Των οικιών υμών εμπιμπραμένων υμείς άδετε

Κώστα  Δημ. Χρονόπουλου 
(Αρθρογράφου -Σχολιογράφου)

Επί ημέρες, εις  επίμετρον  πάντων των πιεστικών μας προβλημάτων, οι καθ’ ύλην (αν)αρμόδιοι “πολιτικοί” και “ΜΜΕ” ασχολήθηκαν με επιμέρους ζητήματα και όχι με τα ουσιώδη.
Τι είναι άραγε οι φυλακισμένοι στρατιωτικοί μας: “Κρατούμενοι” ή “Όμηροι”; Μέγα θέμα / big deal.
Ας ξεκαθαρίσουμε κάποια πράγματα:

– Κρατούμενος /φυλακισμένος:
Είναι εκείνος που φυλακίζεται (ανεξάρτητα αν έχει ή όχι τελέσει αξιόποινες πράξεις.
– Όμηρος: Είναι αυτός που χρησιμοποιείται προκειμένου να τηρηθούν κάποιες συμφωνίες, υποσχέσεις , οι οποίες δεν ολοκληρώθηκαν. Δηλαδή ο όμηρος συλλαμβάνεται και κρατείται /φυλακίζεται ώστε να εκβιαστεί ο άλλος , εκείνος που αθέτησε τον λόγο/ υπόσχεσή του, προκειμένου  να τις εκπληρώσει. Εδώ θα πρέπει να αναλογιστούμε /συνυπολογίσουμε το γεγονός που προηγήθηκε με τους 8 Τούρκους αξιωματικούς, οι οποίοι κατέφυγαν στη χώρα μας μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα στην Τουρκία.
Η τουρκική πλευρά – και ο ίδιος ο τούρκος Πρόεδρος – κατηγόρησε την Ελλάδα
και προσωπικά τον Πρωθυπουργό μας  ότι αθέτησε την μεταξύ τους συμφωνία παράδοσης των “πραξικοπηματιών”.
Το ζήτημα – αιδημόνως – αποσιωπήθηκε.
Αν δεχτούμε ότι όντως έτσι έγιναν τα πράγματα, τότε οι γείτονες πήραν ως ομήρους τους δύο δικούς μας. (Σ.Σ Μην παραθεωρούμε ότι υπάρχουν και τρείς “τρομοκράτες” Κούρδοι, τους οποίους επίσης θέλουν να ανταλλάξουν με τους δικούς μας. Ενέδρα ->Απαγωγή – >Εκβιασμός!).
Προσωπικά θεωρώ πως πρόκειται για : Α π α γ ω γ ή. ΟΙ 2 δικοί μας θα πρέπει να χαρακτηριστούν ως : Απαχθέντες. Κρατούνται ως όμηροι για διαπραγματεύσεις – ανταλλαγές: Οι ισχυρισμοί των Τούρκων περί …. κατασκοπείας  κ.α ενισχύουν την άποψή μου.

α. Ποιά κατασκοπία βρε μπουνταλάδες; Υπάρχει ιστορικό προηγούμενο που ο  κατάσκοπος φέρει  την στρατιωτική στολή, την εξάρτηση , τα διακριτικά του και πηγαίνει ανέμελος και χαρωπός – με πλήρη άγνοια κινδύνου, χωρίς προφυλάξεις /καμουφλάζ, φωνάζοντας: πιάστε με ;
β. Πως εξηγείται η σύλληψη φίλων και συμμάχων στρατιωτικών; Σε ποιό άραγε … εχθρικό έδαφος μπήκαν και κινδυνεύουν με εξοντωτικές ποινές  εγκληματιών συμμαχικού τύπου πολέμου;
Πρωτόγνωρος , αναξιόπιστος, ανήκουστος οργανισμός /συμμαχία το ΝΑΤΟ, το οποίο ιδρύθηκε για προστασία των μελών του, από εξωτερική επιβουλή.
Περιέργως, ηλιθίως, υποκριτικώς και παραλόγως, δεν προστατεύονται σε περίπτωση διενέξεων, συρράξεων αναμεταξύ τους!!!…
Τούτη η ΛΥΚΟΦΙΛΙΚΗ συμμαχία/μάζωξη, δεν  θέλει να αναμιγνύεται (για λόγους διακριτικότητας;) με αποτέλεσμα οι ΛΥΚΟΦΙΛΟΙ να αλληλοσπαράσσονται ανεμπόδιστα!

ΥΓ Προσπαθώντας να βρω μία εξήγηση στο ά-λογο του πράγματος σκέφτηκα μήπως και οι “εγκέφαλοι” του ΝΑΤΟ σχεδίασαν αυτόν τον τρόπο,  εσωτερικής διαπάλης,  ώστε να βρίσκονται σε συνεχή εγρήγορση /ετοιμοπόλεμες οι χώρες της Συμμαχίας.
     Αυτό θα βοηθήσει (όσες βέβαια θα έχουν απομείνει από τον ενδοσυμμαχικό αλληλοσπαραγμό τους) στο να αντιμετωπίσουν καλύτερα κάθε εξωτερικό εχθρό!. 

loading...