Επιτέλους ξύπνησε η Εκκλησία - Ξεσηκώνει για το νέο ΟΧΙ και συλλέγει υπογραφές για την προστασία της Οικογένειας

Η οικογένεια αποτελεί το βασικό, το πρωτογενές κύτταρο της κοινωνίας. Αν οι οικογένειες που αποτελούν την κοινωνία είναι υγιείς, τότε και η κοινωνία θα είναι υγιής και εύρωστη. Η ελληνική οικογένεια, παρ’ ότι κρατιέται ακόμα σε ανώτερο επίπεδο από τη μέση ευρωπαϊκή, έχει επηρεαστεί από τη γενικότερη κρίση, δεν έχει μείνει αλώβητη. Αυτό καταδεικνύεται από την τεράστια αύξηση των διαζυγίων, των μονογονεϊκών οικογενειών, των γεννήσεων εκτός γάμου, την καθιέρωση των συμφώνων συμβίωσης, και δη μεταξύ ομοφυλόφιλων ατόμων, ως νέων μοντέλων συμβίωσης. Ίσως δεν είναι πολύ μακριά η εποχή που οι τόσο όμορφες και περιεκτικές λέξεις «Πατέρας» και «Μητέρα» θα εξαφανιστούν από τα δημόσια έγγραφα και θα αντικατασταθούν από τους όρους «Γονέας 1» και «Γονέας 2» για χάρη των ομοφυλόφιλων ζευγαριών.

Είναι ενθαρρυντικό το γεγονός ότι είναι πολλοί εκείνοι που πιστεύουν στην υγιή οικογένεια, όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και στην Ευρώπη. Μια ομάδα Ευρωπαίων πολιτών ανέλαβε μια αξιέπαινη πρωτοβουλία προς την κατεύθυνση αυτή. Πρόκειται για την Ευρωπαϊκή Πρωτοβουλία Πολιτών με τον τίτλο «Μαμά, Μπαμπάς και Παιδιά». Η Πρωτοβουλία Ευρωπαίων Πολιτών είναι μια θεσμοθετημένη διαδικασία της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Παρέχεται έτσι η δυνατότητα συμμετοχής στους απλούς πολίτες στη διαμόρφωση των πολιτικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Σκοπός είναι η λήψη συγκεκριμένων αποφάσεων ή κανονισμών ενταγμένων στο ευρωπαϊκό δίκαιο. Για να υλοποιηθεί μια πρωτοβουλία και να φτάσει στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή πρέπει να συλλεχθούν τουλάχιστον 1.000.000 υπογραφές από 7 τουλάχιστον χώρες. Οι υποστηρικτές, αυτοί που υπογράφουν πρέπει να έχουν δικαίωμα ψήφου. Η επαλήθευση των δηλώσεων γίνεται από κάθε κράτος στη βάση κάποιου δημοσίου εγγράφου, ταυτότητας ή διαβατηρίου.

Η Ευρωπαϊκή Πρωτοβουλία Πολιτών «Μαμά, Μπαμπάς και Παιδιά» στοχεύει στην προστασία του θεσμού του γάμου και της οικογένειας. Αποσκοπεί σε έναν οριζόντιο εφαρμοστέο κανονισμό, ο οποίος θα ορίζει την έννοια του γάμου και της οικογένειας στο δίκαιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Οι υποστηρικτές της πρωτοβουλίας συμφωνούν ότι γάμος είναι η ένωση μεταξύ ενός άνδρα και μίας γυναίκας και ότι η οικογένεια εδράζεται στο γάμο και στους απογόνους. Σκοπός του γάμου είναι η αλληλοβοήθεια και ολοκλήρωση των συζύγων, καθώς και η ανατροφή της επόμενης γενιάς. Όλα τα παιδιά έχουν δικαίωμα να μεγαλώνουν σε μια σταθερή οικογένεια αγάπης με τον πατέρα και τη μητέρα.

Η κοινωνία έχει ανάγκη το γάμο και την οικογένεια. Γι’ αυτό πρέπει να υποστηρίζονται. Εθνικός Συντονιστής της Ευρωπαϊκής Πρωτοβουλίας Πολιτών «Μαμά, Μπαμπάς και Παιδιά» στη Ελλάδα είναι η Ανωτάτη Συνομοσπονδία Πολυτέκνων Ελλάδος (ΑΣΠΕ) και οι κατά τόπους Σύλλογοι Πολυτέκνων. Όποιος επιθυμεί να υποστηρίξει την πρωτοβουλία αυτή μπορεί να το κάνει με τρεις τρόπους:

- Ο ένας είναι ηλεκτρονικά μέσω της ιστοσελίδας https://signatures.mumdadandkids.eu.

- Ο άλλος είναι η υπογραφή σε σχετικό έντυπο, που μπορεί να βρει στους κατά τόπους Συλλόγους Πολυτέκνων ή άλλους συνεργάτες.

- Αν υπάρχει δυνατότητα πρόσβασης στο διαδίκτυο και εκτύπωσης μπορείτε να κατεβάσετε τη φόρμα, να συλλέξετε υπογραφές από όσο το δυνατόν περισσότερα άτομα μπορείτε και να την αποστείλετε ταχυδρομικώς στην ΑΝΩΤΑΤΗ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ, Πλατεία Ελευθερίας 22, 10553 Αθήνα (Πλ. Κουμουνδούρου).
Η φόρμα συλλογής υπογραφών βρίσκεται εδώ:

http://www.mumdadandkids.eu/files/home/PAPER%20FORMS/GRelpaperform_final.pdf

Επίσημη ιστοσελίδα: http://www.mumdadandkids.eu/el/

Νομοθετική πρόταση: http://www.mumdadandkids.eu/files/home/LEGISLATION-PROPOSAL-el.pdffreepen.gr

Post A Comment
 • Blogger Comment using Blogger
 • Facebook Comment using Facebook
 • Disqus Comment using Disqus

2 σχόλια :

 1. Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΛΟΓΗ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟ ΔΙΟΤΙ ΔΕΧΕΤΑΙ ΝΑ ΕΚΔΙΔΕΙ ΜΕΧΡΙ ΤΡΙΑ ΔΙΑΖΥΓΙΑ ΣΤΟΝ ΚΑΘΕ ΣΥΖΥΓΟ ΚΑΙ ΣΤΗ ΚΑΘΕ ΣΥΖΥΓΟ ΔΕΧΟΜΕΝΗ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΤΟ ΚΑΤΑΠΤΥΣΤΟ ΣΑΤΑΝΙΚΟ ΦΕΜΙΝΙΣΤΙΚΟ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ ΤΗΣ ΠΟΛΥΓΑΜΙΚΗΣ ΜΗΤΡΙΑΡΧΙΑΣ ΑΦΟΥ ΟΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ-ΜΗΤΕΡΕΣ ΣΤΗΝ ΔΙΑΣΠΑΣΗ ΤΟΥ ΓΑΜΟΥ ΚΡΑΤΟΥΝ ΤΗΝ ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ-ΜΗΤΡΙΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ ΕΠΙ ΤΩΝ ΤΕΚΝΩΝ ΚΑΙ Ο ΑΝΔΡΑΣ-ΠΑΤΕΡΑΣ ΑΠΑΞΙΩΝΕΤΑΙ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΕΤΑΙ ΚΑΙ ΚΑΘΙΣΤΑΤΑΙ ΟΜΗΡΟΣ ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΣ ΑΔΙΚΩΣ ΧΡΗΜΑΤΙΚΕΣ ΔΙΑΤΡΟΦΕΣ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΠΑΤΡΙΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΔΙΑΠΑΙΔΑΓΩΓΗΣΗΣ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΗΣΕ
  ΣΥΝΕΠΩΣ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΕΧΕΙ ΠΡΟΔΟΣΕΙ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΙΣ ΕΛΛΗΝΙΔΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΠΑΤΗΣΕΙ ΚΑΙ ΤΟΝ ΜΥΣΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΓΑΜΟΥ ΓΕΓΟΝΟΣ ΠΟΥ ΤΗΝ ΚΑΘΙΣΤΑ ΕΝΟΧΗ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΙΣ ΠΑΤΡΟΠΑΡΑΔΟΤΕΣ ΔΙΚΕΣ ΤΗΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ΚΑΙ ΑΞΙΕΣ ΚΑΙ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΝ ΙΔΙΟ ΤΟΝ ΘΕΟ ΟΠΟΥ ΨΕΥΔΩΣ ΔΙΑΤΕΙΝΕΤΑΙ ΟΤΙ ΥΠΗΡΕΤΕΙ ΚΑΙ ΔΙΔΑΣΚΕΙ
  ΕΠΟΜΕΝΩΣ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΔΕΝ ΔΙΚΑΙΟΥΤΑΙ ΝΑ ΥΠΟΚΡΙΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΣΥΓΚΑΛΥΨΗΣ ΤΟΥ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ ΔΕΙΧΝΟΝΤΑΣ ΨΕΥΤΟΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΞΕΠΕΡΑΣΑΝ ΤΑ ΟΡΙΑ ΚΑΙ ΒΑΔΙΖΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΕΥΘΕΙΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΗΣ ΑΠΑΞΙΩΣΗΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ

  Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ:
  http://syndesmos.pa-sy-a.gr/2006/07/05/12-00/pa-sy-a_syndesmos_2006-07-05_12-00.htm#plohgos_05

  ΕΔΩ:
  http://syndesmos.pa-sy-a.gr/2006/07/07/12-00/pa-sy-a_syndesmos_2006-07-07_12-00.htm#plohgos_05

  ΕΔΩ:
  http://enhmerwths.pa-sy-a.gr/2016/10/29/00-00/pa-sy-a_enhmerwths_2016-10-29_00-00.htm#plohgos_03

  ΚΑΙ ΕΔΩ:
  http://proboleus.pa-sy-a.gr/2015/02/24/00-00/pa-sy-a_proboleus_2015-02-24_00-00.htm#plohgos_03

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. ΙΕΡΩΝΥΜΕ

  ΟΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΙ FΟΥΣΤΗΔΕΣ ΠΟΥ ΓΝΩΡΙΣΑ ΔΕΝ ΗΤΑΝ GAY

  ΑπάντησηΔιαγραφή


Μυστηρια

[Μυστήρια][threecolumns]

Περιεργα - Απιστευτα

[Περίεργα - Απίστευτα][threecolumns]

Υγεια

[Υγεία][threecolumns]
Loading...

Αρθρα Αναγνωστων

[Άρθρα Αναγνωστών][twocolumns]

Πολιτικη

[Πολιτικά][threecolumns]

Οικονομικα

[Οικονομικά][threecolumns]

Αρχαια Ελλαδα

[Αρχαία Ελλάδα][twocolumns]

Life Style

[Life Style][bsummary]