Πέμπτη, 12 Απριλίου 2012

Νόμος είναι το δίκιο των… Vodafone, Cosmote, Wind

Το κράτος βοηθάει τις εταιρίες προσφέροντας καρκίνο στους πολίτες.

Της Χριστίνας Δεληχρίστου *


Στην Αγία Τριάδα του δήμου Θερμαϊκού και σε απόσταση μόλις 60 μέτρων από το παρακείμενο δημοτικό σχολείο, έχουν εγκατασταθεί παράνομα και λειτουργούν εδώ και τριάμισι χρόνια περίπου δύο κεραίες κινητής τηλεφωνίας Vodafone και Cosmote, και διαμέσου μιας.....
απ΄ αυτές εκπέμπει και η WIND.
Από το Σεπτέμβριο του 2010 –όταν ενημερώθηκαν οι γονείς του σχολείου για την ύπαρξη τους– έχει αρχίσει ένας ατέλειωτος Γολγοθάς προσπαθειών για να κατεδαφιστούν με νόμιμο τρόπο, οι εν λόγω κεραίες.

Όταν πια, το Φλεβάρη του 2012 και μετά από ατέλειωτες γραφειοκρατικές διαδικασίες όπως: έγγραφα από την αρμόδια Πολεοδομία προς την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας-Θράκης (ΑΔΜΘ) με τα οποία ζητά την άμεση κατεδάφισή τους και έγγραφα του Δήμου Θερμαϊκού προς την (ΑΔΜΘ), ότι τους διαθέτει εξοπλισμό και προσωπικό για την κατεδάφιση, τα γρανάζια της γραφειοκρατίας «γύρισαν».
Συγκεκριμένα, στις 28/2/2012 έστειλε έγγραφο η ΑΔΜΘ στον Δήμο Θερμαϊκού και στην αρμόδια Πολεοδομία να ορίσουν ημερομηνία για να εκδώσει την απόφαση κατεδάφισης ο Γενικός Γραμματέας της ΑΔΜΘ. Επίσης, με το ίδιο έγγραφο, καλούσε τις εταιρίες κινητής να δηλώσουν αν πρόκειται εντός τριών ημερών από τη λήψη της ειδοποίησης, ν’ απομακρύνουν με δικά τους μέσα τις κεραίες, ώστε και να διαφυλάξουν τον εξοπλισμό τους αλλά και για να μην τους καταλογιστούν τα έξοδα κατεδάφισης.
Μόνο που… δεν πρόλαβαν οι γονείς και οι κάτοικοι να χαρούν το έγγραφο. Στις 28/2/2012 ψηφίζεται ο Ν.4053/12 σύμφωνα με τον οποίο δίδεται προθεσμία 2 χρόνων σε όλες τις εταιρίες που έχουν εγκαταστήσει παράνομες κεραίες να τις νομιμοποιήσουν.
Που με απλά λόγια σημαίνει πως το κράτος-αρωγός στα συμφέροντα των εταιριών έρχεται ως «από μηχανής θεός» να τους λύσει το πρόβλημα. «Αποφασίσανε και διατάξανε»… και κάθε συνειρμός με χούντα είναι σωστός.
Μπορεί λοιπόν η Βουλή να νομοθετεί όταν χρειάζεται για όποιους χρειάζεται. Όχι βέβαια για τους θιγόμενους αλλά για τους θύτες. Όχι για τους πληττόμενους αλλά για τους πλήττοντες. Όχι για τους βομβαρδιζόμενους αλλά για τους βομβαρδίζοντες.
Και βέβαια είναι σε όλους γνωστό πλέον το παιχνίδι με τις μετρήσεις και με το δήθεν ακίνδυνο των εκπομπών των κεραιοσυστημάτων.
Κανείς δεν πιστεύει πλέον τις μετρήσεις. Και πώς να αποδεχθείς ως αληθείς τις μετρήσεις που εκπορεύονται από φορέα του οποίου χορηγοί είναι οι εταιρίες κινητής τηλεφωνίας, τις οποίες υποτίθεται πως ελέγχει και καταμετρά;

Χρειάζονται άλλες λύσεις


Άρα πλέον άλλες λύσεις και δράσεις θα πρέπει να προκριθούν από τους πολίτες και από τις δημοτικές αρχές αν θέλουν να βρίσκονται στην πλευρά των δημοτών τους. Προτάσεις υπάρχουν. Πολιτική βούληση και ενιαία στάση απαιτείται.
Ας αναλογιστούν όλοι τις ευθύνες τους μπροστά στα «αγνώστου αιτιολογίας περιστατικά», που έχουν ήδη καταγραφεί στην περιοχή: παράξενες παθήσεις σε παιδιά ή και σε ενήλικες των γύρω περιοχών, συνεχείς «ανεξήγητοι» πονοκέφαλοι σε παιδάκια κυρίως της Α΄ και Β΄ Δημοτικού, ή ακόμη και σε περιστατικά (το απευχόμαστε ολόψυχα) που πιθανό να αναδειχτούν στο μέλλον (λευχαιμίες, όγκοι στο κεφάλι κ.λπ., όπως μας προειδοποιούν οι επιστήμονες).
Οι γονείς και οι κάτοικοι, δηλώνουν διατεθειμένοι να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους μέχρι να φύγουν οι κεραίες. Πρώτος σταθμός την Πέμπτη 5 Απριλίου, στις 8:00 το πρωί, θα προχωρήσουν σε κλείσιμο του δρόμου Θεσσαλονίκης-Μηχανιώνας στο ύψος του σχολείου.
Και έπεται συνέχεια…..

* Η Χριστίνα Δεληχρίστου είναι κάτοικος της Αγίας Τριάδας του Δήμου Θερμαϊκού

http://activistika.blogspot.com/

17 σχόλια :

 1. Ο χρήσιμος ηλίθιος πουλημένος υπουργός τα παίρνει για να κόψει και να ράψει τον νόμο στα μέτρα των εταιριών όπως αυτές τον θέλουν (βλέπε όρια ακτινοβολίας κλπ).
  Ο νιπτων τα χείρας δικαστής, στηριζόμενος σ'αυτόν τον νόμο τους αθωώνει.
  Και γαμώ τις δημοκρατίες..

  Σας εύχομαι καλόν αγώνα.

  Πρώτα όμως μαυρίστε τον χρήσιμο πουλημένο ηλίθιο.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ.ΕΝΑ ΣΩΣΤΟ ΜΠΟΥΡΔΕΛΟΚΡΑΤΟΣ Κ Σ ΑΥΤΟ ΤΟ ΘΕΜΑ.
   ΤΡΙΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΜΑΣ ΔΙΠΛΑ ΣΕ ΚΕΡΑΙΑ.ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ
   ΠΑΡΑ ΤΙΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ.ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΚΑΘΗΣΥΧΑΣΟΥΝ ΟΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ,ΑΠΛΑ ΜΑΣ ΕΙΠΑΝ
   ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΙ ΔΗΘΕΝ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΚΑΤΩΤΕΡΗ Η ΑΚΤΙΝΟΒΟΛΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΟΡΙΑ...
   ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΤΟ ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΟΡΙΟ ΤΑ ΛΕΕΙ ΟΛΑ.
   ΚΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ Η ΕΥΡΩΠΗ ΑΥΤΑ ΤΑ ΟΡΙΑ ΤΑ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ ΠΙΟ ΑΥΣΤΗΡΑ. ΕΜΕΙΣ ΕΧΟΥΜΕ ΑΚΟΜΗ ΟΡΙΑ ΟΥΓΚΑΝΤΑΣ.
   ΕΙΝΑΙ ΣΙΧΑΜΕΡΗ ΚΑΙ ΑΗΔΙΑΣΤΙΚΗ Η ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ ΤΩΝ ΥΠΕΥΘΥΝΩΝ.

   Διαγραφή
  2. 12.01 ΕΊΣΑΙ ΒΛΑΜΜΈΝΟ ??? ΣΕ ΠΕΊΡΑΞΕ Η ΑΚΤΙΝΟΒΟΛΊΑ ΤΗΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ?? ΠΕΤΑΤΗΝ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΡΆΘΥΡΟ

   Διαγραφή
  3. Εσένα πείραξε η ακτινοβολία ηλίθιε. Τόσες ώρες πάνω στις κεραίες κάηκε ο εγκέφαλός σου.
   Τσιράκι της ανθελληνικής vodafone... πουλημένο τομάρι.
   Όσο καρκίνο μοιράζεις στους αθώους.. να το βρεις μαζεμένο στο κεφάλι σου.

   Διαγραφή
 2. Η ΚΙΝΗΤΗ ΤΗΛΕΦΩΝΙΑ ΣΚΑΤΟΒΛΑΧΟΙ ΕΙΝΑΙ ΕΥΛΟΓΙΑ ΘΕΟΥ ΕΥΚΟΛΕΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΟΥΛΕΙΕΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ. Η ΚΕΡΑΙΕΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΝΑ ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΣΕ ΚΤΗΡΙΑ ΚΟΙΝΗΣ ΟΦΕΛΕΙΑΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΕ ΕΜΠΟΡΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΤΙΣ ΤΑΡΤΣΕΣ ΤΟΥΣ ΔΕΚΑΔΕΣ ΚΕΡΑΙΕΣ ΚΙΝΗΤΗΣ ΤΗΛΕΦΩΝΙΑΣ.

  ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΕΙΧΑΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΕΙ ΝΑ ΠΑΩ ΓΙΑ 20 ΗΜΕΡΕΣ ΣΤΗ ΣΙΦΝΟ ΚΑΙ ΤΕΛΙΚΑ ΕΜΕΙΝΑ ΜΟΝΟ 2 ΜΕΡΕΣ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΣΑ ΝΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΣΩ ΜΕ ΤΙΣ ΔΟΥΛΕΙΕΣ ΜΟΥ ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΒΛΑΧΟΙ ΕΚΕΙ ΕΧΟΥΝ ΞΥΛΩΣΕΙ ΣΧΕΔΟΝ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΚΕΡΑΙΕΣ ΤΗΣ ΚΙΝΗΤΗΣ ΤΗΛΕΦΩΝΙΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΘΟΥΝ ΛΕΕΙ ΚΑΡΚΙΝΟ, ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. 12.22?ΒΛΑΧΟΣ ΙΣΕ ΚΑΙ ΦΕΝΕΣΑΙ!
   ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΕ!

   Διαγραφή
  2. ΜΕ ΚΑΡΑΜΟΎΖΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΕΊΤΕ ΡΕ

   Διαγραφή
  3. Η ΜΙΠΟΣ ΜΕ ΚΟΥΒΈΡΤΑ ΜΕ ΚΑΠΝΌ??

   Διαγραφή
  4. TΗN ΤΗΛΕΌΡΑΣΗ ΣΟΥ ΠΕΤΑΤΗN ΈΧΕΙ 5ΠΛΑΣΙΑ ΑΚΤΙΝΟΒΟΛΊΑ ΑΠΌ KEREA TOY KINHTOY 15W

   Διαγραφή
  5. Είσαι και μαλάκας είσαι και άσχετος.Για ποια τηλεόραση μιλάς ρε ηλίθιε? αυτή του παππού σου?

   Διαγραφή
  6. ΟΤΑΝ ΞΑΝΑΡΘΕΙΣ ΣΤΗ ΣΙΦΝΟ ΕΛΑ ΝΑ ΣΕ ΣΥΝΔΕΣΩ ΕΓΩ.
   ΕΛΑ ΜΕ ΤΗΝ ΟΠΙΣΘΕΝ
   ΘΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΘΕΙΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

   Διαγραφή
 3. 12;22 Φιλε μου συμφωνω μαζυ σου απόλυτα σε ολη την Εθρωπη βλεπεις στισ ταρατσες κεραιες κινητης τηλεφωνιας και κωλυτα απο κατω διαμερισματα μονο στην ελλαδα εχουν κανει, τα γνωστα κκε, συριζα, κλπ για να κερδιζουν ψηφους απο τον αδαει κοσμακι, πληση εγκεφαλου για τις κεραιες της κινητης τηλεφωνιας.

  Το ξερω το προβλημα της Σιφνου με τα κινητα που δεν πιανουν πουθενα γιατι φετος το καλοκαιρι ημουν και εγω εκει. Το αστειο ειναι οτι οι κατοικοι του νησιου στην ιδια τοποθεσια που ξηλωσαν τις κεραιες της κινητης επιτρεπουν να λειτουργουν δυο κεραιες δυο τοπικων ραδιοφωνικων σταθμων που εκπεμπουν 100 φορες περισσοτερη ακτινοβολια απο τις κεραιες της κινητης τηλεφωνιας που εξυλωσαν για να μην παθουν καρκινο.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. ΜΗ ΚΑΡΦΩΝΕΣΑΙ ΑΝΟΡΘΟΓΡΑΦΕ ΠΙΣΩΓΛΕΝΤΗ

   Διαγραφή
  2. ΣΤΗΝ ΕΥΡΏΠΗ ΈΧΟΥΝ ΠΟΛΛΕΣ ΜΙΚΡΕΣ ΚΕΡΑΙΕΣ ΠΟΥ ΕΚΠΕΜΠΟΥΝ ΜΙΚΡΉ ΑΚΤΙΝΟΒΟΛΙΑ.
   ΕΔΩ ΟΙ ΕΤΑΙΡΙΕΣ ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΞΟΔΕΨΟΥΝ ΧΡΗΜΑΤΑ

   ΑΣΧΕΤΕ ΠΙΣΩΓΛΕΝΤΗ

   Διαγραφή
 4. ΚΑΠΟΥ ΔΙΑΒΑΣΑ ΟΤΙ Η ΑΚΤΙΝΟΒΟΛΙΑ ΤΩΝ ΟΠΤΙΚΩΝ ΙΝΩΝ,ΜΑΡΑΙΝΕΙ ΤΑ ΔΕΝΤΡΑ.ΤΟ ΞΕΡΕΤΕ ΟΤΙ ΟΛΕΣ ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΜΟΝΤΕΡΝΕΣ ΑΚΤΙΝΟΒΟΛΙΕΣ ΒΛΑΠΤΟΥΝ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. ΤΟ ΆΚΟΥΣΑ ΜΑΡΑΊΝΟΥΝ ΤΑ ΑΡΧΊΔΙΑ k ΔΕΝ ΣΕ ΣΗΚΏΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΤΑ ΜΟΥΝΌΧΕΙΛΑ ΠΑΡΆΛΥΣΗ

   Διαγραφή
  2. Τόσες ώρες με το κινητό στο αυτί λογικό είναι να είσαι ΧΑΝΤΟΥΜΗΣ.
   Αλλά ευτυχώς έχεις και πίσω πόρτα.. πισωγλεντη

   Διαγραφή