Σάλος από τις καταγγελίες για «συνεργάτη» της χούντα στην επιτροπή για το Σύνταγμα - Μαξίμου: Να τοποθετηθεί η... ΝΔ

Θεοχάρης: Δεν ντραπήκατε; Ανακαλέστε τώρα! - Βενιζέλος: Μόνο η χούντα έκανε δήθεν επιτροπές κοινωνικού διαλόγου - Από τη... ΝΔ ζητά να τοποθετηθεί για το θέμα Παραρά η κυβέρνηση


Τις ρίζες της κυβερνητικής πρωτοβουλίας για την επιτροπή Αναθεώρησης του Συντάγματος στα πέτρινα χρόνια της χούντας εντόπισαν βουλευτές της αντιπολίτευσης.

Ο Χάρης Θεοχάρης αποκάλυψε, μάλιστα, πως μέλος της επιτροπής συμμετείχε και στις αντίστοιχες πρωτοβουλίες των συνταγματαρχών:

«Και ο ευτελισμός του Συντάγματος με την επιτροπή που ανακοινώσατε; Συμπεριλάβατε τον κ. Παραρά. Το ξέρετε πως ήταν μέλος της επιτροπής εκλαΐκευσης του Συντάγματος της Χούντας; Δεν ντραπήκατε; Ανακαλέστε τώρα».

Στο... ιστορικό της υπόθεσης αναφέρθηκε στη συνέντευξή του στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ και ο Ευάγγελος Βενιζέλος:

«Η χούντα μόνο έκανε δύο φορές, το 1968 και το 1973, επιτροπές δήθεν κοινωνικού διαλόγου για να υποκαταστήσει τη φιμωμένη και κατηργημένη Βουλή και έκανε δημοψηφίσματα –και το 1968 και το 1973– ως επίφαση δημοκρατίας για να νομιμοποιήσει δήθεν το δικτατορικό καθεστώς.

Δεν έχουν γίνει τα 43 χρόνια της μεταπολίτευσης τέτοιου είδους θεσμικές αθλιότητες, δεν έχουν γίνει από καμία κυβέρνηση, από κανένα κόμμα, από κανέναν Πρωθυπουργό.  Αυτό πρέπει να μας καταστήσει καχύποπτους και να μας ενεργοποιήσει ως πολίτες».

Η απάντηση της κυβέρνησης:

Στην προσπάθεια να οργανωθεί μια ουσιαστική συζήτηση για τη αναθεώρηση του Συντάγματος, με τη συγκρότηση μιας πραγματικά αντιπροσωπευτικής επιτροπής διαλόγου, με τη συμμετοχή προσωπικοτήτων της επιστήμης, της τέχνης, της αυτοδιοίκησης και των επιχειρήσεων όλων των πολιτικών τάσεων,  τα κόμματα της αντιπολίτευσης αντέδρασαν με το συνήθη σπασμωδικό και μηδενιστικό τρόπο.

Το έργο της Επιτροπής, όπως δήλωσε ο Πρωθυπουργός, δεν είναι να υποκαταστήσει τις κοινοβουλευτικές διαδικασίες, οι οποίες θα τηρηθούν κατά γράμμα, όπως επιτάσσει το άρθρο 110 του Συντάγματος. Η αναθεώρηση όμως δεν αφορά μόνον τους ειδικούς ή τους πολιτικούς, αλλά όλους τους πολίτες. Τα κρίσιμα ζητήματα, οι συγκλίσεις αλλά και τα διλήμματα  θα πρέπει να αναδειχθούν από τη συζήτηση που θα οργανώσει η Επιτροπή. Τα πορίσματα της θα δοθούν στα κόμματα και, ενδεχομένως, σε μια Επιστημονική Επιτροπή που θα αναλάβει να τα τυποποιήσει ενόψει της κοινοβουλευτικής διαδικασίας.

Ειδική μνεία θα πρέπει να γίνει στο Ποτάμι και τον ανεξάρτητο βουλευτή κ. Θεοχάρη, που, στην κανιβαλική προσπάθεια να πλήξουν το κύρος της Επιτροπής, εμφανίζουν μέλος της ως συνεργάτη της χούντας. Αν ήταν έτσι, θα είχε οριστεί ο συγκεκριμένος ομότιμος καθηγητής Πανεπιστημίου και αντιπρόεδρος επί τιμή του Συμβουλίου της Επικρατείας Πρόεδρος της Κεντρικής Νομοπαρασκευαστικής Επιτροπής επί των κυβερνήσεων Καραμανλή; Η Νέα Δημοκρατία θα τοποθετηθεί επί της συγκεκριμένης απόπειρας κανιβαλισμού;
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Ο γιός του Παραρά Δικηγόρος υπεράσπισης ολων τών σκανδαλωδών αναθέσεων από δημάρχους σε ολη την επικράτεια , τυχαία ίσως ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή


Περιεργα - Απιστευτα

[Περίεργα - Απίστευτα][threecolumns]

Υγεια

[Υγεία][threecolumns]
Loading...

Αρθρα Αναγνωστων

[Άρθρα Αναγνωστών][twocolumns]

Πολιτικη

[Πολιτικά][threecolumns]

Οικονομικα

[Οικονομικά][threecolumns]

Μυστηρια

[Μυστήρια][bsummary]

Αρχαια Ελλαδα

[Αρχαία Ελλάδα][twocolumns]

Life Style

[Life Style][bsummary]