Η αξιολόγηση περνά από τα εργασιακά

Με τα εργασιακά να βρίσκονται στην κορυφή της ατζέντας και την κυβέρνηση να διαμηνύει ότι δεν θα υπάρξουν ριζικές αλλαγές στον συγκεκριμένο τομέα, αρχίζει η δεύτερη αξιολόγηση του τρίτου ελληνικού προγράμματος δημοσιονομικής προσαρμογής.


Το ΔΝΤ διατηρεί σκληρή γραμμή ζητώντας περαιτέρω ελαστικοποίηση της αγοράς εργασίας στο πλαίσιο ενίσχυσης της ανταγωνιστικότητας​
Η διαδικασία ξεκινά σε τεχνικό επίπεδο, με τους επικεφαλής των θεσμών να καταφθάνουν στην Αθήνα εντός της εβδομάδας. Σύμφωνα με πληροφορίες, η Ντέλια Βελκουλέσκου δεν θα βρίσκεται ανάμεσά τους, καθώς θα ταξιδέψει στην πρωτεύουσα με λίγες ημέρες καθυστέρηση.

Απελευθέρωση ομαδικών απολύσεων, νέος τρόπος προσδιορισμού του κατώτατου μισθού, επαναφορά συλλογικών συμβάσεων και αλλαγές στον συνδικαλιστικό νόμο αναμένεται να τεθούν επί τάπητος, με το ΔΝΤ να διατηρεί σκληρή γραμμή ζητώντας περαιτέρω ελαστικοποίηση της αγοράς εργασίας στο πλαίσιο ενίσχυσης της ανταγωνιστικότητας.

Παράλληλα, θα εξεταστούν η πρόταση για πάγωμα οφειλών προς τον ΟΑΕΕ και ο ακατάσχετος λογαριασμός (όροι και προϋποθέσεις για φυσικά πρόσωπα και επιχειρήσεις). Επιπλέον, επί τάπητος θα τεθεί και το αίτημα της Αθήνας για χαμηλότερα πρωτογενή πλεονάσματα μετά το 2018. Το συγκεκριμένο θέμα αποτελεί «αγκάθι» στις διαπραγματεύσεις και ένας από τους βασικούς λόγους καθυστέρησης του μεσοπρόθεσμου προγράμματος 2017-2020.


Στους δρόμους οι εργαζόμενοι

Εν τω μεταξύ, συλλαλητήριο για τα εργασιακά διοργανώνει το ΠΑΜΕ στις 18.30 το απόγευμα σήμερα στο Σύνταγμα, διεκδικώντας την κατάργηση των «αντεργατικών» νόμων των τελευταίων ετών και την υπογραφή Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας και κλαδικών συμβάσεων εργασίας.

Το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο στο κάλεσμα του τονίζει την «απαίτησή» του για κατώτατο μισθό στα 751 ευρώ και ζητεί επίσης αυξήσεις σε μισθούς, συντάξεις και κοινωνικές παροχές.

«Στις 17 Οκτώβρη καταθέτουμε το πόρισμα των εργαζομένων», λέει το ΠΑΜΕ, αναφέροντας ότι θα κατατεθεί σχέδιο νόμου σε όλα τα κόμματα, εκτός της Χρυσής Αυγής, με την απαίτηση να συζητηθεί και να γίνει νέος νόμος.
Γράψτε το Σχόλιο σας
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

Δεν υπάρχουν σχόλια :


Μυστηρια

[Μυστήρια][threecolumns]

Περιεργα - Απιστευτα

[Περίεργα - Απίστευτα][threecolumns]

Υγεια

[Υγεία][threecolumns]
Loading...

Αρθρα Αναγνωστων

[Άρθρα Αναγνωστών][twocolumns]

Πολιτικη

[Πολιτικά][threecolumns]

Οικονομικα

[Οικονομικά][threecolumns]

Αρχαια Ελλαδα

[Αρχαία Ελλάδα][twocolumns]

Life Style

[Life Style][bsummary]