Η ΕΥΡΩΠΗ ΡΙΧΝΕΙ ΔΙΧΤΥΑ ΣΕ ΠΛΟΥΣΙΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ – Δίνουν φορολογικά κίνητρα για να προσελκύσουν καταθέτες!

Στην παροχή γενναιόδωρων φορολογικών κινήτρων για την προσέλκυση φυσικών προσώπων με υψηλά εισοδήματα προχωρούν ολοένα και περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες.


Με το βρετανικό θεσμικό πλαίσιο για τους φορολογικούς κατοίκους, τους λεγόμενους Non-Doms, να έχει μεταβληθεί επί τα χείρω από τον Απρίλιο και το Brexit να προστίθεται στην αβεβαιότητα, πληθαίνουν οι προσπάθειες τρίτων χωρών να προσελκύσουν για μετεγκατάσταση ιδιώτες, με μεγάλα διεθνή εισοδήματα, που μέχρι τώρα έμεναν στο Λονδίνο.

Την ίδια ώρα αβεβαιότητα επικρατεί και στην Ελλάδα σχετικά με τη μελλοντική φορολογική αντιμετώπιση των υψηλών εισοδημάτων. Σύμφωνα με την «Καθημερινή» η κατάσταση επιτείνεται από το γεγονός ότι και η τρέχουσα φορολογική επιβάρυνση κρίνεται υπερβολική συγκριτικά με άλλες χώρες. Και κάπως έτσι, όλη κατάσταση που διαμορφώνεται, βάζει σε ανάλογη διαδικασία μετεγκατάστασης και πολλούς Έλληνες επιχειρηματίες.

Η διαδικασία αυτή δεν είναι καινούργια πάντως. Ως γνωστόν, Μάλτα, Κύπρος, Ιρλανδία και Λουξεμβούργο, εδώ και χρόνια, έχουν διαμορφώσει φιλικό για τα υψηλά εισοδήματα θεσμικό πλαίσιο διαμονής. Όμως, τώρα, η σχετική προσπάθεια υιοθετείται και από άλλες χώρες όπως η Ολλανδία, η Γαλλία και η Ισπανία.

Έτσι μετά την Πορτογαλία αλλά και την Ολλανδία, από φέτος στη σχετική λίστα προστέθηκε και η Ιταλία, μία χώρα του «πυρήνα» στον «ευρωπαϊκό εμφύλιο» πόλεμο της διεκδίκησης των Ultra High Net Worth Individuals, όπως αποκαλούνται από τους τραπεζίτες τα φυσικά πρόσωπα. Πρόκειται για ιδιώτες με μεγάλα διεθνή εισοδήματα από μετοχές, ομόλογα, ακίνητα, επιχειρήσεις, καταθετικά προϊόντα και άλλες τοποθετήσεις. Η λογική των φορολογικών πολιτικών που υιοθετούνται για να τους προσελκύσουν, εστιάζεται στην κατ’ αποκοπήν ετήσια φορολογική τους επιβάρυνση με ένα σταθερό ποσό και την απαλλαγή τους από κάθε άλλη υποχρέωση, πλην αυτών που προκύπτουν από τις δραστηριότητές του στο κράτος έδρα.

Τι υιοθέτησε λοιπόν η Ιταλία και έχει ήδη τα πρώτα θετικά αποτελέσματα;

1. Επιτρέπει σε πλούσιους ιδιώτες, με μεγάλα διεθνή εισοδήματα, να γίνουν φορολογικοί της κάτοικοι (Non-Doms), πληρώνοντας ετησίως 100.000 ευρώ συν 25.000 ευρώ για κάθε μέλος της οικογένειάς τους.

2. Απαλλάσσονται από κάθε άλλη υποχρέωση φόρου για τα εισοδήματα που έχουν στο εξωτερικό ή εισάγουν στη χώρα.

3. Υποχρεούνται μόνο σε κανονική φορολόγηση για την όποια επαγγελματική δραστηριότητα ασκήσουν στην Ιταλία και τα αποτελέσματά της.

Post A Comment
 • Blogger Comment using Blogger
 • Facebook Comment using Facebook
 • Disqus Comment using Disqus

2 σχόλια :

 1. τακης κοκκινης
  Eσυ πελεκιζεις μαρμαρα στο κατωφλι του θανατου ακριβως, και λησμονωντας το μηνημα, κανονιζεις να χτισεις σπιτια.
  Ορατιος, Ωδες, II, xviiii, 17-19.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. μωρε αμα την καρφωσεις στην φλεβα και ειναι η δοση καθαρη τι να τα κανεις τα μαρμαρα που θα σου βαλουνε και τους Σταυρους απο επανω ο Καβλαρας θα σου ριχνει Πωρδες III xviii 8 κι 8 16ξη
   βαπορακι δεν μου το ειχες πει πως η δοση δεν ειναι ενταξει

   Διαγραφή


Μυστηρια

[Μυστήρια][threecolumns]

Περιεργα - Απιστευτα

[Περίεργα - Απίστευτα][threecolumns]

Υγεια

[Υγεία][threecolumns]
Loading...

Αρθρα Αναγνωστων

[Άρθρα Αναγνωστών][twocolumns]

Πολιτικη

[Πολιτικά][threecolumns]

Οικονομικα

[Οικονομικά][threecolumns]

Αρχαια Ελλαδα

[Αρχαία Ελλάδα][twocolumns]

Life Style

[Life Style][bsummary]