Πέμπτη, 27 Οκτωβρίου 2016

Σχόλιο για τη χρήση της πλαστικής σακούλας

Πολύς λόγος γίνεται για τη χρήση της πλαστικής σακούλας, τον τελευταίο καιρό και μεγάλη ευαισθησία "έπιασε" τους αρμόδιους, (Ευρωπαίους και εγχώριους) για τη ρύπανση, που αυτή προκαλεί.

Και η πρότασή τους για την αντιμετώπιση του προβλήματος, είναι αντί να απαγορεύσουν την κυκλοφορία της (και κατ' επέκταση την ευρεία χρήση της) , απλά να χρεώνεται η απόκτησή της με 5-10 λεπτά το τεμάχιο!
Αν αυτό δεν είναι ένα μέτρο, απλά για να "τα πάρουμε" για ακόμα μια φορά από τα κορόιδα τα συνήθη υποζύγια, τότε τι είναι; Κι εδώ δεν πρέπει να μας ξεγελάει το γεγονός της χαμηλής τιμής, γιατί ο αριθμός των "τεμαχίων" που χρησιμοποιούμε είναι μεγάλος και θα επιβαρύνει τον προϋπολογισμό του καθενός αισθητά (πέρα από το γεγονός ότι σήμερα το κόστος της χρήσης είναι μηδέν)
Επιπλέον, η χρήση της σακούλας τους  ενοχλεί, ενώ η χρήση του πλαστικού μπουκαλιού στο εμφιαλωμένο νερό, δεν πειράζει κανένα. Γιατί άραγε; αναρωτήθηκε κανένας πόση παραπάνω ρύπανση, από μια σακούλα, προκαλεί ένα πλαστικό μπουκάλι; Για να μην αναφερθώ στον ασύλληπτα μεγαλύτερο αριθμό μπουκαλιών που πετάει ο άνθρωπος!
Όλα λοιπόν δείχνουν να κατευθύνονται από μονομερή συμφέροντα ενώ  παράλληλα η υποκρισία των υπευθύνων για την καθιέρωση κανονισμών και τη λήψη αποφάσεων φαίνεται να οργιάζει, για μια φορά ακόμα!

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου