Συσπείρωση Κουβέλη με ΣΥΡΙΖΑ για την απόκρουση της «δεξιάς παλινόρθωσης»

Στο δρόμο της συσπείρωσης με τον ΣΥΡΙΖΑ βαδίζει η Ενωτική Κίνηση Ευρωπαϊκής Αριστεράς της οποίας επικεφαλής είναι ο Φώτης Κουβέλης και πλαισιώνεται από πρώην στελέχη και μέλη της Δημοκρατικής Αριστεράς.


Στην απόφαση της διάσκεψης μελών και φίλων της εν όψει του 2ου συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρεται χαρακτηριστικά πως «αναδεικνύει και προωθεί αυτή τη συσπείρωση με τις δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ, στη μεγάλη προσπάθεια και τον αγώνα για τη δημοκρατία, τη δίκαιη ανάπτυξη, τον μετασχηματισμό της κοινωνίας και του κράτους και συμπαρατάσσεσαι στην απόκρουση των σχεδίων για “αριστερή παρένθεση” και “δεξιά παλινόρθωση”».

«Η κοινωνική και πολιτική πραγματικότητα επιβάλλει τη μεγαλύτερη δυνατή πολιτική συσπείρωση των Αριστερών ευρωπαϊκών δυνάμεων της χώρας. Στη χώρα διαμορφώνονται δυο πολιτικοί πόλοι: o ένας βαθύτατα νεοφιλελεύθερος και συντηρητικός και ο άλλος προοδευτικός. Αυτός ο προοδευτικός πολιτικός πόλος πρέπει να στηριχθεί και να έχει σταθερή την πορεία του, προς όφελος της χώρας και της κοινωνίας. Η Ενωτική Κίνηση Ευρωπαϊκής Αριστεράς αναδεικνύει και προωθεί αυτή τη συσπείρωση με τις δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ, στη μεγάλη προσπάθεια και τον αγώνα για τη δημοκρατία, τη δίκαιη ανάπτυξη, τον μετασχηματισμό της κοινωνίας και του κράτους και συμπαρατάσσεσαι στην απόκρουση των σχεδίων για “αριστερή παρένθεση” και “δεξιά παλινόρθωση”»

Σχετικά με την κατάσταση που επικρατεί στη χώρα, η ΕΚΙΕΑ κάνει λόγο για ένα δύσκολο έργο που ανέλαβε η κυβέρνηση για έξοδο της χώρας από την κρίση. «Η προσπάθεια δεν είναι εύκολη και ευθύγραμμη. Έχει απέναντί της τις κοινωνικά συντηρητικές και οικονομικά νεοφιλελεύθερες δυνάμεις και κέντρα του οικονομικού και πολιτικού κατεστημένου στο εσωτερικό και στο εξωτερικό, που θα θέτουν συνεχώς προσκόμματα, επιδιώκοντας την έξοδο από την κρίση με τους δικούς τους πολιτικούς όρους και τα δικά τους συμφέροντα» αναφέρει χαρακτηριστικά η απόφαση της διάσκεψης μελών και φίλων της ΕΚΙΕΑ.
Post A Comment
 • Blogger Comment using Blogger
 • Facebook Comment using Facebook
 • Disqus Comment using Disqus

8 σχόλια :

 1. Οι τεμπέληδες δικαστικοί πάλι τα κατάγεραν , εν μέσω οικονομικής κρίσης και λαικής φτώχειας. Θα τους επιστραφούν μεγάλα ποσά από τους φόρους που πλήρωναν τα 5 τελευταία χρόνια με μία φτηνή δικαιολογία. Τελικά αυτή η δικαστική εξουσία είναι χειρότερη από τις άλλες.
  Η κυβέρνηση προφανώς για να πάρει ευνοική απόφαση από το ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες τα πέρνει από τον λαό και τα δίνει στους δικαστικούς. Σαν δεν ντρέπονται που θέλουν να λέγονται και λειτουργοί.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Και η τέταρτη εξουσία ( οι δημοσιογράφοι ) δεν είναι καλίτερη από την νομοθετική και την δικαστική εξουσία. Με την μή πληροφόρηση ή την παραπληροφόρηση του λαού βοηθούν τις άλλες δύο για την καταλήστευση της χώρας με το αζημίωτο βέβαια.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. 6:57 και 7:12 για τους αριστερούς γράφει ο αρθρογράφος, η μήπως δεν συμφέρει !

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Εννοώ για τη συσπείρωση με στόχο την καρέκλα.

   Διαγραφή
 4. Τι δεξιά, τι αριστερά; Βρίσκετε καμιά διαφορά.
  Αδιαφορία για την ΠΑΤΡΙΔΑ, αδιαφορία για τους ΕΛΛΗΝΕΣ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Το ερώτημα είναι γιατί ο ΤΣΙΠΡΑΣ καλοπιάνει τους Δικαστικούς με επιστροφές χρημάτων και παράτασει θητείας , ενώ υπάρχουν χιλιάδες κερδισμένες προσφυγές για επιστροφές χρημάτων , μήπως τους καλοπιάνει για τις αποφάσεις που θα βγάλουν για το διαγωνισμό ή φοβάται μήπως καθίσει αύριο με τις τόσες μαλακίες που έχει κάνει στο σκαμνί , ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΕΡΩΤΩ ....

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. ΠΟΙΑΣ ΔΕΞΙΑΣ ΠΑΛΊΝΟΡΘΩΣΗΣ?ΘΕΩΡΕΙΤΕ ΤΟΝ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΔΕΞΙΟ?ΕΛΕΟΣ..............

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ
  ΔΙΚΑΙΩΣΥΝΗ
  ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ

  ΟΛΟΙ ΜΙΑ ΣΥΜΜΟΡΙΑ

  ΑπάντησηΔιαγραφή


Μυστηρια

[Μυστήρια][threecolumns]

Περιεργα - Απιστευτα

[Περίεργα - Απίστευτα][threecolumns]

Υγεια

[Υγεία][threecolumns]
Loading...

Αρθρα Αναγνωστων

[Άρθρα Αναγνωστών][twocolumns]

Πολιτικη

[Πολιτικά][threecolumns]

Οικονομικα

[Οικονομικά][threecolumns]

Αρχαια Ελλαδα

[Αρχαία Ελλάδα][twocolumns]

Life Style

[Life Style][bsummary]