7 Τροφές για να καθαρίσεις τους πνεύμονές σου!

Οι ασθένειες των πνευμόνων και γενικότερα του αναπνευστικού συστήματος, δεν συναντώνται μόνο στους καπνιστές, αν και όπως όλοι μας γνωρίζουμε, εκείνοι είναι που έχουν και το μεγαλύτερο πρόβλημα.
Οπότε, προφανώς, το να κόψεις το κάπνισμα και να αρχίσεις να ασκείσαι είναι ένας αρκετά καλός τρόπος για να καθαρίσεις τους πνεύμονές σου.

Βέβαια, υπάρχει ένας ακόμη τρόπος ο οποίος δεν είναι τόσο γνωστός ή μάλλον και να τον έχουμε ακούσει δεν θεωρούμε ότι μπορεί να κάνει πολλά. Κι όμως ηυγιεινή διατροφή είναι εξίσου αποτελεσματική, αρκεί πάντα να βάλεις στο καθημερινό σου πρόγραμμα κάποιες συγκεκριμένες αντιοξειδωτικές τροφές. Ποιες είναι όμως οι καλύτερες για τον συγκεκριμένο σκοπό;

Κρεμμύδι

Τα κρεμμύδια είναι πλούσια σε πολλά θρεπτικά συστατικά και έτσι μας βοηθούν σε πολλές ασθένειες, όπως ο καρκίνος ή ορισμένες λοιμώξεις των πνευμόνων. Επιπλέον, μας βοηθάνε να απαλλαγούμε από τα φλέματα, ενώ ταυτόχρονα απομακρύνουν τις τοξίνες από τον οργανισμό μας.
Τζίντζερ

Για να χρησιμοποιήσεις το τζίντζερ προς όφελος σου, μπορείς να φτιάξεις τις ρίζες του σε τσάι και να το αναμείξεις με λεμόνι. Το συγκεκριμένο ρόφημα βοηθά πολύ στην αναπνοή και αποβάλει τις τοξίνες από το αναπνευστικό σύστημα.

Εναλλακτικά, θα μπορούσες να τρως ένα μικρό κομμάτι με κάθε γεύμα, ώστε να βελτιώσεις τόσο την πέψη σου όσο και τον καθαρισμό του σώματος σου.
Καρότο

Τα καρότα περιέχουν β-καροτίνη, η οποία μετατρέπεται σε βιταμίνη Α. Αυτή η βιταμίνη, όπως έχουν αποδείξει και αρκετές έρευνες, μειώνει σημαντικά την πιθανότητα της εμφάνισης άσθματος, αλλά και τον κίνδυνο ανάπτυξης καρκίνου του πνεύμονα.

Σκόρδο

Το σκόρδο είναι πολύ αποτελεσματικό για την διατήρηση ενός υγιούς ανοσοποιητικού συστήματος, λόγω του ότι είναι ένα φυσικό αντιφλεγμονώδες. Πρόσφατα, μια έρευνα που διεξήχθη από το επιστημονικό περιοδικό Cancer Research Prevention κατέληξε στο συμπέρασμα πώς αν τρώμε δύο φορές την εβδομάδα από μισό ωμό σκόρδο, μπορούμε να μειώσουμε στο μισό τον κίνδυνο ανάπτυξης καρκίνου του πνεύμονα.
Ρόδι

Όσο για τα ρόδια, είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά και ανθοκυανίνες, τα οποία είναι θρεπτικά συστατικά φυτικής προέλευσης και έχουν αντικαρκινικές ιδιότητες. Πιο συγκεκριμένα όμως, έχει αποδειχθεί πως αυτός ο συνδυασμός είναι εξαιρετικά αποτελεσματικός, όταν μιλάμε για την επιβράδυνση της ανάπτυξης και φυσικά της εξάπλωσης των επιβλαβών καρκινικών κυττάρων.
Ανανάς

Ο ανανάς τώρα είναι πλούσιος σε βρομελίνη, το οποίο είναι ένα ένζυμο που έχει την ικανότητα να μειώνει τη φλεγμονή των ιγμορείων. Επιπρόσθετα, είναι ένας φυσικός τρόπος για να αντιμετωπίσεις κάποιο πνευμονικό οίδημα, για να αναπνέεις και καλύτερα. Η συγκεκριμένη τροφή όμως, χάρις την βρομελίνη, μειώνει τα λευκά κύτταρα του αίματος που έχουν υποστεί κάποια φλεγμονή κατά 85%.
Νερό

Και εννοείται πως δεν θα μπορούσαμε να παραλείψουμε το νερό, το οποίο είναι απαραίτητο για τον οργανισμό μας και βοηθάει και πολύ τους πνεύμονές μας. Επίσης, το νερό βοηθά στην καλύτερη λειτουργία του κυκλοφορικού μας συστήματος, κρατώντας τους πνεύμονές μας ενυδατωμένους και καθαρίζοντας τους από τις τοξίνες.

loading...