Μια οφθαλμαπάτη «βούλιαξε» τον Τιτανικό

Μια οφθαλμαπάτη θα μπορούσε να ήταν η αιτία για το τραγικό ναυάγιο του Τιτανικού, σύμφωνα με μια νέα θεωρία που είδε το φως της δημοσιότητας.

Μετά το σενάριο για τον πιθανό ρόλο που έπαιξε η Σελήνη στο ναυάγιο, η νέα θεωρία κάνει λόγο για ένα σπάνιο καιρικό φαινόμενο στην ατμόσφαιρα, που δημιουργεί ψευδή εντύπωση του ορίζοντα.

Οπότε, το πλήρωμα του Τιτανικού δεν θα μπορούσε να δει το παγόβουνο, παρά μόνο όταν ήταν πολύ αργά.

Στο ίδιο φαινόμενο θα μπορούσε να οφείλεται και το γεγονός ότι οι ναυτικοί ενός διερχόμενου πλοίου, του «Californian», δεν μπορούσαν να αντιληφθούν το μέγεθος της τραγωδίας και να σώσουν κάποιους από τους επιβάτες.

Τα καιρικά αρχεία ενός αιώνα πριν δείχνουν ότι υπήρχαν οι συνθήκες τη στιγμή του ναυαγίου για να δημιουργηθεί το φαινόμενο. Η οφθαλμαπάτη δημιουργείται όταν ένα ψυχρό ρεύμα αέρα συναντηθεί με ένα θερμότερο. Το φως διαθλάται μεταξύ τους και παραμορφώνει την προβολή των αντικειμένων στον ορίζοντα.

«Ο Τιτανικός βούλιαξε σε μια 'ζώνη θανάτου' της φύσης, όπου επικίνδυνα στοιχεία δημιούργησαν ένα φονικό συνδυασμό», υποστηρίζει ο Βρετανός ιστορικός και συγγραφέας Τιμ Μάρτιν.

Πηγη tromaktiko
Γράψτε το Σχόλιο σας
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

Δεν υπάρχουν σχόλια :


Μυστηρια

[Μυστήρια][threecolumns]

Περιεργα - Απιστευτα

[Περίεργα - Απίστευτα][threecolumns]

Υγεια

[Υγεία][threecolumns]
Loading...

Αρθρα Αναγνωστων

[Άρθρα Αναγνωστών][twocolumns]

Πολιτικη

[Πολιτικά][threecolumns]

Οικονομικα

[Οικονομικά][threecolumns]

Αρχαια Ελλαδα

[Αρχαία Ελλάδα][twocolumns]

Life Style

[Life Style][bsummary]