Κομμένο το αλκοόλ στο Μουντιάλ του Κατάρ

Το τρίπτυχο πίτσα-μπίρα-ποδόσφαιρο δεν θα ανθίσει κατά την διάρκεια του Παγκοσμίου Κυπέλλου στο Κατάρ (τουλάχιστον όχι κατά το 1/3), καθώς το αλκοόλ θα απαγορεύεται στα γήπεδα αλλά και τους δρόμους.

Όπως δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας της Ανώτατης Επιτροπής για την Παράδοση και την Κληρονομία, Αλ Ταουάντι στην αραβική εφημερίδα Al-Sharq,το αλκοόλ θα επιτρέπεται μόνο «σε μακρινές περιοχές»: «Δεν θα υφίσταται κατανάλωση ποτών σε δρόμους, πλατείες και άλλα δημόσια μέρη και αυτό είναι οριστικό».

Να διευκρινίσουμε ότι –σε αντίθεση με άλλα μουσουλμανικά κράτη- στο Κατάρ το αλκοόλ δεν είναι απόλυτα απαγορευμένο. Είναι μεν παράνομο το να βρίσκεται κάποιος σε κατάσταση μέθης σε δημόσιο χώρο, ωστόσο η αγορά και η κατανάλωσή του επιτρέπεται σε αλλόθρησκους και αλλοδαπούς.

Πιθανολογείται ότι το πρόβλημα θα είναι μεγαλύτερο με τους ξένους φιλάθλους οι οποίοι έχουν ήδη να αντιμετωπίσουν την μεταφορά της διοργάνωσης τον χειμώνα του 2022.

Οι διοργανωτές εξέφρασαν την ανησυχία τους για την βίαιη συμπεριφορά που επιφέρει η κατανάλωση αλκοόλ, έχοντας ως πρόσφατα παραδείγματα τα επεισόδια από Ρώσους και Βρετανούς οπαδούς στο Euro της Γαλλίας.

Πηγη sportfm
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. TI ΠΡΑΓΜΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΝΑ ΕΠΙΤΡΕΠΟΥΝ ΤΗΝ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΕΤΟΙΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΣΕ ΧΩΡΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΜΕ ΤΙΣ ΦΑΣΙΣΤΟΚΡΑΤΟΥΜΕΝΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΤΟΥΣ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΝΟΜΟΥΣ ΚΑΙ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟ ΚΟΣΜΟ ΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΙΔΙΟΤΡΟΠΙΕΣ ΟΙ ΟΠΟΙΕ ΔΕΝ ΕΧΟΝ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΕΜΑΣ ΤΟΥΣ ΛΕΥΚΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΤΗΣ ΛΕΥΚΗΣ ΦΥΛΗΣ. ΑΦΗΣΤΕ ΤΟΥ ΑΡΑΠΑΔΕΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΡΑΠΑΔΕΣ ΤΙ ΔΟΥΛΕΙΑ ΕΧΟΥΝ ΤΩΡΑ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΜΕ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ? ΑΙΣΧΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή


Περιεργα - Απιστευτα

[Περίεργα - Απίστευτα][threecolumns]

Υγεια

[Υγεία][threecolumns]
Loading...

Αρθρα Αναγνωστων

[Άρθρα Αναγνωστών][twocolumns]

Πολιτικη

[Πολιτικά][threecolumns]

Οικονομικα

[Οικονομικά][threecolumns]

Μυστηρια

[Μυστήρια][bsummary]

Αρχαια Ελλαδα

[Αρχαία Ελλάδα][twocolumns]

Life Style

[Life Style][bsummary]