Τρία μέτρα – «φωτιά» ζητεί το ΔΝΤ για να μπει στο ελληνικό πρόγραμμα

Σκληρή γραμμή αναμένεται να κρατήσει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο στις διαπραγματεύσεις που ξεκινούν την επόμενη εβδομάδα. Το ΔΝΤ, δια της Ντ. Βελκουλέσκου
αναμένεται να θέσει στην ελληνική πλευρά συγκεκριμένους όρους, που είναι ιδιαίτερα επίπονοι.

Το Ταμείο θέλει συγκεκριμένα μέτρα για να μπει στο πρόγραμμα και οι διαπραγματεύσεις για να επιτευχθεί κάτι τέτοιο κορυφώνονται. Tο «καλούπι» της συμφωνίας για τη συμμετοχή του ΔΝΤ είναι έτοιμο και πλέον απομένουν τα μέτρα που θα ζητηθούν από την ελληνική κυβέρνηση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, Όπως αναφέρει το «Βήμα» η επικεφαλής του ΔΝΤ στην τρόικα Ντέλια Βελκουλέσκου βάζει πλέον στο τραπέζι τρία μέτρα-φωτιά:

1. Την κατάργηση της «προσωπικής διαφοράς» στις υφιστάμενες κύριες συντάξεις, οι οποίες μετά τον επανυπολογισμό που προβλέπει ο νόμος Κατρούγκαλου παραμένουν υψηλότερες από τις νέες. Αυτό θα οδηγήσει σε ισόποση μείωση συντάξεων πάνω από ένα όριο, αρχής γενομένης (το πιθανότερο) το 2019. Ενα μέτρο που αναμένεται να προκαλέσει έντονες αντιδράσεις σε χιλιάδες συνταξιούχους. Πάντως, η κυβέρνηση δε φαίνεται να συζητά περαιτέρω μειώσεις.

2. Τη μείωση του αφορολόγητου ορίου κάτω από το σημερινό όριο των 8.600 ευρώ και την κατάργηση όλων των φοροαπαλλαγών. Αν συμβεί αυτό, στο στόχαστρο μπαίνουν πάνω από 3 εκατ. πολίτες που σήμερα έχουν αφορολόγητο και θα κληθούν να πληρώνουν κάθε χρόνο φόρους,

3. Την αύξηση του ορίου των ομαδικών απολύσεων στο 10% του συνόλου των εργαζομένων για τις μεγάλες επιχειρήσεις και την κατάργηση της δυνατότητας «βέτο» από το Ανώτατο Συμβούλιο Εργασίας. Κι εδώ αναμένεται να υπάρξουν αντιδράσεις, αν και για κάποιους κύκλους θεωρείται μέση λύση σε σχέση με την πλήρη κατάργηση του ορίου στις ομαδικές απολύσεις.
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. ΑΝ ΥΠΗΡΧΕ ΕΝΑΣ ΗΓΕΤΗΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΜΕ ΑΡΧΙΔΙΑ (ΚΑΙ ΜΟΥ ΜΟΥ ΠΕΙΤΕ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΙΑΑΦΟΡΟΥΣ ΜΑΓΟΥΣ ΚΑΙ ΤΑΧΥΔΑΚΤΥΛΟΥΡΓΟΥΣ ΠΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ), Η ΕΛΛΑΔΑ ΘΑ ΕΙΧΕ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕΙ ΣΕ ΜΟΝΟΜΕΡΗ ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΟΥΣ ΧΡΕΟΥΣ ΕΝΩ ΓΙΑ ΤΑ ΧΡΕΩΣΤΟΥΜΕΝΑ ΘΑ ΕΙΧΕ ΠΡΟΣΦΥΓΕΙ ΣΤΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΚΑΙ ΘΑ ΤΑ ΑΠΑΙΤΟΥΣΕ ΩΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ, ΤΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟ ΓΕΡΜΑΝΙΚΟ ΧΡΕΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΤΟΧΙΚΟ ΔΑΝΕΙΟ, ΑΛΛΑ ΚΥΡΙΩΣ ΓΙΑ ΤΗ ΖΗΜΙΑ ΠΟΥ ΥΠΕΣΤΗ Η ΕΘΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΚΑΙ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ.
    ΕΠΙΣΗΣ ΘΑ ΕΙΧΑΝΕ ΚΛΕΙΣΤΕΙ ΣΤΗ ΦΥΛΑΚΗ ΟΛΟΙ ΟΣΟΙ ΣΥΝΑΙΝΕΣΑΝΕ ΚΑΙ ΨΗΦΙΣΑΝΕ ΜΝΗΜΟΝΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή


Μυστηρια

[Μυστήρια][threecolumns]

Περιεργα - Απιστευτα

[Περίεργα - Απίστευτα][threecolumns]

Υγεια

[Υγεία][threecolumns]
Loading...

Αρθρα Αναγνωστων

[Άρθρα Αναγνωστών][twocolumns]

Πολιτικη

[Πολιτικά][threecolumns]

Οικονομικα

[Οικονομικά][threecolumns]

Αρχαια Ελλαδα

[Αρχαία Ελλάδα][twocolumns]

Life Style

[Life Style][bsummary]