Κι όμως αυτό που βλέπετε είναι νταλίκα! Δείτε το απίστευτο όχημα που μοιάζει με διαστημόπλοιο… [video]

Η πιο προηγμένη νταλίκα του πλανήτη, που φέρει τα σήματα του αμερικανικού κολοσσού Walmart, έχει υβριδικό σύστημα κίνησης, κορυφαία αεροδυναμική και είναι φτιαγμένη από…

ανθρακονήματα.

Το εντυπωσιακό όχημα ονομάζεται Walmart Advanced Vehicle Experience, ή απλούστερα WAVE. Σύμφωνα με τη Walmart για την κίνησή του χρησιμοποιείται ένα πρωτότυπο υβριδικό σύστημα κίνησης που συνδυάζει ένα ηλεκτρικό μοτέρ με έναν στροβιλοκινητήρα της Capstone. Οι μικρές διαστάσεις των παραπάνω έδωσαν μεγαλύτερη ελευθερία στον σχεδιασμό της καμπίνας. Ο οδηγός κάθεται ακριβώς στο κέντρο του φουτουριστικού τράκτορα και ελέγχει κάθε λειτουργία μέσα από μεγάλες οθόνες αφής.

Η ρυμούλκα του WAVE έχει μήκος 16 m και είναι κατασκευασμένη σε μεγάλο βαθμό από ανθρακονήματα. Μάλιστα τα πάνελ που διατρέχουν τα πλαϊνά της είναι σύμφωνα με τη Walmart τα μεγαλύτερα μονοκόμματα αντικείμενα από ανθρακονήματα που έχουν φτιαχτεί ποτέ. Έτσι το βάρος της είναι πάνω από 1.800 kg χαμηλότερο απ’ ό,τι μιας συμβατικής ρυμούλκας αντίστοιχου μεγέθους.

Το WAVE φτιάχτηκε για να διαφημίσει την προσπάθεια της Walmart να μειώσει τις εκπομπές ρύπων του στόλου της, ο οποίος αριθμεί πάνω από 7.000 φορτηγά στις Η.Π.Α. Πρόκειται για ένα ενδιαφέρον πρωτότυπο αλλά είναι άγνωστο αν και πότε θα κυκλοφορήσει στο δρόμο, οπότε η Walmart αγόρασε προς το παρόν περίπου 1.000 νέους τράκτορες που καταναλώνουν 12% λιγότερο από τους υπάρχοντες και, εκτός της προφανούς ωφέλειας προς το περιβάλλον, θα εξοικονομήσουν και περίπου $40 εκατ. στην εταιρία.

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

3 σχόλια :

  1. ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΜΕΤΑΦΡΑΖΕΤΕ ΤΑ ΑΓΓΛΙΚΑ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΤΗΝ ΦΟΒΕΡΗ ΑΤΥΧΙΑ ΝΑ ΓΕΝΗΘΟΥΜΕ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΜΙΛΑΜΕ ΤΗΝ ΠΙΟ ΑΡΙΙΑ,ΤΗΝ ΠΙΟ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΗ,ΤΗΝ ΠΙΟ ΥΠΕΡΟΧΗ ΓΛΩΣΣΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΑΤΥΧΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΕΛΛΗΝΑΣ!!! ΑΤΥΧΙΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΓΕΝΗΘΗΣ ΒΛΑΚΑΣ, ΚΟΥΤΟΣ, Η ΗΛΙΘΙΟΣ!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή


Μυστηρια

[Μυστήρια][threecolumns]

Περιεργα - Απιστευτα

[Περίεργα - Απίστευτα][threecolumns]

Υγεια

[Υγεία][threecolumns]
Loading...

Αρθρα Αναγνωστων

[Άρθρα Αναγνωστών][twocolumns]

Πολιτικη

[Πολιτικά][threecolumns]

Οικονομικα

[Οικονομικά][threecolumns]

Αρχαια Ελλαδα

[Αρχαία Ελλάδα][twocolumns]

Life Style

[Life Style][bsummary]