Έπειτα από έλεγχο των Βρυξελλών - Ο Φάρατζ χρηματοδότησε την καμπάνια υπέρ του Brexit με χρήματα της ΕΕ!

Ο Νάιτζελ Φάρατζ φέρεται να ξόδεψε πάνω από μισό εκατομμύριο λίρες τόσο για τη δική του προεκλογική εκστρατεία σε εκλογικές περιφέρειες-κλειδιά όσο και για την καμπάνια υπέρ του Brexit


Σχεδόν μισό εκατομμύριο λίρες δαπάνησε το βρετανικό κόμμα UKIP του γνωστού ευρωσκεπτικιστή Νάιτζελ Φάρατζ για τη δική του προεκλογική εκστρατεία σε εκλογικές περιφέρειες-κλειδιά,  αλλά και για την καμπάνια υπέρ του Brexit, όπως αποκάλυψαν οι Βρυξέλλες έπειτα από έλεγχο.

Η ΕΕ χρηματοδοτεί τα κόμματα για τις δραστηριότητές τους σε ευρωπαϊκό επίπεδο και όχι για τη χρηματοδότηση των εγχώριων εκστρατειών.

Αν τα συμπεράσματα του εξωτερικού ελέγχου επιβεβαιωθούν την επόμενη εβδομάδα, το UKIP θα μπορούσε να αναγκαστεί να επιστρέψει ένα τεράστιο ποσό, πάνω από 170.000 ευρώ, ενώ θα αποκλειστεί και από την είσπραξη περαιτέρω χρημάτων από τις Βρυξέλλες.

Η συγκεκριμένη αποκάλυψη έρχεται σε μια ιδιαίτερα δύσκολη στιγμή για το βρετανικό κόμμα αφού αναγκάστηκε να εγκαταλείψει τα κεντρικά γραφεία του στο Λονδίνο και ο βασικός χορηγός του, η Arron Banks έχει προειδοποιήσει ότι θα κόψει την χρηματοδότηση.

Την αποκάλυψη έκανε το το βρετανικό δίκτυο Sky News, στην κατοχή του οποίου περιήλθε το πόρισμα της έρευνας που διέταξαν οι Βρυξέλλες.
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Τα χρήματα που του εδίδοντο ως χορηγία από τον ΕΕ για ποιο σκοπό έπρεπε να χρησιμοποιηθούν;
    Αυτή η διευκρίνιση είναι χρήσιμη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή


Περιεργα - Απιστευτα

[Περίεργα - Απίστευτα][threecolumns]

Υγεια

[Υγεία][threecolumns]
Loading...

Αρθρα Αναγνωστων

[Άρθρα Αναγνωστών][twocolumns]

Πολιτικη

[Πολιτικά][threecolumns]

Οικονομικα

[Οικονομικά][threecolumns]

Μυστηρια

[Μυστήρια][bsummary]

Αρχαια Ελλαδα

[Αρχαία Ελλάδα][twocolumns]

Life Style

[Life Style][bsummary]