ΤΙ ΑΠΟΡΕΙΤΕ ΟΤΙ ΕΔΩΣΑΝ ΤΟ ΝΟΜΠΕΛ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑΣ ΣΤΟΝ ΜΠΟΜΠ "ΝΤΥΛΑΝ"; Ο ΙΔΙΟΣ ΕΧΕΙ ΠΕΙ ΟΤΙ ΕΚΑΝΕ ΕΞ ΑΡΧΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΑΡΧΟΝΤΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΤΟΥΤΟΥ!

Η ΑΠΟΝΟΜΗ ΤΟΥ ΝΟΜΠΕΛ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ ΣΤΟΝ...ΥΠΗΡΕΤΗ ΤΗΣ!


ΒΙΝΤΕΟΓράφει ο Γιώργος Βολουδάκης

Ένας λογοτέχνης όταν γράφει για απονομή του Νόμπελ Λογοτεχνίας, ιδίως για να απαξιώσει την απονομή, είναι απόλυτα βέβαιο ότι θα πέσει θύμα της αυτόματης καχυποψίας του κόσμου ότι από φθόνο γράφει ό,σα γράφει.


Πλην όμως εγώ, απηλλαγμένος ανέκαθεν από αυτήν την κατηγορία, λόγω της παντελούς αποχής μου από κάθε εσκεμμένη και άρα άσκοπη δημοσιότητα, έχοντας ξεκαθαρίσει εξ αρχής στον ίδιο μου τον εαυτό και προς πάσαν κατεύθυνσιν, ότι δεν γράφω παρά μόνο γιατί δεν μπορώ να κάνω αλλιώς και εν τέλει επειδή δεν με νοιάζει ότι κι αν πει ο οποιοσδήποτε, εφ΄όσον εγώ πρόκειται να πω την αλήθεια, θεωρώ ότι έχω το δικαίωμα να μιλήσω για ένα βραβείο που από Nobel Prize έχει καταντήσει Nobel Price.

Πάντοτε ήθελα να βρω μιαν αφορμή να το γράψω αλλά ετούτη νομίζω είναι η καλύτερη. Είναι να απορεί κανείς, γιατί ο κόσμος απορεί, ότι το Nobel Price το έδωσαν στον Robert Allen Zimmerman, έναν ασκεναζίμ (δηλαδή όχι αληθινό αλλ΄ εκ χαζάρων) εβραίο, που κάλυψε το επώνυμο (και άρα την καταγωγή) του με το μικρό όνομα ενός αληθινά πολύ μεγάλου ποιητή από την Ουαλία, του Dylan Thomas, ο οποίος δεν επρόκειτο να πάρει  Nobel ακόμη κι αν ο κόσμος τον διάβαζε πιο πολύ κι από τους New York Times!

Διότι το Nobel Price δίδεται ως τίμημα και όχι ως τιμή! Ως τίμημα εξαγοράς της ψυχής και του νου. Και αν ακόμη κάποιους που δεν "πωλούνται" τους εκ-θέτουν ως υποψηφίους του "Βραβείου" (όπως λέει ο λαός "για ξεκάρφωμα"), δεν τους το δίνουν ποτέ!

  Σπουδαίες περιπτώσεις που αφορούν την Ελλάδα είναι ο Γιάννης Ρίτσος και ο Νίκος Καρούζος! Κακώς νομίζουν οι περισσότεροι ότι η αριστερή ταυτότητα του Ρίτσου του στέρησε το Nobel. Του Μαρκες αίφνης γιατί του το έδωσαν; Του του Ρίτσου του το στέρησαν εξ αιτίας του ύμνου που έγραψε στην "Ρωμιοσύνη"! Έτσι και στον Καρούζο (που επίσης ήταν υποψήφιος) το αρνήθηκαν για τις αντινεοταξικές του πεποιθήσεις που έφταναν μέχρι...θεολογίας:
"Ευρώπη, Ευρώπη δεν είσαι τίποτ’ άλλο, είσαι μονάχα η συνέχεια του Βαραββά"!

Η Σουηδική Ακαδημία δεν ενδιαφέρεται πλέον για το βαθύ, ποιοτικό και κυρίως πανανθρώπινο έργο, δεν την απασχολεί η μεγάλη Λογοτεχνία. Επιβραβεύει, τώρα πλέον ξεκάθαρα, όσους εξυπηρετούν τα σχέδια της Νέας Τάξης και στην καλύτερη περίπτωση όσους είναι ακίνδυνοι γι αυτά τα σχέδια.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΚΑΙ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΣΤΟ ΟΙΜΟΣ-ΑΘΗΝΑPost A Comment
 • Blogger Comment using Blogger
 • Facebook Comment using Facebook
 • Disqus Comment using Disqus

4 σχόλια :

 1. Ένα απόλυτα 'πουλημένο' Nombel!!!
  To έχουν ξεφτιλίσει πια τον θεσμό.
  Δεν είναι η πρώτη φορά που έδωσαν βραβείο σε λάθος άνθρωπο,
  αλλά ο Ντύλαν είναι ένας φωνασκών πρεζάκιας ....

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Είναι όμως Σιωνιστής ...
  Και μάλιστα Καρα-σιωνιστής ...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Καλά είναι σαν να μην το έδωσαν για φέτος...
  Το αγνοούμε παντελώς.
  Αυτό μας έλλειπε ....

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Ειναι και παλιοαδερφαρα

  ΑπάντησηΔιαγραφή


Μυστηρια

[Μυστήρια][threecolumns]

Περιεργα - Απιστευτα

[Περίεργα - Απίστευτα][threecolumns]

Υγεια

[Υγεία][threecolumns]
Loading...

Αρθρα Αναγνωστων

[Άρθρα Αναγνωστών][twocolumns]

Πολιτικη

[Πολιτικά][threecolumns]

Οικονομικα

[Οικονομικά][threecolumns]

Αρχαια Ελλαδα

[Αρχαία Ελλάδα][twocolumns]

Life Style

[Life Style][bsummary]