Επίσκεψη Ομπάμα στην Αθήνα

Σε μια κρίσιμη στιγμή για την πορεία του ελληνικού προγράμματος και ενώ η Αθήνα προσδοκά απαντήσεις στο κομβικό ζήτημα αναδιάρθρωσης του χρέους, το οποίο ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας θέτει επιτακτικά, η αναμενόμενη στα μέσα Νοεμβρίου επίσκεψη του Αμερικανού προέδρου Μπαράκ Ομπάμα στην
Ελλάδα, αποκτά ιδιαίτερη βαρύτητα.

Για την αμερικανική πλευρά, βεβαίως, είναι οι εξελίξεις στο προσφυγικό και το ενδεχόμενο οι νέες πολεμικές επιχειρήσεις σε Ιράκ και Συρία να επιφέρουν νέα έξαρση του φαινομένου που φαίνεται να αποκτούν προτεραιότητα.

Ωστόσο, οι θέσεις της Ουάσιγκτον τόσο στο ζήτημα του χρέους όσο και για την αντικατάσταση των πολιτικών λιτότητας με ένα μείγμα πολιτικής προσανατολισμένο στην ανάπτυξη είναι πολύ κοντά στις κεντρικές επιδιώξεις της ελληνικής κυβέρνησης και η Αθήνα σταθερά προσβλέπει στην πέραν του Ατλαντικού στήριξη για την επίτευξή τους.

Υπό το πρίσμα αυτό και ανεξαρτήτως των εξελίξεων που θα έχουν μέχρι τότε μεσολαβήσει, για την κυβέρνηση και προσωπικά για τον κ. Τσίπρα η επίσκεψη του Αμερικανού προέδρου στη χώρα μας αποτελεί σημαντική κίνηση στήριξης. Προσβλέπουν, άλλωστε, σε ένα ισχυρό μήνυμα στήριξης των προοπτικών της οικονομίας και πρόσκλησης επενδύσεων.

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

2 σχόλια :

  1. "Ζήλεψε" το παιδί να μην του κάνουν το χατήρι, ν' αφήσει τον Πούτιν να του "φάει το γλυκό" , τόσα χρόνια "πρωτότοκος" με παράνομη "υιοθεσία" να πάνε χαμένα;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή


Μυστηρια

[Μυστήρια][threecolumns]

Περιεργα - Απιστευτα

[Περίεργα - Απίστευτα][threecolumns]

Υγεια

[Υγεία][threecolumns]
Loading...

Αρθρα Αναγνωστων

[Άρθρα Αναγνωστών][twocolumns]

Πολιτικη

[Πολιτικά][threecolumns]

Οικονομικα

[Οικονομικά][threecolumns]

Αρχαια Ελλαδα

[Αρχαία Ελλάδα][twocolumns]

Life Style

[Life Style][bsummary]