Σάββατο, 12 Φεβρουαρίου 2011

ΤΑ ΑΠΛΥΤΑ ΤΟΥ ΩΝΑΣΕΙΟΥ ΚΑΙ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ - VIDEO

ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΠΑ.ΣΟ.Κ ΛΑΚΩΝΙΑΣ ΚΑΘΗΓΗΤΗ κ.ΛΕΩΝΙΔΑ ΓΡΗΓΟΡΑΚΟΥ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΩΝ ΜΕΤΑΜΟΣΧΕΥΣΕΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Βαϊτσης Αποστολάτος): Το λόγο έχει ως ερωτών Βουλευτής, ο κ. Γρηγοράκος, για τρία λεπτά.

Ορίστε, κύριε Γρηγοράκο, έχετε το λόγο.
ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΟΣ: Το πρώτο σκέλος απαντήθηκε, αλλά για τις μεταμοσχεύσεις, που είναι η.....
ουσία, δεν ακούσαμε τίποτα, κύριε Πρόεδρε. Πιστεύω ότι ο κύριος Υπουργός θα απαντήσει στη δευτερολογία του.

Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, το πρόβλημα των μεταμοσχεύσεων στην Ελλάδα είναι πάρα πολύ μεγάλο. Είναι πολύ μεγάλο και διαχρονικό. Είναι και ένα διακομματικό πρόβλημα. Ένα πρόβλημα όλων των κυβερνήσεων των τελευταίων τριάντα ετών, που ασχολούνται με το Εθνικό Σύστημα Υγείας. Γίνεται πολύ μεγάλο το πρόβλημα, διότι υπάρχουν τεράστια συμφέροντα, κύριε Πρόεδρε, κύριε Υπουργέ. Έγιναν προσπάθειες από όλες τις παρατάξεις να φτιαχτεί ένα μεταμοσχευτικό κέντρο στην Ελλάδα. Δεν έγινε. Και δεν έγινε διότι υπήρχαν αλληλοσυγκρουόμενα συμφέροντα.

Σήμερα στην Ελλάδα οι μεταμοσχεύσεις έχουν πάει προς το μηδέν. Θα σας πω μόνο το τελευταίο χρόνο ότι μειώθηκαν τόσο πολύ, που οι μεταμοσχεύσεις το 2010 είναι: νεφρών 116, ήπατος 33, καρδιάς 8, παγκρέατος 3 και πνευμόνων 3. Πνευμόνων τρεις! Δεν σας λέει τίποτα το «Ωνάσειο»; Πού πήγε το «Ωνάσειο», που το «Ωνάσειο» έχει φτιαχτεί γι' αυτά; Ποιος είναι ο σκοπός του «Ωνασείου»;

Κύριε Υπουργέ, αυτά είναι μεγάλα ζητήματα. Διορίσαμε και γιατρούς χωρίς εμπειρία στο «Ωνάσειο». Να τα δούμε γιατί πήγαν εκεί διακομματικά κάποιοι γιατροί χωρίς να έχουν εμπειρία καν, στο «Ωνάσειο».

Με τις μεταμοσχεύσεις ήπατος. Στο «Λαϊκό Νοσοκομείο», υπήρχε μία καταπληκτική μονάδα. Αλλάξαμε καθηγητή. Ο επίκουρος καθηγητής ήταν ειδικός στις μεταμοσχεύσεις. Αλλαξε ο καθηγητής, σταμάτησε τον επίκουρο καθηγητή να κάνει μεταμοσχεύσεις. Βιλαέτια δηλαδή. Τον στείλαμε στη Θεσσαλονίκη στο «Ιπποκράτειο». Κλείσαμε τη μονάδα μεταμόσχευσης του «Λαϊκού Νοσοκομείου».

Έκλεισαν τη μονάδα μεταμόσχευσης του «Ευαγγελισμού», έφυγε ο κ. Χατζηγιαννάκης. Υπάρχει μία πλήρης μονάδα, με πάρα πολύ μεγάλες επιτυχίες, έτοιμη να λειτουργήσει για καρδιές στον «Ευαγγελισμό». Και όμως δεν προχωράει! Δεν θέλει το «Ωνάσειο»; Με γεια του με χαρά του! Υπάρχουν και άλλοι ικανοί συνάδελφοι, να φτιάξουν αυτές τις μονάδες μεταμοσχεύσεων και να τις λειτουργήσουν.Λέω μόνο ένα νούμερο. Οι τεχνητές καρδιές, οι οποίες χρησιμοποιούνται σήμερα για να δώσουν παράταση σε αυτούς τους ανθρώπους που πάνε για μεταμόσχευση, κάνουν 200.000. Η τεχνητή καρδιά, που θα βάλουμε σε έναν ασθενή, κάνει 200.000. Το τι θα γίνει με αυτόν μετά από τέσσερα - πέντε χρόνια και πόσο διαρκεί αυτή η καρδιά, δεν ξέρουμε. Δεν σας λέω για το κύκλωμα που υπάρχει πίσω από αυτό, κύριε Υπουργέ. Σας είπα ότι κάπου ο ΕΟΜ κοιμάται. Κάτι γίνεται. Καθεύδει.

Τι γίνεται, όμως, και πίσω από αυτό το κύκλωμα των τεχνητών καρδιών; Γιατί, δεν γίνονται μεταμοσχεύσεις στην Ελλάδα και έστω αυτά τα λίγα μοσχεύματα που έχουμε, πηγαίνουν στο εξωτερικό; Τι είναι αυτό που εμποδίζει την ελληνική πολιτεία και εσάς, το Υπουργείο Υγείας και τους προηγούμενους συναδέλφους του Υπουργείου Υγείας, όλα αυτά τα χρόνια να φτιάξουν αυτά τα Κέντρα Μεταμοσχεύσεων;

Διεθνούς φήμης γιατροί ήθελαν να έρθουν στην Ελλάδα και να αναλάβουν αυτά τα Κέντρα Μεταμοσχεύσεων. Και όμως, εμείς δεν τους αγκαλιάσαμε. Δεν τους είπαμε «ελάτε, να δημιουργήσετε κάτι καινούργιο στην Ελλάδα». Θα μπορούσαμε να το βγάλουμε, όπως είπαμε και γενικά στην περιοχή μας.

Το πρόβλημα είναι μεγάλο, κύριε Υπουργέ. Θα πρέπει να δούμε το τι γίνεται και με τη μεταφορά της Μονάδας Μεταμόσχευσης Ήπατος στη Θεσσαλονίκη, στο Ιπποκράτειο, που και αυτό έχει τεράστια προβλήματα λειτουργίας.

Αυτή τη στιγμή δηλαδή, η Ελλάδα βρίσκεται πραγματικά τελευταία σαν χώρα στο θέμα των μεταμοσχεύσεων. Και αυτό πρέπει οπωσδήποτε να κρούσει το καμπανάκι του κινδύνου στα πλαίσια του Εθνικού Συστήματος Υγείας. Τα έξοδα που χρειάζεται ο κάθε ασθενής που πηγαίνει για μεταμόσχευση, ενώ εδώ θα μας κόστιζε 40.000 με 50.000, για να πάει στο εξωτερικό μας κάνει 200.000 έως 300.000.

Σας ευχαριστώ πολύ.

ΠΡΟΕΔΡEΥΩΝ (Βαΐτσης Αποστολάτος): Ευχαριστούμε πολύ τον κ. Λεωνίδα Γρηγοράκο.

Το λόγο έχει για δευτερολογία ο Υπουργός κ. Μιχάλης Τιμοσίδης.

Ορίστε, κύριε Υπουργέ, έχετε το λόγο για τρία λεπτά.

ΜΙΧΑΗΛ ΤΙΜΟΣΙΔΗΣ (Υφυπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης): Ευχαριστώ, κύριε Πρόεδρε.

Κύριε συνάδελφε, τα πράγματα είναι ακριβώς, όπως τα έχετε πει. Σε απάντηση πριν από λίγες ημέρες σε άλλη συνάδελφο που έθεσε το ίδιο ζήτημα, είχαμε το θάρρος να πούμε ότι τα πράγματα είναι έτσι ακριβώς. Με διευκολύνετε να προχωρήσω στο διά ταύτα.

Η μεταμόσχευση των οργάνων θεωρείται ένα από τα μεγαλύτερα επιτεύγματα της επιστήμης. Αυτό το επιστημονικό θαύμα, δυστυχώς, η χώρα μας δεν κατάφερε μέχρι σήμερα να το αξιοποιήσει, όπως τουλάχιστον έχουν κάνει άλλες χώρες.

Θα πω μόνο δύο στοιχεία. Η Ελλάδα εμφανίζει 6,3 δότες ανά εκατομμύριο πληθυσμού, έναντι 34,4 που εμφανίζει η Ισπανία και 31 που εμφανίζει η Πορτογαλία.

Έχετε θέσει δύο πολύ σοβαρά ζητήματα. Το ένα είναι η ενημέρωση του πολίτη, η ενημέρωση των Ελλήνων συμπολιτών μας και όχι μόνο για το μεγάλο αυτό θαύμα που μπορεί να κάνει η επιστήμη, τη δωρεά οργάνων σώματος, ώστε να μπορούμε να αντιμετωπίσουμε τα υπαρκτά προβλήματα.

Δυστυχώς, αυτή τη στιγμή υπάρχουν χιλιάδες, οι οποίοι περιμένουν να κάνουν μεταμόσχευση. Είναι μία λύση που δίνει προοπτική, δίνει ποιότητα ζωής και δίνει χρόνια ζωής, τα οποία καταλαβαίνετε πόσο πολύτιμα θεωρούνται για τον άνθρωπο.

Υπήρξαν αυτά τα προβλήματα. Από εκεί και πέρα τι κάνουμε σήμερα; Εμείς, λοιπόν, εδώ και λίγο καιρό πέρα από τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουμε στο Υπουργείο Υγείας -και νομίζω τα παρακολουθείτε και τα παρακολουθεί και ο ελληνικός λαός- και τη μεγάλη προσπάθεια που κάνουμε να περιστείλουμε τις περιττές δαπάνες για να μπορέσουν τα νοσοκομεία μας, οι εργαζόμενοι να παρέχουν υπηρεσίες όσο γίνεται καλύτερες για τον Έλληνα πολίτη, είμαστε εδώ και λίγο καιρό σε μία διαβούλευση και μία συζήτηση και με τον Εθνικό Οργανισμό Μεταμοσχεύσεων, ο οποίος, θέλω να σας δηλώσω, ότι εδώ και λίγο καιρό παίρνει πρωτοβουλίες.
ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΟΣ: Τα παρακολουθώ. Στην Ελλάδα ζω.ΜΙΧΑΗΛ ΤΙΜΟΣΙΔΗΣ (Υφυπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης): Λέω «πολύ λίγο καιρό», κύριε συνάδελφε, και είμαι σαφής. Είδατε ότι δεν έκρυψα τίποτε.

Εδώ και λίγο καιρό εμείς θέλουμε να εκπονήσουμε το σχεδιασμό όχι ενός μαξιμαλιστικού σχεδίου, δημιουργώντας τη μεγάλη μεταμοσχευτική μονάδα, διότι μπορεί να μην γίνει ποτέ. Θα πάμε, λοιπόν, σε λύσεις οι οποίες είναι άμεσες, είναι πρακτικές και είναι εγγυημένες ότι μπορεί να βοηθήσουν.

Είναι πράγματι εγκληματικό, ότι ένα Κέντρο σαν αυτό του Λαϊκού Νοσοκομείου, εδώ στην Αθήνα -στο οποίο θέλω να σας πω παρεμπιπτόντως ότι έχει χειρουργηθεί πρώτος μου ξάδελφος, ηλικίας πενήντα ετών και είναι πέντε χρόνια που ζει και βασιλεύει, άρα, έχω προσωπική εμπειρία και υπήρχε εκεί συνάδελφος, ο οποίος θεωρήθηκε στο εξωτερικό από τους καλύτερους- δεν έχει αυτό το αντικείμενο, επειδή η σημερινή ηγεσία της κλινικής δεν προώθησε αυτή τη λύση.

Τι κάνουμε εμείς; Πάμε στις διαπιστώσεις. Έχουμε συμφωνήσει και σε πολύ σύντομο διάστημα στο νέο Αττικό Νοσοκομείο, το οποίο πρέπει με την ευκαιρία να σας πω θα λειτουργήσει σε εικοσιτετράωρη εφημερία σε λίγες ημέρες, θα δημιουργήσουμε εκεί μία Μονάδα Μεταμοσχεύσεων Ήπατος με τους επιστήμονες που υπάρχουν εκεί. Θα συνεργαστεί και με τον συνάδελφο γιατρό από το Λαϊκό, ο οποίος συμφωνεί να δημιουργήσουμε μία μονάδα, η οποία σε σύντομο διάστημα θα μπορεί να ανταποκριθεί στις πραγματικές ανάγκες που υπάρχουν σε μεταμοσχεύσεις ήπατος.

Αυτό -θα δείτε- θα το ανακοινώσουμε με ημερομηνίες σε σύντομο διάστημα.

Παράλληλα, υπάρχει μία συζήτηση για όλα τα θέματα μεταμοσχεύσεων, είτε αυτά αφορούν τους οφθαλμιάτρους, τις επεμβάσεις, είτε αφορούν την καρδιά, είτε αφορούν το Ωνάσειο.

Πράγματι, στο Ωνάσειο υπήρξε μία αδικαιολόγητη καθυστέρηση. Και μάλιστα, όταν πρόκειται για ένα ίδρυμα, το οποίο έχει αποκλειστικό σκοπό να κάνει μεταμοσχεύσεις, δεν μπορεί να παραμένουμε στον αριθμό τρία της μεταμόσχευσης πνευμόνων.

Άρα, σύντομα -εμείς δεν κρύψαμε την αλήθεια- θα έχουμε πρακτικά αποτελέσματα, που θα δίνουν λύση σε μεγάλα προβλήματα όλων αυτών των συμπολιτών, που πραγματικά περιμένουν από ώρα σε ώρα, από λεπτό σε λεπτό.

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Βαΐτσης Αποστολάτος): Κύριε Τιμοσίδη, παρακαλώ συντομεύετε.
ΜΙΧΑΗΛ ΤΙΜΟΣΙΔΗΣ (Υφυπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης): Βέβαια, παράλληλα, γίνεται μία μεγάλη προσπάθεια να ενημερωθούν και οι Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, όπου πρέπει και εκεί να ορίσουμε συντονιστές με εμπειρία, ώστε να μη χαθεί καμμία προσφορά από οπουδήποτε και αν προέρχεται.

Σας ευχαριστώ πολύ.

mantou

16 σχόλια :

 1. Τελικά ο Τιμοσίδης δεν απάντησε τίποτα για το Ωνάσειο. Πέρα από την επιβεβαίωση των οργίων που συμβαίνουν εκεί μέσα, δεν θέτει επί τάπητος καμία λύση.
  Θα έπρεπε να μπουν και να τους κλείσουν ΟΛΟΥΣ τους καρεκλοκένταυρους του Ωνασείου στη φυλακή.
  Απ' ότι φαίνεται τα σεμινάρια που τους κάνει ο Γιωργάκης με τα βιντεάκια (τις αμερικανιές) στα Υπουργικά Συμβούλια είναι «Περί τρόπων αποφυγής των ευθυνών σας και το τέλειο κουκουλωμα»...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Οι Εισαγγελείς το μόνο που κάνουν είναι να φροντίζουν για κανένα «ψιλό», με τα σκάνδαλα, ΔΕΝ ΑΚΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ. Ποιος θα τους κλείσει μέσα λοιπόν;
  Οι υπεύθυνοι, έχουν το θράσος να παραδέχονται την ανυπαρξία και τα σκάνδαλα του Ωνασείου. Και αυτό γιατί κανένας δεν τους ενοχλεί, σε κανέναν δεν απολογούνται και κανένας δεν τους ζητάει ευθύνη!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Έχω προσωπική εμπειρία από το Ωνάσειο, εγχειρίστηκε η μητέρα μου (όχι μεταμόσχευση) από έναν Άριστο γιατρό και υπέροχο Άνθρωπο τον διευθυντή τότε της Α' Καρδιοχειροργικής κλινικής Πέτρο Σφυράκη.
  Όταν του έκανα νύξη για χρήματα μόν που δεν με έδειρε!
  Και αυτό συνέβαινε με όλους τους άρρωστους του.
  Ο Σφυράκης ήταν ο χειρουργός που έκανε τις μεταμοσχεύσεις και τοποθετούσε τις μηχανικές καρδιές.
  Πριν από λίγο καιρό είδα ό,τι τον φάγανε μετά από 19 χρόνια, όταν του χρεώσαν κάποιες "χαμένες" καρδιές για μεταμόσχευση.
  Αλλά το πράγμα δεν είναι ακριβώς έτσι.
  Απλώς ο τώρα πρόεδρος του Ωνασείου και παλιός προϊστάμενος του Σφυράκη, καρδιοχειρουργός Αλιβιζάτος (πρώτος ξάδερφος της Ξενογιαννακοπούλου) δεν τα πήγαινε καλά μαζί του και τον ανάγκασε να φύγει.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Μετά από πόσο καιρό χειρουργήθηκε????Εμένα ο πατέρας μου περιμένει δώδεκα μήνες και ούτε φωνή ούτε ακρόαση!!!!! Ρωτάμε την ημερομηνία και η απάντηση είναι:μια ότι είναι σε διακοπές Πάσχα, Καλοκαίρι, μια ότι είναι στο εξωτερικό!!!!Πριν 8 μήνες μπήκε για προεγχειριτικό έλεγχο, μας διαβεβαίωσαν ότι εντός 3 μηνών θα γίνει η εγχείρηση!!!!!!!και τίποτα!!!!Χρήματα δεν ζήτησε αλλά από συνέπεια!!!!!άστο καλύτερα!!!

   Διαγραφή
 4. Ο ΣΦΥΡΑΚΗΣ ΔΕΝ ΤΑ ΕΠΑΙΡΝΕ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΧΑΛΑΓΕ ΤΗΝ ΠΙΑΤΣΑ. ΑΝΤΙΘΕΤΩΣ ΜΕ ΑΛΛΟΥΣ ΣΤΥΓΝΟΥΣ ΕΚΒΙΑΣΤΕΣ ΕΚΕΊ ΜΕΣΑ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Γι΄ αυτό και τον έφαγαν και τον Σφυράκη και άλλους...
  Το κυριότερο όμως είναι ότι «τρώνε» και τους ασθενείς

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Ο Σφυράκης ήταν ανεπαρκής.
  Η μοναδική του "εκπαίδευση" ήταν η εμφύτευση δύο τεχνητών καρδιών (LVAD) σε δύο αγελάδες στην Ολλανδία.
  Δεν είχε ούτε μια ημέρα εξειδίκευσης στο εξωτερικό. Μετά το τέλος της ειδικότητάς του στον Ευαγγελισμό, χωρίς ΚΑΜΙΑ εμπειρία σε μεταμοσχεύσεις καρδιάς και σε τεχνητή καρδιά, "φυτεύθηκε" στο Ωνάσειο μετά απο την ενεργοποίηση πολιτικών μέσων ...
  Μέχρι και σήμερα ο Σφυράκης ΔΕΝ έχει τολμήσει να δώσει εξετάσεις ώστε να αποκτήσει το Ευρωπαικό Δίπλωμα Καρδιοχειρουργικής.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΚΥΡΙΟ 4.12 ΤΟ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΠΑΡΚΕΙΣ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΣΦΥΡΑΚΗΣ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΗ ΣΟΥ ΑΠΟΨΗ ΚΑΙ ΘΑ ΤΗΝ ΣΕΒΑΣΤΟ ΣΑΝ ΑΠΟΨΗ ΚΑΙ ΜΟΝΟΝ, ΤΟ ΟΤΙ ΕΙΣΑΙ ΑΣΧΕΤΟΣ ΜΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΠΙΣΗΣ ΘΑ ΤΟ ΔΕΧΘΩ. ΟΜΩΣ, ΟΤΑΝ ΕΧΗ ΣΤΟ ΕΝΕΡΓΕΤΙΚΟ ΤΟΥ, ΑΠΕΙΡΕΣ ΚΑΙ ΕΞΕΡΕΤΙΚΕΣ ΕΠΗΤΥΧΙΕΣ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΧΩΡΙΣ ΦΑΚΕΛΑΚΙΑ ΥΠΟΔΗΛΩΝΕΙ ΑΝ ΟΧΙ ΕΠΑΡΚΗΣ ΙΚΑΝΟΤΑΤΟΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΑΣ. ΤΑ ΠΕΡΙ ΑΓΕΛΑΔΩΝ ΚΑΙ ΔΙΠΛΩΜΑΤΩΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΙΣ ΦΑΝΤΑΣΙΑ ΣΟΥ. ΕΠΡΕΠΕ ΠΡΙΝ ΓΡΑΨΕΙΣ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ, ΝΑ ΚΑΝΗΣ ΜΙΑ ΑΠΛΗ ΣΥΓΚΡΙΣΗ, ΠΟΣΕΣ ΕΠΕΜΒΑΣΕΙΣ ΓΕΝΙΚΩΣ ΕΚΑΝΕ Ο ΔΙΠΛΩΜΑΤΟΥΧΟΣ Κ. ΑΛΙΒΙΖΑΤΟΣ, ΚΑΙ ΠΟΣΕΣ Ο Κ.ΣΦΥΡΑΚΗΣ (ΜΗ ΔΙΠΛΩΜΑΤΟΥΧΟΣ ΓΙΑ ΕΣΕΝΑ) ΟΜΩΣ, ΟΣΟ ΚΑΙ ΑΝ ΔΕ ΣΟΥ ΑΡΕΣΕΙ, ΕΠΙ ΕΠΟΧΗΣ Κ. ΣΦΥΡΑΚΗ ΤΟ ΩΝΑΣΕΙΟ ΜΕΣΟΥΡΑΝΟΥΣΕ, ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΜΕ ΤΟΝ Κ. ΑΛΙΒΙΖΑΤΟ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΣΕΙ, ΑΥΤΑ ΠΡΟΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ. ΛΕΣ ΝΑ ΦΤΕΝΕ ΤΑ ΔΙΠΛΩΜΑΤΑ ?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. κυριε 4:12 στο μονο που εχεις δικιο ειναι οτι δεν φτανει ενας Σφυρακης για τις αναγκες του ΩΚΚ. Αν ομως ηταν δυο Σφυρακηδες δεν θα πεθεναν ανθρωποι,αλλα εσυ ετσι που μιλας για εναν ανθρωπο που εχει σωσει εκατονταδες ασθενεις φαινετε πως δεν εχεις ιδεα τι σημαινει να περιμενεις σε μια λιστα η σε ενα διαδρομο να πεθανης.Αφου ομως ξερεις απο διπλοματα πες μας και για παραγωγη με νουμερα. Ποσες μεταμοσχευσεις καρδιας και ποσες πνευμονα αντιστοιχα εχουν κανει οι διπλοματουχοι κατ'εσενα κος Αλιβιζατος και ο νυν κος Μπαιρακταρης???

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. Μερικά Ανατριχιαστικά Δεδομένα για το «μαγαζάκι» της Λ. Συγγρού:
  1. Με τόσες λίγες μεταμοσχεύσεις, το πρόγραμμα ματαμοσχεύσεων του Ω θα είχε σταματήσει σε όλα τα πολιτισμένα μέρη του κόσμου και μόνο για λόγους ασφάλειας των ασθενών. Είναι παγκοσμίως γνωστό ότι απαιτείται ένας ελάχιστος αριθμός μεταμοσχεύσεων ανα έτος έτσι ώστε η κάθε μεταμοσχευτική ομάδα να διατηρεί την ικανότητά της να κάνει μεταμοσχεύσεις. Το Ω ποτέ δεν "έπιασε" αυτό τον αριθμό.
  2. Ο ισχυρισμός ότι δήθεν τα αποτελέσματα του Ω είναι καλύτερα απο τα αντίστοιχα των καταξιωμένων κέντρων του εξωτερικού είναι ... τουλάχιστον γελοίος και προκλητικός. Όσοι γνωρίζουν, μάλλον διατηρούν σοβαρότατες επιφυλάξεις για τις ενδείξεις που είχαν οι λιγοστές μεταμοσχεύσεις του Ω. Με πιο απλά λόγια: σε όσο πιο «υγιείς» ασθενείς γίνεται μεταμόσχευση καρδιάς τόσο καλύτερα είναι και τα αποτελέσματα. Είχαν όλοι οι ασθενείς που μεταμοσχεύθηκαν στο Ω απόλυτες ενδείξεις για μεταμόσχευση ή μήπως μόνο σχετικές ενδείξεις?
  3. Η μεταμόσχευση καρδιάς ή πνεύμονα προυποθέτει και απαιτεί την ύπαρξη ομάδας μεταμόσχευσης – και όχι μόνο την παρουσία ενός εκπαιδευμένου διευθυντή. Πόσοι απο τους γιατρούς του Ω έχουν λάβει (επίσημα και τεκμηριωμένα) εκπαίδευση σε κέντρα του εξωτερικού? Είναι γνωστό ότι όλοι τους μετά την ολοκλήρωση της ειδικότητάς τους στην Ελλάδα προσελήφθησαν (μέσω ... γνωστών ελληνικού τύπου διαδικασιών) στο Ω και εντάχθηκαν στην συγκεκριμένη κλινική μεταμοσχεύσεων. Πόσοι απο τους ανωτέρω γιατρούς κατέχουν το Ευρωπαικό Δίπλωμα Καρδιοχειρουργικής (... αυτό πού δέν το παίρνει κάποιος μετά απο τα τηλέφωνα που «πέφτουν» στους εξεταστές απο τα διάφορα κομματικά-υπουργικά γραφεία)?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 10. Και ο κος Σαρρής που έχει ένα βιογραφικό από εδώ μέχρι τον Καναδά, γιατί δεν έκαναν το παν για να τον κρατήσουν στο Ωνάσειο; Γιατί δεν του ενέκριναν την αίτησή του για μεταμοσχεύσεις σε παιδιά; Και την εμπειρία είχε και τις γνώσεις.
  Πολύ απλά δεν τους ενδιαφέρει η ζωη αλλά η μάσα...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 11. πρότα ο Σαρρής, μετά ο Κρεμαστινός, ακολουθεί ο Σφυράκης και πολοί άλλοι "άχρηστοι" έπρεπε να φύγουν...
  Μην τους χαλάνε την πιάτσα!!!
  Τορα ο αλεβιζατος και ο μπαιρακτάρης είναι θεοί...
  δεν εχουν αντήπαλο...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 12. ηθελα να 'ξερα ενας εισαγγελεας που ειναι ?
  Να κλεισει το μαγαζακι μερικων μηπως και ανοιξει ο δρομος στο εξωτερικο να ΖΗΣΟΥΝ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ....

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 13. oi giatroi aytoi dinoun to ok,gia enan ashtenh na fygei sto exoteriko,efoson den yparxoun edo mosxevmata?????

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 14. μπαιρακταρης ανθρωπος που πηρε στο λαιμο του ασθενεις με μηχανικη υποστηριξη τους καθηστερησε βγαζοντας τους απο τη λιστα για μεταμοσχευση με ψευτικα στοιχεια και τους καθηστερησε γιατι ειταν ανεπαρκης και αποφασεισε να τους θυσιαση για να σωση την φημη του δεν θα πω το κριμα στο λαιμο του , θα τον ρωτησω ωστοσο ,μπορει και κοιμαται το βραδυ υσυχος?γιατι εμεις που χασαμε αγαπημενα προσωπα και ζουμε στο τσιρκο που λεγεται ελλαδα και νιωθουμε οτι δεν μπορουμε να περιμενουμε δικαιωση η αγανακτηση μπορει να γεινη ποταμι και να πνιξει οτι ανευθυνο, ανιθικο ,και απανθρωπο που δεν σεβεται την ζωη και καταδικαζει ως θεος τους ανθρωπους [αγαπημενη εκφραση του μπαιρακταρη ΄΄αυτοι οι ασθενεις ειναι κοστος για το κρατος δεν επρεπε να ζουνε??????????

  ΑπάντησηΔιαγραφή