Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ

Ιωάννης Μ. Ασλανίδης
Αντγος ε.α.
           Επίτιμος διοικητής της Σ.Σ.Ε.

«Ει θεοί διαλέγονται την των Ελλήνων γλώττη χρώνται» (ΚΙΚΕΡΩΝ)

Τα τελευταία χρόνια η χώρα μας και συγκεκριμένα στο χώρο της Παιδείας,
αντιμετωπίζει, με κάθε αλλαγή Κυβέρνησης, μια εκπαιδευτική μεταρρύθμιση-εκδημοκράτιση της παιδείας και της γλώσσης. Με κύριο στόχο τελικά την απόσβεση της εθνικής συνείδησης, με την καλλιέργεια συνειδήσεως εθνικής μειοδοσίας και υποτιμήσεως του εθνικού φιλοτίμου, πυροδοτώντας την νέα γενεά σε πλήρη αφελληνισμό και απώλεια της εθνικής και γλωσσικής της ταυτότητας.
Με αντικλείδι τις θεωρίες του διεθνισμού και της παγκοσμιοποίησης, διέρρηξαν κυριολεκτικά το θησαυροφυλάκιο της εθνικής μας γλώσσας. Αυτής που κατά τον Όμηρο «είχε πλείστους τρόπους να θωπεύει την ακοήν και να γοητεύει τα πνεύματα» και λεηλάτησαν κυριολεκτικά οι Βάνδαλοι, ότι πολυτιμότερο, ωραιότερο και υπέροχο κληρονομήσαμε, την αρχαία ελληνική γλώσσα. Αυτή η οποία αποτελεί την βασική τροφό όλων των Ευρωπαϊκών Γλωσσών. Όλες οι τέχνες και επιστήμες γεννήθηκαν, αναπτύχθηκαν και σήμερα διευθύνονται από το Ελληνικό Λεξιλόγιο. Η Ελληνική γλώσσα είναι η μοναδική, η οποία ατέρμονα μπορεί να τροφοδοτεί όλες της υψηλής πνευματικότητας λέξεις, που μπορούν να εκφράζουν όλες τις νέες, λόγω τεχνολογικής εξέλιξης, έννοιες. Για τον λόγο αυτό, οι Ισπανοί ευρωβουλευτές Χεριγκούτια και Ιμάθ, έκαμαν την εξής πρόταση στην Ευρωβουλή: Η Αρχαία Ελληνική γλώσσα, να γίνει Διεθνής γλώσσα, ως μητέρα όλων των ευρωπαϊκών γλωσσών και διότι είναι η μόνη συμβατή στους κομπιούτερ προηγμένης τεχνολογίας.
Δια τον ως άνω λόγο και ο πρόεδρος της μεγάλης εταιρείας ηλεκτρονικών υπολογιστών CIBI, Τζων Σκάλι επισημαίνει: «Αποφασίσαμε να προωθήσουμε παγκοσμίως το πρόγραμμα εκμάθησης της Ελληνικής γλώσσας, επειδή αυτή είναι η μόνη ΜΗ ΟΡΙΑΚΗ διότι η σημερινή Κοινωνία χρειάζεται ένα εργαλείο για να αναπτύξει την δημιουργικότητά της, να εισάγει καινούργιες ιδέες για να προσφέρει στον Άνθρωπο περισσότερες γνώσεις.
Ο Άγγλος οικονομολόγος James Mead (Τζέημς Μηντ), με Νόμπελ στην Οικονομία, στο νέο του βιβλίο αναπτύσσει μια νέα οικονομική θεωρία, επειδή πιστεύει ότι και το κομμουνιστικό και το καπιταλιστικό οικονομικά συστήματα απέτυχαν. Στο βιβλίο του δημιουργεί ένα νέο οικονομικό πλαίσιο, στο οποίο πιστεύει ότι αξίζει τον κόπο να ζει κανείς. Το νέο του Οικονομικό σύστημα για να το ονομάσει, ανέτρεξε στην Ελληνική Γλώσσα για να βρει την κατάλληλη λέξη και το ονόμασε “Agathotopia” δηλ. «Αγαθοτοπία».
Η Ζακελίν ντε Ρομιγύ, Γαλλίδα ακαδημαϊκός. Η αείμνηστος αυτή μεγάλη Ελληνίδα, διότι «Μετέσχε της ημετέρας παιδείας» έλεγε: «Η καλύτερη άσκηση για την ανάπτυξη της ευφυΐας είναι η μελέτη της Ελληνικής γλώσσας, διότι κάθε λέξη κρύβει και μια ιδέα». Διότι! εγνώριζε πολύ καλά ότι η Ελληνική γλώσσα είναι η μοναδική γλώσσα στον κόσμο, που μεταξύ του σημαίνοντος (Λέξη) και του σημαινομένου (έννοια) υπάρχει πλήρης αντιστοιχία. Γι’ αυτό και χαρακτηρίζεται ως «εννοιολογική Γλώσσα». Δεν είναι τυχαίο αυτό που λένε οι Αμερικάνοι όταν αντιμετωπίζουν πρόβλημα κυριολεξίας «Οι Έλληνες έχουν την κατάλληλη λέξη γι’ αυτό».
Αυτά και πολλά άλλα που ακούγονται και συμβαίνουν για την Ελληνική Γλώσσα ιδίως στο εξωτερικό, τεκμηριώνουν και καταδεικνύουν την αξία, την ποιότητα και την διαχρονικότητα της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ.
Η περίφημη αυτή γλώσσα την οποία κληρονομήσαμε εμείς οι Έλληνες, είναι μεγάλο λάθος να επικρατήσει η γνώμη να χωρισθούν τα νέα από τα αρχαία Ελληνικά, κινδυνεύουμε ανεπανόρθωτα γλωσσικά να πτωχεύσουμε. Στον Όμηρο το 60% των λέξεων είναι ίδιες με τις λέξεις που έχει σήμερα ο λαός στο στόμα του και πολλές άλλες παράγωγες των ομηρικών λέξεων έφθασαν και χρησιμοποιούνται και σήμερα (όπως π.χ. δεν χρησιμοποιούμε σήμερα την λέξη «Ύδωρ» αλλά «Νερό», χρησιμοποιούμε όμως τις λέξεις υδραγωγείο, υδροφόρα, αφυδάτωση κ.λπ.).
Επομένως είναι απαράδεκτο, ασυγχώρητο και εγκληματικό λάθος, ένας λαός, όπως είναι οι Έλληνες, που έχουν μία τόσο λαμπρή πολιτιστική γλωσσική κληρονομιά και Ιστορία, να κηρύσσουν μόνοι των την πτώχευση της γλώσσης των.
Πρέπει να ξέρουμε ότι, η Ελληνική γλώσσα είναι σημείο αναφοράς, συσπείρωσης και ενότητας του απανταχού Ελληνισμού. Είναι ακόμη ο κυματοθραύστης κάθε ξένης επίδρασης και προπαγάνδας. Τέλος! είναι γνωστό αυτό που έλεγε ο Λένιν: «Αν θέλεις να χάσει ένας λαός την εθνική του συνείδηση κάνε τον να χάσει την γλώσσα του».
Λέει ο ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗΣ:
«Η Γλώσσα μας είναι η πατρίδα μας, είναι ο πολιτισμός μας, είναι η Ιστορία μας».

Ιωάννης Μ. Ασλανίδης
Αντγος ε.α.
           Επίτιμος διοικητής της Σ.Σ.Ε.


Post A Comment
 • Blogger Comment using Blogger
 • Facebook Comment using Facebook
 • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

 1. ΞΕΡΕΤΕ ΕΒΡΑΙΚΑ ΦΙΔΑΚΙΑ ΠΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΣΑΣ ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΝΑ ΓΙΝΕΤΕ ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ ΠΙΣΤΕΥΤΟΙ??

  Η ΚΡΙΣΗ ΕΚΑΝΕ ΚΑΙ ΕΝΑ ΚΑΛΟ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟ,ΟΙ ΜΑΣΚΕΣ ΣΑΣ ΕΠΕΣΑΝ ΟΠΩΣ ΚΑΙ Ο ΜΑΝΔΥΑΣ ΤΗΣ ΑΘΩΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΦΑΝΗΚΕ ΞΕΚΑΘΑΡΟ ΤΟ ΠΡΟΔΩΠΟ ΤΟΥ ΔΙΑΒΟΛΟΥ,ΑΝΤΕ ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΝΑ ΣΑΣ ΠΙΣΤΕΨΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΟΠΩΣ ΚΑΠΟΤΕ ΠΟΥ ΕΞΑΠΑΤΟΥΣΑΤΕ ΚΑΛΟΠΡΟΑΙΡΕΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΝΟΜΙΖΩΝΤΑΣ ΣΑΣ ΓΙΑ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΥ ΑΞΙΖΑΝ ΤΟ ΣΕΒΑΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΤΟΥΣ...

  Η ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ ΠΕΡΑΣΕ 200 ΧΡΟΝΙΑ ΤΑ ΠΑΝΔΕΙΝΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΣΥΜΠΤΩΣΗ ΠΑΝΤΑ ΕΒΡΑΙΟΙ ΗΤΑΝ ΑΠΟ ΠΙΣΩ ΣΕ Ο Λ Α..!!!!
  ΜΕ ΤΗ ΔΟΛΙΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΣΑΣ ΔΙΕΚΡΙΝΕ ΑΙΩΝΙΟΤΗΤΕΣ ΠΙΣΩ,ΕΙΧΑΤΕ ΚΑΤΑΦΕΡΕΙ ΝΑ ΕΧΕΤΕ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΣΑΣ ΤΑ ΚΛΕΙΔΙΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΣΕ ΚΑΘΕ ΚΑΙΡΙΟ ΣΗΜΕΙΟ ΠΟΥ ΑΦΟΡΑ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΞΙΕΣ ΠΟΥ ΑΥΤΟΣ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΥΕΙ...

  ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ ΣΗΜΕΡΑ ΝΑ ΜΙΛΗΣΟΥΜΕ,ΕΧΩΝΤΑΣ ΟΜΩΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΠΟΛΛΑ ΝΑ ΠΟΥΜΕ ΑΛΛΗ ΦΟΡΑ,ΠΟΛΛΑ...!!!

  ΕΒΡΑΙΟΙ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΘΟΡΙΖΑΝ ΤΗ ΔΙΔΑΚΤΕΑ ΥΛΗ ΠΟΥ ΤΑ ΕΛΛΗΝΟΠΟΥΛΑ ΘΑ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΩ ΚΑΙ ΣΤΕΡΗΣΑΝ ΑΠΟ ΤΟΣΕΣ ΓΕΝΙΕΣ ΤΗ ΣΟΦΙΑ ΤΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΤΟΥΣ,ΕΝΑ ΕΓΚΛΗΜΑ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟ ΑΠΟ ΤΑ "ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΑ" ΠΟΥ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ ΝΑ ΣΥΜΒΟΥΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΑΠΟ ΤΗ ΦΑΡΑ ΤΩΝ ΕΡΠΕΤΩΝ ΕΚΤΕΛΩΝΤΑΣ ΣΤΟ ΑΚΕΡΑΙΟ ΤΙΣ ΕΝΤΟΛΕΣ ΚΙΣΙΓΚΕΡ...

  ΕΒΓΑΖΑΝ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΡΟΜΠΟΤΑΚΙΑ ΜΕ ΝΟΗΣΗ,ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ,ΜΗΧΑΝΙΚΟΥΣ ΚΛΠ ΧΡΗΣΙΜΟΥΣ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ,ΤΗ ΔΙΑ-ΝΟΗΣΗ (θεικη-νοηση) ΟΜΩΣ ΤΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΤΟΥΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΦΩΣ ΚΑΘΕ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗΣ ΥΠΑΡΞΗΣ ΚΑΙ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΣΚΟΠΙΜΑ ΤΗ ΣΤΕΡΟΥΣΑΤΕ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΤΥΧΕΡΟΙ ΟΣΟΙ ΤΗΝ ΠΗΡΑΝ ΑΠΟ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ Η ΤΟ ΕΠΙΔΙΩΞΑΝ ΜΟΝΑΧΟΙ ΤΟΥΣ...

  Η ΟΔΥΣΣΕΙΑ ΟΠΟΥ ΚΑΘΕ ΛΕΞΗ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΜΑΘΗΜΑ ΖΩΗΣ ΟΤΑΝ ΠΕΡΑΣΕΙ ΣΕ ΑΝΑΛΥΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΠΕΡΙΟΔΟ ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΡΕΠΕ ΔΙΔΑΣΚΕΤΕ,ΠΕΡΝΟΥΣΕ ΣΑΝ ΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΑΚΙ ΤΗΣ ΚΟΚΚΙΝΟΣΚΟΥΦΙΤΣΑΣ,ΟΛΗ ΤΗ ΣΟΦΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΟΣΥΝΗ ΤΗΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΜΑΣ ΠΟΥ ΕΚΑΝΑΝ ΚΟΣΜΟΚΡΑΤΟΡΙΕΣ ΚΑΙ ΜΕΤΕΦΕΡΑΝ ΦΩΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΣΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑ,ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ ΤΗΝ ΣΤΕΡΟΥΝ ΑΠΟ ΤΑ ΕΛΛΗΝΟΠΟΥΛΑ.

  ΠΕΡΑΣΑΝ ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΠΕΡΙΕΡΓΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ,ΟΤΙ ΕΝΑΣ ΚΑΛΟΣ ΜΑΘΗΤΗΣ ΗΤΑΝ Ο ΣΠΑΣΙΚΛΑΣ,Ο ΜΑΜΑΚΙΑΣ ΚΑΙ ΗΤΑΝ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ ΠΡΟΣ ΑΠΟΦΥΓΗ,ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΧΛΕΥΑΣΜΟΥ ΚΑΙ ΕΙΡΩΝΕΙΑΣ.ΠΡΟΑΙΩΝΙΕΣ ΑΡΕΤΕΣ ΤΗΣ ΦΑΡΑΣ ΣΑΣ......

  ΑΣΕ ΤΟΥΣ ΛΑΚΗΔΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΚΛΥΝΝ ΠΟΥ ΒΑΛΑΤΕ ΣΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΠΑΙΔΙ Η ΠΡΩΤΗ ΛΕΞΗ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΜΑΜΑ Η ΜΠΑΜΠΑ,ΑΛΛΑ ΜΑΛΑΚΑ ΜΑΛΑΚΑ,ΟΤΙ ΜΠΟΡΟΥΣΑΤΕ ΚΑΝΑΤΕ ΝΑ ΙΣΟΠΕΔΩΣΕΤΕ ΑΞΙΕΣ,ΗΘΗ ΚΑΙ ΕΘΙΜΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ…

  ΞΕΡΕΤΕ ΤΙ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΕΧΕΤΕ ΚΑΝΕΙ ΣΑΤΑΝΙΚΗ ΦΑΡΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ ΕΒΡΑΙΟΙ ΜΕ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΕΞΑΠΑΤΑΤΕ ΚΑΙ ΤΙ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΕΤΕ ΣΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ Ε.ΣΥ. ΣΕ ΛΙΓΟ ΞΕΚΙΝΩΝΤΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ??

  ΑπάντησηΔιαγραφή


Μυστηρια

[Μυστήρια][threecolumns]

Περιεργα - Απιστευτα

[Περίεργα - Απίστευτα][threecolumns]

Υγεια

[Υγεία][threecolumns]
Loading...

Αρθρα Αναγνωστων

[Άρθρα Αναγνωστών][twocolumns]

Πολιτικη

[Πολιτικά][threecolumns]

Οικονομικα

[Οικονομικά][threecolumns]

Αρχαια Ελλαδα

[Αρχαία Ελλάδα][twocolumns]

Life Style

[Life Style][bsummary]