Η Πίστη, το Έθνος, η Οικογένεια είναι λέξεις που σπανίως αναφέρονται στα σύγχρονα νεοταξίτικα βιβλία...

“Γράμματα σπουδάματα, του Θεού (;) τα πράγματα…” ;;;

Μέρες τώρα, καθώς αρχίζει μια νέα σχολική χρονιά, μια αγωνία και μια σκέψη διακατέχει και πάλι το μυαλό και την ψυχή μου:

Ποια “γράμματα” μαθαίνουν τα παιδιά μας στα σχολεία;… (και εννοώ τα όσα προωθούνται από τα σχολικά βιβλία…).Είναι, άραγε, “γράμματα του Θεού”;;;

Μια απλή σύγκριση με τα παλιά αναγνωστικά αρκεί να καταλάβουμε την μεγάλη αλλαγή… Τι κρίμα, γιατί όλα εκείνα να θεωρούνται οπισδοδρομικά, παλιά, ξεπερασμένα και κάθε τι “νέο”,αμφιβόλου αξίας και ηθικής, να προσπαθούν να το επιβάλουν στις αθώες ψυχούλες…

(Δυστυχώς, με τον τρόπο τους κάποιοι έχουν καταφέρει να μάς κάνουν να φοβόμαστε να μιλήσουμε για Ορθόδοξη Πίστη και για Ελλάδα, γιατί θα παρεξηγηθούμε ως οπισδοδρομικοί και φονταμενταλιστές… αλλά θα μιλήσω και θα πω τι νιώθω, γιατί βιώνουμε ρατσισμό από την αντίθετη πλευρά- και ο νοών νοείτω…Και όποιος σέβεται την διαφορετικότητα, ας σεβαστεί και τις δικές μου απόψεις).

Ας δούμε με ψύχραιμο μάτι τα νέα σχολικά βιβλία, σε σύγκριση με τα παλιότερα:

Έννοιες όπως Ελληνισμός και Ορθοδοξία απουσιάζουν σχεδόν παντελώς σήμερα από τα σχολικά βιβλία ή παρουσιάζονται με αλλοιωμένο τρόπο.

Η Πίστη, το Έθνος, η Οικογένεια είναι λέξεις που σπανίως αναφέρονται στα σύγχρονα νεοταξίτικα βιβλία.

Αντιθέτως, υπάρχουν αρκετές αναφορές σε διεστραμμένες διαφορετικότητες, σε πολυπολιτισμικά στοιχεία, σε ξενόφερτα έθιμα και σε έναν τρόπο ζωής από τον οποίο απουσιάζει η φιλοπατρία, τα υψηλά ιδανικά και η Ορθοδοξία.

Αναφορές στα ελληνικά έθιμα και σε οτιδήποτε ελληνικό ή χριστιανικό θεωρείται οπισθοδρομικό και συντηρητικό.

Αντίθετα, προοδευτικά θεωρούνται όλα τα ξενόφερτα έθιμα και τρόπος ζωής, και οι παγκόσμιες εντολές της Νέας Τάξης για διαφορετικότητες, αντιρατσισμούς, πολυπολιτισμικότητες…

(Για ήρωες της Πίστης και της Πατρίδας… ούτε λόγος! Ποια πρότυπα δίνουν στα παιδιά μας ;… τα γνωστά, που μόνο στο καλό δεν τα οδηγούν).

Εκτός από την κατεστραμμένη ορθογραφία (που έχει σκοπό να απομακρύνει τα παιδιά μας από το να μπορούν να διαβάζουν την αρχαία ελληνική γλώσσα… αλλά και να φτωχύνει την νέα ελληνική από πλήθος νοημάτων) , τα σχολικά βιβλία βρίθουν από κείμενα εντελώς ανούσια, που λες και απευθύνονται σε άτομα πολύ χαμηλού νοητικού επιπέδου

(ή μήπως τέτοιους τους θέλουν τους ανθρώπους, χωρίς κρίση, χωρίς ενδιαφέροντα πέρα από τα καθημερινά και τετριμμένα, χαμένους μέσα στο κυνήγι της κάθε μικροαπόλαυσης, βυθισμένους μέσα στο χάος της τεχνολογίας, χωρίς πραγματική επικοινωνία μεταξύ τους, υποχείρια των συμφερόντων κάποιων “μεγάλων” που επιθυμούν να σκλαβώσουν την ανθρωπότητα όλη, ψυχί και σώματι;;;…)

Προβληματισμοί που δεν αρκούν για να βελτιώσουμε την κατάσταση… Κρίνονται ωστόσο αναγκαίοι, γιατί από την συνειδητοποίηση της πραγματικότητας ξεκινά η αρχή για την αντί- δρασή μας, η οποία δεν πρέπει να μένει μόνο σε επίπεδο διαμαρτυριών.

Το σημαντικότερο για εμένα είναι να δώσουμε εμείς πραγματική Παιδεία στα παιδιά μας , μέσα στα σπίτια μας. Να τα κάνουμε Κρυφά Σχολειά… Όσο κι αν φαίνεται δύσκολο, είναι τόσο σημαντικό και θα αποδώσουμε λόγο γι αυτό …

Εύκολο να κατηγορούμε το σκοτάδι, ας μην μείνουμε όμως σ΄αυτό. Ας ανάψουμε ένα “κεράκι”, η φλόγα του να διώξει λίγο την καταχνιά, να φωτίσει πρώτα εμάς και μετά τις ψυχούλες των παιδιών μας.

Θα επανέλθω, όμως, πρώτα ο Θεός, με τρόπους που σκέφτομαι και πιστεύω πως μπορούν να συμβάλουν σε αυτή την κατεύθυνση . Δόξα τω Θεώ, ανάλογο υλικό υπάρχει, θέληση χρειάζεται και οργάνωση. Δόξα τω Θεώ, υπάρχουν και άξιοι εκπαιδευτικοί και κινήσεις από την Εκκλησία και Ορθόδοξους συλλόγους, που προσφέρουν πολλά στα παιδιά.

Αξίζει κάθε κόπο, για το καλό των παιδιών μας και για το καλό όλων μας. Στο μέλλον θα φανούν οι καρποί από τον σπόρο που θα σπείρουμε σήμερα στις ψυχές τους…Και ας είναι οι καρποί αυτοί αγαθοί, για ένα καλύτερο μέλλον της Πατρίδας μας και του κόσμου όλου, για ένα μέλλον κοντά στο Θεό και στις αξίες της Φυλής μας.

Έκαστος εφ ω ετάχθη, ας εργαστεί και αναλόγως θα κριθεί.

Καλή δύναμη να έχουμε, καλή φώτιση…

με την αγάπη μου,


Αλεξία
Post A Comment
 • Blogger Comment using Blogger
 • Facebook Comment using Facebook
 • Disqus Comment using Disqus

24 σχόλια :

 1. ευγε!κρυφό σχολειό!εκ των καλύτερων αντιδράσεων!καταλυτική!Η.Ι..

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Φεγγαράκι μου λαμπρό
  φέγγε μου να περπατώ
  να πηγαίνω στο σχολειό
  να μαθαίνω γράμματα,
  πράγματα, σπουδάγματα
  του Θεού τα πράγματα

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Η Παγκοσμιοποίηση σαρώνει σχεδόν τα πάντα.
  Έθνος, Πίστη, Ηθικές αρχές,
  Οικογένεια, Οικονομία.

  Αντίδραση μηδαμινή, ύπνος και ξάπλα στον καναπέ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. πιο καλα να να λετε ολοι στα παιδια σας οτι στο σχολειο τα διδασκουν μαλακιες,και να αναλαβετε εσεις να τους λετε τα σωστα,εγω ετσι κανω και απλα τα παιδια μου παπαγαλιζουν γραφοντας στα παπαρια τους οτι και να τους λενε.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. η πηγή του κειμένου:

  https://momyof6.wordpress.com/2016/09/15/%CE%B3%CF%81%CE%AC%CE%BC%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%B1-%CF%83%CF%80%CE%BF%CF%85%CE%B4%CE%AC%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%B1-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%B8%CE%B5%CE%BF%CF%8D-%CF%84%CE%B1-%CF%80%CF%81%CE%AC%CE%B3/

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. η πηγή του κειμένου:

  https://momyof6.wordpress.com/2016/09/15/%CE%B3%CF%81%CE%AC%CE%BC%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%B1-%CF%83%CF%80%CE%BF%CF%85%CE%B4%CE%AC%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%B1-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%B8%CE%B5%CE%BF%CF%8D-%CF%84%CE%B1-%CF%80%CF%81%CE%AC%CE%B3/

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Θέλουν να μας αλέσουν, όπους τους σπόρους του σιταριού, και να μας κάνουν μια ζύμη που θα την πλάθουν, όπως γουστάρουν οι λάτρεις της Παγκοσμιοποίησης (= διεθνές οικονομικό κατεστημένο)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. Ξυπνήστε, αν θέλετε να ζήσετε ως άνθρωποι, ελεύθεροι και αξιοπρεπείς.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. ΠΙΣΤΗ ΣΕ ΠΟΙΟΝ;
  Ας ανοίξουμε την "θεόπνευστον" Αγία Γραφή"

  " ὁ μὴ ὢν μετ᾿ ἐμοῦ κατ᾿ ἐμοῦ ἐστι, καὶ ὁ μὴ συνάγων μετ᾿ ἐμοῦ σκορπίζει."
  ..... διότι εκείνος που δεν είναι μαζή μου είναι εναντίον μου και εκείνος ο οποίος δεν συμπορεύεται (δεν συμφωνεί) μαζί μου θα σκορπίσει (εξαφανισθεί).
  (Κατά Ματθαίον, 12: 30)

  Καὶ λέγει Κύριος πρὸς τὸν Ἰησοῦ τοῦ Ναυῆ : "Πᾶς ἄνθρωπος ὅστις ἐναντιωθῆ εἰς τὰς προσταγᾶς σου καὶ δὲν ὑπακούση εἰς τοὺς λόγους σου κατὰ πάντα ὅσα προστάξης αὐτὸν ἂς θανατώνηται"
  (Ἰησοῦς τοῦ Ναυῆ α΄-18)

  Και λέγει ο Ιησούς: "Πλην τους εχθρούς μου εκείνους, τους μη θελήσαντάς με βασιλεύσαι επ’ αυτούς, αγάγετε ώδε και κατασφάξατε αυτούς έμπροσθέν μου"
  (Κατά Λουκάν 19: 27).
  Προσέχτε: ΝΑ ΚΑΤΑ-ΣΦΑΞΕΤΕ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΜΠΡΟΣΤΑ ΜΟΥ!!!

  Ο Ιησούς καταριέται μια...συκιά, επειδή δεν έκανε σύκα...εκτός εποχής!!!
  «Και την επόμενη ημέρα, αφού βγήκαν από τη Βηθανία, πείνασε.

  Και βλέποντας από μακριά μια συκιά να έχει φύλλα, ήρθε μη τυχόν βρει σ' αυτή κάτι· και μόλις ήρθε κοντά της, δεν βρήκε τίποτε, παρά μονάχα φύλλα· επειδή, δεν ήταν καιρός των σύκων.

  Και ο Ιησούς, αποκρινόμενος, είπε σ' αυτή: “Κανένας πλέον, στον αιώνα, να μη φάει καρπό από σένα”. Και το άκουγαν αυτό οι μαθητές του»
  (Κατά Μάρκον, 11: 12-14).

  «Κι αμέσως η συκιά ξεράθηκε. Και οι μαθητές βλέποντας θαύμασαν, λέγοντας: “Πώς ξεράθηκε αμέσως η συκιά!”»
  (Κατά Ματθαίον, 21: 19-20).

  Βιοπραγίες Ιησού κατά των μικρεμπόρων στο περίβολον της Συναγωγής.
  Μάρκος 11:15-17, Λουκάς 19:45-46,
  Ματθαίος 21:12-13.

  Ο Πανάγαθος ΔΕΝ λυπάται ΟΥΤΕ τα μωρά!!!
  Λέει ο Κύριος: "Θα εκδικήσω όσα έκανε ο Αμαλήκ στον Ισραήλ, ότι του αντιστάθηκε στον δρόμο όταν ανέβαιναν από την Αίγυπτο· πήγαινε τώρα και πάταξε τον Αμαλήκ, και εξολόθρευσε κάθε τι που έχει, και μη τους λυπηθείς· αλλά, θανάτωσε και άνδρα και γυναίκα, ΚΑΙ ΠΑΙΔΙ ΚΑΙ ΒΡΕΦΟΣ ΠΟΥ ΘΗΛΑΖΕ, και βόδι και πρόβατο, και καμήλα και γαϊδούρι".
  (Σαμουήλ Α', 15: 2-3)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Σταμάτα επιτέλους να παραπλανείς τους αναγνώστες και να κοροϊδεύεις τον εαυτό σου:

   Γράφεις πολλά, αρκεί όμως ένα για να πέσουν όλα αυτά στα σκουπίδια:

   ''Και λέγει ο Ιησούς: "Πλην τους εχθρούς μου εκείνους, τους μη θελήσαντάς με βασιλεύσαι επ’ αυτούς, αγάγετε ώδε και κατασφάξατε αυτούς έμπροσθέν μου"
   (Κατά Λουκάν 19: 27).
   Προσέχτε: ΝΑ ΚΑΤΑ-ΣΦΑΞΕΤΕ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΜΠΡΟΣΤΑ ΜΟΥ!!! ''

   Ποιον κοροϊδεύεις;;; Εμένα ή τον εαυτό σου;;;

   Τα λόγια αυτά δεν τα λέει ο Ιησούς, άλλα ένας βασιλιάς, την ζωή του οποίου αφηγείται ο Ιησούς σε μια παραβολή (=πλαστή αφήγηση).

   Ιδού η παραβολή:

   12 Είπε λοιπόν, «Κ ά π ο ι ο ς από ευγενή καταγωγήν επήγε σε μακρινή χώρα διά να λάβει διά τον εαυτόν του β α σ ι λ ι κ ή ν εξουσίαν καὶ ὕστερα νὰ ἐπιστρέψῃ.
   13 Ἀφοῦ ἐκάλεσε δέκα δούλους του, τοὺς ἔδωκε δέκα ἑκατοντάδραχμα καὶ τοὺς εἶπε, «Ἐμπορευθῆτε μὲ αὐτὰ ἕως ὅτου ἐπιστρέψω».
   14 Ἀλλ’ οἱ συμπολῖται του τὸν ἐμισοῦσαν καὶ ἔστειλαν πίσω του πρεσβείαν λέγοντες, «Δὲν θέλομεν νὰ γίνῃ αὐτὸς βασιλεύς μας».
   15 Ὅταν ἐπανῆλθε, ἀφοῦ ἔλαβε τὴν βασιλικὴν ἐξουσίαν, εἶπε νὰ κληθοῦν οἱ δοῦλοι ἐκεῖνοι ποὺ τοὺς εἶχε δώσει τὰ χρήματα, διὰ νὰ μάθῃ τί εἶχε κερδήσει ὁ καθένας.
   16 Ὁ πρῶτος ἦλθε καὶ εἶπε, «Κύριε, τὸ ἑκατοντάδραχμό σου ἔφερε ἄλλα δέκα ἑκατοντάδραχμα».
   17 Ὁ κύριός του τοῦ εἶπε, «Εὖγε, δοῦλε καλέ, εἰς ἐλάχιστα ἐφάνηκες ἔμπιστος, πάρε ἐξουσίαν ἐπάνω σὲ δέκα πόλεις».
   18 Καὶ ἦλθε καὶ ὁ δεύτερος καὶ εἶπε, «Τὸ ἑκατοντάδραχμό σου, Κύριε, ἔκανε ἄλλα πέντε ἑκατοντάδραχμα».
   19 Εἶπε δὲ εἰς τοῦτον, «Καὶ σὺ ἔχε ἐξουσίαν ἐπάνω σὲ πέντε πόλεις».
   20 Ἦλθε καὶ ἄλλος δοῦλος καὶ εἶπε, «Κύριε, νά τὸ ἑκατοντάδραχμό σου, τὸ ὁποῖον εἶχα φυλάξει σ’ ἕνα μαντῆλι.
   21 Διότι σὲ ἐφοβόμουνα, ἐπειδὴ εἶσαι ἄνθρωπος αὐστηρός· παίρνεις ἐκεῖνο ποὺ δὲν ἔβαλες ἐσὺ καὶ θερίζεις ἐκεῖνο ποὺ δὲν ἔσπειρες».
   22 Ὁ κύριός του τοῦ λέγει, «Πονηρὲ δοῦλε, ἀπὸ τὰ λόγια τοῦ στόματός σου θὰ σὲ κρίνω. Ἤξερες ὅτι εἶμαι ἄνθρωπος αὐστηρός, καὶ παίρνω ἐκεῖνο ποὺ δὲν ἔβαλα καὶ θερίζω ἐκεῖνο ποὺ δὲν ἔσπειρα.
   23 Γιατὶ λοιπὸν δὲν ἔβαλες τὸ χρῆμα μου εἰς τὴν τράπεζαν, καὶ ὅταν ἐπέστρεφα, θὰ τὸ εἰσέπραττα μαζὶ μὲ τόκον;».
   24 Καὶ εἰς τοὺς παρευρισκομένους εἶπε, «Πάρτε ἀπὸ αὐτὸν τὸ ἑκατοντάδραχμο καὶ δῶστέ το σ’ ἐκεῖνον ποὺ ἔχει τὰ δέκα ἑκατοντάδραχμα».
   25 Αὐτοὶ τοῦ εἶπαν, «Κύριε, ἔχει δέκα ἑκατοντάδραχμα».
   26 «Σᾶς λέγω, ὅτι εἰς τὸν καθένα ποὺ ἔχει, θὰ δοθοῦν καὶ ἄλλα, ἀπὸ ἐκεῖνον ὅμως ποὺ δὲν ἔχει, θὰ ἀφαιρεθῇ καὶ ἐκεῖνο ποὺ ἔχει.
   27 Ἀ λ λ ὰ ὅσον διὰ τοὺς ἐ χ θ ρ ο ύ ς μου αὐτούς, ποὺ δὲν ἤ θ ε λ α ν νὰ εἶμαι β α σ ι λ ε ύ ς τους, φέρτε του ἐδῶ καὶ σ φ ά ξ τ ε τους μπροστά μου».

   Δεν αισχύνεσαι για την διαστρέβλωση των λόγων του Ιησού;;;;;;;;;;;;;;

   Διαγραφή
  2. Xριστιανισμός χωρίς αποδοχή, μελέτη της Αγίας Γραφής ΔΕΝ νοείται.
   Εάν μελετήσεις την Βίβλο (και όχι αθεϊστικά κείμενα) τότε και μόνον τότε, θα μάθεις την αλήθεια.
   Τότε θα καταλάβεις τα ψέματα που σ έχουν ποτίσει.
   Ακολουθεί ένα μικρό και πρόχειρο δείγμα αν­τιφά­σεως και ασυναρ­τησίας που αποδεικνύει την "θε­ο­π­νευστία", την "σοβαρότητα" και την "ηθική" του "βιβλίου των βιβλίων"!

   Ποιους να σκοτώνετε:
   --Το άτακτο και ανυπάκουο παιδί. Δευτερονόμιον 21: 20-21.[ένα πολύ μεγάλο ποσοστό των παιδιών δηλαδή]
   --Αυτούς που καταρρώνται ή χτυπούν τους γονείς των. Λευιτικόν 20: 9, Έξοδος 21: 15.
   --Τους λάτρεις άλλων θεών. Δευτερονόμιον 13: 6-11.(εδώ δεν γλυτώνουν Δωδεκαθεϊστές, ούτε Μουσουλμάνοι, Ινδουιστές, Βραχμάνοι, Βουδιστές. Την γλυτώνουν όμως άθρησκοι και άθεοι!)
   --Τους πνευματιστές και τις μάγισσες. Λευιτικόν 20: 27, Δευτερονόμιον 13: 6-11, Έξοδος 22: 18.
   --Αυτούς που δεν πιστεύουν στον Χριστό (παραβολή). Λουκάς 19: 27.
   --Αυτούς που εργάζονται τα Σάββατα. Έξοδος 35: 2 (ο Μωυσής σκότωσε κά­ποιον γι’ αυτόν τον λόγο), Αριθμοί 15: 32-36. (την γλυτώνουν οι Εβραίοι!)
   --Αυτούς που κατηγορούνται από δύο μάρτυρες για κακοήθεια. Δευτερονόμιον 17: 6.
   --Τα παιδιά και τα μωρά των εχθρών. Αριθμοί 31: 17, Δευτερονόμιον 20: 13, Ψαλμοί 136 (ή 137): 9, Λευιτικόν 26: 29.
   (τώρα τί φταίνε τα αθώα αυτά πλάσματα, μόνο η χριστιανική "αγάπη" ξέρει)

   --Τους Μοιχούς. Λευιτικόν 20: 10.
   --Τους ομοφυλοφίλους. Λευιτικόν 20: 13.
   --Τη γυναίκα που δεν είναι παρθένος όταν παντρεύεται. Δευτερονόμιον 22: 13-21.(εδώ λίγες θα γλυτώσουν!)
   --Αυτούς που έχουν φονικά ζώα. Έξοδος 21: 29.
   --Τους κτηνοβάτες. Έξοδος 22: 19, Λευιτικόν 18: 23, 20: 15-16.
   ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΚΟΤΩΝΕΤΕ!!!

   Τώρα ποιούς να μισείτε:
   --Αυτούς που τρώνε καβούρια και γαρίδες. Λευιτικόν 11: 10. (τρέμετε καλοφαγάδες!)
   --Αυτούς που ξαναπαντρεύονται το ίδιο άτομο μετά από διαζύγιο. Δευτερονό­μι­ον 24: 4.
   --Τους ομοφυλοφίλους. Λευιτικόν 18: 22. (βλέπε παραπάνω)
   --Τους υπερηφάνους. Παροιμίαι 16: 5.
   --Τις γυναίκες που φοράνε παντελόνια. Δευτερονόμιον 22: 5. (να τ ακούνε κυρίες και δεσποινίδες)
   --Τον άνδρα με μακριά μαλλιά (τον Ιησού άραγε;) Α΄ Πρός Κορινθίους 11: 14, αντί­φαση με: Αριθμοί 6: 5, Α΄ Σαμουήλ (ή Βασιλειών), 1: 11, Κριταί 13: 5.
   (οι φαλακροί να κοιμούνται ήσυχοι!)
   --Αυτούς που αποκαλούν άλλους βλάκες. Ματθαίος 5: 22
   Διαγραφή
  3. *********************************************************
   Βρε συ, τι θράσος είναι αυτό;;;;;;;;;;;;;
   Ο άλλος σου απέδειξε περίτρανα ότι λες χοντρά ψέματα (διαστρέβλωση των λόγων του Ιησού) κι έρχεσαι εσύ να μας μιλήσεις για αλήθεια;;;;;;;;;;

   Αιδώς Αργείοι !!!!!!
   *********************************************************

   Διαγραφή
 10. 10:31 π.μ.
  Σου απέδειξε παραπάνω ο Ανώνυμος 19 Σεπτεμβρίου 2016 - 11:08 π.μ.
  ότι διαστρεβλώνεις τους λόγους του Ιησού.

  Καλά δεν άνοιξες ποτέ την Καινή Διαθήκη, για να διαβάσεις τα μεγαλειώδη ρήματα του Χριστού;

  ''Αγάπα τον πλησίον''
  ''Αγαπάτε αλλήλους''.

  Οφείλεις να ζητήσεις συγγνώμη από τους αναγνώστες του σχολίου σου.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 11. Εσένα σχολιαστή, που παρουσιάζεις τον Ιησού με τις χοντράδες που λες, ως παρακινητή προς τους πιστούς για διάπραξη σφαγών, δεν σού 'βγαλε το μάτι η εντολή αυτή του Ιησού;
  ....................................................................
  Να αγαπάς τον εχθρό σου (Ματθαίος ε' 44)
  .....................................................................
  Επιβάλλεται να ζητήσεις συγνώμη, συμφωνώ με τον προηγούμενο σχολιαστή.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 12. ΤΙ ΣΥΓΓΝΩΜΗ ΝΑ ΖΗΤΗΣΕΙ. ΑΥΤΟΣ ΤΟ 'ΒΑΛΕ ΣΤΑ ΠΟΔΙΑ. ΕΓΙΝΕ ΛΟΥΗΣ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 13. Η Αγία Γραφή είναι θεόπνευστη, εσύ 10:31 π.μ., μ' αυτά που γράφεις, προσπαθείς να την μετατρέψεις σε ''σκοταδόπνευστη''.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 14. Ποιο κακό σας έκανε η ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ;
  Το ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΘΝΟΣ και η ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ έχουν μιλιούνια εχθρούς.
  Το φως δεν μπορούν να το αντέξουν οι σκοταδιστές.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 15. Ακολουθεί ένα μικρό και πρόχειρο δείγμα αν­τιφά­σεως και ασυναρ­τησίας που αποδεικνύει την "θε­ο­π­νευστία", την "σοβαρότητα" και την "ηθική" του "της θρησκείαςτης αγάπης"!

  Ποιους να σκοτώνετε:
  --Το άτακτο και ανυπάκουο παιδί. Δευτερονόμιον 21: 20-21.[ένα πολύ μεγάλο ποσοστό των παιδιών δηλαδή]
  --Αυτούς που καταρρώνται ή χτυπούν τους γονείς των. Λευιτικόν 20: 9, Έξοδος 21: 15.
  --Τους λάτρεις άλλων θεών. Δευτερονόμιον 13: 6-11.[ εδώ δεν γλυτώνουν Δωδεκαθεϊστές, ούτε Μουσουλμάνοι, Ινδουιστές, Βραχμάνοι, Βουδιστές. Την γλυτώνουν όμως άθρησκοι και άθεοι!!!]
  --Τους πνευματιστές και τις μάγισσες. Λευιτικόν 20: 27, Δευτερονόμιον 13: 6-11, Έξοδος 22: 18.
  --Αυτούς που δεν πιστεύουν στον Χριστό (παραβολή). Λουκάς 19: 27.
  --Αυτούς που εργάζονται τα Σάββατα. Έξοδος 35: 2 (ο Μωυσής σκότωσε κά­ποιον γι’ αυτόν τον λόγο), Αριθμοί 15: 32-36. [την γλυτώνουν οι Εβραίοι!]
  --Αυτούς που κατηγορούνται από δύο μάρτυρες για κακοήθεια. Δευτερονόμιον 17: 6.
  --Τα παιδιά και τα μωρά των εχθρών. Αριθμοί 31: 17, Δευτερονόμιον 20: 13, Ψαλμοί 136 (ή 137): 9, Λευιτικόν 26: 29.
  [ τώρα τί φταίνε τα αθώα αυτά πλάσματα, μόνο η χριστιανική "αγάπη" ξέρει ]

  --Τους Μοιχούς. Λευιτικόν 20: 10.
  --Τους ομοφυλοφίλους. Λευιτικόν 20: 13. [ κινδυνεύετε αν πάτε στην παρέλαση των ομοφυλοφύλων!]
  --Τη γυναίκα που δεν είναι παρθένος όταν παντρεύεται. Δευτερονόμιον 22: 13-21.[εδώ λίγες θα γλυτώσουν!]
  --Αυτούς που έχουν φονικά ζώα. Έξοδος 21: 29.
  --Τους κτηνοβάτες. Έξοδος 22: 19, Λευιτικόν 18: 23, 20: 15-16.
  ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΚΟΤΩΝΕΤΕ!!!

  Τώρα ποιούς να μισείτε:
  --Αυτούς που τρώνε καβούρια και γαρίδες. Λευιτικόν 11: 10. [τρέμετε καλοφαγάδες!]
  --Αυτούς που ξαναπαντρεύονται το ίδιο άτομο μετά από διαζύγιο. Δευτερονό­μι­ον 24: 4.
  --Τους ομοφυλοφίλους. Λευιτικόν 18: 22. [βλέπε παραπάνω]
  --Τους υπερηφάνους. Παροιμίαι 16: 5.
  --Τις γυναίκες που φοράνε παντελόνια. Δευτερονόμιον 22: 5. [ να τ ακούνε κυρίες και δεσποινίδες]
  --Τον άνδρα με μακριά μαλλιά (τον Ιησού άραγε;) Α΄ Πρός Κορινθίους 11: 14, αντί­φαση με: Αριθμοί 6: 5, Α΄ Σαμουήλ (ή Βασιλειών), 1: 11, Κριταί 13: 5.
  [οι φαλακροί να κοιμούνται ήσυχοι!]
  --Αυτούς που αποκαλούν άλλους βλάκες. Ματθαίος 5: 22.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. *********************************************************
   Βρε συ, τι θράσος είναι αυτό;;;;;;;;;;;;;
   Ο άλλος σου απέδειξε περίτρανα ότι λες χοντρά ψέματα (διαστρέβλωση των λόγων του Ιησού) κι έρχεσαι εσύ να μας μιλήσεις για αλήθεια;;;;;;;;;;

   Αιδώς Αργείοι !!!!!!
   *********************************************************

   Διαγραφή
  2. Σου έτριψε στη μούρη το ψέμα που είπες ότι τάχα ο Ιησούς προτρέπει τους πιστούς να κατασφάξουν τους εχθρούς του και γι' αυτό έκανες μούγκα.

   Όταν βρε, άσχετε, απομονώνεις χωρία της Αγίας Γραφείς, βγάζεις και άσχετα συμπεράσματα.

   Αν απομονώσουμε μια φράση στην Καινή Διαθήκη που λέει ''δεν υπάρχει Θεός (ουκ έστι Θεός) τι συμπέρασμα θα βγάλουμε;;;;;;;;;;;;;;;

   Σύνελθε, δεν απευθύνεσαι ούτε σε αφελείς ούτε σε ανθρώπους που αγνοούν την Αγία Γραφή.

   Διαγραφή

 16. Mπορεί o χριστινισμός να διδάξει ηθική;
  Εάν ναι, ανοίξτε τότε την Αγία Γραφή (σας) για να περιηγηθείτε σε μερικά εδάφια, όπως αυτό για παράδειγμα
  το Δευτερονόμιο (28: 15-68).


  15. Αλλά, αν δεν υπακούσεις στη φωνή τού Κυρίου τού Θεού σου, για να προσέχεις να εκτελείς όλες τις εντλές του, και τα διατάγματά του, που εγώ σήμερα σε προστάζω, όλες οι κατάρες αυτές θάρθουν επάνω σου, και θα σε βρουν. [Λευ. 26:14; Θρ. 2:17; Δαν. 9:11; Δαν. 9:13; Μαλ. 2:2; [Παρ. 3:33]

  16. Καταραμένος θα είσαι στην πόλη, και καταραμένος θα είσαι στο χωράφι.

  17. Καταραμένο το καλάθι σου, και η σκάφη σου.

  18. Καταραμένος ο καρπός τής κοιλιάς σου, και τα γεννήματα της γης σου, οι αγέλες των βοδιών σου, και τα κοπάδια των προβάτων σου.

  19. Καταραμένος θα είσαι όταν μπαίνεις μέσα, και καταραμένος θα είσαι όταν βγαίνεις έξω.

  20. Ο Κύριος θα στείλει επάνω σου την κατάρα, τη θλίψη, και τη φθορά, σε όλα όσα βάλεις επάνω το χέρι σου για να κάνεις, μέχρις ότου εξολοθρευτείς, και μέχρις ότου γρήγορα αφανιστείς, εξαιτίας της πονηρίας των έργων σου, επειδή με εγκατέλειψες.

  21. Ο Κύριος θα προσκολλήσει σε σένα το θανατικό, μέχρις ότου σε εξολοθρεύσει από τη γη, όπου πηγαίνεις να την κληρονομήσεις.

  22. Ο Κύριος θα σε πατάξει με μαρασμό, και με πυρετό, και με ρίγος, και με φλόγωση, και με μάχαιρα, και με ανεμοφθορία, και με ερυσίβη· και θα σε καταδιώκουν μέχρις ότου αφανιστείς. [Λευ. 26:16; [Άμ. 4:9]

  23. Και ο ουρανός σου, που [είναι] επάνω από το κεφάλι σου, θα είναι χαλκός, και, η γη που είναι από κάτω σου, σίδερος. [Λευ. 26:19; [Αγγ. 1:10]

  24. Ο Κύριος θα δώσει τη βροχή τής γης σου σκόνη και χώμα· από τον ουρανό θα κατεβαίνει επάνω σου, μέχρις ότου εξολοθρευτείς.

  25. Ο Κύριος θα σε κάνει να συντριφτείς μπροστά στους εχθρούς σου· από έναν δρόμο θα βγεις εναντίον τους, και από επτά δρόμους θα φύγεις από μπροστά τους· και θα διασκορπιστείς σε όλα τα βασίλεια της γης. [Ιερ. 15:4]; [Ιερ. 24:9]; [Ιερ. 29:18]; [Ιερ. 34:17]

  26. Και το πτώμα σου θα είναι τροφή σε όλα τα όρνεα του ουρανού, και στα θηρία τής γης, και δεν θα υπάρχει εκείνος που θα [τα] αποδιώχνει. [Ιερ. 7:33]

  27. Ο Κύριος θα σε χτυπήσει με την Αιγυπτιακή πληγή, και με αιμορροϊδες, και με ψώρα, και με φαγούρα, ώστε να μη μπορείς να γιατρευτείς. [Έξ. 9:9;]

  28. Ο Κύριος θα σε χτυπήσει με αφροσύνη και με τύφλωση, και με έκσταση καρδιάς· [Παρ. 28:1]; [Ρωμ. 1:21]

  30. Θα αρραβωνιαστείς γυναίκα, και άλλος άνδρας θα κοιμηθεί μαζί της· θα οικοδομήσεις σπίτι, και δεν θα κατοικήσεις σ” αυτό· θα φυτέψεις αμπελώνα, και δεν θα τον τρυγήσεις. [2Σαμ. 12:11]; [Ιερ. 6:12]

  31. Το βόδι σου θα είναι μπροστά σου σφαγμένο, και δεν θα φας απ” αυτό· το γαϊδούρι σου θα αρπαχτεί από μπροστά σου, και δεν θα σου αποδοθεί· τα πρόβατά σου θα παραδοθούν στους εχθρούς σου, και δεν θα υπάρχει για σένα εκείνος που σώζει. [Ιερ. 5:17]

  32. Οι γιοι σου και οι θυγατέρες σου θα παραδοθούν σε έναν λαόν, και τα μάτια σου θα βλέπουν και θα μαραίνονται γι” αυτούς όλη την ημέρα· και δεν θα υπάρχει δύναμη στο χέρι σου.

  33. Τον καρπό τής γης σου, και όλους τούς κόπους σου, θα φάει ένα έθνος που δεν [το] γνωρίζεις· και θα είσαι μονάχα κάτω από καταδυνάστευση, και από καταπάτηση όλες τις ημέρες τής ζωής σου. [Ιερ. 5:17]

  35. Ο Κύριος θα σε χτυπήσει στα γόνατα και στα σκέλη με κακή πληγή, ώστε να μη μπορείς να γιατρευτείς, από το πέλμα των ποδιών σου, μέχρι την κορυφή του κεφαλιού σoυ.


  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. ***********************************************************
   Σου έτριψε στη μούρη το ψέμα που είπες ότι τάχα ο Ιησούς προτρέπει τους πιστούς να κατασφάξουν τους εχθρούς του και γι' αυτό έκανες μούγκα.

   Όταν βρε, άσχετε, απομονώνεις χωρία της Αγίας Γραφής, βγάζεις και άσχετα συμπεράσματα.

   Αν απομονώσουμε μια φράση στην Καινή Διαθήκη που λέει ''δεν υπάρχει Θεός (ουκ έστι Θεός) τι συμπέρασμα θα βγάλουμε;;;;;;;;;;;;;;;

   Σύνελθε, δεν απευθύνεσαι ούτε σε αφελείς ούτε σε ανθρώπους που αγνοούν την Αγία Γραφή.
   ***********************************************************

   Διαγραφή
  2. 12:33 μ.μ.
   Πώς η ηθική η δική σου σου επιτρέπει να κοροϊδεύεις τον εαυτό σου;

   Διαγραφή
  3. ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΣΧΟΛΙΑ ΤΑ ΓΡΑΦΕΙ Ο morfeas sky

   ΠΟΥ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΗ Μ. Κ. Ο ΤΟΥ ΣΩΡΡΑ

   ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΚΑΙ ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ

   http://oneirosky.blogspot.gr/

   https://plus.google.com/+morfeassky#+morfeassky/posts

   Διαγραφή


Περιεργα - Απιστευτα

[Περίεργα - Απίστευτα][threecolumns]

Υγεια

[Υγεία][threecolumns]
Loading...

Αρθρα Αναγνωστων

[Άρθρα Αναγνωστών][twocolumns]

Πολιτικη

[Πολιτικά][threecolumns]

Οικονομικα

[Οικονομικά][threecolumns]

Μυστηρια

[Μυστήρια][bsummary]

Αρχαια Ελλαδα

[Αρχαία Ελλάδα][twocolumns]

Life Style

[Life Style][bsummary]