Έγκλημα στη Φολέγανδρο . Γιατί ανέλαβε η Αστυνομία παράτυπα ; Θα σοκαριστείτε από την απάντηση . κ Κούγια περιμένουμε ένσταση αναρμοδιότητας ( 126 ΚΠΔ )

Σύμφωνα με το άρθρο 1 του ν.δ.444/1970 ( ως τροπ ) το Λιμενικό Σώμα ασκεί την αστυνομία στον θαλάσσιο χώρο, …Ο θαλάσσιος χώρος περιλαμβάνει ολόκληρο τη θαλάσσια έκταση της χώρας και εκτείνεται μέχρι του σημείου επαφής του υγρού στοιχείου με την ξηρά ( μέχρι εκεί δηλαδή που “σκάει” το χειμέριο κύμα ). Στον θαλάσσιο χώρο δεν περιλαμβάνονται οι φυσικές και τεχνικές λίμνες, καθώς και οι πλωτοί ποταμοί (άρθρο 2).

Ως γνωστόν η άτυχη κοπέλα έχασε τη ζωή της από πνιγμό ,που επήλθε εντός θαλάσσης ( ο τελευταίος τόπος εγκλήματος ) , όπου και βρέθηκε . Συνεπώς είναι αδιάφορο από ποιους έγινε κατόπιν η σύλληψη του δράστη .

Να το δούμε και από την άλλη πλευρά; Η τοπική αρμοδιότητα της Ελληνικής Αστυνομίας εκτείνεται σε όλη την επικράτεια (τώρα άρθ. 11 παρ. 1 ν. 4249/2014, πριν άρθρο 2 παρ.5 ν.1481/1984 και άρθρο 8 παρ. 1 ν.2800/2000) εκτός από τους χώρους αρμοδιότητας του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής, σύμφωνα με το άρθρο 5 του ν. 4150/2013, το οποίο ορίζει ότι «Οι αρμοδιότητες του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής. ασκούνται στο θαλάσσιο χώρο ευθύνης του, στα πλοία και στα πάσης φύσεως πλωτά ναυπηγήματα, στους δημόσιους και ιδιωτικούς λιμένες και στις λιμενικές ζώνες τους, όπως ειδικότερα καθορίζονται ιδίως στο ν.δ.444/1970, στο άρθρο 29 ν.2971/2001 και στο άρθρο 12 ν.2289/1995, όπως τροποποιήθηκε και ισχύει».

Ας τα ¨παντρέψουμε¨ με τα παρακάτω.

Η μη ενίσχυση του Λ.Σ για την άσκηση των αρμοδιοτήτων του στην θάλασσα και η υποχώρησή του στα μετόπισθεν και μάλιστα στον Αιγιαλό και στις Παραλίες, υλοποιείται ως μεθόδευση που με βεβαιότητα θα οδηγήσει στην απώλεια της αυτονομίας του Λιμενικού Σώματος.

Με τον τρόπο αυτό κινδυνεύει το Λ.Σ. να απωλέσει ποσά κοινοτικής χρηματοδότησης (πάνω από 250 εκ. ευρώ) για την προμήθεια συστημάτων επιτήρησης της θάλασσας αλλά και σκαφών, αυτοκινήτων και άλλου εξοπλισμού για το προσωπικό του Λ.Σ

Μην ξεχνάτε ότι βρισκόμαστε στην Φολέγανδρο , που βρίσκεται πάνω στον 25ο μεσημβρινό , σύμφωνα με τον οποίο η Τουρκία , θέλει να χωρίσει στη μέση το Αιγαίο . Μήπως στην ίδια κατάσταση βρίσκεται το Λιμενικό σ όλα τα νησιά που βρίσκονται πάνω και Ανατολικότερα του 25ου μεσημβρινού;;

Μέσα στην αναμπουμπούλα όμως χαίρετε κι ο Λύκος. “Μπάζει πολλά νερά” η αστυνομική προανάκριση τώρα τελευταία σε πολλές υποθέσεις που έχουν δει το φως της δημοσιότητας ,όπως και εδώ που άπαντες φαίνονται να έχουν πλήρης άγνοια των ανωτέρω νομοθετημάτων αλλά και του ΚΠΔ .

Πως διέρρευσε απόρρητο προανακριτικό υλικό χωρίς να δει τη δικογραφία ο δικηγόρος … κύριοι . Μήπως ¨τσακώνεστε¨ ποιος θα αναλάβει διότι θα έχει ¨καλή αρπαχτή¨ . Τούτο πάντως γίνεται αντιληπτό στον κόσμο και δε δείχνει να σας νοιάζει .

ΟΜΑΔΑ ΥΨΗΛΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΕΥΣΗΣ

loading...