Κουτσούκος: Τσίπρας – Καμμένος θα εξακολουθούν να συνομολογούν συμπληρωματικά και πρόσθετα μνημόνια

Επισημαίνει ότι «θύματα» των επιπρόσθετων, επώδυνων μέτρων που «κουβαλά» ο προϋπολογισμός θα είναι οι πιο αδύναμοι πολίτες


Την χαριστική φορολογική βολή σε όλες τις κοινωνικές ομάδες και σε κάθε πιθανότητα ανάπτυξης βάζει ο νέος προϋπολογισμός για το 2017 σύμφωνα με την Δημοκρατική Συμπαράταξη.

Ο υπεύθυνος του τομέα Οικονομικών του κόμματος Γιάννης Κουτσούκος επισημαίνει ότι «θύματα» των επιπρόσθετων, επώδυνων μέτρων που «κουβαλά» ο προϋπολογισμός θα είναι οι πιο αδύναμοι πολίτες ενώ υποστηρίζει ότι «οι έλληνες καλούνται και πάλι να να σηκώσουν το βάρος μιας τυχοδιωκτικής πολιτικής που πρώτα εξανέμισε τους κόπους και τις θυσίες τους, στο όνομα ψευδών και απατηλών υποσχέσεων και μετά δέσμευσε τη χώρα με το τρίτο και αχρείαστο μνημόνιο και μέτρα συνολικού ύψους 12,5 δισ. ευρώ».

Εκτιμά δε ότι η πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ θα «φορτώσει» την χώρα με επιπρόσθετα – συμπληρωματικά μνημόνια.

«Η συνέχεια της αυταπάτης περιλαμβάνει για το 2017 δημοσιονομικά μέτρα  ύψους 4,011 εκ. ευρώ, (3,051 εκ. ευρώ στα έσοδα και 960,4 εκ στις δαπάνες) από τα οποία 2,5 δισ. νέοι φόροι» αναφέρει σε άλλο σημείο για να προσθέσει λέγοντας πως «Οδηγεί στην πλήρη φορολογική αφαίμαξη όλων των κοινωνικών ομάδων και τελικά στην αδυναμία πληρωμής φόρων και εισφορών, πλήττει αναξιοπαθούντες συμπολίτες μας με τις περικοπές του ΕΚΑΣ (583,3 εκ. ευρώ), τις αυξήσεις εισφορών, τη μείωση συντάξεων». Ο ίδιος εκτιμά ότι οι συνθήκες που θα διαμορφωθούν από τα νέα επώδυνα μέτρα καθιστούν αδύνατη την προσδοκώμενη ανάπτυξη καθώς «οι στόχοι του πρωτογενούς πλεονάσματος για το 2018 με αυτά τα δεδομένα, γονατίζουν την οικονομία και την κοινωνία».

«Δυστυχώς ο κ. Τσίπρας και ο κ. Καμένος θα εξακολουθούν να συνομολογούν συμπληρωματικά και πρόσθετα μνημόνια παραδομένοι και αδύναμοι να επαναδιαπραγματευθούν μια διαφορετική πορεία για τη χώρα» καταλήγει ο κ. Κουτσούκος.
Γράψτε το Σχόλιο σας
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

Δεν υπάρχουν σχόλια :


Αρθρα Αναγνωστων

[Άρθρα Αναγνωστών][twocolumns]

Υγεια

[Υγεία][threecolumns]

Μυστηρια

[Μυστήρια][threecolumns]

Περιεργα - Απιστευτα

[Περίεργα - Απίστευτα][threecolumns]
Loading...

Πολιτικη

[Πολιτικά][threecolumns]

Οικονομικα

[Οικονομικά][threecolumns]

Αρχαια Ελλαδα

[Αρχαία Ελλάδα][twocolumns]

Life Style

[Life Style][bsummary]