Αναστασιάδης για Κυπριακό: Έκλεισε η συζήτηση για διεθνείς συνθήκες συνιστωσών πολιτειών

Οι συνιστώσες πολιτείες (ελληνοκυπριακή και τουρκοκυπριακή) θα μπορούν να συνάπτουν διεθνείς συνθήκες,
ανέφερε ο Κύπριος Πρόεδρος

Κλειστό επί της ουσίας είναι το κεφάλαιο της εξουσίας των συνιστωσών πολιτειών, μετά την λύση του Κυπριακού, όπως ανακοίνωσε ο Κύπριος Πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης μετά τη σημερινή συνάντηση του με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί.

Οι συνιστώσες πολιτείες (ελληνοκυπριακή και τουρκοκυπριακή) θα μπορούν να συνάπτουν διεθνείς συνθήκες, ανέφερε ο   Κύπριος Πρόεδρος. Σύμφωνα με πληροφορίες αυτό το δικαίωμα δεν σχετίζεται με θέματα εξωτερικής πολιτικής, ασφάλειας κλπ, αλλά με ειδικά θέματα που έχουν να κάνουν με την ταυτότητα της κάθε κοινότητας.

Οι δύο ηγέτες σήμερα συζήτησαν και για τις εξωτερικές σχέσεις, με τον Πρόεδρο Αναστασιάδης να αναφέρει πως έγινε σε βάθος συζήτηση και υπήρξε αρκετή πρόοδος, ωστόσο υπάρχουν ακόμη κάποιες εκκρεμότητες τις οποίες θα αναλύσουν οι δύο διαπραγματευτές.

«Αυτό που έχει σημασία δεν είναι η διαδικασία, αλλά η ουσία και πρέπει όλοι επιτέλους να το συνειδητοποιήσουμε», ήταν η απάντηση του Προέδρου στις αναφορές για την ύπαρξη οδικού χάρτη. «Δεν υπάρχουν αυστηρά χρονοδιαγράμματα, ούτε επιδιαιτησία», πρόσθεσε ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας.

«Αυτό που έχουμε συμφωνήσει είναι ότι εντατικοποιούνται οι συναντήσεις τον Οκτώβρη, με στόχο να υπάρξει πρόοδος, η οποία εάν υπάρξει επιτρέπεται η περαιτέρω συνέχιση του διαλόγου. Είναι κάτι που επιζητούμε γιατί το Εδαφικό με το Περιουσιακό, είναι απόλυτα συνυφασμένο με την πρόοδο που επιδιώκουμε. Αν και εφόσον υπάρξουν τέτοιες συνθήκες που να επιτρέπουν, τότε θα περάσουμε και στο θέμα των εγγυήσεων, οι οποίες ξεκαθάρισε ότι δεν γίνονται αποδεκτές», δήλωσε ο Πρόεδρος.

Αναφορικά με τη συνάντηση του Νοεμβρίου, ο Κύπριος Πρόεδρος ανέφερε πως δεν έχει συμφωνηθεί καμία συνάντηση, προσθέτοντας ωστόσο πως η ελληνοκυπριακή πλευρά θέλει να επισπεύσει τη διαδικασία.

Η επόμενη συνάντηση των δύο ηγετών έχει καθοριστεί για την Παρασκευή 7 Οκτωβρίου, ενώ θα ακολουθήσουν ακόμη έξι.
Γράψτε το Σχόλιο σας
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

Δεν υπάρχουν σχόλια :


Μυστηρια

[Μυστήρια][threecolumns]

Περιεργα - Απιστευτα

[Περίεργα - Απίστευτα][threecolumns]

Υγεια

[Υγεία][threecolumns]
Loading...

Αρθρα Αναγνωστων

[Άρθρα Αναγνωστών][twocolumns]

Πολιτικη

[Πολιτικά][threecolumns]

Οικονομικα

[Οικονομικά][threecolumns]

Αρχαια Ελλαδα

[Αρχαία Ελλάδα][twocolumns]

Life Style

[Life Style][bsummary]