13 Μύθοι που ΟΛΟΙ μας λανθασμένα Πιστεύουμε ότι είναι Αληθινοί.

Κάποιοι αστικοί μύθοι έχουν ενσωματωθεί τόσο καλά από
το κοινωνικό σύνολο, που πλέον τα πιστεύει η πλειοψηφία και τα θεωρεί πραγματικά, χωρίς κάποια απόδειξη για το αντίθετο.

Τα παρακάτω άτομα αποκαλύπτουν τους μεγαλύτερους μύθους που ο κόσμος πραγματικά πιστεύει.

1. Οι άνθρωποι καταπίνουν 8 αράχνες στον ύπνο τους σε ετήσια βάση.

Αυτό ήταν μέρος πειράματος για να δείξουν πόσο εύκολο είναι να ξεκινήσει ένας αστικός μύθος.

2. Η βιταμίνη C θεραπεύει το κοινό κρυολόγημα ή βοηθάει στη συντόμευση των συμπτωμάτων του κρυολογήματος.

Είναι τακτική του μάρκετιγνκ για να πουλήσουν προϊόντα κατά του κρυολογήματος. Ένας ιός δεν μπορεί να θεραπευτεί, και απλά πρέπει να κάνει το κύκλο του. Τα περισσότερα άτομα του σύγχρονου δυτικού κόσμου δεν έχουν έλλειψη βιταμίνης C, και με την υπερδοσολογία απλά αποκτάτε πιο ακριβά ούρα. Πιείτε άφθονα υγρά, φάτε σωστά και θα βοηθήσετε τον οργανισμό να καταπολεμήσει πιο γρήγορα το κρυολόγημα.

3. Τα καρότα μπορούν να βοηθήσουν την όραση.

Στην πραγματικότητα ήταν ένα τέχνασμα των Βρετανών κατά τον Β” Παγκόσμιο Πόλεμο, λέγοντας ότι οι πιλότοι τους τρέφονται με διατροφή πλούσια σε καρότα, για να κρύψουν το γεγονός ότι είχαν αναπτύξει ραντάρ. Οι Γερμανοί τους πίστεψαν και πολλοί το πιστεύουν μέχρι σήμερα.

4. Ο Ναπολέων ήταν κοντός.

Στην πραγματικότητα ήταν ελαφρώς ψηλότερος από τον μέσο Γάλλο εκείνης της εποχής.

5. Ο Αϊνστάιν ήταν κακός στα μαθηματικά.

Ήταν φτιαχτό άρθρο από δημοσιογράφο. Όταν του έδειξαν το άρθρο γέλασε και είπε: «»Ποτέ δεν απέτυχα στα μαθηματικά … Πριν γίνω δεκαπέντε είχα μάθει διαφορικό και ολοκληρωτικό λογισμό.»

6. Οι ξυρισμένες τρίχες μεγαλώνουν πιο φαρδιές.

Τεχνικά μεγαλώνει πιο φαρδιά, επειδή αυτό που βλέπουμε είναι η βάση της τρίχας, που μεγαλώνει κομμένη. Η αποτρίχωση με κερί το αποτρέπει αυτό, και επιτρέπει στην τρίχα να μεγαλώσει κανονικά. i

7. Πολλοί ακόμα πιστεύουν ότι η σχιζοφρένεια είναι το ίδιο με το διαταραχή πολλαπλής προσωπικότητας.

Η σχιζοφρένεια αποτελεί νευροψυχιατρική νόσο που ανήκει στην ομάδα των ψυχώσεων που παρατηρείται κυρίως σε εφήβους και νεαρούς ενήλικες. Πρόκειται για μια ψυχική διαταραχή που χαρακτηρίζεται από διαταραχές της αντίληψης της πραγματικότητας.

Η διαταραχή πολλαπλής προσωπικότητας είναι μια ψυχιατρική διαταραχή που χαρακτηρίζεται από την ύπαρξη μίας τουλάχιστον «άλλης» προσωπικότητας που ελέγχει τη συμπεριφορά. Οι «άλλες» αυτές προσωπικότητες λέγεται ότι προκύπτουν αυθόρμητα και ακούσια, και λειτουργούν λίγο-πολύ ανεξάρτητα μεταξύ τους.

8. Οι γονείς-πουλιά εγκαταλείπουν τα μικρά τους, αν τα αγγίξουμε.

Το πιο πιθανόν είναι να μη το καταλάβουν καν.

9. Η ασπαρτάμη είναι πολύ επικίνδυνη ουσία και πρέπει να αποφεύγεται οπωσδήποτε.

Η ασπαρτάμη γίνεται τοξική όταν καταναλώνουμε 4.000 mg/ανά κιλό σωματικού βάρους ή περίπου 560.000 λίτρα αναψυκτικών διαίτης μέσα σε 24 ώρες.

10. Η καρδιά μας σταματάει όταν φτερνιζόμαστε.

Δεν σταματάει. Αυτό λέγεται καρδιακή ανακοπή.

11. Η αποτοξίνωση και ο καθαρισμός του παχέως εντέρου θα μας βοηθήσει να χάσουμε βάρος.

Στην πραγματικότητα, η μόνη φορά που χρειάζεται ο οργανισμός μας αποτοξίνωση είναι όταν είμαστε εθισμένοι σε ναρκωτικές ουσίες. Ο καθαρισμός του παχέως εντέλου δεν προσφέρει κάτι, εκτός από το γεγονός ότι χάνουμε βάρος σε νερό, και σύντομα επιστρέφει το βάρος που είχαμε προηγουμένως.

12. Οι πυρηνικοί αντιδραστήρες μπορούν να εκραγούν σαν πυρηνικές βόμβες.

Όχι, δεν μπορούν. Μπορούν να υπερθερμανθούν και να λιώσουν τις εγκαταστάσεις ή να κάτι να πάρει φωτιά, που στη συνέχεια θα εκραγεί.

13. Υγιή άτομα έχουν εμμονή με την γλουτένη.

Εκτός και αν έχουν δυσανεξία με την γλουτένη, δε θα συμβεί τίποτα αν καταναλώσουν γλουτένη.

loading...