Απόφαση Πιτσιλή: Με προμήθεια η πληρωμή φόρων στα γκισέ των τραπεζών

O Διοικητής της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, Γιώργος Πιτσιλής, υπέγραψε απόφαση, σύμφωνα με την οποία η ΑΑΔΕ δεν θα πληρώνει πλέον στις τράπεζες την προμήθεια για την καταβολή φόρων
φυσικών και νομικών προσώπων, εφόσον αυτές γίνονται στα γκισέ τους.

Η ΑΑΔΕ θα πληρώνει προμήθεια στις τράπεζες για την καταβολή φόρων μέσων εναλλακτικών δικτύων καθώς και για συναλλαγές στο γκισέ, εφόσον αφορούν πληρωμή ΕΝΦΙΑ και φόρου εισοδήματος των φυσικών προσώπων, τα οποία είτε είναι άνω των 70 ετών, είτε βρίσκονται σε δικαστική συμπαράσταση, είτε παρουσιάζουν βαριές αναπηρίες σε ποσοστό 80% και άνω, είτε είναι κάτοικοι απομακρυσμένων περιοχών, με την προϋπόθεση ότι η καταβολή των χρημάτων θα γίνεται μέσω τραπεζικού λογαριασμού του υπόχρεου.

Η ανακοίνωση της ΑΑΔΕ

Στο πλαίσιο της χρηστής δημοσιονομικής διαχείρισης και προς την κατεύθυνση της εξοικονόμησης δαπανών και της ενίσχυσης της φορολογικής δικαιοσύνης, ο Διοικητής της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, Γιώργος Πιτσιλής, υπέγραψε απόφαση, σύμφωνα με την οποία η ΑΑΔΕ θα καλύπτει πλέον τις προμήθειες:


· για συναλλαγές μέσω εναλλακτικών δικτύων (Internet Banking, PhoneBanking, ATM, APS)

· για συναλλαγές που αφορούν πληρωμή ΕΝΦΙΑ και ΦΕΦΠ (Φόρος Εισοδήματος Φυσικών Προσώπων) των φυσικών προσώπων τα οποία είτε είναι άνω των 70 ετών, είτε βρίσκονται σε δικαστική συμπαράσταση, είτε παρουσιάζουν βαριές αναπηρίες σε ποσοστό 80% και άνω, είτε είναι κάτοικοι απομακρυσμένων περιοχών, με την προϋπόθεση ότι η καταβολή των χρημάτων θα γίνεται μέσω τραπεζικού λογαριασμού του υπόχρεου.

Οι λοιπές προμήθειες για πληρωμή φορολογικών υποχρεώσεων σε φυσικό κατάστημα θα καταβάλλονται πλέον από τους ίδιους τους φορολογούμενους.

Με βάση τα στοιχεία των τελευταίων ετών και τις εκτιμήσεις για το 2017, και δεδομένης της δυναμικής της τάσης των φορολογουμένων προς τη χρήση εναλλακτικών δικτύων και ηλεκτρονικής τραπεζικής, η δαπάνη σε βάρος του Δημοσίου διαμορφώνεται περί τα 19 εκατ. ευρώ (πλέον ΦΠΑ) ετησίως. Πλέον, η εν λόγω δαπάνη μειώνεται στα 9 εκατ. ευρώ (πλέον ΦΠΑ), επιτυγχάνοντας ετήσια εξοικονόμηση για το Δημόσιο τουλάχιστον 10 εκατ. ευρώ.

Όπως δήλωσε ο κ. Πιτσιλής, "Η απόφαση αυτή εντάσσεται στην πολιτική μας για πλήρη ηλεκτρονικοποίηση των συναλλαγών των φορολογουμένων με τη φορολογική διοίκηση και για την απαλλαγή από δαπάνες που επιβαρύνουν αχρείαστα τον κρατικό προϋπολογισμό, δηλαδή το σύνολο των φορολογουμένων. Η εξοικονόμηση αυτή είναι ιδιαίτερα σημαντική, διότι απελευθερώνει πόρους για την ενίσχυση των πολιτικών καταπολέμησης της φοροδιαφυγής και φοροαποφυγής, αλλά και για την εντατικοποίηση των φορολογικών ελέγχων και της τελωνειακής δίωξης σε πανελλήνια κλίμακα, προς όφελος του συνόλου των πολιτών".
Post A Comment
 • Blogger Comment using Blogger
 • Facebook Comment using Facebook
 • Disqus Comment using Disqus

3 σχόλια :

 1. Νέα οικονομικά βάρη για τους πολίτες από το καθεστώς ΣΥΡΙΖΑ.
  Να πάτε στα τσακίδια ρε κοπρόσκυλα που επαιρεστε ότι μειώσατε και το κόστος για το δημόσιο ρε αλήτες, Γαμω το σπίτι σας.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. τακης κοκκινης
   ταπι Ρως Νεοδημοκρατεις

   Διαγραφή
  2. με καταρες και αλλες παρομοιες μαλακιες δεν βγαινει ΤΙΠΟΤΑ, ΘΕΛΕΙ ΑΝΤΙ-ΔΡΑΣΗ ΣΤΗ ΔΡΑΣΗ ΤΟΥΣ, ΑΜΑ ΣΥΜΦΩΝΕΙΣ ΜΕ ΤΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΚΑΤΣΕ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΘΑ ΣΕ ΠΗΔΗΞΟΥΝΕ ΟΤΑΝ ΣΤΑ ΠΑΡΟΥΝΕ ΟΛΑ, ΑΜΑ ΔΝΕ ΣΥΜΦΩΝΕΙΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΩΣΙΛΟΓΟΥΣ ΣΗΚΩ ΚΑΙ ΑΝΤΕΔΡΑΣΕ, ΚΟΦΤΟΥΣ ΤΟ ΒΗΧΑ, ΣΤΑΜΑΤΑ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΕΙΣ ΑΥΤΟ ΤΟ ΓΑΜΗΜΕΝΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ...
   ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΚΟΠΟ, ΘΕΛΕΙ ΣΚΕΨΗ ΚΑΙ ΤΡΟΠΟ.!!!!!!

   Διαγραφή


Μυστηρια

[Μυστήρια][threecolumns]

Περιεργα - Απιστευτα

[Περίεργα - Απίστευτα][threecolumns]

Υγεια

[Υγεία][threecolumns]
Loading...

Αρθρα Αναγνωστων

[Άρθρα Αναγνωστών][twocolumns]

Πολιτικη

[Πολιτικά][threecolumns]

Οικονομικα

[Οικονομικά][threecolumns]

Αρχαια Ελλαδα

[Αρχαία Ελλάδα][twocolumns]

Life Style

[Life Style][bsummary]