ΟΛΟΙ θέλουν να αντισταθούν στην προδοσία.

Δεν αντιδρούν γιατί (A) λείπει η σιγουριά από τον λόγο τους: Δεν πιστεύουν ότι θα κάνουν κάτι αν πολεμήσουν.
Δεν είναι σίγουροι ότι
ο αγώνας θα φέρει αποτέλεσμα, επειδή έχουν δύο -εξίσου ανίσχυρες- αντικρουόμενες απόψεις: Από την μία θέλουν να προσπαθήσουν να γυρίσουν την κατάσταση γιατί το άδικο τους πνίγει, κι από την άλλη δεν θέλουν να έρθουν αντιμέτωποι με το διακύβευμα (ό,τι ρισκάρουν να χάσουν αν αγωνιστούν).

Και οι δύο απόψεις είναι ισχνές, γι’ αυτό καμία από τις δύο δεν νικάει. Κι όσο καμία από τις δύο δεν νικάει, τόσο θα σέρνεται εσαεί η αμφιβολία..  (αν κάνω αυτό θα γίνει το άλλο, αν δεν το κάνω θα γίνει το παρ’ άλλο κλπ).

Για να τερματίσεις την αμφιβολία το μόνο που χρειάζεται είναι να πάρεις απόφαση. Οποιαδήποτε απόφαση. Και να την εφαρμόσεις.
Ακόμα και την λάθος να πάρεις θα σε οδηγήσει στο σωστό, γιατί μετά θα ξέρεις, και άρα θα είσαι σίγουρος.
Η μόνη επιλογή που είναι κακή/λάθος είναι το τίποτα. Το να επιλέξεις να λουφάξεις μέχρι να φύγει η καταιγίδα. Να μένεις άπραγος και να προσεύχεσαι να φύγει το πρόβλημα ως δια μαγείας, ή να έρθει ο σωτήρας ή να επαναστατήσει ο λαός κλπ.
Και είναι λάθος, όχι επειδή έτσι δεν βοηθάς στην επίλυση τού προβλήματος, αλλά γιατί όσο στέκεις άπραγος (ούτε μπρος ούτε πίσω, παύση, στο ψυγείο), τόσο πιο αδύναμος ΕΣΥ γίνεσαι.

Αν σού έχει αποδειχθεί, και είσαι σίγουρος (ότι το να στέκεσαι δεν εσένα συμφέρει), μπορείς να πας στο επόμενο που είναι να κάνεις τον λόγο σου σίγουρο.

Πώς θα σιγουρέψεις τον λόγο σου, από την στιγμή που την σιγουριά την φέρνει το αποτέλεσμα (η απόδειξη έπεται της πράξης);
Θα το καταφέρεις αν χρησιμοποιήσεις τα αποτελέσματα της πρώτης επιλογής (βλ.1):
Έχοντας στο μυαλό σου τα ΑΠΟΔΕΔΕΙΓΜΕΝΑ αποτελέσματα της μέχρι τώρα στάση σου/επιλογής σου.
Ο λογικός λόγος, που μπορεί να πείσει, και δίνει σιγουριά: Το να επιλέξεις το αντίθετο, ακόμα κι αν δεν φέρει το αποτέλεσμα που προσδοκάς, είναι σίγουρα σωστότερη επιλογή.

Β. Ισχυρός λόγος

Ως επί τω πλείστον, όταν έχουμε δίλημμα, δεν έχουμε καμία ιδέα για το αποτέλεσμα που θα φέρει, το πού θα μας βγάλει η επιλογή μας, έτσι είναι πολύ δύσκολο εκ των πραγμάτων να νιώθουμε σίγουροι, και είναι ο λόγος που δείχνει ανυπέρβλητα δύσκολη η επιλογή. Ουσιαστικά μάς ζητάται να πέσουμε εθελούσια στην άβυσσο (και με ανοιχτά τα μάτια). Αν δεν είσαι σίγουρος δεν μπορείς να σε «ψήσεις» να πέσεις.
Θα μπορούσες όμως να υπερβείς κάθε δίλημμα, κάθε φόβο, ΕΥΚΟΛΑ αν είχες ισχυρό λόγο!

Όταν μπήκαμε (εγώ και η Μάρω) στο κρατητήριο του συντάγματος βρεθήκαμε σ’ έναν χώρο να σιχαίνεσαι να σταθείς. Στους τοίχους εκτός από μαυρίλες και ζωγραφιές είχε αίματα, μύξες και φτυσιές. Τα στρώματα επίσης ήταν γεμάτα στάμπες (και κόκκινες και καφέ), και το υλικό μέσα από το κάλυμμα ήταν αυτό το κίτρινο σαν σφουγγάρι (δεν ξέρω πώς το λένε), που ήσουν σίγουρος ότι είναι γεμάτο ψήλους, όπως και οι κουβέρτες -είχαν τις μάλλινες του στρατού-, που ήσουν σίγουρος ότι και ποτέ δεν έχουν πλυθεί (τα σεντόνια μπορεί να έπλεναν, αλλά δεν είχε σεντόνια στο κρατητήριο).

Αν έκανα την αντίσταση για να μην χάσω τη δουλειά μου, και βρισκόμουν μετά από αγώνα στο κρατητήριο, με το που θα έμπαινα θα ούρλιαζα «μετανοώ, βγάλτε με από δω μέσα». Όχι γιατί, αφού ο λόγος που με έκανε να επαναστατήσω ήταν να μην χάσω την βολή μου, και άρα, αφού δεν αντέχω χωρίς βολή, πώς θα αντέξω στο χοιροστάσιο, ΑΛΛΑ γιατί ο λόγος μου είναι ισχνός, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΙΚΑΝΟΣ ΝΑ ΜΕ ΨΗΣΕΙ να κάτσω να το υποστώ!

Στην αντίπερα όχθη: Επειδή τον αγώνα τον άρχισα για την Ελευθερία της πατρίδας μου, που γι’ αυτήν το αίμα τους οι πρόγονοί μου χύσανε, ξέρεις τι ένιωσα όταν βρεθήκαμε στο κελί; (Είμαι σίγουρη ότι μιλώ και εκ μέρους της Μαρίας): Ντροπή αισθάνθηκα! Αυτό της είπα φοβόμαστε;;;;;; Αυτό δεν αντέχουμε;;;;; Τους προγόνους τούς βγάζανε τις πέτσες και πίσω δεν έκαναν!!!!
 
Ο ισχυρός Λόγος:
1. νικά τα πάντα! Κάθε φόβο, κάθε αμφιβολία! Για ισχυρό, άξιο λόγο μπορείς και την ζωή σου να δώσεις. Καθώς επίσης, και
2. καμία κακουχία δεν θα σε κάνει να λιποψυχήσεις και να παρατήσεις τον αγώνα. Καθώς επίσης, και
3. όσο καιρό και να χρειαστεί θα παλεύεις χωρίς να κουράζεσαι, χωρίς να απελπίζεσαι, χωρίς να βαρυγκωμάς. Ακόμα κι αν εσύ δεν ζήσεις για να καρπωθείς τα αποτελέσματα του αγώνα σου, δεν σε νοιάζει, αν πολεμάς για λόγο άξιο και ιερό.

Οι ισχυροί λόγοι, που σε κάνουν ικανό και βουνά να μετακινήσεις, είναι οι αρχές και οι αξίες, και τους έχεις όλους μέσα σου. Κι έχουμε μέσα μας ΟΛΟΙ τις ίδιες αρχές και τις ίδιες αξίες. Αυτό που χρειάζεται είναι μόνο να αναδειχθούν. Και για να αναδειχθούν χρειάζεται να εξαλείψεις τις παρεμβάσεις που έχεις κάνει στον εαυτό σου, και τις έχεις αλλοιώσει. Θα αναδυθούν από μόνες τους όταν κάνεις την αλλαγή

Stefania Ligerou
Post A Comment
 • Blogger Comment using Blogger
 • Facebook Comment using Facebook
 • Disqus Comment using Disqus

6 σχόλια :

 1. Το Ενιαίο Παλλαϊκό Μέτωπο (Ε.ΠΑ.Μ.) διοργανώνει εκδήλωση - ομιλία με θέμα: «Τέλος στις αυταπάτες και τη δουλοπρέπεια! Δημοκρατική πατριωτική εξουσία ΤΩΡΑ»!

  Ομιλητές:
  • Δημήτρης Καζάκης
  Γενικός Γραμματέας του Ε.ΠΑ.Μ.
  • Κυριάκος Κυριακόπουλος
  μέλος Επιτροπής Πολιτικού Σχεδιασμού του Ε.ΠΑ.Μ.

  Ραντεβού την Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2016 και ώρα 18:30 μμ, Κάλχου 48-50, στην αίθουσα εκδηλώσεων Δήμου Ιλίου.
  https://www.youtube.com/watch?v=DRog74CjT0A

  Τέλος στις αυταπάτες και τη δουλοπρέπεια! Δημοκρατική πατριωτική εξουσία τώρα! - 31 Οκτωβρίου 2016
  http://www.epamhellas.gr/wp-content/upload/2016/10/afisa-petroupoli.jpg

  https://uploads.disquscdn.com/images/d6d5c478430636dc6e2fc93e58006e9a50b195b84d8b6c4c48fd49aa5e3ee789.jpg

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. ναι! speak for your self and for the monkeys article.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. και για τους γυφτους που εχουν κατακλεψει ολα τα σιδερα!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. ΠΕΣΤΑ ΚΥΡΙΕ ΚΑΘΗΓΗΤΑ,,,ΕΝΤΙΜΕ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΑ ΠΕΣΤΑ ΝΑ ΞΥΠΝΗΣΕΙ Ο ΑΠΛΟΣ ΑΠΟΒΛΑΚΩΜΕΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΟΥ ΤΑΛΑΝΙΖΕΤΕ ΚΑΙ ΠΑΕΙ ΚΑΙ ΔΙΝΕΙ 10ρικα ΚΑΙ 150ρικα ΣΤΗΝ ΦΕΡΟΥΣΑ ΜΑΥΡΗ ΚΥΛΩΛΤΑ ΞΕΚΩΛΙΑΡΑ ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΑ ΠΟΥ ΤΟ ΟΠΑΙΖΕΙ ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ ΚΑΙ ΚΑΝΕΙ ΤΑ ''ΧΑΡΤΙΑ'' ΜΕ ΤΑ ΦΑΡΔΕΙΑ ΑΙΔΙΟΦΥΛΛΑ ΕΙΣ ΤΗΝ ΓΕΝΝΕΤΗΣΙΑΝ ΠΕΡΙΟΧΗΝ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΣ ΕΙΣ ΤΗΝ ΜΟΥΝ@@ΛΑΤΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΡΠΑΖΕΙ ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΒΡΑΧΥΣΩΜΟΥ ΜΑΥΡΙΔΕΡΟΥ ΓΥΦΤΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΑΡΑΦΛΟΥ ΠΟΡΝΟΓΕΡΟΥ ΚΡΕΜΑΝΤΑΛΑ ΠΑΤΕΡ Ω ΜΟΥΝ ΑΚΗΤΑ 150ρικα? ΚΑΘΩΣ Ο ΤΣΑΤΣΟΣ ΜΟΙΡΑΖΕΙ ΤΣΑΠΕΛΕΣ!!!!

  ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΣΤΟΝ ΕΟΙΣΤΗΜΟΝΑ ΣΤΟΚ ΚΑΘΞΓΗΤΗ ΠΟΥ ΝΟΟΙΑΖΕΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΘ ΟΠΩΣ Ο ΓΥΦΤΟΣ ΑΠΑΤΕΩΝΑΣ....ΜΑΚΡΥΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΤΡΙΝΟ ΓΥΦΤΟ ΚΛΕΠΑΤΑΠΟΔΟΧΟ ΠΟΥ ΚΛΕΒΕΙ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΜΠΡΟΥΤΖΙΝΕΣ ΠΡΟΤΟΜΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΟΥΛΑΕΙ,,,,ΤΣΑΚΙΣΤΕ ΤΟΝ ΓΥΦΤΟ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΙΝΑΙ ΕΒΡΑΙΟΣ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΤΑΙΖΕΙ Ο ΡΑΒΒΙΝΟΣ...ΠΡΟΣΧΗ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΣ ΜΗΝ ΠΑΤΕ ΚΑΙ ΑΚΟΥΜΠΑΤΕ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΜΙΣΟ ΒΥΖΑΚΙ ΑΠΟ ΜΙΑ ΞΕΚΩΛΙΑΡΑ ΝΤΙΖΕΖ Ε' ης κατηγοριας απο τον Μαυρο Γατο της Τρουμπας που εκλεισε εδω και 28 χρονια!!! ΕΕΕ ΠΩΣ ΝΑ ΣΑΣ ΤΟ ΠΩ? ΑΝΤΕ ΓΑΜΗΘΕΙΤΕ ΑΝ ΕΙΣΤΕ ΜΑΛΑΚΕΣ .,,,,

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. ΤΟ Ε.ΠΑ.Μ. ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΕΒΡΑΙΟΜΑΣΟΝΙΚΗ ΟΡΓΑΝΟΜΕΝΗ ΠΑΓΙΔΑ!!! ΗΣΟΣ κ ΧΗΡΟΤΕΡΗ ΤΟΥ ΤΣΙΠΡΑ!!!!!!!!!!!!!!!! ΟΛΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΜΑΖΙ κ ΤΑ ΠΑΛΑΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΙΣ ΕΒΡΑΙΟΜΑΣΟΝΙΚΑ, ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΤΕ ΣΤΗΣ ΣΗΝΑΝΤΙΣΗ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ΑΝ ΘΕΛΕΤΕ ΤΟ ΚΑΛΟ ΣΑΣ!!!!!!!!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. ΝΑΤΟ ΠΑΛΙ ΤΟ ΕΒΡΑΙΚΟ ΜΙΑΣΜΑ!!!!ΟΥΣΤ ΒΡΩΜΟΣΚΥΛΟ ΕΒΡΑΙΕ!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή


Περιεργα - Απιστευτα

[Περίεργα - Απίστευτα][threecolumns]

Υγεια

[Υγεία][threecolumns]
Loading...

Αρθρα Αναγνωστων

[Άρθρα Αναγνωστών][twocolumns]

Πολιτικη

[Πολιτικά][threecolumns]

Οικονομικα

[Οικονομικά][threecolumns]

Μυστηρια

[Μυστήρια][bsummary]

Αρχαια Ελλαδα

[Αρχαία Ελλάδα][twocolumns]

Life Style

[Life Style][bsummary]