Μετεωρολόγοι: Έρχεται η ΠΙΟ ΘΕΡΜΗ έναρξη έτους!

Αυτή η Πρωτοχρονιά δεν θα θυμίζει σε τίποτα τις προηγούμενες αλλαγές χρόνου, καθώς αντί για σκουφιά, γάντια και ζεστά ρούχα, οι πολίτες προτιμούν μέχρι και το κοντομάνικο με μια ζακέτα.

Η φετινή Πρωτοχρονιά δεν θα είναι κρύα, θα θυμίζει περισσότερο άνοιξη με τον χειμώνα να περιμένει κι άλλο για να μπει για τα καλά στη χώρα μας. Οι μετεωρολόγοι εξηγούν το κύμα ζέστης που έρχεται στην Ελλάδα μαζί με το 2023.

Σάκης Αρναούτογλου: «Η θερμότερη έναρξη ενός νέου έτους»

Ο γνωστός μετεωρολόγος επισημαίνει ότι φέτος η Πρωτοχρονιά θα είναι η θερμότερη που έχει καταγραφεί ποτέ στην ιστορία της Ευρώπης, εξηγώντας ότι αυτό θα συμβεί και σε πολλές άλλες χώρες της Ευρώπης.

«Η φετινή Πρωτοχρονιά θα πρόκειται ίσως για τη θερμότερη έναρξη ενός νέου έτους που έχει καταγραφεί ποτέ στη μετεο ιστορία της Ευρώπης!

Σύμφωνα και με τελευταία στοιχεία του Ευρωπαϊκού Μοντέλου ECMWF αλλά και των υπολοιπων παγκόσμιων προγνωστικών μοντέλων, το σύνολο των χωρών της Ευρώπης βαδίζει τις επόμενες ημέρες σε μια νέα θερμή εισβολή, η οποία και θα αποτελειώσει σταδιακά την όποια εναπομείνασα χιονοκάλυψη ακόμα και κοντά στα 2000 μέτρα στα περισσότερα χιονοδρομικά της!

Για τις περισσότερες χώρες της γηραιάς ηπείρου θα πρόκειται λοιπόν, κατά πάσα πιθανότητα για τη θερμότερη έναρξη ενός νέου έτους που έχει καταγραφεί ποτέ στη μετεο ιστορία της!

Μια αλλαγή στην όλη αυτή κατάσταση και εναρμόνιση του καιρού με το ημερολόγιο “ψιθυρίζουν” κάποια μακροπρόθεσμα στοιχεία για το σύνολο της Ευρώπης συμπεριλαμβανομένης και της χώρας μας για μετά τις 11-13 του Γενάρη!!!

Ο χάρτης δείχνει την απόκλιση της θερμοκρασίας για την πρωτοχρονιά!»

loading...