ΑΔΟΞΟ ΤΕΛΟΣ: Ακαρπη η μαραθώνια συνεδρίαση για την συγκρότηση ΕΣΡ

Ακαρπη έμεινε η μαραθώνια συνεδρίαση για την συγκρότηση ΕΣΡ.. Μετά από 4,5 ώρες συνεδρίασης, η ψηφοφορία κατέληξε ως εξής:


Ναι 16 (ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ, Δημοκρατική Συμπαράταξη, Ποτάμι)

Οχι 1 (Ενωση Κεντρώων)

Παρών 6 (ΝΔ, ΚΚΕ) και

Απών 1 (από τη Χρυσή Αυγή)

Κατόπιν αυτής, τα κόμματα δεν έκαναν δεκτή την εισήγηση Βούτση γιατί το 16 δεν είνα το 4/5 που απαιτούνται.

«Εδώ είμαστε, να τα ξαναπούμε», είπε ο κ. Βούτσης, μετά το αποτέλεσμα της διάσκεψης των προέδρων της Βουλής.

Στην εκρηκτική 5η κατά συνεδρίαση, έπεφταν βροχή οι αιφνιδιαστικές κυβερνητικές προτάσεις για την συγκρότηση ΕΣΡ. Κατά τη διάρκεία της, η υποψηφιότητα Πολύδωρα, μετά και το σκληρό «κοντρόλ» της αντιπολίτευσης «έπεσε», και ο Βούτσης, πρότεινε νέο πρόεδρο τον Ροδόλφο Μορώνη. Στη συνέχεια, ο κ. Βούτσης, έκανε δεκτή και την πρόταση της Δημοκρατικής Συμπαράταξης για την αντικατάσταση του προτεινόμενου αντιπροέδρου του ΕΣΡ κ.Μουλόπουλου, με τον κ. Νίκο Κίαο.


Οι τόνοι άρχισαν να πέφτουν, μετά τη ρητή δέσμευση του προέδρου της Βουλής Νίκου Βούτση ότι η κυβέρνηση δεν θα υπαναχωρήσει από την αναστολή του επίμαχου άρθρου 2Α για τη μεταφορά των αρμοδιοτήτων από τον υπουργό Νίκο Παππά, στο ΕΣΡ.


Παρότι σύσσωμη η αντιπολίτευση αρχικά ζητούσε επιτακτικά την «κατάργηση» του εν λόγω άρθρου, τελικά η συναινετική διάθεση του προέδρου της Βουλής, και η κατηγορηματική δέσμευσή του, άνοιξε μια χαραμάδα για μια νέα σύγκληση των Προέδρων μετά την ψήφιση της τροπολογίας Παππά την ερχόμενη Πέμπτη. Αρκετοί μάλιστα από τους κοινοβουλευτικούς εκπροσώπους των κομμάτων, δήλωναν εμπιστοσύνη σ΄αυτή τη δέσμευση Βούτση. «Δεν έχουμε εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση, εμπιστευόμαστε εσάς κε πρόεδρε», ακούστηκαν να λένε κάποιοι από τους εκπροσώπους.
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Καλά πόσο ανεξάρτητες είναι οι διάφορες "ανεξάρτητες αρχές"; Ολοι οι αποτυχημένοι υποψήφιοι βουλευτές των κομάτων διορίζονται στα ΔΣ τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή


Μυστηρια

[Μυστήρια][threecolumns]

Περιεργα - Απιστευτα

[Περίεργα - Απίστευτα][threecolumns]

Υγεια

[Υγεία][threecolumns]
Loading...

Αρθρα Αναγνωστων

[Άρθρα Αναγνωστών][twocolumns]

Πολιτικη

[Πολιτικά][threecolumns]

Οικονομικα

[Οικονομικά][threecolumns]

Αρχαια Ελλαδα

[Αρχαία Ελλάδα][twocolumns]

Life Style

[Life Style][bsummary]