Σύγχυση για τις κινητοποιήσεις σε Μετρό, ΗΣΑΠ και Τραμ

Σύγχυση επικρατεί σε ό,τι άφορα τις προγραμματισμένες κινητοποιήσεις των εργαζομένων στα μέσα σταθερής τροχιάς, λίγες ώρες πριν από την άφιξη του Μπάρακ Ομπάμα στην Αθήνα.
Κανονικά θα κυκλοφορούν οι συρμοί του Ηλεκτρικού Σιδηροδρόμου καθ’ όλη την διάρκεια της ημέρας, ενώ συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις που είχαν εξαγγείλει οι εργαζόμενοι στο μετρό και το τραμ.

Ως εκ τούτου, ακινητοποιημένοι θα είναι οι συρμοί του μετρό από την έναρξη της βάρδιας έως τις 10:00 το πρωί, ενώ το τραμ θα λειτουργήσει από τις 21:00 έως τη λήξη της βάρδιας.

Οι αποφάσεις αυτές ελήφθησαν πριν από λίγο μετά από συνεδριάσεις των σωματείων των εργαζομένων στις Σταθερές Συγκοινωνίες, αφού νωρίτερα είχε προηγηθεί συνάντηση με τον υπουργό Μεταφορών Χρήστο Σπίρτζη.

Να σημειωθεί ότι στο μετρό θα παραμείνουν κλειστοί και μετά τις 10:00 οι σταθμοί ΣΥΝΤΑΓΜΑ, ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ, ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ, ΑΚΡΟΠΟΛΗ και ΣΥΓΓΡΟΥ ΦΙΞ θα παραμείνουν κλειστοί και μετά τις 10:00 έως τις απογευματινές ώρες, κατόπιν ενημέρωσης από την Ελληνική Αστυνομία και οι συρμοί θα διέρχονται από τους σταθμούς αυτούς χωρίς στάση.

Κατά την διάρκεια της συνάντησης, ο υπουργός δεσμεύθηκε ότι πριν από πριν την επικαιροποίηση του σχεδίου αναδιάρθρωσης του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών Αθηνών (ΟΑΣΑ), θα προηγηθεί διαβούλευση τόσο με τα σωματεία των εργαζομένων, αλλά και τις διοικήσεις των συγκοινωνιακών εταιρειών, ώστε οι αποφάσεις να μην αιφνιδιάσουν καμία πλευρά.

Στην συνάντηση, παρόντες ήταν οι εκπρόσωποι όλων των σωματείων εργαζομένων της εταιρείας ΣΤΑΣΥ ΑΕ (λειτουργίας της Μετρό, Ένωση Εργαζομένων ΗΣΑΠ, Σύλλογος Εργαζομένων Τραμ, Ηλεκτροδηγών, Ηλεκτροδηγών Τραμ, Ηλεκτροδηγών Μετρό, Κέντρου Ελέγχου Μετρό).

Να σημειωθεί ότι μη αναστολή των κινητοποιήσεων και η συνέχιση όπως αυτές έχουν εξαγγελθεί, αποφάσισαν το Σωματείο Εργαζομένων Λειτουργίας Μετρό (ΣΕΛΜΑ) και ο Σύλλογος Εργαζομένων Τραμ (ΣΕΤ).

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ – ΜΠΕ
Γράψτε το Σχόλιο σας
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

Δεν υπάρχουν σχόλια :


Μυστηρια

[Μυστήρια][threecolumns]

Περιεργα - Απιστευτα

[Περίεργα - Απίστευτα][threecolumns]

Υγεια

[Υγεία][threecolumns]
Loading...

Αρθρα Αναγνωστων

[Άρθρα Αναγνωστών][twocolumns]

Πολιτικη

[Πολιτικά][threecolumns]

Οικονομικα

[Οικονομικά][threecolumns]

Αρχαια Ελλαδα

[Αρχαία Ελλάδα][twocolumns]

Life Style

[Life Style][bsummary]