκλητική.

Τώρα εγκαλεί τον Δήμο Ηρακλείου επειδή τηρεί την νομοθεσία για τα αδέσποτα. Εν ολίγοις τον καλεί να παρανομήσει. Αύριο τι θα απαιτήσει; Την δολοφονία τους;

Οι θεματοφύλακες του νόμου και της τάξης δεν διστάζουν προκειμένου να ικανοποιήσουν άνομα αιτήματα των ψηφοφόρων τους να απαιτούν την κατάλυση των νόμων μας. Τον καλούμε να συνέλθει και να συμβάλει με σωστές λύσεις, με λύσεις αποτελεσματικές στο θέμα των αδέσποτων και όχι να απαιτεί το μάντρωμά τους ή την εξαφάνισή τους.

Γιατί αυτό όχι μόνο δεν αποτελεί τη λύση αλλά είναι έξω από αρχές και αξίες δικαίου για την ζωή, είτε αυτή αφορά το είδος μας είτε άλλο είδος. Αν θέλει μια πόλη χωρίς αδέσποτα ας ξεκινήσει εκστρατεία κατά όλων εκείνων που εγκαταλείπουν τα κατοικίδιά τους ή πετούν από δω κι από κει τα νεογέννητα τους. Αλλά μετά θα χάσει ψήφους γιατί εκεί βρίσκεται το κουμπί της υστερίας του.

Προτιμά να κτυπήσει το θύμα, το ανυπεράσπιστο, το αβοήθητο, που δεν ευθύνεται για την αδεσποτεία του παρά το θύτη. "Όμορφος κόσμος ηθικός, αγγελικά πλασμένος" ο δικός του κόσμος! Να του θυμίσουμε όμως, ότι η ψήφος έχει δύο όψεις. Είναι και θετική και αρνητική. Και από την φιλοζωική κοινότητα του Ηρακλείου με τους χιλιάδες πολίτες θα εισπράξει προφανώς την δεύτερη».
Post A Comment
 • Blogger Comment using Blogger
 • Facebook Comment using Facebook
 • Disqus Comment using Disqus

8 σχόλια :

 1. Η Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία έβαλε και έναν ακόμη όρο: Πως όταν βγάζει ένας σαρσέμης τον σκύλο του για να χέσει (κατά κόρον στις πόρτες των γειτόνων του αλλά ποτέ στην δικιά του) πρέπει ΑΜΕΣΑ να καθαρίζουν αυτοί τα σκατά του σκύλου του γιατί στην επιστροφή από την "σκατοβόλτα" που τον έβγαλε, υπάρχει κίνδυνος ο ίδιος σκύλος του να πατήσει τα σκατά του.
  Επίσης όταν χέζει ο σκύλος του σαρσέμη-αφέντη και αυτός λίγο παρακάτω κάνει τον αδιάφορο αλλά ρίχνει κλεφτές ματιές για να δει αν το κωλόσκυλό του τελείωσε το χέσιμο, απαίτησε να μην φωνάζουμε στον χέστη σκύλο του "ΟΥΣΤ κοπρίτη", γιατί πρώτον είναι ρατσιστικό το "κοπρίτης" και δεύτερον "αντιδεοντολογικό !!!" το να μην τον αφήνεις να τελειώσει το χέσιμο (στην πόρτα σου). Όσο κι αν φαίνεται απίστευτο, μου το είπε αυτό σαρσέμης ιδιοκτήτης κωλόσκυλου !

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. http://kartson.blogspot.gr/2017/07/blog-post_80.html

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Μας τα έχουν πρήξει οι φιλόζωοι ... το πρόβλημα των αδέσποτων είναι πανελλαδικό, έχω δει να επιτίθενται σε κοπέλα μπροστά στα μάτια μου η οποία γλίτωσε με δική μου παρέμβαση.
  Έχω δει επίσης γείτονα μου να τα μαζεύει στην πόρτα του σπιτιού του όπου τα τάιζε, έτσι αυτά δεν φεύγανε, αλλά αρχίσανε να επιτίθενται σε διερχόμενους.
  Σε όποιες παρατηρήσεις μας αδιαφορούσε και μας παρέπεμπε στο δήμο, αλλά όταν κλήθηκε η αστυνομία και οι αρμόδιοι υπάλληλοι του δήμου και μαζεύτηκαν περίοικοι όπου απειλήθηκαν επεισόδια και μηνύσεις, μάζεψε τα δοχεία με την τροφή και το νερό και έτσι τα αδεσποτα μετά από μέρες έφυγαν επιτέλους, αλλά δυστυχώς το κοπρόσκυλο ο γείτονας παρέμεινε.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Μια είναι η λυση .....η κυβέρνηση μας θα μεταφέρει στα σημεία τα καλοκαιρινά γλέντια των πακιστανών σκυλι σουβλας κλπ.
  Καλημέρα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Να θεσπιστουν προστιμα σε αυτους που βγαζουν τα κοπροσκυλα τους για ''χεσιμο'' και δεν μαζευουν τα σκατα τους.
  να καταγραφουν επισημως ολοι οι ιδιοκτητες κοπροσκυλων και να τους επιβληθει εισφορα 100 ευρω ετησιως για τα κωλοσκυλα τους που τα βγαζουν βολτα βολευουν αλλα αδςσποτα και εχουμε το φαινομενο να γεναει η καθε αδεσποτη σκυλα 8 και 10 κουταβια τα οποια αν ζησουν περιπλανιωνται στους δρομους και ολοι αυτοι οι φιλοζωοι εχουν την απαιτηση να ταιζονται ολα αυτα τα σκυλια και να τυγχανουν μεριμνας απο τους δημους και δεν ξερω εγω απο που αλλου. αυτοι που εχουν λοιπον σκυλια να πληρωνουν για να ειναι δυνατη η σιτιση ολων των αδεσποτων. αντε γιατι εχει παραγινει η κατασταση.
  Ψωμι να φανε δεν εχουν οι μαλακες κονσερβες για τα κωλοσκυλα αγοραζουν. εχω μια σαπια χαμουρα στην πολυκατοικια 10 μηνες κοινοχρηστα η σαπια δεν εχει πληρωσει κονσερβιτσες για τα κωλοσκυλα που μαζεψε εχει να ταιζει η σαπιομουνα βρωμερη πορνη..Ουυυστ κοπροσκυλα

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Αυγενάκη μου τα Ντοροκοπρόσκυλα σαν την αφεντία σου ποιος θα τα συμμαζέψει ???

  Ο Μιζοτάκης ο Μιζαρπάχτης δεν μπορεί να παίξει τον ρόλο του μπόγια, όπως παίζει τον ρόλο του σανοπώλη ….

  Η μετρέσα σου η Ντόρα ασχολείται με τους γάμους του γαμίκου Κωστάκη της …
  Ο Τσίπρας ασχολείται με τους νταβατζηδες ,τους ναρκέμπορους και τους Μαρινάκηδες …

  Η δικαιοσύνη ασχολείται με τους μπαχαλάκιδες …

  Και οι Νεόδουλοι με τους μαλάκιδες …

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. και ποιοι ησται εσεις που αποφασιζεται για την ζωη του οποιοδηποτε,εστω ενοςζωου, βρε< ανθρωποι>. πρεπει να ντρεπεστε μονο που το σκεφτηκατε, οσο για τις αλλες χωρες αυτες το ξερουμε ουτε καν ανθρωποι δεν μπορουν να λεγονται και ειδικα ισπανια μερια που 100.000 μακακες βλεπουν να βασανιζεται αδικα ενα ζωο και παραληρουν . αυτος ειναι ο πολιτισμος τους και η κουλτουρα τους. ντροπη τους. τα ζωα εχουν τα ιδια δικαιωματα με ολους στο πλανητη, που ημαστε ολοι φιλοξενουμενοι.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. GAV VAG GAV AGRRRR OYGRRRR ARF FRA RRRRGA

  ΑπάντησηΔιαγραφή


Μυστηρια

[Μυστήρια][threecolumns]

Περιεργα - Απιστευτα

[Περίεργα - Απίστευτα][threecolumns]

Υγεια

[Υγεία][threecolumns]
Loading...

Αρθρα Αναγνωστων

[Άρθρα Αναγνωστών][twocolumns]

Πολιτικη

[Πολιτικά][threecolumns]

Οικονομικα

[Οικονομικά][threecolumns]

Αρχαια Ελλαδα

[Αρχαία Ελλάδα][twocolumns]

Life Style

[Life Style][bsummary]