ΝΔ: O Κυριάκος ψάχνει νέα στελέχη για το κόμμα

Ο πρόεδρος του κόμματος παρουσίασε το μητρώο στελεχών -«Με σταυρό πρέπει να γίνουν οι επόμενες εκλογές», επισήμανε


Με σύνθημα «γίνε κομμάτι της ανανέωσης», ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, ανακοίνωσε σε ειδική εκδήλωση τη δημιουργία, μητρώου πολιτικών στελεχών του κόμματος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.

Πρόκειται, όπως είπε για μια πρωτοποριακή, για τα ελληνικά κόμματα πρωτοβουλία και κάλεσε κάθε ενδιαφερόμενο που θέλει να συμβάλει στον αγώνα της Νέας Δημοκρατίας, να υποβάλει σχετικό αίτημα, στην ηλεκτρονική πλατφόρμα, «ananeosi.nd.gr». «Θέλουμε να ρίξουμε τα δίχτυα μας όσο πιο μακρυά γίνεται», είπε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας υπογραμμίζοντας ότι στόχος είναι «να συμμετάσχουν στην Νέα Δημοκρατία καινούρια ταλέντα».

Επέμεινε στην ανάγκη της αξιολόγησης από την οποία όπως είπε θα περάσουν όλοι οι πολιτευτές της Νέας Δημοκρατίας. Διευκρίνισε ωστόσο ότι δεν είναι στις προθέσεις του να τεθεί ηλικιακό όριο για την συμμετοχή στα ψηφοδέλτια των επόμενων εκλογών.

Ερωτηθείς εξάλλου για το αν σε περίπτωση πρόωρων εκλογών θα ισχύσει σταυρός ή λίστα, ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι η δική του άποψη είναι ότι έχει παρέλθει το 18μηνο και άρα οποτεδήποτε και αν γίνουν εκλογές εφεξής πρέπει να εφαρμοστεί ο σταυρός.

Σημείωσε πάντως ότι υπάρχουν και αντίθετες απόψεις, σύμφωνα με τις οποίες η λίστα μπορεί να παραταθεί μέχρι το Μάρτιο και για αυτό είπε ότι το ζήτημα μπορεί και πρέπει να αποσαφηνιστεί νομοθετικά.

Οσον αφορά την ηλεκτρονική πλατφόρμα, την παρουσίαση ανέλαβε η Ρεβέκκα Πίτσικα, υπεύθυνη Διαχείρισης Ανθρωπίνων Πόρων.

Το πρώτο βήμα είναι να μπουν να δηλώσουν συμμετοχή οι υποψήφιοι στο ananeosi.nd.gr.
Το δεύτερο βήμα θα είναι μια δομημένη συνέντευξη με τον υποψήφιο που θα γίνεται από μια ειδική επιτροπή.
Το τρίτο στάδιο θα είναι η ένταξη σε προγράμματα επιμόρφωσης
Οπως έγινε γνωστό, οι πολίτες θα γνωρίζουν εξής αρχής τα κριτήρια μέσω των οποίων θα κριθούν.

Ολόκληρη η ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη έχει ως εξής:

Ευχαριστώ που είστε εδώ, στην παρουσίαση του Μητρώου των Πολιτικών Στελεχών της Νέας Δημοκρατίας.

Το μεγάλο ερώτημα στο οποίο καλούμαστε, ως Κόμμα, ως πολιτικός οργανισμός, να απαντήσουμε, είναι πως κάνουμε πράξη την ανανέωση και την αξιοκρατία.  Είχαμε την ευκαιρία, στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, να παρουσιάσουμε αναλυτικά, τον πολιτικό μας σχεδιασμό, τις προγραμματικές μας δεσμεύσεις, για το πως θα συγκροτήσουμε μια μεγάλη, μία πλατιά κοινωνική πλειοψηφία, υπέρ των μεταρρυθμίσεων. Και εξακολουθούμε να πιστεύουμε – και καθημερινά το πιστεύουμε πιο έντονα – ότι ο βασικός πολιτικός εκφραστής αυτής της πλατιάς μεταρρυθμιστικής συμμαχίας, μπορεί να είναι μόνο η Νέα Δημοκρατία.

Το τι θα κάνουμε, λοιπόν, αρχίσαμε να το λέμε. Και βέβαια ο προγραμματικός λόγος της Νέας Δημοκρατίας, θα εξειδικεύεται τις επόμενες εβδομάδες, έτσι ώστε να μπορούμε, σχετικά σύντομα, να έχουμε παρουσιάσει στους Έλληνες πολίτες, ένα συγκροτημένο και ολοκληρωμένο πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων, τις οποίες και θα μπορούμε να υλοποιήσουμε, όταν με το καλό γίνουμε Κυβέρνηση.

Αυτό, όμως, για το οποίο δεν έχουμε μιλήσει ακόμα πολύ – και για αυτό θέλω να μιλήσω σήμερα – είναι με ποιους θα τα κάνουμε όλα αυτά. Το πρόβλημα εμπιστοσύνης, το οποίο αντιμετωπίζουν όλα τα πολιτικά Κόμματα,  είναι δεδομένο. Οι πολίτες αντιμετωπίζουν σήμερα την πολιτική συνολικά, αλλά και τα πολιτικά Κόμματα, ως τους βασικούς φορείς έκφρασης και πολιτικής δράσης, με πολύ μεγάλη καχυποψία. Και να το πούμε πολύ απλά. Θωρούν οι πολίτες τα Κόμματα ως κλειστά συστήματα. Αυτή η παρατήρηση δεν αφορά μόνο τους πολίτες, οι οποίοι εξαντλούν την ανάμειξή τους στα κοινά στην άσκηση του εκλογικού δικαιώματος. Αφορά και πάρα πολλούς πολίτες, οι οποίοι θα ήθελαν, θα είχαν τη διάθεση να συμμετέχουν με κάποιο τρόπο στα κοινά, αλλά δεν ξέρουν πως να το κάνουν. Και ακριβώς αυτό το χάσμα, μεταξύ διάθεσης πολιτικής προσφοράς και ανάμειξης στα κομματικά δρώμενα και δυνατότητας των Κομμάτων να μπορούν να συνομιλήσουν με αυτούς τους πολίτες, έρχεται και γεφυρώνει η σημερινή πολιτική πρωτοβουλία.

Τι μας λένε, λοιπόν, οι πολίτες. Και θα πρέπει εδώ πέρα να είμαστε πολύ ειλικρινείς όταν δρομολογούμε παρεμβάσεις, οι οποίες στοχεύουν στο πολιτικό άνοιγμα της Νέας Δημοκρατίας. «Βλέπω όλο τους ίδιους και τους ίδιους στη Νέα Δημοκρατία. Δεν υπάρχουν, επιτέλους, νέοι άνθρωποι μαζί σας; Μήπως ο Κυριάκος Μητσοτάκης μένει σε ισορροπίες μέσα στο Κόμμα και δεν έχει τη δυνατότητα ή δεν θέλει να προσελκύσει καινούριες δυνάμεις; Πάλι με τους ίδιους θα κυβερνήσετε»;

Αυτά τα ακούμε συνέχεια. Είναι ένας προβληματισμός της κοινωνίας των πολιτών, τον οποίο και ακούω, του οποίου και εγώ γίνομαι κοινωνός. Και, σε μεγάλο βαθμό, ανταποκρίνεται στην αλήθεια, στην πραγματικότητα. Σε Κόμματα τα οποία χρίστηκαν, εδώ και πολλές δεκαετίες, ως συστήματα διαχείρισης εξουσίας, τα οποία όμως δεν είχαν τη δυνατότητα να γεφυρώσουν το πολύ μεγάλο κενό το οποίο υπάρχει σήμερα, μεταξύ της κομματικής δομής και μιας κοινωνίας των πολιτών, η οποία έχει ενδιαφέρον να ασχοληθεί με τα κοινά, αλλά πολύ συχνά δεν ξέρει πως να το κάνει.

Όταν εκλέχτηκα Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας – και καθ’ όλη τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου – είχα δεσμευτεί προσωπικά σε μια μεγάλη ανανέωση. Όχι μόνο σε ιδέες, αλλά και σε πρόσωπα. Θυμάμαι χαρακτηριστικά ότι – κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου – είχα χρησιμοποιήσει τη φράση «Η Νέα Δημοκρατία είναι ένα μαγαζί γωνία, χωρίς εμπόρευμα». Και όταν αναφερόμουν στο εμπόρευμα ενός Κόμματος, αναφερόμουν, αφενός στις ιδέες του, στον προγραμματικό του λόγο, και αφετέρου στα πρόσωπα. Τα πρόσωπα, όχι απλά ως φορείς νέων ιδεών, αλλά και ως εκφραστές εφαρμοσμένης πολιτικής.

Αυτήν, λοιπόν, τη δέσμευση για μια ουσιαστική ανανέωση οφείλουμε να την κάνουμε πράξη. Διότι εκλέχτηκα, ακριβώς ανταποκρινόμενος σε αυτό το αίτημα των νεοδημοκρατών, των 400.000 νεοδημοκρατών, οι οποίοι, προσήλθαν σε μια ανοικτή εκλογική διαδικασία και με τίμησαν με την επιλογή τους.

Τι έχουμε κάνει, λοιπόν, μέχρι σήμερα σε αυτήν την κατεύθυνση; Έχουμε, ήδη, αναλάβει κάποιες σημαντικές πρωτοβουλίες, τις οποίες θα ήθελα να υπενθυμίσω.

Πρώτον, όσον αφορά στην τεχνοκρατική υποστήριξη του προγραμματικού μας λόγου. Είχαμε την ευκαιρία, στους πρώτους δύο μήνες από τότε που ανέλαβα πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, να κάνουμε ένα open call, μια ανοιχτή πρόσκληση σε τεχνοκράτες οι οποίοι προσφέρουν αφιλοκερδώς τις υπηρεσίες τους για την κατάρτιση του νέου προγράμματος της Νέας Δημοκρατίας. Έχουμε λάβει, ήδη, πάνω από 1.000 βιογραφικά, ανθρώπων οι οποίοι υποστηρίζουν την προγραμματική μας δουλειά. Και αυτή τη στιγμή, 35 Ομάδες Εργασίας λειτουργούν τακτικά, επεξεργάζονται πολιτικές θέσεις και, στη συνέχεια, τις θέτουν στην κρίση μου, αλλά και στην κρίση των οργάνων του Κόμματος.

Ταυτόχρονα, εκτός από το άνοιγμα σε τεχνοκρατικά στελέχη, κάναμε και ένα πολύ γενναίο και τολμηρό άνοιγμα ως προς την χρηματοδότηση του Κόμματος. Για πρώτη φορά - και το τονίσαμε - εισαγάγαμε την έννοια της ηλεκτρονικής πληρωμής και της στήριξης του Κόμματος, μέσα από το πρόγραμμα «λίγα από πολλούς». Μέχρι στιγμής, πάνω από 3.000 μέλη και φίλοι της Νέας Δημοκρατίας έχουν προσφέρει σχετικά μικρά ποσά στο Κόμμα, για να υποστηρίξουν την προσπάθεια οικονομικής εξυγίανσης.

Αυτή είναι μία προσπάθεια η οποία – θέλω να το τονίσω – βρίσκεται στην αρχή της. Η Νέα Δημοκρατία σήμερα έχει παραπάνω από 420.000 ενεργά μέλη. Εάν 100.000 από αυτούς – το ένα τέταρτο δηλαδή – ήταν διατεθειμένοι να συνεισφέρουν στη Νέα Δημοκρατία ένα ποσό της τάξης των 20 ευρώ, αυτό θα σήμαινε 2.000.000 ευρώ το χρόνο, άμεση χρηματοδότηση από τα μέλη μας. Είναι ένα ποσό το οποίο μας επιτρέπει να καλύψουμε πλήρως τις λειτουργικές μας δαπάνες, χωρίς να αναγκαστούμε να καταφύγουμε σε μεγάλες χορηγίες. Μας επιτρέπει, επίσης, να αποδεσμεύσουμε ένα μεγαλύτερο ποσοστό της κρατικής χρηματοδότησης, προκειμένου να αποπληρώνουμε τις δανειακές μας υποχρεώσεις.

Αυτή η πρωτοβουλία, καθώς θα μπαίνουμε στο φθινόπωρο, θα ενταθεί και πάλι. Σκοπός μας, είναι να μπορούμε να περάσουμε σε ένα μοντέλο χρηματοδότησης των Κομμάτων, το οποίο θα είναι τελείως διαφορετικό από αυτό το οποίο γνωρίζαμε μέχρι σήμερα.

Ταυτόχρονα, μέσα από το πρόγραμμα «συμμετέχω», οργανώσαμε, με έναν πιο ορθολογικό τρόπο, την εθελοντική συμμετοχή πολλών φίλων της Νέας Δημοκρατίας, οι οποίοι θέλουν να υποστηρίξουν το Κόμμα μέσα από εθελοντική δουλειά. Έχουμε, ήδη, σχεδόν 3.000 στελέχη, τα οποία ενεγράφησαν στη σχετική ηλεκτρονική πλατφόρμα. Υποστηρίζουν το έργο και των 10 Γραμματειών της Νέας Δημοκρατίας, με μία σειρά από παράλληλες δράσεις, πολλές από τις οποίες έλαβαν χώρα και στην προετοιμασία για τη Δ.Ε.Θ. Αλλά και δράσεις οι οποίες συνεχίζουν να ξεδιπλώνονται και θα ξεδιπλώνονται τους επόμενους μήνες. Είναι πάρα πολύ σημαντικό, ως Νέα Δημοκρατία, να μπορούμε να αποκτήσουμε έναν σωστό τρόπο διαχείρισης του εθελοντικού προσωπικού.

Έρχομαι τώρα στο αντικείμενο της σημερινής παρουσίασης: Τη δημιουργία ενός Μητρώου Πολιτικών Στελεχών. Το τέταρτο, δηλαδή, βήμα σε αυτήν την αλυσίδα, την οποία περιέγραψα. Το πρώτο αφορά τεχνοκράτες, το δεύτερο αφορά οικονομική χρηματοδότηση, το τρίτο αφορά εθελοντές, το τέταρτο και, κατά την άποψή μου, το πιο σημαντικό αφορά τα ίδια τα πολιτικά στελέχη, τα οποία θέλουμε να υποστηρίξουν τη Νέα Δημοκρατία.

Γιατί πρέπει να δημιουργήσουμε ένα τέτοιο Μητρώο Πολιτικών Στελεχών; Είναι απολύτως απαραίτητο, ως Νέα Δημοκρατία, να μπορούμε να ενεργοποιήσουμε νέα πρόσωπα και να δημιουργήσουμε μία νέα γενιά στελεχών. Μία νέα γενιά στελεχών, η οποία δεν θα περιορίζεται μόνο στον μικρόκοσμο της Αθήνας, ίσως και της Θεσσαλονίκης. Αλλά μία νέα γενιά στελεχών με παρουσία σε ολόκληρη την Ελλάδα. Και, βέβαια, μία νέα γενιά στελεχών, τα οποία, αφότου περάσουν από τη διαδικασία αξιολόγησης του πολιτικού μητρώου, θα μπορούν να είναι εν δυνάμει υποψήφιοι για τα ψηφοδέλτια της Νέας Δημοκρατίας.

Σκοπός μας είναι να ανοίξουμε τις πόρτες της Νέας Δημοκρατίας σε στελέχη τα οποία δεν γνωρίζουμε – το τονίζω αυτό – και όχι στα ήδη ενεργά πολιτικά στελέχη. Τους βουλευτές τους γνωρίζουμε, τους πολιτευτές τους γνωρίζουμε, τους υποψήφιους Δημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους τους γνωρίζουμε. Είμαστε, όμως, απολύτως πεπεισμένοι ότι υπάρχει στην κοινωνία των πολιτών ένα «χρυσωρυχείο» ανθρώπων δραστήριων, με κοινωνική παρουσία, με επαγγελματική επάρκεια, με πολιτική ευαισθησία, με πολιτικό κριτήριο, που θα ήθελαν – υπό προϋποθέσεις – να ασχοληθούν με τα κοινά. Και οι οποίοι απλά δεν ξέρουν πως να το κάνουν και δεν ξέρουν πως να έρθουν σε επαφή με τα Κόμματα. Και επιμένω πάρα πολύ σε αυτήν ακριβώς τη διαπίστωση.

Τα Κόμματα σήμερα, δυστυχώς, δεν εμπνέουν την απαραίτητη εμπιστοσύνη στους πολίτες. Και ο λόγος που δεν εμπνέουν την απαραίτητη εμπιστοσύνη στους πολίτες, είναι διότι πολλοί οι οποίοι θα ήθελαν  να συμμετέχουν σε μία κομματική δομή αισθάνονται, ότι τα Κόμματα αφορούν μόνο τους κολλητούς και τους φίλους. Ότι, δηλαδή, στην ουσία μόνο οι κολλητοί και οι φίλοι, αυτοί οι οποίοι είχαν πάντα πρόσβαση και γνωριμίες, μπορούν να έχουν τη δυνατότητα να εξασφαλίσουν από ένα Κόμμα κάποιου είδους ακρόαση και κάποια δυνατότητα για συμμετοχή αύριο σε ένα ψηφοδέλτιο.

Για να το πω πολύ απλά και «επαναστατικά»: Δεν είναι δυνατόν όποιος έχει πρόσβαση, ας πούμε, στον τρίτο όροφο της Πειραιώς, στο γραφείο του Προέδρου, να είναι αυτός που θα έχει προνομιακή μεταχείριση σε μία ενδεχόμενη συμμετοχή του αύριο σε ένα ψηφοδέλτιο. Χρειαζόμαστε διαδικασίες, δομές, μηχανισμούς αξιολόγησης και κυρίως, τη βεβαιότητα σε όλη την κοινωνία, ότι είμαστε ένα Κόμμα το οποίο σκέφτεται και αντιλαμβάνεται τη διαχείριση του ανθρώπινου δυναμικού του διαφορετικά από ό,τι το έκανε μέχρι σήμερα.

Αυτό, λοιπόν, είναι το βασικό πρόβλημα. Ότι υπάρχουν άνθρωποι – είμαστε πεπεισμένοι για αυτό και τους συναντάω συνέχεια στις περιοδείες μου σε όλη την Ελλάδα – οι οποίοι θα ήθελαν να έρθουν σε επαφή με τη Νέα Δημοκρατία. Θα ήθελαν, με κάποιο τρόπο, να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους, αλλά δεν ξέρουν πως να το κάνουν ή δεν ξέρουν αν θα τύχουν αξιοκρατικής αξιολόγησης. Αυτό ακριβώς το πρόβλημα έρχεται να αντιμετωπίσει το Μητρώο Πολιτικών Στελεχών, έτσι όπως το έχουμε οργανώσει.

Με απλά λόγια: Η Νέα Δημοκρατία αποκτά, για πρώτη φορά, μία συγκεκριμένη στρατηγική διαχείρισης ανθρώπινου δυναμικού. Τα Κόμματα είναι οργανισμοί οι οποίοι παράγουν πολιτική. Τα Κόμματα, ταυτόχρονα όμως, είναι και οργανισμοί που, στο κέντρο τους, έχουν τα στελέχη τους. Τα Κόμματα είναι οι άνθρωποί τους. Δεν είναι κάτι παραπάνω. Δεν είναι κάτι λιγότερο. Αλλά για να μπορούν τα Κόμματα να λειτουργήσουν με έναν σύγχρονο και αποτελεσματικό τρόπο, χρειάζονται δομή, χρειάζονται οργάνωση, χρειάζονται διαδικασίες, χρειάζονται συγκεκριμένους ρόλους. Και χρειάζονται, βέβαια, και εσωτερικά συστήματα αξιολόγησης και επιμόρφωσης, τα οποία θα μας επιτρέπουν να διαχειριζόμαστε το ανθρώπινο δυναμικό μας πολύ πιο αποτελεσματικά από ό,τι το κάναμε μέχρι σήμερα. Με κριτήρια όσο το δυνατόν πιο αντικειμενικά και όχι επειδή κάποιος μπορεί να είναι κολλητός κάποιου ή φίλος κάποιου άλλου.

Θέλω να επιμείνω και πάλι στην έννοια της αξιολόγησης. Η αξιολόγηση, από τη φύση της,  είναι μία διαδικασία η οποία ενέχει υποκειμενικά κριτήρια. Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία για αυτό, ειδικά όταν συζητάμε για διαδικασίες οι οποίες δεν μπορούν να τυποποιηθούν εύκολα και δεν μπορούν να ποσοτικοποιηθούν. Η σύγχρονη επιστήμη, όμως, και κυρίως η επιστήμη της διαχείρισης ανθρωπίνων πόρων, μας έχει δώσει τη δυνατότητα να έχουμε πολλά εργαλεία, έτσι ώστε να μπορούμε αυτήν, ακριβώς, την αξιολόγηση να την κάνουμε με τον πιο – όσο το δυνατόν – αντικειμενικό και τεχνοκρατικό τρόπο.

Γι’ αυτό και, για πρώτη φορά, η Νέα Δημοκρατία αποκτά στο οργανόγραμμά της μία Διεύθυνση Διαχείρισης και Ανάπτυξης Ανθρωπίνων Πόρων – κάτι το οποίο κρίνω ότι είναι απολύτως απαραίτητο – και μέσα από αυτή τη Διεύθυνση αποκτά και την απαραίτητη τεχνογνωσία, ώστε να μπορεί να υλοποιεί τέτοιου είδους δράσεις με αποτελεσματικότητα, ανταποκρινόμενη πάντα στο καθοριστικό αίτημα των πολιτών για ένα ουσιαστικό άνοιγμα στην κοινωνία.

Θα ήθελα, τώρα, να δώσω το λόγο στην κυρία Ρεβέκκα Πιτσίκα, μία καταξιωμένη επαγγελματία στο χώρο της Διαχείρισης Ανθρωπίνων Πόρων. Έχει αναλάβει χρέη Διευθύντριας σε αυτήν τη νέα Διεύθυνση, την οποία έχουμε αναπτύξει, και θα παρουσιάσει, με μεγαλύτερη λεπτομέρεια, το πρόγραμμα και την πλατφόρμα του Πολιτικού Μητρώου της Νέας Δημοκρατίας.


Εισήγηση της κυρίας Ρεβέκκας Πιτσίκα, Διευθύντριας της Διεύθυνσης Διαχείρισης & Ανάπτυξης Ανθρωπίνων Πόρων της Νέας Δημοκρατίας

Διαχείριση και Ανάπτυξη Ανθρωπίνων Πόρων: Μπορεί να ακούγεται βαρύγδουπο – υπερβολικό. Είναι, όμως, αναγκαίο για ένα σύγχρονο ζωντανό οργανισμό, όπως η Νέα Δημοκρατία. Για ένα Κόμμα από τους πολίτες και για τους πολίτες. Αναγκαίο για να εμπλουτιστεί η Παράταξη με νέο αίμα, να αυξήσει τη δυναμική της με νέα πρόσωπα, με ανθρώπους που είναι έξω από τα τείχη της πολιτικής, που έχουν διακριθεί κοινωνικά, επαγγελματικά, γεφυρώνοντας το χάσμα ανάμεσα στους πολίτες και την πολιτική.

Το πολιτικό προσωπικό της χώρας χρειάζεται ανανέωση. Η Ελλάδα έχει ανάγκη από την φρεσκάδα και την ορμή που θα δώσουν στην συλλογική προσπάθεια νέα και άφθαρτα πρόσωπα. Πολίτες που έχουν απογοητευτεί από τη στασιμότητα και τα επαναλαμβανόμενα λάθη των πολιτικών, αλλά που έχουν πολλά να προσφέρουν στο σύνολο. Είναι αυτοί που θέλουμε να έρθουν στην οικογένεια μας. Να μοιραστούν τις αγωνίες μας. Να χαράξουμε μαζί τις νέες πολιτικές και το μέλλον των παιδιών μας.

Υπάρχουν πολλοί που βλέπουν με δυσπιστία το πολιτικό σύστημα. Που είναι απογοητευμένοι. Που δεν μπήκαν ποτέ στις κομματικές λογικές και δεν περίμεναν σε κομματικούς προθαλάμους, αλλά που έχουν πάρα πολλά να προσφέρουν. Και που θέλουν να προσφέρουν.

Θέλουμε να δεσμεύσουμε τους άξιους στο όραμα της Νέας Δημοκρατίας. Να αξιοποιήσουμε τα ταλέντα κάθε πολίτη που θέλει να ενεργοποιηθεί και να προσφέρει, χτίζοντας στο αύριο της χώρας. Και αυτό μπορεί να γίνει μέσα από δομημένες διαδικασίες προσέλκυσης, επιλογής, επιμόρφωσης, αξιοποίησης και αξιολόγησης στελεχών και εθελοντών. Γιατί η αξιολόγηση, η συνεχής αξιολόγηση είναι βασικό στοιχείο για την ανάπτυξη του στελεχιακού δυναμικού μας: Δεν μπορείς να βελτιώσεις ό,τι δεν μπορείς να μετρήσεις. Η αξιολόγηση δεν αποτελεί στείρα κριτική, κοιτάει στο μέλλον.

Και βέβαια θέλουμε δομές λειτουργικές, ευέλικτες και αποτελεσματικές, που να εξυπηρετούν τον κοινό στόχο, να έχουν γνώμονα το αποτέλεσμα. Για πρώτη φορά, στην Ελλάδα, ένα Κόμμα θα έχει δομημένη στρατηγική ανθρώπινου δυναμικού, που θα  διασφαλίζει  την αποτελεσματικότητα της προσέλκυσης, αξιολόγησης και επιλογής των νέων στελεχών μας και την ανάπτυξη του καθενός από εμάς. Θέλουμε να δεσμεύσουμε τους καλύτερους αυτής της χώρας στο όραμα της Νέας Δημοκρατίας. Θέλουμε να δώσουμε ίσες ευκαιρίες σε όλους να αξιοποιήσουν τις δυνατότητές τους, συμβάλλοντας στην αναγέννηση της χώρας μας.

Κομβικό σημείο στην προσέλκυση νέων προσώπων είναι το Μητρώο Πολιτικών Στελεχών. Όλοι έχουν δικαίωμα συμμετοχής. Απευθυνόμαστε σε όλους αυτούς που ξέρουμε ότι υπάρχουν αλλά δεν τους γνωρίζουμε. Και τους δίνουμε τη δυνατότητα μέσα από την συγκεκριμένη διαδικασία και την ηλεκτρονική πλατφόρμα www.ananeosi.nd.gr να μας πουν «Είμαστε εδώ, θέλουμε να έρθουμε σε επαφή μαζί σας, να γίνουμε κομμάτι σας».
Post A Comment
 • Blogger Comment using Blogger
 • Facebook Comment using Facebook
 • Disqus Comment using Disqus

32 σχόλια :

 1. Ν.Δ ΚΑΙ ΠΑΣΟΚ ΣΕ ΘΕΩΡΟΥΝ ΜΑΛΑΚΑ!ΕΣΥ,ΨΗΦΙΣΕ ΤΟΥΣ ΠΑΛΙ.ΑΠΟΔΕΙΞΕ ΤΟΥΣ ΟΤΙ Η ΜΑΛΑΚΙΑ ΣΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΟΡΙΑ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΑΛΛΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΛΑΙΚΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΠΑΠΑΤΖΑΣ, ΦΤΑΝΕΙ, ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ ΝΑ ΨΟΦΗΣΕΙ ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑΤΟΖΩΟ ΜΕΤΑ

   Διαγραφή
  2. ΝΔ ΘΑ ΨΗΦΊΣΟΥΜΕ, ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΑΛΛΟ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΦΤΑΝΕΙ, ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΡΟΥΜΕ

   Διαγραφή
  3. δεν θέλουμε άλλους φόρους, αριστερή παπάτζα, φτάνει, όχι άλλη αύξηση στο ΦΠΑ, στα καύσιμα, στα τρόφιμα, στα κρασιά, στις μπύρες, στους καφέδες, στο τσάι, στα ρυζόγαλα, στα γιαούρτια με φρούτα, στο σοκολατούχο γάλα, στις μπουγάτσες, φτάνει πια, ουστ ρε, να ησυχάσουμε από εσάς, σούριελα

   Διαγραφή
  4. Ο ΛΑΟΣ ΔΕΝ ΞΕΧΝΑ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΜΟΥΦΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ!

   Διαγραφή
  5. Πάντως αν δεν αντέξει ο Τσίπρας να τελειώσει την βρωμοδουλειά (κόψιμό συντάξεων, νόμοι για κόκκινα δάνεια, νέες διοικήσεις τραπεζών, πώληση ΔΕΗ, και υπερταμείο/νέα Διοικητικά Συμβούλια στις ΔΕΚΟ οδηγούμαστε στον όλεθρο. Είναι ο μόνος που μπορεί να πουλήσει το σανό, έστω και χαλασμένο. Φανταστείτε κυβέρνηση ΝΔ να προσπαθεί να πουλήσει τον ΟΣΕ!!! Ο Τσίπρας τα έκανε και δεν άνοιξε ρουθούνι. Επίσης αν αντέξει άλλο λίγο θα κλείσει για πάντα το κεφάλαιο της Αριστεράς και της Μεταπολίτευσης. θα γυρίσουν στα συνήθη ποσοστά τους μέσα και έξω από την Βουλή.

   Διαγραφή
  6. ΟΙ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΒΙΑΖΟΥΝ Κ ΛΗΣΤΕΥΟΥΝ Η ΝΕΟΛΑΙΑ ΤΗΣ ΠΛΑΚΑΣ ΚΑΝΕΙ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΦΤΥΝΟΥΝ ΤΗΝ ΓΕΛΟΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ Η ΑΝΕΡΓΙΑ ΜΕΓΑΛΩΝΕΙ Κ ΤΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΜΟΡΦΩΜΑΤΑ ΚΟΙΤΑΖΟΥΝ ΝΑ ΦΤΙΑΞΟΥΝ ΚΑΝΑΛΙΑ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ Κ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΨΗΦΙΣΑΝ ΝΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΝΑ ΤΟ ΠΟΥΝ.ΜΟΝΟ Η ΕΡΤ Κ ΚΑΤΙ ΔΙΟΡΙΣΜΕΝΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΟΜΜΑΤΟΣΚΥΛΑ ΘΑ ΤΟΥΣ ΨΗΦΙΣΟΥΝ ΠΑΛΙ.

   Διαγραφή
 2. εγω θα ψηφίσω τον Μητσοτάκη διότι είναι 100 φορές πιο σοβαρός και υπεύθυνος πολιτικός από τον παπατζή Αλέξη, ο οποίος αύξησε τις κρατικές δαπάνες και ταυτόχρονα αυξάνει συνέχεια τους έμεσους φόρους, μας σφόλωσε και στα ψέματα και στο παραμύθι

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. ΕΣΥ 6:17, ΑΦΟΥ ΕΧΕΙΣ ΤΟΣΟ ΚΟΝΤΗ ΜΝΗΜΗ, ΨΗΦΙΣΕ ΤΟΝ, ΕΧΕΙΣ ΟΛΟ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ.

  ΕΓΩ ΟΜΩΣ,ΕΠΕΙΔΗ ΠΑΝΩ ΑΠ΄ΟΛΑ ΒΑΖΩ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΟΥ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΟ ΤΟΜΑΡΙ ΜΟΥ,ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ ΠΩΣ,ΤΟ ΕΛΕΕΙΝΟ ΣΚΑΤΟΚΟΜΜΑ ΤΟΥ...

  - Πρόδωσε την Κύπρο (που «κείται μακράν»),
  - Νομιμοποίησε τους εκδοροσφαγείς του ΚΚΕ και παρέδωσε την Ελλάδα στη μαρξιστική αριστερά,
  - Καθιέρωσε ως εθνική εορτή το παραμύθι τού Πολυτεχνείου,
  - ΄Εδωσε συντάξεις "εθνικής αντίστασης" στους ξενοκίνητους απάτριδες που έστρεψαν τα όπλα κατά τής ιδίας τής πατρίδος που τους γέννησε και σκότωναν τα Ελληνόπουλα που πήγαν στον Ελληνικό στρατό γιά να υπηρετήσουν την θητεία τους,
  - Φυλάκισε τους έντιμους και πατριώτες αξιωματικούς της 21ης Απριλίου,ανακαλώντας την χορηγηθείσα από τον ίδιο τον αρχηγό της,ψευτοεθνάρχη Καραμανλή, αμνηστεία, κάτι το οποίο αποτελεί παγκόσμια πρωτοτυπία!
  - Διέλυσε τις Ένοπλες Δυνάμεις και τα Σώματα Ασφαλείας,
  - Αφελλήνισε την Παιδεία,
  - Λεηλάτησε μαζί με την "παρέα Πάγκαλου" την εθνική οικονομία,
  - Έθαψε τον εθνικό πλούτο (πετρέλαια) κ.τ.λ., κ.τ.λ.,
  -Επέτρεψε στην ασύδοτη αριστερή προπαγάνδα να παραχαράσση και να διαστρεβλώνη την Ιστορική Αλήθεια, κρατώντας φιμωμένη επί 40 χρόνια την πατριωτική παράταξη, στην οποία δημιούργησε ψεύτικες ενοχές. Και όταν οι σοσιαλκομμουνιστές εκραύγαζαν το σύνθημα «ο λαός δεν ξεχνά τι σημαίνει δεξιά»,αυτό το αισχρό κόμμα που καρπωνόταν τις ψήφους της δεξιάς,δεν τους απάντησε ούτε μία φορά πώς, η Δεξιά ήταν αυτή που ξαναέχτισε τα ερείπια που άφησε πίσω της η Σλαβόδουλη λαίλαπα τού "Κόμματος τού Εγκλήματος και τής Προδοσίας"!
  - Συνεργάστηκε με την Εγκληματική Οργάνωση τού Πασόκ, συνεχίζοντας τα εθνοκτόνα μνημόνια και το ξεπούλημα της χώρας στους διεθνείς τοκογλύφους και εξαθλίωσε τον Ελληνικό Λαό!
  -Προστάτεψε από την Δικαιοσύνη τους Εθνικούς Ολετήρες του Πασόκ, οι οποίοι ευθύνονται για σωρεία σκανδάλων (υποβρύχια,λίστα Λαγκάρντ,siemens,επιβολή του Δ.Ν.Τ. κ.α.)
  -Ξεπούλησε το Αιγαίο στους Μογγόλους «κουμπάρους» τών Καραμανλο-Παπανδρέων και το ιερό όνομα της Μακεδονίας μας στους σκοπιανούς!
  -Ακολουθώντας Σταλινικές πρακτικές, σε συνεργασία με επίορκα στελέχη της Δικαιοσύνης, ΦΥΛΑΚΙΣΕ ΑΔΙΚΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΑ τον Αρχηγό,τους μισούς βουλευτές και πολλά στελέχη της Χρυσής Αυγής, επειδή έχανε τους πατριώτες ψηφοφόρους,οι οποίοι συνειδητοποίησαν πώς το κόμμα που ψήφιζαν επί 40 ολόκληρα χρόνια,αποδείχθηκε πιο αριστερό και από το ΚΚΕ!!

  Ποτέ ξανά ψήφος στους προδότες της ψωφοδεξιάς.


  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. όχι θα ψηφίσουμε τον μάγο Αλέξη, να φτάσει το ΦΠΑ 25 %, η βενζίνη 5 ευρώ το λίτρο και να ακούμε παπαριές και θεωρείες επαναστατικές χωρίς αύριο, εσύ κάτσε στη στάνι σου και φάε συριζοσανό, σε φτάνει

   Διαγραφή
  2. ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΘΑ ΨΗΦΙΣΟΥΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΑΠΤΘΧΘΕΙ Η ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΣΤΗ ΧΩΡΑ, ΝΑ ΓΥΡΙΣΟΥΜΕ ΣΕ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ, ΝΑ ΠΕΣΟΥΝ ΟΙ ΑΜΕΣΟΙ ΦΟΡΟΙ, ΝΑ ΠΕΣΟΥΝ ΟΙ ΕΜΕΣΟΙ ΦΟΡΟΙ, ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΑΛΛΟ ΛΑΙΚΙΣΜΟ ΚΑΙ ΠΑΠΑΤΖΑ, ΦΤΑΝΕΙ, ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΛΑΤΕΡΝΑ, ΞΑΝΑΜΠΕΣ ΣΤΟ ΝΤΟΥΛΑΠΙ ΣΟΥ ΚΑΙ ΤΑ ΛΑΜΕ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 100 ΧΡΟΝΙΑ ΠΑΛΙ

   Διαγραφή
  3. ΕΣΥ ΜΕΙΝΕ ΣΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΚΑΙ ΣΤΟ ΜΕΣΑΙΩΝΑ, ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΑΠΕΤΥΧΕ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ, ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ ΣΥΝΤΡΟΦΕ

   Διαγραφή
  4. προβατο ε προβατο μοσχαροκεφαλε βοδι 3η φορα συριζα? χαχαχαχαχαχα

   Διαγραφή
  5. σας τα λέγαμε : Όταν θα αρχίσει να κυβερνάει ο Τσίπρας τα ποσοστά του θα πέφτουν κάθε χρόνο και 10% . Εσείς δεν μας πιστεύατε . Περιμέντε του χρόνου που θα παλεύετε να μπείτε στη βουλή με την απλή αναλογική

   Διαγραφή
 4. Η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΠΟΥ

  - Πρόδωσε την Κύπρο (που «κείται μακράν»),

  - Νομιμοποίησε τους εκδοροσφαγείς του ΚΚΕ και παρέδωσε την Ελλάδα στη μαρξιστική αριστερά,

  - Καθιέρωσε ως εθνική εορτή το παραμύθι τού Πολυτεχνείου,

  - ΄Εδωσε συντάξεις "εθνικής αντίστασης" στους ξενοκίνητους απάτριδες που έστρεψαν τα όπλα κατά τής ιδίας τής πατρίδος που τους γέννησε και σκότωναν τα Ελληνόπουλα που πήγαν στον Ελληνικό στρατό γιά να υπηρετήσουν την θητεία τους,

  - Φυλάκισε τους έντιμους και πατριώτες αξιωματικούς της 21ης Απριλίου,ανακαλώντας την χορηγηθείσα από τον ίδιο τον αρχηγό της,ψευτοεθνάρχη Καραμανλή, αμνηστεία, κάτι το οποίο αποτελεί παγκόσμια πρωτοτυπία!

  - Διέλυσε τις Ένοπλες Δυνάμεις και τα Σώματα Ασφαλείας,

  - Αφελλήνισε την Παιδεία,

  - Λεηλάτησε μαζί με την "παρέα Πάγκαλου" την εθνική οικονομία,

  - Έθαψε τον εθνικό πλούτο (πετρέλαια) κ.τ.λ., κ.τ.λ.,

  -Επέτρεψε στην ασύδοτη αριστερή προπαγάνδα να παραχαράσση και να διαστρεβλώνη την Ιστορική Αλήθεια, κρατώντας φιμωμένη επί 40 χρόνια την πατριωτική παράταξη, στην οποία δημιούργησε ψεύτικες ενοχές. Και όταν οι σοσιαλκομμουνιστές εκραύγαζαν το σύνθημα «ο λαός δεν ξεχνά τι σημαίνει δεξιά»,αυτό το αισχρό κόμμα που καρπωνόταν τις ψήφους της δεξιάς,δεν τους απάντησε ούτε μία φορά πώς, η Δεξιά ήταν αυτή που ξαναέχτισε τα ερείπια που άφησε πίσω της η Σλαβόδουλη λαίλαπα τού "Κόμματος τού Εγκλήματος και τής Προδοσίας"!

  - Συνεργάστηκε με την Εγκληματική Οργάνωση τού Πασόκ, συνεχίζοντας τα εθνοκτόνα μνημόνια και το ξεπούλημα της χώρας στους διεθνείς τοκογλύφους και εξαθλίωσε τον Ελληνικό Λαό!

  -Προστάτεψε από την Δικαιοσύνη τους Εθνικούς Ολετήρες του Πασόκ, οι οποίοι ευθύνονται για σωρεία σκανδάλων (υποβρύχια,λίστα Λαγκάρντ,siemens,επιβολή του Δ.Ν.Τ. κ.α.)

  -Ξεπούλησε το Αιγαίο στους Μογγόλους «κουμπάρους» τών Καραμανλο-Παπανδρέων και το ιερό όνομα της Μακεδονίας μας στους σκοπιανούς!

  -Ακολουθώντας Σταλινικές πρακτικές, σε συνεργασία με επίορκα στελέχη της Δικαιοσύνης, ΦΥΛΑΚΙΣΕ ΑΔΙΚΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΑ τον Αρχηγό,τους μισούς βουλευτές και πολλά στελέχη της Χρυσής Αυγής, επειδή έχανε τους πατριώτες ψηφοφόρους,οι οποίοι συνειδητοποίησαν πώς το κόμμα που ψήφιζαν επί 40 ολόκληρα χρόνια,αποδείχθηκε πιο αριστερό και από το ΚΚΕ!!

  -΄Εγινε «ουρά» των ψυχικά λεπρών διεθνιστοκομμουνιστών του ΣΥΡΙΖΑ, ψηφίζοντας το τρίτο μνημόνιο, την ανέγερση τεμένους και το σύμφωνο συμβιώσεως των ομοφυλοφύλων!

  Ποτέ ξανά ψήφος στους προδότες της ψωφοδεξιάς.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. γράψτα καμιά δεκαριά φορές, μπορεί να σε πιστέψει κανένας, παραμυθά

   Διαγραφή
  2. Στο τέλος ξυρίζουν τον γαμπρό!

   Διαγραφή
 5. ΨΗΦΙΣΤΕ ΑΜΝΗΜΟΝΕΣ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΣΑΣ ΑΠΟΤΕΛΕΙΩΣΕΙ.ΨΗΦΙΖΟΝΤΑΣ ΝΔ ΨΗΦΙΖΕΤΕ ΣΥΡΙΖΑ ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΤΕ?ΚΑΠΟΤΕ ΨΗΦΙΖΑΜΕ ΝΔ ΚΑΙ ΕΒΓΑΙΝΕ ΤΟ ΠΑΣΟΚ.ΤΟ ΞΕΧΑΣΑΤΕ ΞΕΧΑΣΙΑΡΗΔΕΣ.ΚΑΙ ΝΑΙ ΕΣΕΙΣ ΕΙΣΤΕ ΞΕΧΑΣΙΑΡΗΔΕΣ,ΨΕΚΑΣΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΒΟΛΕΜΕΝΟΙ Η ΒΑΡΕΜΕΝΟΙ.ΟΙ ΥΓΙΕΙΣ ΟΜΩΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΥ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΖΩΗ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΕΤΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΤΟΥΣ ΤΙ ΣΑΣ ΦΤΑΙΝΕ?ΟΙ ΔΕΞΙΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΠΟΥ Η ΝΔ ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΕ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΕΣΑΣ ΤΙ ΣΑΣ ΦΤΑΙΝΕ?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Η ΚΟΥΜΟΥΝΔΟΥΡΟΥ ΕΧΕΙ ΑΜΟΛΥΣΕΙ 2-3 TROLL ΠΟΥ ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΟΝΟΜΑ ΚΑΙ ΛΕΝΕ ΤΑ ΣΥΡΙΖΙΩΤΙΚΑ !!!! ΣΗΜ.ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΠΟΛΥ ΠΑΝΙΚΟ !!!

   Διαγραφή
 6. ΦΙΛΕ 7,46 ΟΣΕΣ ΦΟΡΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΓΡΑΨΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΤΑ ΚΑΤΟΡΘΩΜΑΤΑ ΤΗΣ ΒΡΩΜΕΡΗΣ ΨΟΦΟΔΕΞΙΑΣ ΔΕΝ ΑΛΛΑΖΕΙ ΤΙΠΟΤΕ.ΕΙΝΑΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ.ΑΥΤΑ ΕΚΑΝΕ Η ΨΟΦΟΔΕΞΙΑ.ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΔΗΛΑΔΗ.ΝΑ ΔΙΑΣΤΡΕΒΛΩΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ.ΑΥΤΗ Η ΨΟΦΟΔΕΞΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΡΙΣ ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ.ΑΝ ΣΥΝΕΧΙΖΕ Η ΨΟΦΟΠΑΣΟΚΟΝΕΑΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΩΡΑ ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΗΡΧΕ ΕΛΛΑΔΑ.ΑΛΛΑ ΠΟΥ ΝΑ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ ΑΡΚΕΤΟΙ ΠΟΥ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΦΟΡΕΣΕΤΕ ΦΕΣΙΑ ΝΑ ΓΕΜΙΣΕΙ Η ΕΛΛΑΔΦΑ ΤΖΑΜΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΓΑΜΟΙ ΑΝΩΜΑΛΩΝ.ΞΕΧΝΑΤΕ ΑΚΟΜΑ ΟΤΙ ΜΕ ΠΟΛΥ ΧΑΡΑ Η ΝΔ ΨΗΦΙΣΕ ΤΟ ΕΠΑΧΘΕΣΤΑΤΟ ΤΡΙΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΠΟΟΥ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ ΤΑ ΣΚΛΗΡΑ ΜΕΤΡΑ ΠΟΥ ΨΗΦΙΣΤΗΚΑΝ ΤΟ 2012 ΠΟΥ ΚΑΙ ΠΑΛΙ Η ΝΔ ΤΑ ΨΗΦΙΣΕ ΜΕ ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΘΥΜΙΑ.ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΠΥΝ ΙΔΕΟΛΟΓΙΕΣ ΡΕ ΑΝΘΡΩΠΟΙ.ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑΤΕ ΑΚΟΜΑ.ΑΦΗΣΤΕ ΤΟΝ ΚΑΝΑΠΕ ΚΑΙ ΤΟ ΦΡΑΠΟΓΑΛΟ ΚΑΙ ΣΚΕΦΤΗΤΕ ΣΟΒΑΡΑ.ΣΩΣΤΕ ΤΗΝ ΖΩΗ ΚΑΙ ΤΑ ΟΝΕΙΡΑ ΣΑΣ.ΣΩΣΤΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.ΠΑΛΙ ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΥΣ ΑΧΡΗΣΤΟΥΣ ΚΑΙ ΑΝΙΚΑΝΟΥΣ?ΠΑΛΙΤΗΝ ΑΓΙΑ ΜΗΤΣΟΤΡΑΚΙΚΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ?ΑΛΛΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΙΜΙΟΙ,ΕΝΤΙΜΟΙ ΕΡΓΑΤΙΚΟΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ?ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΞΕΦΕΥΓΕΤΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΑΠΟ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΙΜΟ ΚΥΚΛΟ.ΤΟ ΝΑ ΔΙΩΧΝΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΑΧΡΗΣΤΟΥΣ ΩΣ ΑΧΡΗΣΤΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΞΑΝΑΦΕΡΝΟΥΜΕ ΩΣ ΙΚΑΝΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΞΑΝΑΔΙΩΞΟΥΜΕ ΩΣ ΑΧΡΗΣΤΟΥΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ.ΑΣ ΞΥΠΝΗΣΟΥΜΕ ΠΡΙΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΑ.ΑΣ ΞΥΠΝΗΣΟΥΜΕ ΠΡΙΝ ΓΙΝΟΥΜΕ ΓΙΟΥΣΟΥΦΑΚΙΑ........

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. κοιμάσαι όρθιος με αυτά που γράφεις, ζεις σε άλλο κόσμο, στο ΣΥΡΙΖΑ οι περισσότεροι είναι πρωην ΠΑΣΟΚΟΙ που έγιναν ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ και οι οποίοι είναι οι παλιές καραβάνες του βαθύ ΠΑΣΟΚ, συνδικαλιστές, πρώην υπουργοί, γραμματείς, σύμβουλοι επί ΠΑΣΟΚ, κτλ, μας δουλεύεις κατηγορείς το ΠΑΣΟΚ και υποστηρίζεις τον ΣΥΡΙΖΑ που αποτελείται από το 60 % και άνω από πασοκζήδες της δεκαετίας του 2000 και 2010

   Διαγραφή
  2. ναι θα πάμε στη δραχμή και όλα λύθηκαν, όπως νομίζεις εσύ και το κόμμα σου, με αυτό το πλευρό να κοιμάσαι, θα κόβεις δραχμές μέρα νύχτα και όλα καλά, άλλαξε πλευρό, έτσι γίνονται οι οικονομίες των χωρών, τραλαλά, τραλαλά

   Διαγραφή
 7. αχχχ καλε ο Κουλης το χρυσο μου!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. σε αρέσει μωρή, γουστάρεις

   Διαγραφή
 8. 07:48..07:51..07:54..07:46.. ΕΙΣΑΙ Ο ΙΔΙΟΣ!

  ΚΑΙ ΕΙΣΑΙ ΤΟΣΟ ΜΕΓΑΛΟ ΒΛΗΜΑ ΠΟΥ ΜΕ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΕΣ ΣΥΡΙΖΑΙΟ!!

  (ΑΝ ΚΑΙ ΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ, ΕΣΕΙΣ ΜΕ ΤΙΣ ΜΑΛΑΚΙΕΣ ΣΑΣ ΤΟΝ ΦΕΡΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ).

  ΟΧΙ, ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΨΥΧΙΚΑ ΛΕΠΡΟΣ ΣΥΡΙΖΑΙΟΣ ΔΙΕΘΝΙΣΤΟΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΗΣ, ΒΛΑΚΑ!***

  ΟΥΤΕ ΕΙΜΑΙ ΨΩΦΟΔΕΞΙΟΣ ΝΕΟΠΑΣΟΚΡΑΤΗΣ, ΣΑΝ ΚΙ ΕΣΕΝΑ ΗΛΙΘΙΕ!

  ΕΙΜΑΙ ΕΛΛΗΝ ΕΘΝΙΚΙΣΤΗΣ ΚΑΙ ΘΕΛΩ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΟΥ ΠΙΣΩ.

  ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ, ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΒΛΑΓΕΤΕ ΣΠΥΡΙΑ, ΠΑΛΙΟΤΟΜΑΡΑ.

  ΓΙΑ ΤΟ ΕΘΝΟΣ, ΤΗΝ ΦΥΛΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΛΑΟ ΜΑΣ!

  ***Η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ:
  -Ακολουθώντας Σταλινικές πρακτικές, σε συνεργασία με επίορκα στελέχη της Δικαιοσύνης, ΦΥΛΑΚΙΣΕ ΑΔΙΚΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΑ τον Αρχηγό,τους μισούς βουλευτές και πολλά στελέχη της Χρυσής Αυγής, επειδή έχανε τους πατριώτες ψηφοφόρους,οι οποίοι συνειδητοποίησαν πώς το κόμμα που ψήφιζαν επί 40 ολόκληρα χρόνια,αποδείχθηκε πιο αριστερό και από το ΚΚΕ!!

  -΄Εγινε «ουρά» των ψυχικά λεπρών διεθνιστοκομμουνιστών του ΣΥΡΙΖΑ, ψηφίζοντας το τρίτο μνημόνιο, την ανέγερση τεμένους και το σύμφωνο συμβιώσεως των ομοφυλοφύλων!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. βρε χρυσό καρότο, μας τα ζάλισες

   Διαγραφή
  2. τράβα να κάνεις καμία παρέλαση με τον Κασιδιάρη, εσείς δεν είσθε κόμμα, στρατιωτική μόναδα είσθε, έχετε μπερδευτεί, χα χα χα χα χα χα χα χα χα χα χα χα χα χα χα

   Διαγραφή
  3. φόρα την στολή του τσολιά και τράβα να κάνεις καμία παρέλαση, έτσι θα λύσεις και το οικονομικό πρόβλημα της χώρας

   Διαγραφή
  4. ΜΗ ΦΑΣ ΕΧΕΙ ΓΛΑΡΟ ΧΑ ΧΑ

   Διαγραφή
  5. η χρυση αυγη να μενει μονον στο 7.5%;;;; Ο κοσμος μαλλον δεν ακουσε τον κουλη στην ΔΕΘ και πιστευει πωε θα ασχοληθει με το μεταναστευτικο που καει τους ελληνες και φοβουνται να το πουν κιολας ελεο της προπαγανδας των φασιστων που κυβερνανε.

   Διαγραφή
 9. ΕΡΧΟΜΑΣΤΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 10. κουληs κουλι μπαλι μπαμπακιτα το γουρλοματικο ανακοντα ο υιοs τηs αδερφηs του χρυσο παιντι μπα μπα λουλου;;;;;...
  λενε οτι πραμμα που βγαινει απο τον πρωκτο χαιρη δεν εχει....
  Εχει παρει διαζυγιο ο Κουληs απο την Μαρεβα;
  ixnos.blogspot.gr/2016/05/blog-post_348.html
  Σιγα μην καθισουν στο σκαμνι το κλεπτοσογο!
  ixnos.blogspot.gr/2016/05/blog-post_78.html
  ''Συμπτωση''σε δυο ιστορικεs φωτογραφιεs...
  tolimeri.wordpress.com/2016/01/25/
  Κακοπληρωτηs ο Κουληs;Μαλλον δεν ειχε εισπραξει την δοση απο
  την...siemens!
  zoomblog.org/2016/07/siemens.html
  ixnos.blogspot.gr/2011/06/blog-post_1132.html
  Κυρια Μητσοτακη Κουβελου-Μπακογιαννη κ.λ.π...ο Κουβελοs που'ναι
  αντιπροεδροs & διευθυντηs σε offshore στο Παναμα τι τον εχει το συζυγο σου;
  ixnos.blogspot.gr/2016/06/offshore.html
  Γιωργακηs Samaraσ και Καρατζαφερηs Υπερψηφισαν τη Διασφαλιση
  των...Κλοπιμαιων!
  eleytheroi-ellines.blogspot.gr/2011/04/blog-post_656.html
  Μ.Γεωργιαδηs/Ειδικη Ημερησια Διαταξη/15-04-2016-Δανεια και Κρατικεs Επιδοτησειs Kομματων-2000-2011!!!!!
  255.000.000 εκ ευρω ΠΑΣΟΚ!
  255.000.000 εκ ευρω ΝΔ!
  58.000.000 εκ ευρω ΚΚΕ!
  44.000.000 εκ ευρω ΛΑΟΣ!
  ΚΛΕΦΤΕΣ ΦΕΡΤΕ ΠΙΣΩ ΤΑ ΚΛΕΜΕΝΑ ΒΟΘΡΟΛΥΜΑΤΑ ΟΥΣΤ!!!!!!
  Ο Φοβοs τηs ευχηs!...logoplokies.blogspot.gr/2016/01/blog-post_7.html

  ΑπάντησηΔιαγραφή


Μυστηρια

[Μυστήρια][threecolumns]

Περιεργα - Απιστευτα

[Περίεργα - Απίστευτα][threecolumns]

Υγεια

[Υγεία][threecolumns]
Loading...

Αρθρα Αναγνωστων

[Άρθρα Αναγνωστών][twocolumns]

Πολιτικη

[Πολιτικά][threecolumns]

Οικονομικα

[Οικονομικά][threecolumns]

Αρχαια Ελλαδα

[Αρχαία Ελλάδα][twocolumns]

Life Style

[Life Style][bsummary]