Χαρδούβελης: Ο Βαρουφάκης κόστισε στη χώρα περί τα 40 δισ.

«Δεν μπορεί ένας υπουργός οποιασδήποτε χώρας να έρχεται και να λέει στην ΕΚΤ ότι έχει δανείσει χρήμα στις τράπεζες της χώρας του, αλλά, επειδή αυτή χρεοκοπεί, δεν πρόκειται να πληρώσει»


Στο πλευρό του Γιάννη Στουρνάρα τάχθηκε ο πρώην υπουργός Οικονομικών, Γκίκας Χαρδούβελης, αναφορικά με τις καταγγελίες του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος ότι ο Γιάνης Βαρουφάκης έβλαψε τη χώρα, λέγοντας στον επικεφαλής της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι, ότι είναι «ο υπουργός Οικονομικών μιας χρεοκοπημένης χώρας».

«Δεν μπορεί ένας υπουργός οποιασδήποτε χώρας να έρχεται και να λέει στην ΕΚΤ ότι έχει δανείσει χρήμα στις τράπεζες της χώρας του, αλλά, επειδή αυτή χρεοκοπεί, δεν πρόκειται να πληρώσει. Η ΕΚΤ ήταν επόμενο να αντιδράσει, όπως και αντέδρασε» δήλωσε ο κ. Χαρδούβελης, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Αθήνα 9,84.

Ο πρώην υπουργός σημείωσε πως η τακτική Βαρουφάκη «έχει κοστίσει στη χώρα περί τα 40 δισ. ευρώ».

«Ο κ. Στουρνάρας απηχούσε την άποψη της ΕΚΤ, η οποία είναι ένας θεσμός που δεν μπορεί να δώσει δανεικά σε μια πτωχευμένη χώρα. Για να δώσει χρήμα ζητάει collaterals, δηλαδή εγγυήσεις» συμπλήρωσε ο κ. Χαρδούβελης.
Γράψτε το Σχόλιο σας
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

Δεν υπάρχουν σχόλια :


Περιεργα - Απιστευτα

[Περίεργα - Απίστευτα][threecolumns]

Υγεια

[Υγεία][threecolumns]
Loading...

Αρθρα Αναγνωστων

[Άρθρα Αναγνωστών][twocolumns]

Πολιτικη

[Πολιτικά][threecolumns]

Οικονομικα

[Οικονομικά][threecolumns]

Μυστηρια

[Μυστήρια][bsummary]

Αρχαια Ελλαδα

[Αρχαία Ελλάδα][twocolumns]

Life Style

[Life Style][bsummary]