Τζανακόπουλος: Ο ελληνικός λαός μπορεί να συγχωρήσει τα λάθη μας αλλά όχι την παραίτηση από την ευθύνη μας

Ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος υπογραμμίζει ότι η έγκαιρη ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης και οι θετικές ειδήσεις για το χρέος
θα σημάνουν την οριστική κατάρρευση του σεναρίου της «αριστερής παρένθεσης»

«Θα περάσουμε τη δύσκολη φάση της δεύτερης αξιολόγησης χωρίς υποχωρήσεις αρχών, θα πάρουμε συγκεκριμένα μέτρα για τη ρύθμιση του ελληνικού χρέους και θα συνεχίσουμε τον αγώνα για να βγάλουμε τη χώρα από την κρίση με την κοινωνία όρθια», τονίζει ο Δημήτρης Τζανακόπουλος σε συνέντευξή του στην «Αυγή» της Κυριακής

Ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος επισημαίνει τα «εξαιρετικά ουσιαστικά αποτελέσματα» από την επίσκεψη Ομπάμα «στη στήριξη της μεγάλης προσπάθειας για τη ρύθμιση του χρέους». Απορρίπτει σενάρια περί πρόωρων εκλογών και ασκεί δριμεία κριτική στη ΝΔ και τον πρόεδρό της, στον οποίο καταλογίζει διαρκή υπονόμευση της προσπάθειας της κυβέρνησης για ρύθμιση του χρέους σήμερα, ώστε, όπως λέει, να χρεώσει στον ΣΥΡΙΖΑ τη σκληρή λιτότητα που σχεδιάζει και να την προσφέρει ως αντάλλαγμα για μία ρύθμιση του ελληνικού χρέους.

Ο Δημήτρης Τζανακόπουλος υπογραμμίζει ότι η έγκαιρη ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης και οι θετικές ειδήσεις για το χρέος θα σημάνουν την οριστική κατάρρευση του σεναρίου της «αριστερής παρένθεσης», του σχεδίου του κ. Μητσοτάκη.

Ειδικότερα, αναφέρει ότι «η βασική μας στοχοθεσία αυτή τη στιγμή είναι να έχουμε μία συμφωνία σε τεχνικό επίπεδο (staff level agreement) μέχρι το τέλος Νοεμβρίου και να κλείσουμε τη δεύτερη αξιολόγηση στο Eurogroup της 5ης Δεκεμβρίου». «Θεωρούμε ότι υπάρχουν οι δυνατότητες, οι προϋποθέσεις αλλά και η βούληση να κλείσουμε τη δεύτερη αξιολόγηση στην ώρα της», τονίζει, επισημαίνοντας ότι οι περισσότεροι εκ των θεσμών βρίσκονται στην ίδια κατεύθυνση με την κυβέρνηση και πως «πρέπει όμως και το ΔΝΤ να πάρει επιτέλους σαφείς αποφάσεις σε ό,τι αφορά τη θέση του στο ελληνικό πρόγραμμα». Τονίζει ότι «στο προσεχές Eurogroup θα πρέπει επομένως να τηρηθούν όσα έχουν συμφωνηθεί και να ληφθούν τα βραχυπρόθεσμα μέτρα για το χρέος, κάτι που έχει αποδεχθεί με δημόσιες δηλώσεις του και ο ίδιος ο κ. Σόιμπλε» και σημειώνει ότι «επιπλέον, στόχος είναι η συγκεκριμενοποίηση των μακροπρόθεσμων και μεσοπρόθεσμων μέτρων ώστε πολύ σύντομα να ληφθούν οι αναγκαίες σχετικές αποφάσεις, περιλαμβανομένης και της μείωσης των στόχων για τα πλεονάσματα από το 2019 και μετά».

«Ο Αμερικανός πρόεδρος στήριξε με σαφήνεια τη θέση της κυβέρνησης ότι πρέπει να υπάρξει άμεση ελάφρυνση, ώστε να δημιουργηθεί ένας καθαρός διάδρομος δεκαετίας για τη χρηματοδότηση της ελληνικής οικονομίας», τονίζει και επικεντρώνει επιπλέον στις κριτικές αναφορές του για τη λιτότητα. Δηλώσεις, όπως επισημαίνει, που έρχονται «σε μια στιγμή που η πολιτική της λιτότητας έχει αρχίσει να αμφισβητείται -αργά και δειλά βέβαια- και από πολιτικές δυνάμεις που στο παρελθόν τη στήριξαν χωρίς επιφυλάξεις». Παραπέμπει δε στις τελευταίες δηλώσεις Ευρωπαίων αξιωματούχων και αρχηγών, για να τονίσει ότι διαμορφώνεται κλίμα πολύ διαφορετικό σε σχέση με πριν από δύο χρόνια, που «ήμασταν απολύτως μόνοι στην κριτική απέναντι στη λιτότητα».

«Δεν υπάρχει σενάριο πρόωρων εκλογών», σημειώνει ο κ. Τζανακόπουλος και περιγράφει την κατάσταση ως εξής: «Σήμερα βρισκόμαστε στη μέση του δρόμου και έχουμε την αποφασιστικότητα να περάσουμε απέναντι. Αν αυτή τη στιγμή αρχίσουν να μας ταλαιπωρούν αμφιβολίες για τον τρόπο με τον οποίο πρέπει να κινηθούμε, η μεγαλύτερη πιθανότητα είναι ότι θα μας πατήσουν τα φορτηγά». Αναφέρει ότι «ο ελληνικός λαός, που μας εμπιστεύτηκε σε μια εξαιρετικά δύσκολη περίοδο, μπορεί να συγχωρέσει λάθη, αλλά δεν θα μπορούσε να συγχωρέσει την παραίτηση από την ευθύνη μας».

Ασκώντας δριμεία κριτική στον πρόεδρο της ΝΔ σε σχέση και με την επίσκεψη Ομπάμα, τονίζει ότι «ο κ. Μητσοτάκης βρίσκεται σε διαρκή πολιτική αμηχανία βλέποντας ότι η ελληνική οικονομία ανακάμπτει και ότι υπάρχουν οι προϋποθέσεις για τη ρύθμιση του χρέους». Αναφέρει ότι σήμερα παρατηρούμε την τρίτη πράξη του δράματος της «αριστερής παρένθεσης», «οπότε ο κ. Μητσοτάκης εμμονικά ζητά εκλογές διότι κατανοεί πως, αν καταφέρουμε να κλείσουμε εγκαίρως τη δεύτερη αξιολόγηση και να έχουμε θετικές ειδήσεις για το χρέος, το σχέδιό του καταρρέει οριστικά». Χαρακτηρίζει δε τη στάση του επικίνδυνη για τη χώρα.

Ο κ. Τζανακόπουλος αναφέρει ότι συγκρούονται δύο πολιτικά σχέδια, μεταξύ των οποίων υπάρχουν καθαρές διαχωριστικές γραμμές Αριστεράς-Δεξιάς: «Από τη μια πλευρά το σχέδιο του νεοφιλελευθερισμού, το οποίο εκφράζει ο κ. Μητσοτάκης, με τις θέσεις για πλήρη απορρύθμιση της αγοράς εργασίας, πλήρες ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας, μείωση της φορολογίας του κεφαλαίου, μαζικές απολύσεις στο Δημόσιο και οριζόντιες περικοπές συντάξεων». Από την άλλη πλευρά, ένα πολιτικό σχέδιο που παρά τις δυσκολίες προβλέπει ανάπτυξη με πρόσημο που δεν θα στηριχθεί στη συντριβή της εργασίας, αλλά στην προσπάθεια να έχουμε τόνωση της αγοραστικής δύναμης των εργαζομένων, σταθερές και αξιοπρεπείς θέσεις εργασίας.

Κληθείς να σχολιάσει τον ανασχηματισμό, αναφέρει μεταξύ άλλων ότι «ήλθε να ικανοποιήσει την ανάγκη να λειτουργήσουμε με όσο το δυνατόν μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα στις καθημερινές προκλήσεις που αντιμετωπίζει η κυβέρνηση».

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ 
Post A Comment
 • Blogger Comment using Blogger
 • Facebook Comment using Facebook
 • Disqus Comment using Disqus

2 σχόλια :

 1. ΑΙΝΤΕ ΒΡΕ ΠΑΜΕ ...ΣΑΛΑΜ ΑΛΕΚΟΥΜ....ΟΤΑΝ ΘΑ ΤΡΕΧΕΤΕ ΚΑΙ ΓΕΜΙΖΕΤΕ ΤΙΣ ΚΑΛΤΣΕΣ ΜΕ ΣΚΑΤΟ ΕΚΕΙ ΝΑ ΔΕΙΣ ΤΙ ΕΧΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ....ΛΑΘΗ ΤΟΥ ΜΑΡΕΛΘΟΝΤΟΣ ΜΕ ΝΗΣΑΚΙΑ ΗΛΙΟΛΟΥΣΤΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑΓΑΛΑΝΕΣ ΑΚΡΟΓΙΑΛΙΕΣ ΔΕΝ ''ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ'' ΝΑ ΕΠΑΝΑΛΗΦΘΟΥΝ !!! ΟΥΤΕ ΚΑΜΙΑ ΞΕΝΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΘΑ ΠΕΙ ΑΦΗΣΤΕ ΑΥΤΟΝ Η ΕΚΕΙΝΟΝ ΛΟΓΩ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΤΕ ΕΕΕ ΕΤΣΙ? ΞΕΡΕΤΕ ΕΣΕΙΣ ΟΙ ΠΙΟ ΜΕΓΑΛΟΙ....ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΣΤΡΑΠΗ Η ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΩΝ ΔΙΑΤΑΓΩΝ ΚΑΙ ΤΕΛΕΣΙΔΙΚΕΣ...ΜΟΥ ΞΟΥΥΥ ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΚΑΙ ΕΚΕΙ ΘΑ ΑΠΟΔΟΘΟΥΝ ΟΙ ΕΥΘΥΝΕΣ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ ΤΟΥΣ ΄΄ΕΛΛΗΝΕΣ'΄' ΓΙΑΤΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΑΙΔΟΙΑ ΣΕΣΗΠΩΤΑ ΤΑ ΟΠΠΟΙΑ ΛΕΓΟΥΣΙΝ ΕΥΘΑΡΣΩΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΖΟΥΝ!!! ΖΟΥΝ...ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΑΡΑΔΟΞΟΝ ΖΟΥΝ ΚΑΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΟΛΙΓΟΙ ΗΡΩΕΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΣΧΕΤΩΣ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΠΕΠΟΙΘΗΣΕΩΝ ΠΟΥ ΕΧΑΣΑΝ ΤΑ ΠΟΔΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥΣ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΑΝΙ !!! ΤΗ ΤΡΙΣΕΝΔΟΞΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΗΜΑΙΑ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΜΑΓΑΡΙΖΟΥΝ ΚΑΙΝΕ ΚΑΙ ΥΒΡΙΖΟΥΝ ΚΟΠΡΑΝΑ ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΑ !
  ΝΑΙ ΡΕ ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΕ ΚΥΝΑΙΔΕ ΨΥΧΙΚΑ ΛΕΠΡΕ ΑΝ ΚΑΙ ΕΣΥ ΒΛΕΠΩ ΟΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ ΜΕΤΣΤΑΣΗ Η ΛΕΠΡΑ ΤΟΥ ΚΟΥΜΜΟΥΝΙΣΜΟΥ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΥ ΤΟ ΣΩΜΑ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΨΥΧΗ ΣΟΥ ΝΑΙ ΚΑΙ ΖΕΙΣ ΚΑΙ ΑΠΟΛΜΒΑΝΕΙΣ ΤΗΣ ΤΙΜΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗΣ ΤΩΝ ΑΠΛΥΤΩΝ ΚΟΥΜΜΟΥΝΙΣΤΩΝ ΠΟΥ ΥΠΗΡΕΤΕΙΣ ΝΑΙ?....ΟΟΧΙΙ ΘΑ ΑΛΛΑΞΟΥΝ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΛΙΑΝ ΣΥΝΤΟΜΩΣ ΨΥΧΚΙΚΑ ΛΕΠΡΕ ΚΟΥΜΜΟΥΝΙΣΤΗ ΣΟΥ ΤΟ ΛΕΓΩ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΙΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΣΟΥ ΕΙΠΑΝΕ ΚΑΙ ΞΟΥ ΜΟΥ...ΘΑ ΑΛΛΑΞΟΥΝ ΔΡΑΜΑΤΙΚΑ ΚΑΙ ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΘΑ ΠΡΟΛΑΒΕΙΣ??

  ΚΑΝΕΝΑΣ ΠΟΥΣΤΗΣ ΑΤΙΝΜΟΣ ΚΑΙ ΑΝΑΓΩΓΟΣ ΑΝΘΕΛΛΗΝΑΣ ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΙΒΙΩΣΕΙ ..ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΑΙΞΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΙΔΑ ...ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ...ΟΣΟΙ ΚΑΤΑΛΑΒΑΤΕ ΚΑΤΑΛΆΒΑΤΕ.....ΕΧΡΟΜΑΣΤΕ !!!

  ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ Η ΕΛΛΑΣ Η ΠΑΤΡΙΔΑ ΤΟ ΕΘΝΟΣ ....ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΘΕΣΗ ΕΔΩ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΟΤΑΝ ΜΑΧΕΤΑΙ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ ΚΑΝΕΝΑΣ .....ΖΗΤΩ ΤΟ ΑΘΑΝΑΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΘΝΟΣ ΖΗΤΩ Η ΕΛΛΑΣ !!!! ΖΗΤΩ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ !!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. ΕΚΤΑΚΤΟ......ΠΡΟΣΟΧΗ........ΤΟ ΜΟΝΟΜΕΛΕΣ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΠΕΙΡΑΙΑ ΑΚΥΡΩΣΕ ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΑΥΤΟΨΙΑΣ ΤΗΣ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΔΟΜΗΣΗΣ ΜΕ αριθμο. 46......ΓΙΑΤΙ.......ΑΚΟΥΣΟΝ......ΑΚΟΥΣΟΝ......ΚΑΤΕΘΕΣΕ Η ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ ΠΟΥ ΣΥΝΕΤΑΞΕ ΤΟ ΕΓΓΡΑΦΟ Ο Τ Ι.....Δ Ε Ν ΕΙΝΑΙ ΑΡΜΟΔΙΑ.........ΤΡΕΛΑΑΑΑΑΑΑΑΑ

  ΑπάντησηΔιαγραφή


Μυστηρια

[Μυστήρια][threecolumns]

Περιεργα - Απιστευτα

[Περίεργα - Απίστευτα][threecolumns]

Υγεια

[Υγεία][threecolumns]
Loading...

Αρθρα Αναγνωστων

[Άρθρα Αναγνωστών][twocolumns]

Πολιτικη

[Πολιτικά][threecolumns]

Οικονομικα

[Οικονομικά][threecolumns]

Αρχαια Ελλαδα

[Αρχαία Ελλάδα][twocolumns]

Life Style

[Life Style][bsummary]