Η ΕΛΛΑΔΑ ΓΥΡΙΖΕΙ ΣΤΟΝ 19ο ΑΙΩΝΑ! ΤΑ 3 ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΣΥΓΧΩΝΕΥΟΝΤΑΙ ΣΕ ΕΝΑ! ΚΛΕΙΝΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΝΑΥΤΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ!

Τα τρία Στρατιωτικά Νοσοκομεία της Αθήνας συγχωνεύονται σε ένα Ενιαίο Διακλαδικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο..


Τα ραντάρ του StratiotikosGR "έπιασαν" για ακόμα μία φορά λαβράκι...


Η διακλαδικότητα γίνεται πράξη και στον τομέα των παρεχομένων υπηρεσιών υγείας στο χώρο των Ενόπλων Δυνάμεων.

Ήδη βρίσκονται όπως πληροφορούμεθα, σε προχωρημένο στάδιο οι συζητήσεις και οι μελέτες για την ενοποίηση των (3) τριών μεγάλων στρατιωτικών νοσοκομείων της Αθήνας από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας , 401 ΓΣΝΑ (Στρατός Ξηράς), ΝΝΑ (Πολεμικό Ναυτικό) και 251 ΓΝΑ (Πολεμική Αεροπορία).

Πρόκειται για μια απόφαση "σταθμός", που θα αποτελέσει τομή με ευρύτερες ευεργετικές επιπτώσεις, όσον αφορά στην εμπέδωση της διακλαδικότητας στο χώρο των Ενόπλων Δυνάμεων.

Δεν αποτελεί απόφαση που την υπαγορεύει η οικονομική στενότητα - ίσως απλά την επιταχύνει - αλλά οι σύγχρονες απαιτήσεις για μεγάλες νοσοκομειακές μονάδες που θα λειτουργούν σε πολλαπλά επίπεδα.

Τα οφέλη που θα προκύψουν από μία τέτοια κίνηση:

- Οικονομίες κλίμακας με ταυτόχρονη εξοικονόμηση πόρων.

- Δημιουργία μιας μεγάλης, ανταγωνιστικής νοσοκομειακής μονάδας η οποία θα μπορεί να ανταγωνίζεται μεγάλα κέντρα του εξωτερικού, όχι μόνο ως προς το επίπεδο των παρεχομένων υπηρεσιών υγείας στους ασφαλισμένους στρατιωτικούς και τα μέλη των οικογενειών τους αλλά και ως προς την ιατρική έρευνα και εκπαίδευση.

- Πλήρης αξιοποίηση των διαθέσιμων μέσων, όπως ιατρικών και διαγνωστικών μηχανημάτων, πράγμα που θα δώσει ώθηση και στον εκσυγχρονισμό και την ανανέωσή τους.

- Από τους πόρους που θα εξοικονομηθούν θα ενισχυθεί όλο το οικοδόμημα της μέριμνας του προσωπικού Ενόπλων Δυνάμεων.

- Ενίσχυση των περιφερειακών στρατιωτικών νοσοκομείων στη βάση της αρχής της αναλογικότητας και της διασποράς του Στρατιωτικού Προσωπικού ανά την Ελλάδα.

- Θα ευνοηθεί η συνεργασία και ο συντονισμός των τριών επιτελείων σε διακλαδικό επίπεδο τόσο στα νοσοκομεία όσο και ευρύτερα.


ΤΡΙΑ ΕΠΙΤΕΛΕΙΑ - ΕΝΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ

Γεγονός είναι πως αποτελεί κοινή παραδοχή στις Ένοπλες Δυνάμεις, ότι η Αθήνα είναι αρκετά φορτωμένη σε επίπεδο νοσοκομείων.

(3) Τρία ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ νοσοκομεία θεωρούνται από μια άποψη υπερβολή.

Αρχικά απασχόλησε τα επιτελεία το ζήτημα του εξορθολογισμού των προϋπολογισμών των τριών νοσοκομείων.
Αυτό που προέκυψε είναι η ανάγκη ενοποίησης λειτουργιών και συνεργασίας μεταξύ των τριών νοσοκομείων (401 ΓΣΝΑ – ΝΝΑ - 251 ΓΝΑ).

Αυτό οδήγησε στη διαπίστωση ότι αν υπήρχε ενοποίηση θα προέκυπταν πολλαπλά οφέλη.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, θα υπάρχει ποσοστό εξοικονόμησης ίσο με το 55% των σημερινών λειτουργικών δαπανών.

Δεδομένης της στενής οικονομικής κατάστασης, η συγχώνευση αυτή θα μπορούσε να αποδειχθεί ευεργετική για την ευρύτερη διαχείριση των παροχών προς το προσωπικό.

Μπορεί οι παροχές αυτές να μην είναι άμεσα οικονομικές (αύξηση μισθών ή επιδομάτων κλπ.), αλλά η εξοικονόμηση πόρων θα σημάνει την ενίσχυση της μέριμνας με έμμεσο τρόπο.

Παραδείγματος χάρη, εάν ένα μέρος από τους εξοικονομούμενους πόρους διοχετεύονταν σε προγράμματα στέγασης αξιωματικών και υπαξιωματικών, θα είχαμε άμεση κατασκευή νέων ΣΟΑ - ΣΟΜΥ σε όλη την Ελλάδα.

Με ένα πρώτο υπολογισμό θα υπάρξει εξοικονόμηση 10 εκατομμυρίων ευρώ ετησίως περίπου. Απ΄αυτό το ποσό θα μπορούσαν ανά έτος να παραδίδονται περίπου 100 νέα διαμερίσματα εκ των οποίων το 70% θα είναι 70-80 τετραγωνικών και θα απευθύνεται σε στρατιωτικούς με οικογένειες, και το 30% θα είναι μικρότερα έως 2 Ατόμων!


ΕΝΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ - ΕΝΑΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ

Πέραν της εξοικονόμησης δαπανών και της καλύτερης και αποτελεσματικότερης αξιοποίησής τους για την κάλυψη των επιχειρησιακών αναγκών του στρατεύματος, είναι κοινό μυστικό ότι υπάρχει ανάγκη για εξορθολογισμό της λειτουργίας των υπηρεσιών υγείας στις Ένοπλες Δυνάμεις.

Η ενοποίηση των στρατιωτικών νοσοκομείων της Αθήνας θα αποτελέσει μια τεράστια ευκαιρία για εξορθολογισμό του συστήματος και για να ισορροπήσει η κατάσταση.
Σήμερα έχουμε δεκάδες διευθυντές, τμηματάρχες κτλ πράγμα που παράγει μια πολυαρχία και μια αδυναμία επιμερισμού ευθυνών.

Ο νέος Οργανισμός, καθώς θα στηθεί εκ βάθρων θα είναι πιο ευκίνητος και ορθολογικός, ενώ θα προσφέρει πολλαπλά οφέλη στην εξυπηρέτηση των ασθενών αλλά και στην διοικητική του λειτουργία, με έμφαση στη διαφάνεια και στον περιορισμό της σπατάλης που σε πολλές περιπτώσεις παρατηρείται σε "βαρείς" οργανισμούς με πολλά κέντρα αποφάσεων


Η ΠΕΡΙΟΧΗ

Ως προς τον τοποθεσία, είναι αντικείμενο μελετών των επιτελείων εδώ και αρκετό καιρό.

Ασφαλέστατες πληροφορίες του StratiotikosGR, μιλούν για την περιοχή του 401 ΓΣΝΑ και του 251 ΓΝΑ, που αποτελεί και ουσιαστικά ενιαίο χώρο (χωρίζονται από ένα φράχτη) και δεν απαιτεί ιδιαίτερες παρεμβάσεις.
Σ' αυτήν την περίπτωση ο χώρος που στεγάζεται σήμερα το ΝΝΑ, θα αξιοποιηθεί με άλλους τρόπους, δεδομένου ότι είναι σε μια περιοχή με υψηλή αξία γης που ωστόσο έχει πολλά μειονεκτήματα για νοσοκομειακή χρήση.

Λέγεται πάντως ότι το κτήριο του ΝΝΑ, έχει ήδη απασχολήσει, λόγω τοποθεσίας (Κολωνάκι, σε περιοχή με πράσινο και δίπλα στο Λυκαβηττό), καθώς ενδεχόμενη εκμετάλλευσή του θα σημαίνει ακόμα περισσότερους πόρους που θα διοχετευθούν στο στρατιωτικό προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων.
Γι αυτό και εξετάζεται η μέθοδος της αντιπαροχής για να κατασκευαστούν διαμερίσματα για τα στελέχη.

Έχουν βέβαια εξεταστεί και άλλες περιοχές είτε ιδιοκτησίας του Στρατού, είτε όχι, σε συνδυασμό με πώληση κτηρίων ήδη υπαρχουσών εγκαταστάσεων.

Η ίδια πηγή μας ενημερώνει ότι έχει εδώ και καιρό διερευνηθεί η δυνατότητα άντλησης κοινοτικών κονδυλιών μέσω του ΕΣΠΑ και άλλων προγραμμάτων, για την υλοποίηση της συγκεκριμένης ιδέας.

Συνεργάτες της σελίδας, με αποκλειστικές πληροφορίες απ' το ΥΠΕΘΑ, μας εξήγησαν ότι η ωφέλεια που θα έχει η επαρχιακή επάνδρωση των ΕΔ, σε ιατρικό και όχι μόνο προσωπικό, δε θα χει προηγούμενο, καθώς η εξοικονόμηση από τόσο "βαρείς" οργανισμούς όπως τα ΣΝ μεταφράζεται σε δεκάδες παρεμβάσεις για την (υποβαθμισμένη και αδικημένη σε κάποιες περιπτώσεις) στρατιωτική ζωή της επαρχίας.


ΟΝΟΜΑΣΙΑ

Ένα θέμα μικρότερης σημασίας αλλά εξίσου ενδιαφέρον για το νέο πρότζεκτ, είναι αυτό του ονόματος του νέου Οργανισμού.

Οι πρώτες σκέψεις στο ΥΠΕΘΑ για τα "βαφτίσια" της ιδέας οδηγούσαν στο ΕΔΣΝΑ (Ενιαίο Διακλαδικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Αθηνών).

Ακόμα δεν έχει οριστικοποιηθεί κάποια απόφαση ωστόσο προς το παρόν η συγκεκριμένη ιδέα κερδίζει έδαφος σύμφωνα με τις ίδιες πηγές.


StratiotikosGR, (τίτλος: παραλλαγμένος)
Post A Comment
 • Blogger Comment using Blogger
 • Facebook Comment using Facebook
 • Disqus Comment using Disqus

6 σχόλια :

 1. ΝΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΑΙΣΧΟΣ !!!
  Μονο αυτό και τιποτε άλλο για την κυβέρνηση αλλά και για τον "πατριώτη" υπουργό Αμυνας που τελικά όχι μονο έκατσε στα τέσσερα αλλά έβαλε και βαζελίνη.....
  φαίνεται ότι η παρέα με τους Συριζαίους τον έκανε να το απολαμβάνει....

  Πανούλη ξεκίνα ψάχνε για δουλειά.... μην τυπώσεις ούτε ψηφοδέλτια, τζάμπα λεφτά θα χαλάσεις......

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΥΓΕΙΑ ΜΕ ΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΤΗΣ ΘΑ ΤΑ ΚΟΝΙΟΡΤΟΠΟΙΗΣΩ ΚΑΙ ΘΑ ΦΤΙΑΧΝΟΥΝ ΝΕΑ ΜΕ ΤΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΤΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΟΠΩΣ ΑΡΜΟΖΕΙ ΣΤΟΝ "ΑΝΘΡΩΠΟ" ΕΛΛΗΝΑ...

  ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ Η ΔΩΡΕΑΝ ΥΓΕΙΑ,Η ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΥΠΑΡΞΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΜΠΟΡΕΥΣΙΜΟ ΠΡΟΙΟΝ ΚΑΙ ΑΝ ΕΧΕΙΣ ΧΡΗΜΑ ΘΑ ΖΗΣΕΙΣ ΑΝ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΘΑ ΠΕΘΑΝΕΙΣ, ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΜΕΛΗΜΑ ΚΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΜΑΣ ΣΑΝ ΕΛΛΗΝΕΣ..!!!

  ΑΥΤΑ ΕΧΕΙ ΠΕΙ Ο ΑΡΤΕΜΗΣ ΣΩΡΡΑΣ ΚΑΙ ΔΕΙΧΝΕΙ ΔΗΜΟΣΙΑ ΤΑ 2.3 ΤΡΙΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ,ΕΤΟΙΜΑ ΚΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΗΔΗ,ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΚΥΠΡΟΥ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟ ΚΑΙ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΝΑ ΕΝΩΘΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΤΑ ΠΑΡΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΒΑΔΙΣΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΥΗΜΕΡΙΑ ΜΑΚΡΥΑ ΑΠΟ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΚΑΙ ΦΤΩΧΕΙΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΘΕΣΗ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΞΑΝΑ ΟΠΩΣ ΟΙ ΑΡΧΑΙΟΙ ΠΡΟΓΟΝΟΙ ΜΑΣ...

  ΔΕΙΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΓΙΑ ΤΟΥ ΛΟΓΟΥ ΤΟ ΑΛΗΘΕΣ..!!!
  http://alfeiospotamos.gr/?p=26217

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. ΠΟΤΕ ΕΙΝΑΙ Η ΔΙΚΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΤΑΖΗΤΟΥΜΕΝΟ ΑΠΑΤΕΩΝΑ? ΑΥΡΙΟ Η ΜΕΘΑΥΡΙΟ? ΑΝΤΕ ΘΑ ΠΑΓΙΩΘΕΙ Η ΚΑΤΑΔΙΚΗ ΣΥΝ ΚΑΝΑΔΥΟ ΑΚΟΜΑ ΧΡΟΝΑΚΙΑ ΣΤΟ ΖΕΥΓΑΡΑΚΙ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΦΑΑΑΠΠ!! ΣΥΛΛΗΨΗ ΚΑΙ ΑΚΟΛΟΥΕΙ Η ΜΕΓΑΛΗ ΔΙΚΗ ΓΙΑ ΤΑ 4 ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑΤΑ.
  ΕΚΕΙ ΘΑ ΓΕΛΑΣΕΙ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΠΙΚΡΑΜΕΝΟΣ. ΦΑΑΠ ΦΟΥΥΠ ΘΑ ΠΕΦΤΟΥΝ ΤΑ ΙΣΟΒΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΡΟΛΑΒΑΙΝΕΙ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΤΩΝ ΦΥΛΑΚΩΝ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΕΧΝΗΤΕΣ ΑΝΑΝΗΨΕΙΣ ΣΤΟΝ ΜΠΑΤΗΡΟΓΥΦΤΟ. ΧΑΝΟΜΑΙ ΓΚΟΥΡΛΙΟΥ ΧΑΝΟΜΑΙ ΘΑ ΛΕΕΙ!!!! ΕΧΕΙ ΝΑ ΦΑΕΙ ΚΛΥΣΜΑ ΕΚΕΙ ΜΕΣΑ ΕΚΕΙ ΘΑ ΤΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΟΛΑ ΚΑΙ ΤΑ 10ρικα ΚΑΙ ΤΑ 150αρικα ΠΟΥ ΤΣΕΠΩΝΕ ΕΝΑΝΤΙ ΜΙΑΣ ΤΣΑΠΕΛΕΑΣ.
  ΟΛΑ ΘΑ ΤΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΔΗΛΑΔΗ ΤΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΜΟΛΙΣ ΑΚΟΥΣΕΙ ΚΑΜΙΑ 35 ΧΡΟΝΙΑ ΦΥΛΑΚΗ Ε ΣΕ ΛΙΓΟ ΘΑ ΚΑΘΑΡΙΣΕΙ ΣΑΝ ΤΣΑΠΕΛΑ ΘΑ ΜΑΡΑΘΕΙ ΝΑ ΤΟΝ ΒΑΛΟΥΝ ΣΕ ΜΙΑ ΜΑΞΙΛΑΡΟΗΚΗ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΝ ΠΑΡΟΥΝ ΘΑΧΕΙ ΚΑΤΣΙΑΣΕΙ ΕΙΝΑΙ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΜΙΚΡΟΥΤΣΙΚΟΣ ΕΝΑ ΤΡΙΓΩΝΙΚΟ ΚΩΛΑΡΑΚΙ ΘΑ ΕΧΕΙ ΑΠΟΜΕΙΝΕΙ ΜΟΝΟ...ΑΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΣΩΘΕΙ Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΓΛΙΤΣΙΑΣΜΕΝΟ ΠΟΥ ΠΗΓΑΝ ΟΙ ΑΓΡΑΜΜΑΤΟΙ ΚΑΙ ΠΙΣΤΕΨΑΝΕ...ΠΑΝΕ ΤΑ 10ρικα ΠΑΝΕ ΚΑΙ ΤΑ 150ρικα ΠΑΝΕ ΟΛΑ ΜΟΝΟ ΟΙ ΤΣΑΠΕΛΕΣ ΜΕΙΝΑΝΕ....

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. ΧΑΧΑΧΑΧΑ ΑΥΡΙΟ ΑΠΟΛΟΓΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΥΠΑΡΧΗΓΟΙ ΤΗΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗΣ ΣΥΜΜΟΡΙΑΣ

   Διαγραφή
  2. ΚΑΝΑΤΕ ΤΗΝ ΠΟΥΣΤΙΑ ΣΑΣ ΑΦΟΥ ΕΧΕΤΕ ΑΚΟΜΗ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΣΑΣ,ΑΛΛΑ ΒΛΕΠΩ ΟΤΙ ΕΧΕΤΕ ΧΑΣΕΙ ΤΟ ΕΒΡΑΙΚΟ ΤΑΛΕΝΤΟ ΣΑΣ ΠΙΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Ο ΘΑΝΑΤΟΣ ΣΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ..

   ΠΑΝΤΑ ΥΠΟΓΕΙΑ,ΣΤΗΝ ΑΝΩΝΥΜΙΑ,ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΚΑΙ ΣΤΑ ΜΟΥΛΩΧΤΑ ΕΙΧΑΤΕ ΝΙΚΕΣ ΚΑΙ ΜΑΣ ΦΕΡΑΤΕ ΕΔΩ...

   ΤΩΡΑ ΠΛΕΟΝ ΠΟΥ ΟΙ ΜΑΧΕΣ ΘΑ ΔΙΝΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΦΩΣ ΑΦΟΥ ΗΤΑΝ ΜΙΑ ΝΙΚΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ ΠΟΥ ΒΓΑΛΑΜΕ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΥΠΟΝΟΜΟ ΤΟ ΚΤΗΝΟΣ,ΤΩΡΑ ΕΧΕΤΕ ΝΟΜΙΖΕΤΕ ΚΑΜΙΑ ΕΛΠΙΔΑ ΠΟΥ Ο ΚΡΥΠΤΟΝΙΤΗΣ ΤΟΥ ΕΒΡΑΙΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΦΩΣ ΚΑΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ??

   ΕΚΕΙ ΧΑΝΕΙ ΚΑΘΕ ΔΥΝΑΜΗ ΠΟΥ ΕΙΧΕ,ΕΙΝΑΙ ΝΕΚΡΟΣ…!!!

   ΝΟΜΙΖΕΤΕ ΟΤΙ ΘΑ ΒΡΕΙΤΕ ΠΟΛΛΟΥΣ ΝΑ ΣΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΑΚΟΜΗ ΜΕ 30.000 ΘΥΜΑΤΑ ΣΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΣΑΣ,ΕΧΕΤΕ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΩΣΗ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΠΡΟΒΑΤΑ ΝΑ ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΜΑΖΙ ΣΑΣ ΚΑΙ ΑΥΡΙΟ ΝΑ ΓΕΡΑΣΟΥΝ ΣΤΗΝ ΦΥΛΑΚΗ??

   ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ 30.000 ΘΥΜΑΤΑ,ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΟΥΤΕ ΔΥΟ ΟΥΤΕ ΔΕΚΑ,ΑΛΛΑ 30.000 ΘΥΜΑΤΑ ΞΕΡΕΤΕ ΤΙ ΠΑΕΙ ΝΑ ΠΕΙ ΑΥΤΟ??

   ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΤΥΧΗ ΤΟΥ ΤΣΑΟΥΣΕΣΚΟΥ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΠΟΛΛΟΙ,ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΑΝ ΤΑ ΣΚΥΛΙΑ ΣΕ ΕΝΑ ΜΑΝΤΡΟΤΟΙΧΟ...

   Η ΜΑΧΗ ΞΕΚΙΝΑ ΑΥΡΙΟ ΚΑΙ ΕΝΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΤΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ,ΟΤΙ ΚΑΘΕ ΚΙΝΗΣΗ ΥΠΟΥΛΗ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ,ΕΜΕΙΣ ΘΑ ΔΥΝΑΜΟΝΟΥΜΕ ΣΥΝΕΧΩΣ,ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ ΟΠΟΙΟΣ ΤΟΛΜΗΣΕΙ ΝΑ ΤΟ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΘΑ ΠΝΙΓΕΙ...

   Διαγραφή
 4. Τι χρειάζονται 3 στρατιωτικά νοσοκομεία εν καιρω ειρήνης;
  Οι πολιτικοί δικαστές και παρατρεχάμενοι βολευονται δωρεάν στο Ε. Ντυνάν,
  οι στρατιωτικοί λογικά,
  θα πρεπει να ειναι οι πιο υγειής άνθρωπου αφου ασκούνται ζουν υγειινά και δεν κανουν καταχρήσεις.
  Γνωρίζω αποστρατους που αφου βγηκαν στη σύνταξη 45 χρονών, τώρα ειναι 85 και ζωή ναχουν οι άνθρωποι θα φτασουν τα 100 σαν το Μητσοτάκη.
  Ευτυχισμένοι ανθρωποι!

  ΑπάντησηΔιαγραφή


Μυστηρια

[Μυστήρια][threecolumns]

Περιεργα - Απιστευτα

[Περίεργα - Απίστευτα][threecolumns]

Υγεια

[Υγεία][threecolumns]
Loading...

Αρθρα Αναγνωστων

[Άρθρα Αναγνωστών][twocolumns]

Πολιτικη

[Πολιτικά][threecolumns]

Οικονομικα

[Οικονομικά][threecolumns]

Αρχαια Ελλαδα

[Αρχαία Ελλάδα][twocolumns]

Life Style

[Life Style][bsummary]