Απάντηση στο «Ψέματα και λάσπη από συνδικαλιστές του ΜΕΤΑ» του «Ριζοσπάστη»

Είναι κακό και αποτελεί φαίνεται συστατικό στοιχείο της κάθε είδους εξουσίας να μη δέχεται καμιά κριτική για τις πράξεις και
τις παραλήψεις της, να υπερασπίζεται τον εαυτό της για ό,τι έκανε και να ενοχοποιεί άλλους για ό,τι δεν έκανε.


Είναι αυτό που έλεγε χαριτολογώντας ένας παλιός κομμουνιστής ηγέτης: «Να σε φιλάει ο θεός από την κριτική, γιατί από την αυτοκριτική φυλάγομαι και μόνος μου». Έτσι και στο δήμο Καισαριανής. Απάντησαν στην ανακοίνωση του ΜΕΤΑ Εργαζομένων Δήμου Καισαριανής, λέγοντας ότι όλα είναι καλώς καμωμένα και για όσα δεν έχουν γίνει φταίνε …κάποιοι άλλοι.
           Την εργολαβική υπεράσπιση του δημάρχου ανέλαβε ο «Ρ», γιατί γι’ αυτόν δεν υπάρχει περίπτωση να μην έχει δίκιο ο Δήμαρχος και να έχει δίκιο μια εργατική συνδικαλιστική παράταξη!Δεν περιμέναμε όμως να συναγωνίζεται η δημοτική αρχή Καισαριανής την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, παρουσιάζοντας ως μέγα επιτεύγματα τα αυτονόητα, που αποτέλεσαν όμως πεδίο αγώνων και διεκδικήσεων του συνδικαλιστικού κινήματος και των εργαζομένων, για να αποκατασταθούν τελικά μερικές από τις επιπτώσεις της μνημονιακής πολιτικής με νομοθετικές ρυθμίσεις.


Αν όμως η Δημοτική Αρχή αυτό το έργο το παρουσιάζει ως δικό της, τότε δικαιολογημένα η κυβέρνηση θα πει ότι της υποκλέπτει τη δόξα!


Η Δημοτική Αρχή της Καισαριανής μας κατηγορεί ότι «…δεν δυσκολεύονται (οι συνδικαλιστές του ΜΕΤΑ δηλ.) να αναπαράγουν τη λογική της πιο αντιλαϊκής πολιτικής, όπως οι προσλήψεις μέσω της ανταποδοτικότητας, δηλαδή προσλήψεις μόνο μέσα από την τοπική φορολογία των Δημοτών…».


Εμείς συμφωνούμε ότι ο ελληνικός λαός υπερφορολογείται και ότι δεν χρειάζεται το χαράτσι στις ανταποδοτικές υπηρεσίες. Η Δημοτική Αρχή όμως δεν μας απαντά γιατί, ενώ μειώθηκαν οι μισθοί κατά 50% των εργαζομένων στην καθαριότητα, ενώ μειώθηκε ανάλογα το μόνιμο προσωπικό λόγω των συνταξιοδοτήσεων και της επτάχρονης απαγόρευσης των προσλήψεων, δεν υπήρξε καμιά μείωση στην επιβάρυνση των πολιτών και ελάφρυνσής τους από την «τοπική φορολογία»;


Μήπως όμως η Δημοτική Αρχή Καισαριανής μπορεί να μας επιδείξει δαπάνες για την ανανέωση του μηχανολογικού εξοπλισμού της υπηρεσίας καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού, συμβάλλοντας έτσι στην καλυτέρευση των συνθηκών εργασίας των εργαζόμενων και προσφέροντας αναβαθμισμένες υπηρεσίες στους Δημότες της Καισαριανής, γιατί εμείς δεν το γνωρίζουμε.


Για την ταμπακιέρα όμως καμιά κουβέντα από το «Ρ». Δεν λένε τίποτα για την ακραία εργοδοτική στάση των συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ στους δήμους με κομμουνιστή Δήμαρχο. Εκεί όχι μόνο όλα τα ανέχονται, αλλά συντονίζουν από κοινού τις κινήσεις τους, στοχοποιούν εργαζόμενους που δεν είναι «δικοί τους» ή έχουν υπηρεσιακή και προσωπική αξιοπρέπεια και δεν τους κάνουν τα «χατίρια», δικαιολογούν ή ανέχονται την πολιτική των δημάρχων τους και από κοινού βέβαια χρησιμοποιούν μια «υπερεπαναστατική» φρασεολογία χωρίς αντίκρισμα.


Δεν είναι μόνο η στάση του ΠΑΜΕ στην Καισαριανή. Πρόσφατο είναι και το παράδειγμα εργοδοτικής συμπεριφοράς της ηγεσίας του «Συνδικάτου ΟΤΑ», που ενώ σωστά κατήγγειλε τον Δήμαρχο Αγίας Παρασκευής για την απόλυση εργαζομένης από τους «προσωρινούς» πίνακες του ΑΣΕΠ, τήρησε όμως «σιγή ασυρμάτου» στην προηγηθείσα απόλυση εργαζομένης στο Δήμο Πετρούπολης. Αλλά βέβαια εκεί ο Δήμαρχος είναι σύντροφος! Υπάρχουν και άλλα παραδείγματα εργοδοτικού συνδικαλισμού, υπεράσπισης και προστασίας της εργοδοσίας χωρίς μάλιστα να είναι και κατ’ ανάγκη της ίδιας κομματικής – πολιτικής «στέγης».


Αντί να εγκαλούν τέλος τα στελέχη του ΜΕΤΑ – ΟΤΑ σε απολογία για τον «πρότερο» βίο τους, ας απολογηθούν οι ίδιοι για τις συμμαχίες στην ΓΣΕΕ, την απεργία «φάντασμα» για το ασφαλιστικό που έδωσε την πρωτοβουλία των κινήσεων στην μνημονιακή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και για «τα όπλα παρά πόδας» των αγροτών μετά τη συμφωνία με την κυβέρνηση για «παρέλαση» των 9 τρακτέρ στο Σύνταγμα.


Το ΜΕΤΑ – ΟΤΑ, όπως όλα τα προηγούμενα χρόνια, συνεχίζει σταθερά στις αξίες, τις αρχές και τις θέσεις του να υπερασπίζεται στην πρώτη γραμμή του αγώνα τα δικαιώματα των εργαζομένων και των φτωχών λαϊκών στρωμάτων της κοινωνίας, θέτοντας μπροστά το εμείς και όχι το παραταξιακό ή κομματικό «εγώ».


Παλεύουμε και συμβάλλουμε στην προσπάθεια συγκρότησης πανεργατικού - παλλαϊκού μετώπου για την ανατροπή των νεοφιλελεύθερων μνημονιακών πολιτικών και αυτών που τις εφαρμόζουν και που είναι αναγκαίο για την μετωπική σύγκρουση και ρήξη με την Ευρωζώνη, την Ε.Ε. και όλους τους οργανισμούς που εκμεταλλεύονται την εργατική τάξη για τα κέρδη της ολιγαρχίας του κεφαλαίου.


ΜΕΤΑ-ΟΤΑ / 27-10-2016  


Post A Comment
 • Blogger Comment using Blogger
 • Facebook Comment using Facebook
 • Disqus Comment using Disqus

5 σχόλια :

 1. ΒΡΕ ΟΥΣΤ ΑΠΟ ΔΩ ΒΡΩΜΟΚΟΜΜΟΥΝΑ
  ΓΑΜΩ ΤΗΝ ΨΥΧΙΚΗ ΛΕΠΡΑ ΠΟΥ ΚΟΥΒΑΛΑΤΕ ΑΠΟ ΤΑ ΓΕΝΝΟΦΑΣΚΙΑ ΣΑΣ, ΣΛΑΥΟΔΟΥΛΟΙ ΜΙΣΕΛΛΗΝΕΣ.
  ΚΟΠΡΙΤΕΣ ΚΑΙ ΚΗΦΗΝΑΡΙΟ ΕΙΣΤΕ ΟΛΟΙ ΣΑΣ.
  ΕΧΕΤΕ ΤΑ ΜΟΥΤΡΑ ΚΑΙ ΜΙΛΑΤΕ ΑΚΟΜΗ, ΣΤΑΛΙΝΟΝΑΖΙΣΤΟΦΑΣΙΣΤΕΣ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. ΠΑΝΤΟΥ ΚΑΙ ΠΑΝΤΑ..ΜΙΑ ΖΩΗ ΠΡΟΔΟΣΙΕΣ ΚΑΙ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ, ΑΠΟ ΤΟ "ΚΟΜΜΑ ΤΟΥ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ"

  ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΔΙΑΜΕΛΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΥΠΟ ΚΚΕ-ΟΜΟΡΩΝ ΚΡΑΤΩΝ
  (ΓΕΝΙΚΟΝ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟΝ ΣΤΡΑΤΟΥ:«O ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ ΚΑΤΑ ΤΟΝ ΑΝΤΙΣΥΜΜΟΡΙΑΚΟΝ ΑΓΩΝΑ»,Τ. Α΄. Σελ. 6,7)

  < Διά τού καταρτισθέντος σχεδίου περί διαμελισμού τής Ελλάδος, όπερ σαφώς εξεδηλώθη εις το Πανσλαυϊκόν Συνέδριον τής Πράγας κατά μήνα Οκτώβριον 1945, εις ήν περίπτωσιν ήθελεν επικρατήσει εν αυτή ο συμμοριτισμός, προεβλέπετο, όπως Η ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ ΕΠΙΤΥΧΗ ΤΗΝ ΑΠΟΣΠΑΣΙΝ ΑΠΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΘΡΑΚΗΣ και την ενσωμάτωσίν της υπ' αυτήν, παραιτουμένη τών από μακρού διεκδικήσεών της επί τής Ελληνικής Μακεδονίας υπέρ τής Γιουγκοσλαυϊας, ενώ Η ΓΙΟΥΓΚΟΣΛΑΥΪΑ ΘΑ ΕΠΕΤΥΓΧΑΝΕ ΤΗΝ ΑΠΟΣΠΑΣΙΝ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ και την ενσωμάτωσιν ταύτης εις το νέον κράτος τής "Ομοσπόνδου Μακεδονίας", όπερ θα απετέλει τμήμα τής "Ομοσπόνδου Λαϊκής Δημοκρατίας τής Γιουγκοσλαυϊας". Διά την ΑΛΒΑΝΙΑΝ προωρίζετο η περιοχή τής Τσαμουριάς περιλαμβάνουσα το ΔΥΤΙΚΟΝ ΤΜΗΜΑ ΤΗΣ ΗΠΕΙΡΟΥ.

  Ούτω διά την "Ελληνικήν Λαϊκήν Δημοκρατίαν" τών Ελλήνων κομμουνιστών θα απέμενε μόνον η ΝΟΤΙΩΣ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΟΥ ΠΕΡΙΟΧΗ!!>

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. ΚΑΙ ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΣΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΡΓΑΤΟΚΟΣΜΟ, ΣΑΣ ΑΠΑΝΤΑ ΕΝΑΣ ΠΡΩΗΝ ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΚΑΙ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΣΑΣ...

  (ΒΙΒΛΙΟ ΕΛΕΥΘ.ΣΤΑΥΡΙΔΗ "ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑ ΤΟΥ ΚΚΕ", ΣΕΛ.398,399):

  << Οι κομμουνισταί βουλευταί εισέρχονται κατ' αρχήν εις τα αστικά Κοινοβούλια δια να κάμουν "επαναστατική δουλειά", και τέτοια δουλειά είναι το να χαλάσουν, να παρεμποδίσουν, άν δυνηθούν, το να γίνη από τους άλλους τίποτε το δημιουργικόν. Το εντός αυτής έργον των είναι κατ' αρχήν α ρ ν η τ ι κ ό ν και δ ι α λ υ τ ι κ ό ν! Αυτό είναι το πρωτεύον έργον των.

  ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΑΚΟΜΗ ΦΩΝΑΖΟΥΝ ΝΑ ΓΙΝΗ ΚΑΤΙ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΤΑΞΕΩΣ Η ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ Η ΑΛΛΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΣ ΑΝΙΣΧΥΡΩΝ, υπερθεματίζουν εις τα αιτήματα τών μαζών, ζητούν περισσότερα από όσα ζητούν αι ίδιαι αι μάζαι, αφ' ενός μέν διά να εξωθήσουν και αυτάς να ζητούν τα περισσότερα, γινόμενοι και αυτοί αρεστοί εις αυτάς δημοκοπούντες, αφ' ετέρου δέ διά να στενοχωρήσουν περισσότερον τας Κυβερνήσεις πού πρόκειται να τα δώσουν, και εκ τρίτου ΔΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΗ ΔΥΣΧΕΡΕΣΤΕΡΟΝ ΝΑ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΑΙ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΜΑΖΩΝ, ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΗ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΑΥΤΑΙ, ΔΙΑ ΝΑ ΓΙΝΗ ΕΠΕΙΤΑ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΙΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΗ ΤΗΣ ΜΗ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΕΩΣ!!

  Αυτό το έργον λοιπόν εισήλθομεν και ημείς τότε να κάμωμεν εις την Δ΄ Συντακτικήν Συνέλευσιν τών Ελλήνων! ΄Αν και ήτο Συνέλευσις 372 πληρεξουσίων, εξ' ών 362 ΄Ελληνες ΚΑΙ 10 ΜΗ ΕΛΛΗΝΕΣ!! ΄Η ΜΑΛΛΟΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΝ ΡΩΣΟΙ, ΠΑΡΑ ΕΛΛΗΝΕΣ!!!>>

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Η προπαγάνδα της αριστεροθολοκουλτούρας έλυνε και έδενε στα χρόνια μετά την χούντα. Καιρός είναι να μάθουν οι νέοι την αλήθεια.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Οι ηγέτες που κάποιοι τους υμνούν, ο Στάλιν και ο Μάο,
  εξόντωσαν
  65.000.000 ανθρώπους.
  Πόσους είπες;;;
  Και υπάρχουν άνθρωποι που τους υμνούν;;;

  tovima.gr/world/article/?aid=355168

  topontiki.gr/article/138083/i-staliniki-periodos-apo-tis-metarrythmiseis-stis-ekkathariseis-kai-tis-dikes

  ΑπάντησηΔιαγραφή


Μυστηρια

[Μυστήρια][threecolumns]

Περιεργα - Απιστευτα

[Περίεργα - Απίστευτα][threecolumns]

Υγεια

[Υγεία][threecolumns]
Loading...

Αρθρα Αναγνωστων

[Άρθρα Αναγνωστών][twocolumns]

Πολιτικη

[Πολιτικά][threecolumns]

Οικονομικα

[Οικονομικά][threecolumns]

Αρχαια Ελλαδα

[Αρχαία Ελλάδα][twocolumns]

Life Style

[Life Style][bsummary]